Şimdi Ara

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
23
Favori
249.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • usta benide eklermisin ASUS K53SV-SX144D
  • Bende bir ASUS K53SV-SX144D kullanıcısı olarak bu gruba katılayım :)

Ancak size sormak istediğim bir soru var, benchmark testlerinde video kartımı hep Intel HD graphics olarak görüyor, ne yaptım ne ettiysem şu sorunu kaldıramadım. GTA IV te ayarlar High iken 35 Fps alıyorum. Sizce bu sonuç normal mi yoksa Nvidia ekran kartını kullanırsam daha da yüksek sonuçlar alır mıyım ?

Sorun sadece bu oyunda değil, tüm Benchmark testi yaptığım programlarda Intel HD graphics kullanılıyor ve GTA IV te anlık donmalar yaşıyorum. Bu nVidia Optimus teknolojisini nasıl kaldırabilirim veya bu sorunları nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz acaba ?
  • Hocam benide eklerseniz sevinirim.Asus K53SV-SX144D. Gpu-z görüntüsünü koyacağım.

Konu için teşekkürler.
  • Oyunları açarken launcher kısımlarında intel hd graphic olarak görür,bu bir sorun değil sebebi cihazın boşta daha az güç harcaması için intel hd graphic ekran kartını kullanıyor olması.
    Grafik isteyen programlarda otomatikmen Nvidia karta geçiyor cihazın kendisi.Ben şimdiye kadar sadece NFS SHİFT 2'de geçmediğini gördüm.
    Böyle durumlarda veya herhangi bir uygulamayı Nvidia ekran kartı ile çalıştırmak istediğinizde:
    Fare ile sağ tıklayın --> grafik işlemci ile çalıştır seçeneği-->Varsayılan grafik işlemciyi değiştir seçeneğini kullanarak Nvidia kontrol panalini açarak seçebilirsiniz.
    Veya Masaüstüne direk sağ tıklayıp-->Nvidia kontrol paneli-->3D ayarlarının yönetilmesi yolunuda izleyebilirsiniz.
    GTA 4 için 35 fps değerleri normal değerler.
    Grafik olarak oyun yüksek detay istemez gibi görünsede ne yazıkki PC'ler için tam optimize edilmemiş bir oyun.İlk konsol oyunu olarak çıkmıştır ve sonradan Pc sürümü çıkmıştır.
    Anlık donmalar kart kaynaklı değil ne yazıkki oyun kaynaklıdır yapacak bir şey yok.
    İntel ekran kartıyla değil 35, 5 fps bile alamazsınız zaten.

Nvidia Optimus teknolojisi devre dışı bırakmak için şu yol işinizi görür. Masaüstüne direk sağ tıklayıp-->Nvidia kontrol paneli-->3D ayarlarının yönetilmesi--> genel ayarlar kısmından Yüksek performanslı Nvidia'yı seçerseniz devre dışı bırakmış olursunuz.
  • Hocam sağolun vallahi bende uğraşıyorum uğraşıyorum neden olmuyor diyordum :) Çok teşekkür ederim
  • selamlar arkadaşlar bende gt540m kullanıcıyısım, bende oyun performansından oldukça memnunum. zaten birçok oyunu konsoldan oynuyorum. fakat flight simulator x oyununda problem yaşıyorum. oyunu açtığımda renk düzeni windows basic olarak değiştirildi uyarısı alıyorum ve grafikler çok bozuluyor, sorun ekran kartındamıdır yardımcı olabilirimisiniz? ayrıca nvidianın sitesinden güncelleme yaptığımda kartın modelini seçip indiriyorum kurulurken ekran kartınız uyumlu değildir uyarısı alıyorum, modeli doğru seçmeme rağmen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert023

selamlar arkadaşlar bende gt540m kullanıcıyısım, bende oyun performansından oldukça memnunum. zaten birçok oyunu konsoldan oynuyorum. fakat flight simulator x oyununda problem yaşıyorum. oyunu açtığımda renk düzeni windows basic olarak değiştirildi uyarısı alıyorum ve grafikler çok bozuluyor, sorun ekran kartındamıdır yardımcı olabilirimisiniz? ayrıca nvidianın sitesinden güncelleme yaptığımda kartın modelini seçip indiriyorum kurulurken ekran kartınız uyumlu değildir uyarısı alıyorum, modeli doğru seçmeme rağmen...

