Şaşırmam hocam geçenlerde benim 4090lardan birini yanarken yakaldım neyseki kartta bir sorun yok yine sorunsuz kullanıyorum. https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/s/H8Dp2x0knr < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz51515151 -- 6 Mart 2025; 22:40:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (638. sayfa)

-
-
Sepette indirimler başlamış yavaştan...
(AR tarafındaki fiyatlandırmalar neticesinde neye göre kime göre indirim orası ayrı mesele tabii)
-
haklısınız, elimden geldiğince gelişmeleri buraya yazarım
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONESepette indirimler başlamış yavaştan...
(AR tarafındaki fiyatlandırmalar neticesinde neye göre kime göre indirim orası ayrı mesele tabii)
Bu kart 650 watt seasonic focus plusı ağlatır mı ki?
En pis güç tüketen 5070tilerden anladığım kadarıyla.
Pcpartpicker toplam 490watt tahmini güç dedi sistemime ama bilemedim. Gözümü karartıp alacağım gibi 3 taksitle.
Dandik ventustan bile uyguna geliyor.
-
Arkadaşlar merhaba belki yeri değil ama,
Monitor kablom kısa geliyor. Kablo konusunda da biraz kısıtlı bilgim var. 4K 240hz monitör için 2-3 metre kablo almam gerekiyor.
DisplayPort da olur HDMI da fark etmiyor.
Benim 240hz alabilmem için, 48Gbps bant genişliğine sahip bir kablo almam yeterli olur mu? HDMI ve DP tarafında dikkat etmem gereken noktayı paylaşabilirseniz sevinirim. (DP için minimum 1.4 mü olmalı 2.1 mi, HDMI 2.1 direkt 240hz verir mi gibi gibi)
teşekkürler şimdiden
-
İyiymiş, devamı gelir umarım :)
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160607087
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160666804
RTX 50 Serisi Laptop GPU'lar nezdinde yukarıdaki paylaşımları gerçekleştirmiştim hatta şimdi (başka bi' açıdan paylaşacağım) ertelenme haberini de vermiş olmam lazım ama anlık olarak denk gelemedim.
Alıntı
metni:NVIDIA’s RTX 50 Laptop GPUs also hit by missing ROPs, production delays expected c't magazin
GeForce RTX 5000: Auch Notebook-GPUs sind vom ROP-Schwund betroffenhttps://www.heise.de/news/GeForce-RTX-5000-Auch-Notebook-GPUs-sind-vom-ROP-Schwund-betroffen-10306989.htmlhardwareluxx
Fehlende ROPs: Auch mobile GeForce-RTX-50-GPUs betroffen - Hardwareluxxhttps://www.hardwareluxx.de/index.php/news/hardware/grafikkarten/65685-fehlende-rops-auch-mobile-geforce-rtx-50-gpus-betroffen.htmlvideocardz.com
NVIDIA's RTX 50 Laptop GPUs also hit by missing ROPs, production delays expected - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/nvidias-rtx-50-laptop-gpus-also-hit-by-missing-rops-production-delays-expected
-
-
Hayırlı olsun hocam. Ben de pek görmedim, gelince bize bilgi verin lütfen nasılmış kart.
-
Teşekkürler. Gaming pro almıştım ama buradaki bir arkadaş gamerock ile arasında az fiyat farkı var onu al demişti. İade edip onu alacaktım ama tek çekimdi, bunu görünce bitmeden alayım dedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
.d.d.d.d.d.d Daha fazla ne olabilir derken cidden güven sarsıcı bir hale geldi durum özetle
1. Fiyat kadar performans artışı sağlayan 5090
2. Pazarlamalarda yalanlar.(4090=5070)
3. Çoğu incelemede çok düşük kazanımlar
4. Markete yeterince kart verilememesi sonucu geçerliliği olmayan bir fiyatlama
5. Siyah ekranlar
6. Physx 32 bit desteğinin kaldırılması
7. Hemen hemen her seride (90 80 70ti ) eksik rop birimleri
8. Yanan güç girişleri.
9. Buna bağlı geri çağırma iddası (bir perakendeci demiş bu kesin değil)
10. Laptoplarda da eksik rop birimleri (nvidia ne olur ne olmaz kontrol edicez diye geri çağırdık demiş ama muhtemelen vardı ki geri çağırdılar )
Neyse atladığım var mı ?
