Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (439. sayfa)

17 Kayıtlı Üye (5 Mobil) ve 33 Misafir (8 Mobil) - 37 Masaüstü13 Mobil1 iOS
5 sn
8.825
Cevap
257
Favori
352.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

zaten şu var; kuralları nvidia belirlediği için bu saatten sonra isteseler de çok aşamayacaklar. oyun için 4090 ya da 5090 kullananlar %1-2 arası olacaktır. dolayısıyla 24 gb'da tam çalışıp, 16 gb çok ayar kıstıran bir oyun yapımcıya da yarardan çok zarar verir.

ama tabii aslında önümüzdeki 2 sene 24 gb lazım mıydı? evet lazımdı. çünkü şu anda bile sınırlarda dolaşıyoruz. hatta i.j. gibi elini korkak alıştırmayan, opt sıkıntılı oyunlar daha fazla vram istiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Şubat 2025; 17:23:3 >
  • Dusunsel D kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi PT açılmadığı sürece sıkıntı yok gibi duruyor. Zaten RTX Neural Texture Compression geliyor az kaldı. Biraz performans götürüsü var şu an ama onu da ileride çözerler. SDK yayınlandı yakında oyunlar buna göre geliştirilir yoksa VRAM ver ver nereye kadar? Bu iş saçma bir hal aldı. Aynı şekilde oyun dosya boyutları...

tom's hardware
    Nvidia's new tech reduces VRAM usage by up to 96% in beta demo — RTX Neural Texture Compression looks impressive
    https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/nvidias-new-tech-reduces-vram-usage-by-up-to-96-percent-in-beta-demo-rtx-neural-texture-compression-looks-impressive

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Kardeş ben de bunu anlamıyorum. Son nesil kart alacağım yok Path tracing açma. Yok native 4K oynama vs. Yok MFG aç vs. Ben istiyorum ki kart 2025'te sorunsuz çıksın ve her oyunu 4K Full olarak açsın. DLSS açacaksam çözünürlüğü 6K veya 8K yapıp açıyorum genelde çünkü 4K netliğine alışan birisi için 4K'da DLSS açmak 2K-3K demek oluyor.

Siz böyle Nvidia'yı savundukça Nvidia daha çok fiyatını hak etmeyen kartlar çıkartır. Adamlar 4080'i 12 GB ile çıkarttı 2022'de ve insanlar isyan edince hemen kartı geri çektiler.

Biz tepki göstermezsek 6080 de 16 GB ile çıkar piyasaya.

hakikaten şu oyun boyutları da kontrolden çıktı. AA oyunlar bile 100 gb yer kaplıyorlar. son cod 150 gb mi ne kaplıyordu.

vram tüketiminde ise yapabilecekleri bir şey yok, mecburen nvidia'nın kurallarına uyacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Şubat 2025; 17:30:53 >
    Dostum ben Nvidia neden savunayım? Ben de 24G modeli bekliyorum. 5080 alan reislere söyle bunları. Ben gerekeni yazdım vaktinde. 2 yıl önce 4080 16G geldi eyvallah ama 2025 yılında da bir zahmet artmalıydı. Path Tracing teknoloji demosu gibi bir şey benim kartım onu açınca çöp oluyorsa ben bunu umursamam bile. Endüstri standardı olsa eyvallah. Tamamen isteğe bağlı bir durum. Bak Spider-Man 2 oynuyorum orada da RT Ultimate açınca görüntüyü hiç beğenmedim netliği aldı götürdü. Kapattım taş gibi oynuyorum. Verilen her tekonolojiyi sorgusuz sualsiz açıp kullanacak değiliz. Benim için netlik önemli. Preset K geldi cayır cayır oynuyorum cam gibi görüntü ile. İşte böyle işlere helal olsun demek gerekiyor.

Burada çok tepki gösteren arkadaşımız var yine de dayanamayıp alıyorlar ne yapalım? Bu işin tadı var bir kere adamlar almış 45K ya Asus Prime 5080 aldı forumdaş helal olsun güle güle kullansın müthiş fiyat. Ama 50k üzeri ben anlamsız buluyorum şahsi görüşüm.

Not: Hocam bu lafım sana değil,

her yazdığım kesin değildir yani ayet yazmıyoruz burada.

• Yani siz ne oynuyorsunuz bilmiyorum ama ben grafiksel olarak gelişmiş olduğunu düşündüğüm oyunlarda 5080 üzerinde 4k+max grafik+max rt+max pt+frame gen ile oynuyorum (cyberpunk/alan wake/black myth wukong, Spiderman 2 vb) ve bu oyunlarda gördüğüm en yüksek vram değeri 15gb allocated 12-13gb used. Evet dlss açıyorum duruma göre Quality/Balanced olarak ve hiç vram sıkıntısı görmedim. Ha evet ben 8k oynamak istiyorum derseniz yetmez büyük ihtimalle, ama 4k monitör için gayet yeterli. Dlss açmazsan da base fps 20-25 civarı olduğu için de oynanmaz hale geliyor. 5080 dlss açmadan 4k’da max grafik rt pt açabilen bir kart değil zaten, gerçi 5090 bile 30-40 fps arası alıyor benzer oyunlarda, 5090’da bile en azından Quaility dlss açılır bence 4k’da oynanıyorsa. E zaten dlss açılınca da vram sorunu kalmıyor ortada. 20-24gb vram olsa daha mı iyi olurdu, evet Stablediffusionda vb. çok daha iyi olurdu ama oyun açısından çok bir şey değiştireceğini sanmıyorum bu kas gücüyle.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• band222 B kullanıcısına yanıt

Seni konuda gördüğüm iyi oldu FSP Globale video yu göndermiştim geçen hafta mail gelmiş bugün. Tarafınıza destek ile ilgili Türkiye den dönüş yapılacaktır diyor. (İngilizce gönderdim iade sürecim geçtim böyle bir sorun var nedir bu diye sormuştum )Ayrıca TR siteden FSP PTM PRO 1650W kaldırıldı Global olarak var sadece. Bir şeyler oluyor bizim psu ile ilgili hadi hayırlısı.

