Şimdi Ara

Nvidia GT300 GPU'sunun hacimli satışı 2010'u bulabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DirectX 11 destekli ekran kartlarını Eylül ayında lanse etmeye hazırlanan AMD-ATi'nin aksine Nvidia cephesinde yeni nesil çözümlerin sene sonunu bulacağı, muhtemel lansman tarihinin ise Kasım ayı olabileceği konuşuluyor. Hatırlanacağı üzere Nvidia, GeForce 8800 serisinin Kasım 2006'da, 65nm üretim teknolojisine geçiş sürecindeki en önemli hamlelerden birisi olan G92 GPU'sunu ise Ekim 2007 tarihinde duyurmuştu. Bu süreçten farklı olarak GT200 tabanlı GeForce GTX 200 serisi ekran kartlarını Haziran 2008'de duyuran firmanın, 40nm üretim teknolojisiyle hazırladığı DirectX 11 destekli yeni nesil GT300 GPU'sunu ve GTX 300 (?) serisi ekran kartlarını Kasım sonu gibi duyurabileceği, hacimli satışın ise önümüzdeki yılı bulabileceği söyleniyor.

GT300 GPU'suyla birlikte radikal tasarım değişikliklerine gitmesi ve çoklu veri paralelliği sağlayan çok çevrimli komut (MIMD) mimarisine geçmesi beklenen firmanın aynı zamanda CUDA teknolojisiyle ilgili yenilikler sunması ve işlem gücünü ciddi şekilde arttırması bekleniyor. Zira bilindiği üzere Intel de 2010 ile birlikte oyuna dahil olacak ve Larrabee kod adını verdiği yeni ekran kartı projesi ile ilk etapta Nvidia'nın lider olduğu ve yüksek kar marjlarına ulaştığı profesyonel görsel işlem pazarını hedef alacak. Hazırladığı GPU mimarilerini masaüstü ekran kartları kadar Quadro ve Tesla serisi profesyonel grafik çözümlerinde de kullanan Nvidia işte bu sebepten ötürü GT300'ün tasarım çalışmalarına büyük önem veriyor.

Tasarım çalışmaları bir süre önce tamamlanan ve A1 silikonunun üretildiği belirtilen GT300 GPU'sunun teknik özellikleri hakkında henüz herhangi bir doğrulama gelmiş olmasa da uzunca bir süredir 512-bit bellek veri yolu desteğine, 512x paralel işlem birimine, GDDR5 bellek teknolojisine ve 280GB/sn'ye ulaşan bellek bant genişliğine sahip olabileceği üzerinde duruluyor.

• geçiksin ne kadar geçikirse o kadar iyi istemiyorum dx11 falan.
  • quote:

512-bit bellek veri yolu desteğine, 512x paralel işlem birimine, GDDR5 bellek teknolojisine ve 280GB/sn'ye ulaşan bellek bant genişliği sunabileceği üzerinde duruluyor.

nVidia bu sefer sağlam geliyor gibi. Şayet özellikleri bu şekilde olursa ATi'ı zorlar...

