Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (446. sayfa)

10 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 20 Misafir (7 Mobil) - 20 Masaüstü10 Mobil
5 sn
9.714
Cevap
264
Favori
397.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

x870e Carbon'daki m2-2. yuvayı boş bırakırsanız ekran kartı 16x veriyolunun hepsini kullanır.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • to9y kullanıcısına yanıt

Çin malı kötüdür zihniyetiyle aynı, wattman hatasını ağızlarına bir doladılar bırakamıyorlar, en azından kartları yanmıyor. :)

• QuasarFX kullanıcısına yanıt

X870E Çipset anakart alıyorsun. M2 yuvası PCIE GPU hattını kısıtlıyor. Saçmalık.

X670E Hero'da bütün M2'leri doldurdum GPU x16 çalışıyor. X870E'lerin bazısı geriye gitmiş bu konuda.

• Dictattor kullanıcısına yanıt

bekliyorum hiç sormuyorum :D ilk zamanlar heyecan yapıp iptal etmesinler diye sormuştum aldığım cevapta rahatladım, ürünler ön sipariş ürünleriydi, geldiğinde ilk ön sipariş ürünleri gönderilecek denmişti, siparişinizde sorun yok diyorlardı bekliyorum işte sessiz sedasız :))

• Orodruin kullanıcısına yanıt

x670e'de de böyleydi diye biliyorum. 2. m2 soketi ile GPU, CPU'dan gelen hattı ortak kullanıyor.

Tüm m2 yuvaları doluyken GPU'yu x16-x16 olarak görebiliyor musunuz?

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • Curimo kullanıcısına yanıt

Hocam MSI kendi sitesinden son bios güncellmesini indirip kurdum bios guncelledim. Ardından tüm sorunlar çözüldü. Bios guncellemesi ile alakalı bir durum bendeki. Şuanda tüm m2 lerim tam hızda ve ekran kartım x16 5.0 olarak çalışıyor. Ez cümle problem kalmadı bende.

Dilerseniz siz de msi sitesinden son bios ile güncelleme yapın eğer henüz yapmadıysanız.

• QuasarFX kullanıcısına yanıt

X670E Hero'da o durum yok. Bütün M2'ler takılsa dahi GPU hattı kısıtlanmıyor. Çünkü 28 tane gen 5.0 pcie hattı var. 16'sı GPU'ya, 4'ü M2_1, diğer 4'ü M2_2 Hattına gidiyor. Diğer kalan 2 adet M2 Hattı ise çipsetten gelen Gen 4.0 hatlar.

4 adet XPG M2 SSD kullanıyorum. Sırf bu nedenle B650E'den X670E'ye geçtim.

Kullanma kılavuzunda da M.2_1 ve M.2_2 yuvalarında 2 adet PCIE 5.0 M.2 sürücüsünün çalıştırılmasının PCIE x16_1'i etkilemesi hakkında hiçbir yerde uyarı veya kısıtlamadan bahsedilmiyor.

Akşam eve geçince GPU-Z görüntüsü paylaşırım. X16 olarak çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 13 Şubat 2025; 13:37:23 >
  • Orodruin kullanıcısına yanıt

28 lane in, 4 ü chipset, diğer 4ü usb4 yani 28 boşta pcie lane yok.

Pci gen5 gpular ise şuan ya açılmıyor, yada açıldığında sorunlu çalışabiliyor.

Ek olaraktan GPU-Z'nin bunu sağlıklı gösterdiğini düşünmüyorum bu konu içerisinde bir arkadaşımız sanırım 4 ssd,5 hdd ve pcie üzerinden tv kartı ile X16 GEN5 kullanıldığını görüyordu GPU-Z'den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 13 Şubat 2025; 14:17:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda hiç bir X anakart kullanan pcie gen 5'de kullanmasın dogru çalışmıyor.Ben bios güncellemesi aldıgım için sorun çözüldü testlerimde fakat yinede gen 4'e geri aldım nvidia'dan sürücü gelene kadar.

• yavuzyildiz kullanıcısına yanıt
    28 Şubat sonrası gelecek muhtemelen. Bütün siteler aynı tarihi veriyor. Bende Astral siparişi vermiştim bekliyorum. Düşük bir ihtimal 17 Haftası da olabilir diye düşünüyoruz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donda

28 lane in, 4 ü chipset, diğer 4ü usb4 yani 28 boşta pcie lane yok.

Pci gen5 gpular ise şuan ya açılmıyor, yada açıldığında sorunlu çalışabiliyor.

Ek olaraktan GPU-Z'nin bunu sağlıklı gösterdiğini düşünmüyorum bu konu içerisinde bir arkadaşımız sanırım 4 ssd,5 hdd ve pcie üzerinden tv kartı ile X16 GEN5 kullanıldığını görüyordu GPU-Z'den.

X670E Hero'da durum şu;

PCIE_1 X16 (Gen5.0) (İkinci PCIE yuvasına kart takılırsa X8'e düşer)

PCIE_2 X8 (Gen 5.0) (Bu yuva kullanılırsa PCIE_1 X8'e düşecektir.)

