Şimdi Ara

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
23
Favori
249.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bodancar

quote:

Aynı ekran kartı ile ben 35 FPS almaktayım ama ekran kartımı nVidia olarak seçtiğimde tabiki Bu sorunu aşmak için nVidia Denetim Masası>3D Ayarlarının Yönetilmesi>Program Ayarları deyip oradan oyununuzu seçin. Oyunu belirttikten sonra hangi kart ile çalıştıracağınızıda seçin. Ayarlarınızı kaydettikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlayıp yeni bir benchmark testi alın. Hepsi bu kadar

benchmark ta sizde ekran kartı olarak gt 540 m yazıyor değil mi ? bende intel hd grapishc yazıyor yüksek performanslı nvdia işlemcisine getirip yeniden başlattım ama yine aynı neyse galiba çözemiycem bu sorunu neys eyardım eden etmeyen herkese teşekkürler.

Olur mu bende de aynı şekilde Intel HD Graphics yazmakta Bunun sebebi masaüstü uygulamalarda onboard ekran kartına geçmesinden dolayı. Eğer ki oyunda ki kasma sorunları geçmişse sorun yoktur. Bir benchmark testi yapıp sonucun resmini foruma koyarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.
  • ya aslında kasma sorunu yok gibi ama içte orda intel hd yazınca içime kurt düştü.işte test sonuçları:

Statistics
    Average FPS: 14.39
    Duration: 37.11 sec
    CPU Usage: 46%
    System memory usage: 56%
    Video memory usage: 834%

Graphics Settings
    Video Mode: 1366 x 768 (60 Hz)
    Texture Quality: High
    Shadow Quality: High
    Reflection Resolution: High
    Water Quality: High
    Texture Filter Quality: Anisotropic x4
    Night Shadows: Off
    View Distance: 25
    Detail Distance: 31

Hardware
    Microsoft Windows 7 Home Premium

Video Adapter: Intel(R) HD Graphics Family
    Video Driver version: 8.15.10.2272
    Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
    Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz

File ID: Benchmark.cli

normal mi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodancar -- 23 Haziran 2011; 21:14:34 >
  • Merhabalar böyle bir klüp olduğuna sevindim. Bende -asus k53sv i5 2410- kullanıcısıyım...
  • EVET ARKADAŞLAR YENİ PİYASAYA SÜRÜLEN FEAR 3 OYUNUNU TEST ETTİM.
    oyun resimlerde görüldügü gibi herşey fuldeyken oynanmaz halde malesef
    ama antialiasing kapatıldıgı zaman oyun gerçek performansını gösteriyor.

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü.

BÜTÜN AYARLAR FULL DEYKEN ORTALAMA 15 FPS VERİYOR MALESEF BU AYARLAR OYUNUN OYNANMAZ HALE SOKUYOR.

AYARLARI YÜKSEĞE ALDIĞIMDA SADECE 5-6 FPS ARTIŞ SAĞLIYOR VE OYUN HALEN OYNANAMAZ SEVİYESİNDE.

antialiasing KAPALI KONUMDAYKEN OYUN PERFORMANSI 2 YE KATLANIYOR VE OYNANABİLİRLİK SEVİYESİNE ÇIKIYOR.

OYUNU ORTA SEVİYEYE ALDIGIMDA FPS DEGERİNDE ÇOK FAZLA DEĞİŞİKLİK OLMUYOR

EDİT:DÜZELTME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi III I II III I I -- 25 Haziran 2011; 1:36:31 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Asus N53S serisinden bir laptop aldım, 3 ay oldu. Ekran kartım da tabi ki GT 540M. Ben pek anlamam kartların değerlerinden, özelliklerinden ama counter strike oynarken
    bu kart maximum 80 fps görüyor, çatışmada ise 15-20 fps lere kadar düşüyor. Normal midir bu sizce?
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodancar

ya aslında kasma sorunu yok gibi ama içte orda intel hd yazınca içime kurt düştü.işte test sonuçları:

Statistics
    Average FPS: 14.39
    Duration: 37.11 sec
    CPU Usage: 46%
    System memory usage: 56%
    Video memory usage: 834%

Graphics Settings
    Video Mode: 1366 x 768 (60 Hz)
    Texture Quality: High
    Shadow Quality: High
    Reflection Resolution: High
    Water Quality: High
    Texture Filter Quality: Anisotropic x4
    Night Shadows: Off
    View Distance: 25
    Detail Distance: 31

Hardware
    Microsoft Windows 7 Home Premium

Video Adapter: Intel(R) HD Graphics Family
    Video Driver version: 8.15.10.2272
    Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
    Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz

File ID: Benchmark.cli

normal mi sizce ?

