Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (518. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.764
Cevap
345
Favori
1.030.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
74 oy
Giriş
  • kötü haber vermek istemezdim ama dolar kuru da hafiften yürümeye başladı, bu kartların fiyatları kısmen düşüş gösterecek gibi olsa da fiyatları indirmeyecekler.

Ayrıca nvidianın umurunda değil oyuncuların gpu ulaşmışıp ulaşmaması, yapay zeka chiplerinden zaten yeterince para kaldırıyorlar.

TSMC'nin üretim hattının %40'ını kiralamış durumdalar.

bu kadar büyük bir hat kiraladıklarına göre hala 5000 serisi için yeterli stok bulunamamasının başka bir kanıtı oluyor ai tarafındaki üretim.

[Ryzen 9 5900X] [Asus Rog strix X570 E] [GSKILL 32GB TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16] [XFX RX 6900 XT] [Samsung 970 Evo Nvme] [FSP Aurum PT 1200W] [Msi core liquid 360rh] [Dark guardian pro] [Samsung CHG70]
  • x3x kullanıcısına yanıt

Nvidia AI desteklilerden aldıysanız 2. elde kâr edersiniz. :)

https://www.designboom.com/technology/nvidia-kitchen-manipulator-robot-chef-cobot-15-01-2019/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Halk olarak gücümüzün farkında değiliz, boykot ses getirir, ürünler satılamazlarsa fiyatları düşer. Hangi ülkede olduğunuzdan ziyade hangi zihniyette olduğunuz fiyatları belirler.

Teşekkür ederim. Allah herkese gönlündekini en iyi fiyatla versin.

Bu sene hem lansmandan memnun kalmadık, hem globalde fiyatlardan memnun kalmadık hem de ülkedeki vampirlerden memnun kalmadık. E bunun bir de enflasyon ve dolar kuru tarafı var. Geldikçe geliyor musibetler üstüste...

Burdaki = birer bir aynı Bord kart tır sadece Amp RGB yapısı farklı o kadar, Zotac bir önceki nesilde Trinity ve Amp yapı kalitesi tamamen farklıydı.

Aralarında Mhz farkı varsa da sizde Solid OC yapın o kadar :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tabiki AI destekli aldım. Rende için 1 havuç atıyorum 2 havuçmuş gibi doğruyor, multi rende generation.

gaming.gen.tr
    ASUS PRIME GeForce RTX 5070 Ti OC 16GB GDDR7 256 Bit DLSS 4 Ekran Kartı
    https://www.gaming.gen.tr/urun/477982/asus-prime-geforce-rtx-5070-ti-oc-16gb-gddr7-256-bit-dlss-4-ekran-karti/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 21 Şubat 2025; 12:13:41 >
    İNTEL CORE ULTRA 7 270K PLUS CPU TURBO BOOST 5,5 GHZ / 64 GB XPG LANCER BLADE DDR5 6400 MHZ RAM /GIGABYTE AORUS B860M ICE WİFİ6E MOTHERBOARD /ASUS PRİME OC RTX 5070Tİ 16 GB GDDR7 256 BİT GPU / KİNGSTON KC 3000 2TB NVME M2 SSD / PATRIOT P220 2 TB SSD / SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB 7200 RPM HDD / GIGABYTE GAMING 360MM WHİTE CPU COOLER
  • Bunu daha önce de atmıştım, yine atıyorum, daha fazla insan görsün;

"PAHALI ÜRÜN SATANLARI DİZE GETİRECEK ETKİLİ YÖNTEMLERDEN BİRİ BOYKOT"
    Serbest piyasa ilkeleri çerçevesinde 85 milyonun hakkını hukukunu en üst düzeyde koruyacağız. Serbest piyasa kuralsızlık demek değildir. Denetimlerimizin amacı serbest piyasaya müdahale değil işleyişinin daha sağlıklı ilerlemesini temin etmektir. Hayat pahalılığıyla mücadeleye vatandaşlarımızın da katkı vermesi gerekiyor. Bunun da yolu fahiş fiyat satanları boykot etmekten geçiyor. Pahalı ürün satanları dize getirecek etkili yöntemlerden biri boykottur. Fırsatçılık yapanlara karşı en büyük kozumuz, satın almama özgürlüğünü kullanmaktır. Bu konuda devlet millet el ele vererek çok daha etkin sonuçlar alabiliriz. Enflasyonla mücadelede son 1,5 senede önemli yol katettik. Enflasyon düştükçe 85 milyonun tamamının alım gücü artacaktır. 2025 yılında hedefimiz bu meseleyi büyük ölçüde çözüme kavuşturmaktır.

😁

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt

Biraz müsait olayım bakacağım uv/oc işlerine. Eski sistemimi derleyip toparlayıp satmam lazım önce.

Dün 4-5 saat control oynadım. 64 dereceyi hiç geçmedi kart. yalnız aşırı baş ağrısı yaptı. dlss kapatıp bugün biraz daha oynayacağım. ekrandan mı oyundan mı dlss farkından mı bilmiyorum...

bu haberde de bahsedildiği gibi üretim sorunu var ve zaten dile getiriliyordu başından beri hatta 5090 lansmanının 150'den az kartla yapıldığını söyleyen var guru3d'de.

GeForce RTX 5070 ve RTX 5060 bekleyenlere kötü haber: Gecikme yaşanıyor | DonanımHaber Forum

üretim hattını kiralaması bir anlam ifade etmez AI işlemcileri üretmek için kiraladı bantları ve o yüzden 4000 serisinden sonra 5000 serisinde de 5nm oldu üretim çünkü adamlara AI işlemcileri için 5nm yetiyor masaüstüne 4nm uğraşmıyorlar. sıkıntı blackwell mimarisinin masaüstü kartlara göre üretilememesi haberde de istenen kalitede üretilemiyor demiş. artık yakıyorlar mı yoksa düzgün mü çıkmıyor sonuçta bu kadar zor üretilen çiplerin fiyatının düşük olacağını kimse beklemiyordu ama 5070 ti çıkış fiyatı herkese yuh dedirtti. üretim artacak da hadi acıdık düşürelim bari hazır çıkmış fiaytları diyecekler de dolar artmayacak da vs vs biraz zor yani MSRP fiyatları açıklandığında kurulan hayaller.

https://ibb.co/JFcsQyQL

• mcake± kullanıcısına yanıt

Baş ağrısı yapan olayı çözemedim hocam , 4080S den geçecektım Solid'e ama elim el vermedi 20 bin üzerine koymak için .

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.