PCIE_3 X4 (Gen 4.0)

M2_1 (Gen 5)

M2_2 (Gen 5)

M2_3 (Gen 4)

M2_4 (Gen 4)

Bu şekilde çalışıyorlar. Sadece ikinci ekran kartı yuvasını kullanırsan birinci yuva x8'e düşüyor.

M2 Tarafında sınırlama yok.

O konuyu duydum. Sıkıntılı durum. Sanırım GEN4'e çekerek sorunu çözüyorlarmış şimdilik.

BIOS Güncellemesi yayınlarlar onun için. Bi uyumsuzluk nedeniyle sorun oluyormuş.

Gerçi RTX5090'da dahil hiç bir kart X16 veriyolunun tamamını zaten doldurmuyor. GEN4 X16 bile fazla fazla yeterli.

• ufuq010101 kullanıcısına yanıt

Ben x870 kullanıyorum 5080 ile sorun olmamıştı.

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

anakartlarda değişkenlik gösteriyor bios sürümü marka model revizyon vs. genelinde sorun var en stabili gen 4 şu anda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orodruin

X670E Hero'da durum şu;

PCIE_1 X16 (Gen5.0) (İkinci PCIE yuvasına kart takılırsa X8'e düşer)

PCIE_2 X8 (Gen 5.0) (Bu yuva kullanılırsa PCIE_1 X8'e düşecektir.)

PCIE_3 X4 (Gen 4.0)

M2_1 (Gen 5)

M2_2 (Gen 5)

M2_3 (Gen 4)

M2_4 (Gen 4)

Bu şekilde çalışıyorlar. Sadece ikinci ekran kartı yuvasını kullanırsan birinci yuva x8'e düşüyor.

M2 Tarafında sınırlama yok.

O konuyu duydum. Sıkıntılı durum. Sanırım GEN4'e çekerek sorunu çözüyorlarmış şimdilik.

BIOS Güncellemesi yayınlarlar onun için. Bi uyumsuzluk nedeniyle sorun oluyormuş.

Gerçi RTX5090'da dahil hiç bir kart X16 veriyolunun tamamını zaten doldurmuyor. GEN4 X16 bile fazla fazla yeterli.

Alıntıları Göster

M2_1 direkt olarak 4 lane alıyor ve sadece GPU ile kullanıldığında GPU X16 kullanılabiliyor.

PCIE_E 1, PCI_E 2, M2_2 bu hatların tümü için 16 Lane aktrarılıyor, bu x16 switch mode bios içindende kontrol edilebiliyor,

anakartınız özelinde olabilcek tek şey şu USB4 iptali sonrası buraya bir 4 Lane aktarılıyor olabilir.

Bununla ilgili X16 switch ayarı oluyor bios içerisinden oradan da net gösterebilir, genelde 16x0x0, 8x8, 8x4x4 şeklinde.

Zaten ikinci Pcie slota birşey takmak X8 X8 moduna direkt sokuyor. Bunu hiç saymıyorum.

Yani bu doğrultuda X16 Hattı üstünde bir gpu bir GEN5 SSD kullanabilmeniz için pcie lane switch desteği olarak 16X0x4 gibi bir destek olması lazım.

Hele USB4 açıkken bu mümkün değil çünkü işlemcinin böyle bir desteği yok, tabi Asus bu anakart özelinde USB4 kapatıldıktan sonra, x16 hattına ekleyip 20 lane sunabiliyor mu ona bios'dan bakmak lazım dediğim gibi.

M2_3 ve M2_4 ise direkt olarak chipset bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 13 Şubat 2025; 14:46:18 >

• ZiveR kullanıcısına yanıt

Vatan 2 yan binamda hocam şimdi gittim sordum yine evet dediğiniz gibi kartlar önce gelebilir ama 1 mart'tan önce kimseye fatura kesmeyeceklermiş. Ön siparişte ödeme sırasına göre aynı sırada dağıtacaklarmış. 1 mart'tan önce kimse kart. beklemesin yani ayrıca hala ön sipariş alıyorlar 142.800 rog astral 132.600 tuf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMetin -- 13 Şubat 2025; 14:50:10 >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    1 kaldı 😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AlperMetin kullanıcısına yanıt
    Çok büyük ihtimal ile Martta gelicek. Fakat Vatanında bu tarz konularda benim açımdan geçerliliği yok. 136’a astral aldım İnce’den. Bekliyoruz bakalım.

• asi3636 kullanıcısına yanıt

1 olan satıcı farklı amazon seçince 2 gösteriyor.

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Problem zaten sürekli ne fiyattan olursa olsun birilerinin ürünleri alıyor olması.

Ürünün satıldığını gören satıcılar da agresif pazarlamalamarına devam ediyor.

200 bin de istense iki gün sonra 5090 için, o kartlar da gidecek belirli bir süre alternatif çıkmaz ise, illa alıcısı çıkıyor.

Kimisi kart üstünden para kazanıyor, kimisi bu kartı alarak iyi hissediyor, her kör satıcının bir kör alıcısı vardır, globalde de böyle elbette ama bizde son yıllarda fiyat algısı çok bozulduğu için daha da yüksek oranlarda malın ederini düşünmeden daha da artacak diye panik alımlar daha çok.

• 
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.