Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (381. sayfa)

16 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 27 Misafir (7 Mobil) - 34 Masaüstü9 Mobil
5 sn
7.664
Cevap
255
Favori
310.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malzeme ömründen bahsetmişsiniz malzemeler genelde ısı zorlanma kapasitörlerde ise eski tiplerde kurumadan kaynaklı sıkıntılar yapmaktadır. katı hal kapasitörlerde ise durum farklı. Elektronik kartlarda bir diğer bozulma konusu ise tozdur. Ayrıca kullanılan kalitesiz lehimler zamanla korozyona uğrmakta ve çatlama ve bozulmalar olmaktadır. Mesela bende bulaşık makinesi vardı tahliye motoru çalışmıyordu. Sorun tahliye motorunun kablo ucunun anakarta giriş yerindeki çatlaktan oluyormuş anakttaki role ve çevre lehimlerini tazeleyince makineye can geldi. Lehim matlaşmış ve mikroskopla baktığımda delikler oluşmuş. Seasonic dünyada en kaliteli psruları üretiyor. Lehimler parlak kaldığı müddetçe ve giriş voltajı temiz ve stabilse ben endişe etmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nnemesiss12 -- 7 Şubat 2025; 20:14:23 >
  • nnemesiss12 N kullanıcısına yanıt

Hocam bende haftalardır 5080in 16gb vram ile ölü doğduğunu savunan biri olarak "kartlara endeksli yeni oyunlar" söyleminize katılmıyorum.Kartlara endeksli çıkarsa 16gb vram yeterli şekilde çıkar yoksa optimizasyonu bozuktur.5080i alıp 4-5 sene kullanmayı planlayanlar için bu kart ölüdür ancak 2 sene sonra ben güncellerim bu kartı diyenler için 2 yıl boyunca vram konusunda sıkıntı çıkarmaz.Ben 30 ocakta 5080 aldım 1 hafta kadar kullandım dün sattım bir arkadaşa.Şimdi 1-2 ay takip ve bekleme moduna geçtim.Düzgün bir fiyata 5090 suprim düşerse alırım yoksa 5080 suprim veya vanguard son olasılık olarak astral alır devam ederim.Zaten 6000 serisi geldiğinde güncelleyeceğim için şahsi olarak 16gb vram bana anlam ifade etmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderksk

Yaş muhabbetine girmişsin koyduğun beyanname tarihi 2021 yılına ait .Önce okumayı öğrenmek lazım.

Aradan geçen sürede kaç kere gümrük vergi kanunu değişti bilgin var mı?

Ayrıca o zaman senin dediğin gibi ise sadece KDV %20 herkes yurtdışından alsın o zaman ne kadara mal olacak görelim? denemeye ilk sen başla istersen herhangi bir kartı sipariş et bakalım yazarsın burayada çıkan vergi masraflarını.

Alt tarafı bir ekran kartı için dönen muhabbete bak yazık valla.

vay! aynısından bi tane daha geldi...

aşağıdan bakıver bakalım ekran kartının GV'si kaçmış, 847180 yazıp aratacan sayın vergi baş müfettişim...

uygulama.gtb.gov.tr
    Tarife Arama Motoru
    https://uygulama.gtb.gov.tr/Tara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 20:21:6 >

• drages kullanıcısına yanıt

Elektrik geldiğinde direkt açmasa da bu psunun bozulmasına engel değildir kasaya iki faz yanlışlıkla gelirse giriş devreleri (doğrultucu diyot, sigorta vb közlenecektir.) Kasa zarar görmeyebilir ama psu her zaman risktedir. Önüne koruyucu katman her zaman iyidir zaten bu tarz cihazlar (regülatör, akım koruyucu priz) uzun ömürlüdür bir kere alınıyor. Online upslerden daha dayanıklıdır. upslerin en büyük sıkıntısı akü maliyeti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nnemesiss12 -- 7 Şubat 2025; 20:23:26 >
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt

Ben sana teklifimi yaptım orayı zaten ben biliyorum.

Teklifim çok net ver siparişini yurt dışından getirt ekran kartını çıkan vergi vb. masraf kalemlerini tek tek yaz buraya ne kadarmış sende öğrenmiş olursun.

Hemde forumdaki diğer insanlarda bir ekran kartının ülkeye geliş maliyetini öğrenmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderksk -- 7 Şubat 2025; 20:25:9 >
  • thunderksk kullanıcısına yanıt

Fiyatlar konuşulana göre dünya genelinde şişirmişler. Türkiye'de fiyatlar biraz daha abartılı ama eskisi gibi dağlar kadar fark olduğunu sanmıyorum. Stok arttıkça fiyatlar oturacaktır. Tİ vb çıkınca daha da iyi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderksk

Ben sana teklifimi yaptım orayı zaten ben biliyorum.

Teklifim çok net ver siparişini yurt dışından getirt ekran kartını çıkan vergi vb. masraf kalemlerini tek tek yaz buraya ne kadarmış sende öğrenmiş olursun.