Düzeltme: Zorlamaktan kastım farklı. ATi şu zamanda nVidia ekran kartlarının dengi kartlar çıkartabiliyor. Üst serilerde de denk kartları var ancak üst serilerde denklikte sıkıntı olabilir mânâsında dedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 28 Temmuz 2009; 1:06:56 >
  • performans olarak her zaman zorluyor ama fiyat önemli :) herkez ferrari alamıyor. çoğu kişi için f/p önemli örn:4770-4830 gayet yeterli chipler.
  • ATi'nin de 40nm'ye pek hacimli geçtiği söylenemez.
  • Bulabilir diyolarsa kesin bulucak demek o nvidia yine piyasayı karıştırcak gibi lakin bu fiyatlarla ne kadar karıştırabilir o da ayrı şu an ki fiyat stratejisini uygularsa zor satabilir indirim yaparsa patlama olur arkadan 5870 gelir nolur milletin yine kafası karışır o yüzden dx11'i beklemek mantıksız bence sistem toplucaklar toplasın hiç beklemesin boşuna yoksa ilk çıkan dx11 karta saldırırlarsa sorası için iyi olmaz çünkü giriş, orta ve üst seviye denen bişey var
  • İstemiyorum canavar gibi ekran kartı, gt300-500 falan. Birisi 6600gt ile oyunların başından kalkamayacak kadar zevk aldığım günlere geri götürsün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu gecikme haberi tek pcb gtx295 satışlarını arttıracaktır belki de bunu amaçlıyorlardır
  • gelsin gelsin iyi olur.Ati ile nvidia sonbahardan sonra birbirlerini yumruklamaya başlayacaklar,bakalım kim galip gelecek.İki tarafta sağlam geliyor
  • Gelsin bakalım.
  • Bekliyoruz...
  • atinin de 512 bit veriyoluna geçmesi ve shaderleri çoğaltması halinde bu ekran kartlarının (gt300) altında kalacağını düşünmüyorum . tabi gt300 yazılanlara göre çok iddalı . eğer bu teknoloji 800-900 liraya satılırsa oldukça fazla alıcı bulacağını düşünüyorum
  • 2010 ati yili olacak
  • eğer 280 gb/s olacaksa bu kartın performansı sanırım atinin işi gerçekten zor.çünkü bildiğim kadarıyla atinin rv870 gpusu 143 gb/s olacak.arada uçurum var.umarım ati nvidianın performansını yakalar/dengeler.ne kadar rekabet o kadar kazançlı bizler...
  • Nvidia, yine hayvani birşey yapıp dayıyacak fiyatı... Ati ise Nvidia'ya yetişmeye çalışacak, daha cazip fiyatlarla kart satacak. Ben bu hikayeyi biryerlerde yine görmüştüm
  • dx10'a geçme senaryosu bu sefer tersten yaşaniyor.

o vakit ati geç kalip sonra toparlanana kadar akla karayi seçmişti (4800 serisine kadar da toparlanamadi) şimdi nvidia geç kalacak.

her ne kadar dx11 destekli oyun yok zaten gereksiz vb dense de, pazar bu işi oyle görmüyor. ayrica dx11 işi dx10 gibi olmayabilir. neyse umuyorum nvidia çok fazla köşeye sıkışmaz rekabet devam eder, 200 - 250 dolara alabileceğim üst seviye bir karta 350 dolar vermek zorunda birakilmak istemem. (bkz nvidia'nın gtx 260 için yaptiği ati hd4800'leri piyasa sürmeden onceki fiyatlandirma - ati de firsat bulsa farkli bir politika izlemez çünkü)
  • falan filan ama bu nvidia hep aynı şeyi yapıyor yha offf
  • ati yine ayni taktigi kullanir 4800 serisinde nvidiayi yakalayamadigi icin x2 kartlar ile bu kaybi avantaja donusturmustu simdide x4 filan cikarir heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

atinin de 512 bit veriyoluna geçmesi ve shaderleri çoğaltması halinde bu ekran kartlarının (gt300) altında kalacağını düşünmüyorum.

ulan hakkaten pes ya, şurda kaç bin defa açıkladık olayın bitle alakası yok diye, hala 512bit yapsın diyor adam..

7ghz ddr5 ram'i koyarlar oraya herşey hallolur sen kafana takma
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 28 Temmuz 2009; 12:13:38 >
  • Ya neler var gene eheehe. Yetişemedigi için cazip fiyatla Kart satan Ati 55nm yaptigi için degil yanlış anlamaın yetişemedigi için Marsta öyleymiş durum. 2010 keçi boynuzu yılı olacak Be ne len! Belliki manayla adamlar görcek ATİ ne yapmiş ona göre %5 daha iyi bi kart yapip öne geçmek isticek. Ati ayni paraya daha performasli kart nasil yapilir öğrendi x2 x4 yapar gerekirsede İlk çıkartıpda batırmak istemiyordur belki 192c 260 lar gibi degistirmesin 3 kere kartini. Görcek çıkarcak oda. Neyse mimari degisiklik Cuda felan kulaga hoş geliyor gelsin bakalım ne olcak.

Gtx 280 gereksiz deyince topa tutuyorlardi niye diyordum gtx 260ı 240sp yapmiyorlar saat hızlarini artirip. Okadar kolaymı nereye sıgcak Sp ler diyordu akıllılar. Ne oldu yaptilar gtx275 oldu adı 280i bile gecti brehh. Amaç Kaymak yemekti çünkü F/P degil. gt300de aynisi olmaz inşallah.

Dx11 gelmesin diyor; niye gelmesin ulen daha iyi grafik olsun işte gelişsin ne var bunda göz zevki için para vermiyormusun yoksa. Yok ben FPS ye para veriyorum sadece diyen varmı görüntü önemli degil. Yapmayın bunları

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.