Heralde durum samsung note 7 ile yarışır hangisi daha kötü bilemeyeceğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SEASONIC'e saygımız baki ama NV cephesinde RTX 5070 Ti için recommended PSU değeri 750W olarak belirtilmiştir.
UV/UV OC eşliğinde olası sıkıntı yaşanmama durumu görülebilir demekle birlikte PSU'nun yaşlanma durumu da göz önüne alınarak tercih sizindir. Pek tabii en ufak PSU kaynaklı sıkıntı yaşandığı anda çözümü de bellidir (sistemin geri kalanı yerinde durduktan sonra).
Ben şahsen 850-750W ikilemini 750-650W'a nazaran (kaliteli PSU'lar açısından) daha makul bi' deneme olurdu diye değerlendirebilirim zira birtakım PSU bileşenleri 750W'tan itibaren oturaklı olmaya başlamaktadır (kendini kabul ettirmiş ürünlerden bahsediyorum tabii). Akabinde eskiden piyasada olup da şimdi pek fazla ortalarda olmayan ciddi manada kaliteli 650-550W hatta 450W bazı istisnai ürünleri de unutmadığımı ayrıca belirtmiş olayım.
650W noktasında dediğim gibi top sizdedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Mart 2025; 23:48:17 >
-
Sistemi 2019da toplamıştım psu 6 yaşına girecek yazın. Tabi o zamanın A-tierıydı.
5700x3d + 5070 ti ile am6ya kadar gitmeyi hedefliyorum fazla masraf çıkarmadan.
5070 12gb gelmese o da yeterdi bana ama cidden suratına bakılacak kart değil.
Bakalım umarım yarı yolda bırakmaz emektar seasonic.
Gerçi 50 serisinde de her gün o kadar tuhaf sorunlar çıkıyor ki oyun esnasında çökme/siyah ekran/restart vs olsa psudan mı driverdan mı onu da anlayamaz insan. Beta tester olacağız...
-
Hayırlı olsun hocam, ben de bugün vatandan zotac 5080 amp extreme infinity aldım. Yük altında oyunlarda max 58 derece gördüm ama ortalama 55 56 arası geziyor. Soğutmasından şuan için memnunum bukadarını beklemiyordum. Zira daha önce zotac kullandım iyisine denk gelince sağlam çıkıyor kartlar.
-
Teşekkürler size de hayirli olsun. Garantisi 3+2 mi bir de kaça aldınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxygen5011 -- 7 Mart 2025; 0:40:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3+2 olayını bugün sordum vatana, bana söylenen " kartın bir arıza anında 2 yıl boyunca direk vatan pc ye kartı bırakırsınız biz direk ilgileniriz. 3 yıl garantiden geri kalan 1 yılda siz doğrudan zotac firmasıyla iletişim kurarak 1 yıl daha garantiden yararlanabiliyorsunuz. +2 olayı da uluslar arası garanti kapsamında, direk yurt dışı ile iletişim kuruyorsunuz" idi.
benim kartı kupon indirimi ile 62,880 bin tl ye aldım hocam. ROP oranına baktım eksik yoktu çok şükür. Siz de mutlaka kontrol ediniz.
-
Çok iyi fiyata aldınız hayırlısı olsun. Zotac güzel bir kart. Kaldiki almış olduğunuz model serisi zotac rtx 5070 ti en üst seviye kartı. Soğutması çok iyi.
Bende almak istiyorum ama şuan bu fırsatı kaçırdım .maddi durumlar maalesef.
Rtx 4070 süper kartımı sattım. Rtx 5070 çok kötü bir kart olmuş 12gb nedir dalga geçiyorlar.rtx 4070 süperden pek fark yok. En az 5070 ti almam lazım.
Samsung’un 3 yıl garantisi var ama,oled yanma durumu bu garantinin içine dahil değil.
Full Transparencyyoutube
YOU MAY NOT Want To Buy The Samsung G80SD Odyssey OLED G8 Gaming Monitor | Here's Whyhttps://www.youtube.com/watch?v=6ltfHhhzQZY
Bu videonun,09:55 ine bakın bir.
Garantinin içine oled yanmasını dahil ettiğini bildiğim,MSI ve Alienware var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X