Hemde forumdaki diğer insanlarda bir ekran kartının ülkeye geliş maliyetini öğrenmiş olur.

evet aynen üstad... zaten biz de tam olarak o konuyla ilgili iddialaşıyorduk, yani sen konuyu çok doğru anlamışsın, ayrıca sen zaten bu sitelerin hepsini bilirsin elbette...

dediğin gibi ekran kartında KDV, GV, ÖTV, MTV hepsi var. getirtmek istesen getirtemezsin yani... öyle bi şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 7 Şubat 2025; 20:43:28 >

Aydınlandım. Teşekkürler.

İthalatçı firmanın ürün getirmesi ile bireysel ürün getirmek çok farklı olgular. Tüzel firma ürünü ithal edip iç piyasada satıyor bu sırada hem istihdam sağlıyor hem de kurumlar vergisi vs ödüyor. Yani bir şirketle bireyi eşdeğer görmek anlamsız.

• Dusunsel D kullanıcısına yanıt

merak ettim bu itopya gaminggentr incehesap filan geçen yıl ne kadar vergi verdi :D

Pandemi sonrası yaratılan enflasyonist ortam ile fiyatlar maalesef dünyada ve ülkemizde hiç düşmeyecek.4000 serisi kartlar hala daha fiyatlarını koruyor örnek olarak.

Özellikle ABD 'nin yeni para politikası ile artış daha hızlı olacak.

Benim şahsi düşüncem imkanı olan varsa alsın daha sonra üzülmesin.Ha elinde 4000 serisi varsa ful ayarda zaten genel oyunların tamamını açıyor mevcut bu kartlar.

FPS işine takılmasın insanlar bu işte sınır yok çünkü seneye başka yazılım başka kart çıkar oda 6x FPS verir tıpkı monitörlerin, tv 'lerin hz 4k-8k yada her 9-10 ayda bir çıkan iPhone modellerini düşünün onlar gibi bir olay.

Hep daha hızlısı daha yenisi diye diye. Bence tüketimi körükleme sistemi bu.

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

Kardeş artık 4K 240 HZ OLED monitörler var. 4K'da herhangi bir oyunu FULL RT ile açtığın zaman zaten 16 GB sınırına dayanıyor. Hele widescreen kullanıyorsun 4 K'da 16 GB'ı aşıyorsun. Şu an bile bu şekildeyse 2-3 seneye 16 GB artık 6070 gibi kartlarda zorunlu hale gelecek.

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

Ahaha sen cidden bu cümleden bunu mu anladın? Valla tebrik etmek lazım.

Önce 28 Ocak tarihli şu mesajımı şuraya bırakayım: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160571605

Mesajdaki konunun olayla bir alakası yok ama şurası önemli:

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

Herhâlde bu mesajdan da gümrük vergisinin, ÖTV'nin ve KDV'nin farklı şeyler olduğunun gayet farkında olduğum çıkarımını yapabilirsin :)

Zaten bu mesajı sen de okumuş ve beğenmişsin (onun için de teşekkürler):

Şimdi sen bu mesajı okumuş olmana rağmen

bu mesajdan benim bahsi geçen üç verginin farklı vergiler olduğunu bilmediğimi çıkarıyorsan ya senin okuduğunu anlamanda sorun var ya da olmadık şeyler uydurmayı harbiden çok seviyorsun.

Dediğim gibi sen biraz gerginsin herhâlde. Stresini forumda mı atmaya çalışıyorsun ne yapıyorsun bilmiyorum ama kimseye çıkış falan yapmadım. İnsan gibi düşüncemi belirttim, soru sordum. Siz kendi iç sesinizle yaptığınız seslendirmelerde fazla dramatik senaryolar canlandırıyor olabilirsiniz, orasıyla ilgilenmiyorum ama gerçekle kafanızda geçen senaryoların ayrımını yapmaya çalışırsanız sevinirim.

Yine de sözlerim açık değildiyse belirteyim: Burada kastettiğim şey, her taşın altından vergi çıkarmayı çok seven güzide devletimizin böyle bir fırsatı tepmesini pek mümkün bulmadığımdı. Açıkçası şaşırmadım da değil. Ama olayın verginin aynı veya farklı olması ile alakası yok. Öyle bir çıkarım da yapılmaz bu cümleden :) İşin Türkçesine de girmeyelim isterseniz :)

Geçmiş olsun size :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 7 Şubat 2025; 21:11:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zartzurt456

merak ettim bu itopya gaminggentr incehesap filan geçen yıl ne kadar vergi verdi :D

Valla bilemeyiz. Vergi işleri karışık işler :)

Benim bekleme sebebim fiyatlar değil 24 gb versiyonların gelmesi 16 gb resmen kazıklama operasyonu.