renk düzeni değiştirildi diyorsa problem oyundadır +nvidianın sitesinden güncelleme yapınca olmuyor bizde uğraşırken ingilizce çeviri yapabilen bir arkadaşım nvidianıın sitesinden şöyle bir not okumuştu ** notebook grafik kartlarının üreticilerin sitelerinden indirilmeleri gerekiyor üreticiler grafik kartlarına özel tuş ve içerik yöntem bilmem ne atadıklarıdan problemsiz çalışabilmeleri içn üreticilerin sitelerinden indirilmeleri gerekir ** gibi bir ifade idi yani anlayacağımız notbook umuz hangi firmaya aitse onun sitesinden indireceğiz biz yapmaya çalıştığımızda olmamıştı asustan indirince sorunsuz kurulum yapabildik şimdilik sorun yok İNŞAALAH sonrada olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert023

selamlar arkadaşlar bende gt540m kullanıcıyısım, bende oyun performansından oldukça memnunum. zaten birçok oyunu konsoldan oynuyorum. fakat flight simulator x oyununda problem yaşıyorum. oyunu açtığımda renk düzeni windows basic olarak değiştirildi uyarısı alıyorum ve grafikler çok bozuluyor, sorun ekran kartındamıdır yardımcı olabilirimisiniz? ayrıca nvidianın sitesinden güncelleme yaptığımda kartın modelini seçip indiriyorum kurulurken ekran kartınız uyumlu değildir uyarısı alıyorum, modeli doğru seçmeme rağmen...

Flight smilatör x oyununu sağ tıklyarak grafik kartı menüsünden Nvidia ile çalıştırmayı deneyin.Onboard İntelle açmayı deniyor olabilir.
    Nvidia sitesinden indirince olmuyor sebebini bilmiyorum sadece bu kartlara özgü bir durum değil başka bir mobil kart içinde indirip kurmayı denediğinizde yine aynı sonuç.
    Asusun sitesinden indirebilirsiniz güncel driverı veya laptopvideo2go adlı siteden güncel driver ve mod dosyası ile birlikte indirip kurabilirsiniz güncel driverları.

Bu arada cihaz marka modeli nedir bizimki gibi Asus mu? Ekleyelim sizide klübe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrdn -- 19 Haziran 2011; 15:48:18 >
  • selamlar klüb hayırlı olsun mesajımızda bulunsun...
  • Millet.Bende de aynı kart var ama pes 2011 settings tanımıyor ne yapmalıyım.???
  • quote:

Orijinalden alıntı: dudas

selamlar klüb hayırlı olsun mesajımızda bulunsun...

Teşekkürler.
    Sonunda farklı bir cihaz görmek güzel aramızda.
    Zamanla da artacağı kanaatindeyim.
    Varsa yukarıdaki ayarlarda bir 3DMARKT 06 ve VANTAGE alalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expenciv

Millet.Bende de aynı kart var ama pes 2011 settings tanımıyor ne yapmalıyım.???

Yukarıda arkadaşlara bahsettiğim şeyi yapacaksınız.Optimus teknolojisini devre dışı bırakmak veya oyunu Nvidia ile açmak.
    Pes 2011'in ayar klasörünün üstüne gelip sağ tıklayıp-->grafik işlemci ile çalıştır-->yüksek performanslı nvidia yı seçin.

Ayrıca konuya mesaj atan tüm arkadaşlar eklenmiştir.
  • Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. benim esas problemim flight simulator x oyunu... bu oyunu açınca sağ aşağıdaki uyarı kutucuğu açılıyor ve ''renk duzeni windows 7 basic olarak değiştirildi'' uyarısı çıkıyor ve grafik çok kötüleşiyor... ben problemi çözmek için ekran kartımı güncellemek istedim, nvidia sitesinden yapamayınca asusun sitesinden güncelleme yaptım (asus k53sv kullanıyorum)... fakat aynı uyarıyı tekrar alınca vede nvidianın sitesindende güncelleme yapamayınca problemin ekran kartından olduğunu düşünmüştüm, ama ne yaptıysam çözemiyorum. fsx'e sağ tıklayıp grafik işlemcisini değiştireyeim dedim ama zaten gt540m ile çalışıyor... bu oyun için joystick aldım ama hevesim kursağımda kaldı:(((
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkrdn

quote:

Millet.Bende de aynı kart var ama pes 2011 settings tanımıyor ne yapmalıyım.???

Yukarıda arkadaşlara bahsettiğim şeyi yapacaksınız.Optimus teknolojisini devre dışı bırakmak veya oyunu Nvidia ile açmak.
    Pes 2011'in ayar klasörünün üstüne gelip sağ tıklayıp-->grafik işlemci ile çalıştır-->yüksek performanslı nvidia yı seçin.

Ayrıca konuya mesaj atan tüm arkadaşlar eklenmiştir.

Denedim de şimdi de GT540M'i 128 MB olarak görüyor???
  • quote:

Denedim de şimdi de GT540M'i 128 MB olarak görüyor???