• MacGyver. kullanıcısına yanıt
    COD son çıkan serileri benim PC'yi rehin almış adeta. Reislerin izni olmadan adım atamıyoruz. Sahip onlar

• Yeni stok 5090

www.n11.com
    Inno3D NVIDIA GeForce RTX 5090 X3 32 GB GDDR7 512 Bit Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/inno3d-nvidia-geforce-rtx-5090-x3-32-gb-gddr7-512-bit-ekran-karti-67837224
  • Hocam yangın çıkartmak için 145bin vermeye gerek yok. Prize kabloyu sokup kısa devre yapmak yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

olmasın lütfen öyke birşey. Yav zorla adama 20kya cooler master aldıracaklar. FSP yılların markası çokçada kullanılıyor üretimde mi hata var acaba? Bende geçen kutuyu açtım kablolar ezik bazı girişlerin 12hpwr ler sağlam ama sata kabloları ezilmiş gibi biraz. Sen kontrol ettin mi? Sorun yaşatcağını düşünmüyorum ama neden göçük var kablolarda anlamadım. Fotoğrafları aşağıya ekliyorum:

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alister Vale kullanıcısına yanıt

bu kötü bir şaka olsa gerek, Inno3D nin basic versiyonuna böyle bir ücret istemek, birşey diyemedim. Satarsa satar bana da birşey yemek düşer ama fiyatı bu olmamalı

Amazondan Msi Ai1300P 16K ya alabilirsiniz

Dostum yok ben de aynı düşünüyorum. 45K'ya 5080 gayet de alınır. Zaten maksimum 5070 TI ayarında kart.

Benim demek istediğim top-tier olarak 2025 yılında bir kart çıkıyorsa 2023 ve 2024 yılında çıkan oyunları 4K'da FULL RT olarak en az 30 FPS ve üzerinde vermeli. Sen açarsın RT açmazsın orası ayrı konu. Hatta istersen 1080 P'de 300 FPS ile oyun oynarsın:)

Valla haklısın ki 5090 gibi bir kartın Full RT senaryosunda düştüğü durumu hepimiz gördük. Durum böyleyken 16G konusu aslında biraz 2. planda kalıyor. Yani biz zaten Native 4K oynayamıyoruz. 5090 alan adam da DLSS açacak. 16G için dediğim gibi PT açınca bir sıkıntı oluyor aslında geliştirici onu çözebilir yani.

Spidermande mesela geçen gün denedim.

4K Ultra Ayar DLSS Perf. RT kapalı Frame Gen açınca 12.5G tüketiyor. RT Ultimate açarsan 15.5G tüketiyor. Yine drop yok ama yetiyor.

Ben PSU dan gelen o sesi duymayım diye kullandığım senaryoyu görseniz o kutuyu camdan aşağı atarsınız kablolara bakmadan ama koyayım hadi. Duvardan gelen prizde Philips Akım Koruma var. O prizden çıkan kablo Brennenstuhl marka şantiyelerde kullanılan kendinsen sigortalı akım korumalı prize bağlı.O prizden APC BVX2200LI-GR güç kaynağı sadece kasayı besliyor. Diğeri diğer donanımlar için gene aynısı altta zaten. Kasanın kendi kablosu regulator ile sabit 222 w a girili üstünde gene akım korumalı W metre var oda topraklı akım korumaya bağlı. Derdin ne niye böyle yapıyorsun diyenler için video yu koyayım bu sesi duymamak için yapıyorum. 250 Civarına gelince bu ses geliyor altı yada üstünde bir sıkıntı yok.

https://www.youtube.com/shorts/2O2nyA5IdUI

• 4080 süper bakalım diyorum fiyatı 5080 den pahalı nolmuş buna yaw NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 5070 ti umarım patlamazsın tek umudum sensin bu yamyamların piyasasında

• Shellot kullanıcısına yanıt

Dostum dediğim gibi DLSS açacaksam DSR ile ekran çözünürlüğünü 6K veya 8K yapıyorum. Aliasing oldu mu oyundan soğuyorum hemen.

Upscaling ile 4K veren oyunlar da native olarak 6K-8K aralığında değişiyor DLSS moduna göre.

Bu şekilde 4090 ile oyun oynadığım için vramler güncel RT Full oyunlarda 16 GB sınırını rahat aşıyor. Tabii ki RT'yi full kullanmayan oyunlarda 16 GB fazlasıyla yeterli ama daha yeni çıkmış ekran kartının 2023 ve 2024 yılında çıkan oyunlarda 4K'da zorlanması veya vram sınırına takılması olmaması gereken bir şey bence.

• Zamlı stok, sabah 125 den sattı. Peşin fiyatına 9 taksit GW Phantom 5090

https://www.hepsiburada.com/gainward-rtx5090-phantom-nvidia-32gb-gddr7-512bit-3xdp-1xhdmi-ekran-karti-pm-HBC00007ZFKR5

• Alister Vale kullanıcısına yanıt
    Hayır olsun inşallah aldın mı hocam 124 den

• 
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.