Sanırım bunlar fps nizin aşırı düşmesine sebep olmuş, kendi benchmark testimi yüklüyorum şimdi
  • Arkadaslar bende gt520m cuda 1gb olani var. O kartnasil? Arasinda muazzan bi fark var mi?
  • grafik bölümünde resource usage var yani kaynak kullanımı kaynak 123 olarak görüyor kulanılanıda 260 olarak ekran karı 2 gb onu görmesi lazım değil mi kaynak olarak ?
  • Merhaba arkadaşlar. Black Ops'u ortalama 40 fps ile Full detayda ve 4xAA ile bitirdim. Ancak kasa biraz fazla ısınıyor gibime geldi. Resimler oyundayken çekilmiştir:

Bu işlemci/çekirdek sıcaklığı:

http://www.imageupload.org/?d=50FCFC551

Bu da kasa içi sıcaklık:

http://www.imageupload.org/?d=7D0EAD081
  • Bende artık aranızdayım :)

N53SV-Sx365R
  • quote:

Orijinalden alıntı: VLX

Bende artık aranızdayım :)

N53SV-Sx365R

hoş geldin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enıac

Arkadaslar bende gt520m cuda 1gb olani var. O kartnasil? Arasinda muazzan bi fark var mi?

fark %100 malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguragacik
    Merhaba arkadaşlar,
    Asus N53S serisinden bir laptop aldım, 3 ay oldu. Ekran kartım da tabi ki GT 540M. Ben pek anlamam kartların değerlerinden, özelliklerinden ama counter strike oynarken
    bu kart maximum 80 fps görüyor, çatışmada ise 15-20 fps lere kadar düşüyor. Normal midir bu sizce?
    Teşekkürler.

Normal değil , belliki gt540m,le değil intel onboardla açmış oyunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enıac
    Arkadaslar bende gt520m cuda 1gb olani var. O kartnasil? Arasinda muazzan bi fark var mi?

gt520m`le gt540m arasında çok fark var, sebebi ise gt520mdeki shader ünitesi sayısının gt540m,in yarısı kadar olması.
    Buda ortaya bazı oyunlarda yüzde yüzden bile daha fazla fark çıkmasına sebep olur.
    Gt525m de ise durum gt520mden farklı shader ünit sayısı aynı sadece saat hızları arasında fark var ki. Oda basit bir oc ye bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrdn -- 26 Haziran 2011; 11:03:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanmehmet

EVET ARKADAŞLAR YENİ PİYASAYA SÜRÜLEN FEAR 3 OYUNUNU TEST ETTİM.
    oyun resimlerde görüldügü gibi herşey fuldeyken oynanmaz halde malesef
    ama antialiasing kapatıldıgı zaman oyun gerçek performansını gösteriyor.

BÜTÜN AYARLAR FULL DEYKEN ORTALAMA 15 FPS VERİYOR MALESEF BU AYARLAR OYUNUN OYNANMAZ HALE SOKUYOR.

AYARLARI YÜKSEĞE ALDIĞIMDA SADECE 5-6 FPS ARTIŞ SAĞLIYOR VE OYUN HALEN OYNANAMAZ SEVİYESİNDE.

antialiasing KAPALI KONUMDAYKEN OYUN PERFORMANSI 2 YE KATLANIYOR VE OYNANABİLİRLİK SEVİYESİNE ÇIKIYOR.