öyle zaten gidip 16 gb karta 65k verirsem aptal gibi hissederim o yüzden çare 5070 ti

• @pastperfect @donda ve diğer PCIEx sorunu yaşayan arkadaşlar, sorunun anakart bioslarından kaynaklandığı belli oldu.

Yeni sürüm biosları kontrol edin, yayınlandığı an sorunlar kalkacak.

Murat Gamsız da sorın yaşayıp beta bios ile sorunu çözmüş.

Murat Gamsızyoutube
    Son zamanlarda basında ve forumlarda çok konuşulan, RTX 5090/5080 kartların çalışmadığına dair sıkıntıları, kendi başıma gelen örnekten yola çıkıp anlattım. Videodaki GPU-Z https://www.techpowerup.com/gpuz/
    https://www.youtube.com/watch?si=3SfMLxumM-K7pLyv&v=6a1OQUhfYyM&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anladım hocam siz mesajınızda fiyatlardan bahsettiğiniz için o şekilde yazdım ben.

24GB kartlar için baya bir vakit var gibi görünüyor.Bakalım ne zaman çıkacaklar?Ve fiyatları ne olacak göreceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

@pastperfect @donda ve diğer PCIEx sorunu yaşayan arkadaşlar, sorunun anakart bioslarından kaynaklandığı belli oldu.

Yeni sürüm biosları kontrol edin, yayınlandığı an sorunlar kalkacak.

Murat Gamsız da sorın yaşayıp beta bios ile sorunu çözmüş.

Murat Gamsızyoutube
    Son zamanlarda basında ve forumlarda çok konuşulan, RTX 5090/5080 kartların çalışmadığına dair sıkıntıları, kendi başıma gelen örnekten yola çıkıp anlattım. Videodaki GPU-Z https://www.techpowerup.com/gpuz/
    https://www.youtube.com/watch?si=3SfMLxumM-K7pLyv&v=6a1OQUhfYyM&feature=youtu.be
    Eyvallah hocam müsait olunca izliycem, ama tuhaf bi durum olduğu zaten aşikar, bir yandan da normal gen5 gpu daha bi haftadır kullanılıyor. Sağolsun forumdaki arkadaşlarda deneyimlerimi paylaşıyorlar.

X870E ile gen5 ve pcie5 kullanamayan arkadaşlarda var, daha eski board ile 4 den fazla ssd ile gen5 x16 kullananda.

Mevzu zaten bi problem olduğunu gösteriyor, artık araştırıp göreceğiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Doğru göstermesi yüksek ihtimal çünkü kasadan sökmeden önce 4080 4.0 hızında çalışıyordu. Yanlış anlaşılma olmasın anakartta 3 tane m2 slotu var o slotlarda 3 tane m2 takılı toplamda 6 m2 var ama diğerleri pcı slotu ile aparat üzerinden bağlı. Testlerini yaptım bire bir aynı değerleri alıyorum eksik hata da varsa şuan bir sorun yok çalışan şeyi kurcalamak hiç adetim değil böyle devam.  Asıl enteresan sorun arıyorsanız 0 olarak satın aldığım 1650 w psu dan gelen sese bakın.

https://www.youtube.com/watch?v=ZMp6zm8We5w

Buda fanın durmuş hali

https://www.youtube.com/shorts/2O2nyA5IdUI?feature=share

Arkadaşım inatla imkansız böyle bir ses fandır o fan dediği için ona çektim. Fan değil  

Buda 20-25dk sonra geçiyor yada direk buz dolabından çaldığım mıknatıslar ile düzeliyor.

https://www.youtube.com/shorts/hxpYcs5wVhg

Ben bu sesi bulayım diye ilk gün kasayı 4 kez söküp tekrar topladım.Hatta Msi 5080 gaming testleri yaptım konu açacaktım sinirlerim bozulduğundan açmadım.Şimdi gülüyorum ama böyle saçma bir iş olamaz.

Fan dan gelmiyor fanı durdurduğum halde bu ses geliyor.Tarih boyunca görüp görebileceğim en yüksek coil whine a sahip psu. Bu ses yaklaşık 20-25 dakikalık oyun süresinden sonra geçiyor ısınana kadar yaptığını tahmin ediyorum. Normalde satın almayacağım bir psu sırf 5090 alıyorum diye değiştirdim sonuç bu. Yüksek kalite modeller stokta olmadığı için aldım geçtim sonra 5090 da almadım iade süresi de beklerken geçmiş oldu.Sırf servis hikayesi ile uğraşmamak için önceden sistemi açıp ısıtıyorum.  Kısaca elektironik de olmaz olmaz deme olur. 

www.amazon.com.tr
    Fsp Hydro PTM PRO 1650Watt ATX 3.1 GEN-5 (PCIe5.0) 80+ Platinum Plus Modüler Power Supply
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0CX1KXG7C?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
    Coil whine sesi değil bu. Rölenin kontaklarının sesi bu. Bu şekilde çalıştırmanı tavsiye etmem. Doğru gitmeyen bişeyler olduğu çok belli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.