Bu kartların 128mb'lık versiyonu yok.Eğer oyunda problem yoksa önemli değil isterse 64mb görsün.
    Cihazınızın marka modelini düzelttim.Bu arada farklı bir cihaz olduğu için imkanınız varsa sizden GPU-Z, 3DMARKT 06 ve 3D MARKT VANTAGE beklemekteyim.

mert023: O zaman sorun oyundadır diye tahmin ediyorum.(Oynamadığım ve elimde bulunmayan bir oyun olduğu için tahminden öteye gidemiyorum.)
    İnternetten farklı crack dosyası bulup veya oyunun updatelerini yapıp tekrar deneyin belki problem düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrdn -- 20 Haziran 2011; 11:48:07 >
  • Ayarları oyuna girmeden başka bir dosyadan yapıyoruz oyun: pes2011 (setting) kısmından değiştiriyoruz ekrana kötü dediği için yüksek grafiğe geçemiyorum.Galiba uyumluluk sorunu var windows 7'ye karşı
  • quote:

Ayarları oyuna girmeden başka bir dosyadan yapıyoruz oyun: pes2011 (setting) kısmından değiştiriyoruz ekrana kötü dediği için yüksek grafiğe geçemiyorum.Galiba uyumluluk sorunu var windows 7'ye karşı

Hocam yılların PES fanatiğiyim biliyorum bahsettiğinizi.
    Zaten yukarıda bahsettiğimi settings klasörüne yapmanız gerekirdi.
    Aynı sorunu bende de yaptı,yüksek detayları seçtirmedi intel onboard seçili olduğu için.
    Bende settingse sağ tıklayıp nvidia ile çalıştırdığımda ayarları yapabildim.
    Bu şekilde olmuyorsa laptopunuzun sitesinden veya yukarıdaki mesajlarımda birinde bahsettiğim laptopvideo2go sitesinden driver güncellemesi yapın sorun hallolur.
  • merhaba arkadaşlar bu ekran kartından bende de var ve bir sorunum var sırf bu sırun için üye oldum okuyucu olarak takip ediyodum zaten. neyse soruna gelirsek
    ekran kartının performansından şikayetçiyim crysis warhead'da sadece anti alising kapalıve grafikler en düşük ayarlarda oynayabiliyorum ve bunun bu karta göre normal olduğunu hiç sanmıyorum.bu kart optimus olduğundan aceba düşük olan artlamı çalşıyor dedim araştırdım ve yukarda bir arkadaşımızın dediği gibi nvdia kontrol panelinden yüksek kalite nvdia işlemcisine getirdim ama durum halen aynı aceba sorunum ne olabilir arkadaşlar yardım eden eya etmeyen herkese teşekkür ederim şimdiden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodancar

merhaba arkadaşlar bu ekran kartından bende de var ve bir sorunum var sırf bu sırun için üye oldum okuyucu olarak takip ediyodum zaten. neyse soruna gelirsek
    ekran kartının performansından şikayetçiyim crysis warhead'da sadece anti alising kapalıve grafikler en düşük ayarlarda oynayabiliyorum ve bunun bu karta göre normal olduğunu hiç sanmıyorum.bu kart optimus olduğundan aceba düşük olan artlamı çalşıyor dedim araştırdım ve yukarda bir arkadaşımızın dediği gibi nvdia kontrol panelinden yüksek kalite nvdia işlemcisine getirdim ama durum halen aynı aceba sorunum ne olabilir arkadaşlar yardım eden eya etmeyen herkese teşekkür ederim şimdiden...

Crysis ve Crysis warhead optimize edilmemiş bir oyun bu kartla antialising açmak zaten baya zorlar ve mantıklı değil ama genel ayarlarda en düşük ayarda değilde orta detaylarda açacağı kesin.
    Crysis 2 daha iyi optimize edilmiş bir oyun yukarıda 2. mesajda Fps değerlerinden bahsettim sizde Crysis 2'yi ve başka oyunları kurup denerseniz, aynı Kare/saniyeleri görürseniz problem yok demektir.Eğer göremezseniz kartta sorun olması muhtemel.

Eskiden bitirdiğim için oyun grafik ayar sayfasını tam hatırlamıyorum ama dx10u kapatmayı deneyebilirsiniz. O baya kastırıyordu hatırladığım kadarıyla.
    Ama eğer sizdeki problem düşük detaylarda bile takılarak oynatmaksa,oyunu intelle açmaya çalıştığını rahatlıkla söyleyebilirim.
    Nvidia kontrol masasına geçmeden direk sağ tıklayıp--> yüksek grafik işlemciyle çalıştır seçeneğinide denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.
    Hala değişen bir şey yoksa laptopun driver sitesinden ekran kartı driver güncelleştirmeleri, oyun güncelleştirmelerini deneyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.