OYUNU ORTA SEVİYEYE ALDIGIMDA FPS DEGERİNDE ÇOK FAZLA DEĞİŞİKLİK OLMUYOR

EDİT:DÜZELTME

dostum ben de zaten black ops hariç tüm oyunlarda antiaiasing açıkken donmalar yaşanıyor oyunda. ve çok artı şey gibime geldi o benim. ben hep kapatıyorum o özelliği ve oyunlar akıyor resmen. yani sonucta laptopta oynuyorsun oyunu antialiasing özelliğini çok iyi ekran kartlarının kastırmadan oynattıgını düşünüyorum ve kasmasının normal oldugunu düşünüyorum ben.

biri bu antialiasing olayını açıklayabilir mi oyuna ne katıyor acaba? çünkü ben kattıgı hiç birşey göremedim black ops oynarken.

edit: hatta ve hatta vertical sync özelliğini bile kapatıyorum ben

edit2: pardon black ops değilmiş fifa 11 de x4 anti aliasing le oynuyorum. black ops taki de vertical sync ama onda da bir şey farketmiyor.

biri hem antialiasing i hem de vertical sync nin ne oldugunu açıklarsa çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzpmaza -- 26 Haziran 2011; 14:54:06 >
  • anti aliasing kaba tabiriyle oyundaki köşeli grafiklein köşelerini yuvarlatıp tırtıklı bir görüntü oluşmasını engelliyor dolayısıyla grafiklerde muazzam bir fark oluşuyor bunu en iyi fps ve yarış türü oyunllarda görüyoruz

vsync ise ekranın tazeleme hızı ile ekrana gönderilen kare hızını eşitleyip görüntüdeki yırtılmaların önüne geçiyor bu biraz karışık şöyleki bazı oyunlarda zaten fps limiti var ve sorun olmuyor bazılarında ise ekran yenileme hızından (ekseri60hz) fazla fps oldugunda bazı kareler göterilemeden diğer kareye atlanıyor buda yırılmalara sebebiyet veriyor

ben şahsen laptopta vsnyc açık aa kapalı kullanırım tavsiye ederim
  • Ben makineme Win 7 Ultimete kurdum tüm driverleri da yüklü. Fakat photoshop'u açınca sanki i5 işlemci,1GB GT540 Ekran kartı yokmuş gibi hissettiriyor. Biraz kasıyor yani? Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? Ekran kartına geçiş yapmıyor sanırım diyeceğim ama photoshop kullanırken ekran kartını kullanmaz diye biliyorum. Yaptığım şey 3D değil. Normal bir fotoyu crop'lamak...
  • Arkadaşlar selamlar. beni de ekleyebilirsiniz K53SV-SX144D kullanıyorum. Benim daha 3dmark skorum yok ama empire total war da high settings de ultra scale ordularla yer yer 15 fps ye kadar düşük tazeleme değerleri görmekteyim. Kamerayı birliklere veya karşıdaki orduya doğru yukardan ufka diktiğimde özellikle kasılmalar oluyor. Benim de içime bir kurt düştü acaba o esnada INTEL olan kart mı kullanılıyor diye ama intel i seçtiğimde zaten oyunda high settings seçilmiyor heralde kartın performansı bu kadar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_alper_

Ben makineme Win 7 Ultimete kurdum tüm driverleri da yüklü. Fakat photoshop'u açınca sanki i5 işlemci,1GB GT540 Ekran kartı yokmuş gibi hissettiriyor. Biraz kasıyor yani? Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? Ekran kartına geçiş yapmıyor sanırım diyeceğim ama photoshop kullanırken ekran kartını kullanmaz diye biliyorum. Yaptığım şey 3D değil. Normal bir fotoyu crop'lamak...

masaüstü performansından bende şikayetçiyim. ekran kartına geçiyordur belki ama i5 işlemciden memnun değilim ben şahsen. sen de büyük ihtimalle işlemciden dolayı yaşıyorsundur sorunu. laptopu çok sevdim aşırı memnunum ama oyun kurarken falan başka bir program açınca kasıyor anlamadım bende. i5 in performansı bu olmaması lazım. fakat ben sorunun 64 bit ultimate de oldugunu düşünüyorum nedendir bilinmez ama içimde öyle bir his var. ya 64 bit pro yükleyeceğim yada 32 bit yükleyip deneyeceğim.

ayrıca oyunlarda 1-2 saniyelik ani fps düşüşleri yaşıyorum hepsinde değil fakat bazılarında oluyor bu bunu da anlamış değilim. ısınmadan desem pc ısınmıyor hiç. 1-2 sanye sonra tekrar 45 50 lere çıkıyor zaten fps bu sadece 1 saniyelik bir şey.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.