Tr fiyatları için Abd açıklanacak msrp üzerine %30 ekleyin bizde en ucuz modellerin fiyatları o kadar olur.Palit-Pny vb modeller yani. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (61. sayfa)

-
-
5080ti 5080ti super veya 5080 super beklenir bence
-
Şu mesajın sonundaki psikoloji analizine katılıyorum. Şu anda sarı sitede aynı skalada marka/model ve benzer garanti sürelerine sahip bir adet 4080 Super 45.000 TL fiyatla, bir adet 4080 ise 38.500 TL fiyatla ilanlarımda. 4080 Super için sürekli 40+ fiyat teklifleri alıyorum ancak düz 4080'e 1 aydır takas dışında teklif dahi yok.
Halbuki son kullanıcı için bu iki kart arasında fiyat farkına değecek bir fark asla yok. İki kart arasında VRAM farkı da yok, çok düşük bir performans ve bir miktar güç tüketimi farkı varken 4080'in yüzüne bakan yok, 4080 Super için teklifler havada uçuşuyor. Bunun tek sebebi 4080 Super'in daha yeni bir kart olması ve adında Super bulunması :) Hal böyleyken 5080 ve ileride çıkacak 5080 Super'de VRAM farkı ile durumun ne olacağı açık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YerliMakina -- 6 Ocak 2025; 11:43:2 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu iş böyle dir şu an 4070 ti super kullanıyorum 5090 ın kıtusunu gördüm şu an kullandığım lart bana sanki 10 yıllık kart gibi geliyor eğer 8-12gb bir kart olsaydı büyük ihtimalle 5000 serisi alırdım ama 16gb olunca saçma geliyor bana. Super serisi gibi bir kart olsaydı şöyle 24 gb kadar o zaman bakabilirdim. Ama ne olursa olsun şu an gözüme benim kart 10 yıllık gibi geliyor gerçek bu. İyi ki zamanında 16 almkşım diyorum kalbim 5090 al diyor aklım kartın sana yeter diyor dediğim gibi psikoloji meselesi bunlar Nvidia ikilemde bırakmayı çok seviyor. Apple da aynısını yapıyor aslında. İphone 15 ı olan adama 16 çıkınca yine telefon aldırıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel kartlar. Fiyatına bağlı olarak ön sipariş geçeceğim ya da bekleyeceğim.
Nvidianın tekel olduğu ortamda hakkına uygun bir fiyat beklemek zor tabi.
-
5080 bence fiyat/performans olarak çok kötü bir kart. 5090 ile arada cok ciddi bir fark var. Cuda cores vs çok kötü 4080 ile arasinda cuda cores vs bakimindan dogru duzgun bir artış yok. 20 gb de gelse parasini haketmiyor 5080. Satışlar daha çok 5070 ti ve 5090 üzerinden olacaktır. 5080 ti veya super de hem belleği hem de cuda cores vs doğru düzgün bir artış almazsa 5080 ölü doğacak gibi
>RTX 5050 Laptop GPU (rumor May 2025)
오토기어 autogear - 자동차에 대한 모든 정보youtube
#그램17 #LG그램 #애로우레이크 #2025년그램 아직 제품 출시 전이라 리뷰에 사용된 시료는 LG로부터 대여를 받아 진행했습니다.https://www.youtube.com/watch?si=O40h42QqVej1S_T8&v=WlCXDmCFjLk&feature=youtu.bevideocardz.com
Intel Arrow Lake-H has been pictured for the first time, GeForce RTX 5050 Laptop GPU to launch in May - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/pixel/intel-arrow-lake-h-has-been-pictured-for-the-first-time-geforce-rtx-5050-laptop-gpu-to-launch-in-may
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tamam Pasifik saati de 1 gün önce oluyor orada. 6 Ocak yani.
-
Gigabyte RTX 5070 Ti AERO OC bekliyoruz.
katılıyorum;
5090 yine yok satar, çünkü prof. kullananlar alır ve fiyatına bakmazlar bile...
5080'de yine 1 sene içinde 200-300 usd fiyat indirimi olur, indirimli fiyatıyla 5080 super olarak gelebilir. nvidia rakipsizlikten dolayı 80'i çok fazla kırpmaya başladı. hele hele vram'de artışa gitmemeleri hakaret gibi olmuş. ve buna rağmen zam üstüne zam yapıyor.
oyuncular yine çoğunlukla 5070, 5070ti vs. alır.
dolayısıyla sızıntılara göre 70-80 için kas gücünde pek bir artış görünmüyor, herhalde dlss 4.0'da ve diğer özelliklerde bazı sıçramalar olacaktır. olmasa zaten bu kartları niye çıkarsınlar, kim niye alsın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ocak 2025; 15:53:25 > -
fsr4 le ilgili taze bilgiler neticesinde sadece rx9000 serisine özel olacak gibi.Nvidia dan benzer hamle gelirse artık kimse şaşırmaz sanırım.
-
Bravo AMD, detaylar diğer ANA KONU'da... :)
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160411289
>FSR4'ün sadece RX 9070 Serisi'ne özel olması mı? Bi' yerlerden tanıdık geliyor sanki?
(SK dostu AMD)
*İlgili görseli de şu açıdan paylaşıyorum; ASUS ve GIGA noktasında NV karşılıkları için az çok fikir verici olacaktır. Gerçi zaten artık pek bi' zaman da kalmadı, bugün-yarın neredeyse tüm GPU'lar erişime açılacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Ocak 2025; 16:1:33 >
-
yanlış hocam.
5090'ı oyuncular için piyasaya sürmüyorlar, profesyonel kullanım için piyasaya sürülüyor. bu durum kartın fiyatından bile belli zaten. steam istatistiklerine baktığınızda 2 yaşındaki 4090'ı kullanan kesim bile şu anda sadece %1,2 civarı. nvidia ya da başka bir şirket böyle bir azınlık üzerine oyun ve strateji kurmaz.
vram kısmasının ya da vermemesinin sebebi rakipsizlikten kaynaklanıyor. ha ama teknik açıklama isterseniz dlss'i çok geliştirdik, vram ihtiyacı azalıyor vs. diyecekler.
-
palit, gainward, zotac, galax, pny vs. fiyatları bu civarda olabilir evet.
asus, msi vs. +%20-30 eklemek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ocak 2025; 16:13:13 > -
100k minimum.
asus, msi vs. bakılacaksa 120-130k minimum.
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160410054
www.ces.tech
2025 ROG Strix SCAR16/18 intelhttps://www.ces.tech/ces-innovation-awards/2025/2025-rog-strix-scar1618-intelvideocardz.com
ASUS confirms GeForce RTX 50 Laptop GPU launch, ROG Strix Scar laptop revealed - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/pixel/asus-confirms-geforce-rtx-50-laptop-gpu-launch-rog-strix-scar-laptop-revealed
-
5000s ileriye dönük değil ve 90 haricinde hepsi çöp çöp olacak.Performansı Gta 6 belirleyecek çıktıgında ve tamamı vram darbogazının allahını yaşayacak.bu seri kesinlikle es geçilmeli.90 alanlara hayırlı olsun diyorum sadece.ben 6000s bekleyecegim o zamana kadar zaten Gta6 pc ye duyurulmuş olur.
-
O zamana gta 6 yı herkes oynamış olacak :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X