Şimdi Ara

Nvidia GeForce RTX 4090, RTX 3090’ı ikiye katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia’nın yeni ekran kartı serisinin amiral gemisi RTX 4090’dan bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi planlanan model, son olarak 3DMark Time Spy Extreme sentetik testinde ortaya çıktı. Elde ettiği sonuçlar ise hayli iddialı.

    RTX 4090 selefinden neredeyse iki kat daha hızlı

    RTX 4090 kartının kalbinde yer alması beklenen AD102 yongasının yaklaşık olarak 100 Tflops işlem gücü vereceği belirtiliyor. Yeni gelen sızıntı ise bu bilgileri doğrular nitelikte. Zira 3DMark Time Spy Extreme testinden 19.000 grafik puanı alan RTX 4090, en yakın rakibi RTX 3090 Ti ekran kartını neredeyse ikiye katlıyor. Testin sonuçlarına göre RTX 4090 kartının, RTX 3090’a göre yüzde 90, RTX 3090 Ti’a göre ise yüzde 70 daha hızlı olduğu görülüyor.

    Sonuçlar önceki nesle göre çok büyük bir performans artışını gösteriyor olsa da bunların tamamen sentetik test sonucu olduğunu ve günlük kullanımı tam anlamıyla yansıtmadığını belirtmemiz gerekiyor.

    TSMC tarafındaki 4N işlem sürecinin verimliliği sayesinde GPU’ların saat frekans hızlarında artış sağlanacağı söylenmekte. Bununla birlikte yeni RTX 4000 serisi ekran kartlarında 3 GHz’in üzerinde saat hızlarına ulaşmanın zor olmayacağı belirtiliyor.

    Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor

    Nvidia’nın yeni ekran kartı serisinin Ekim 2022’de piyasaya çıkması bekleniyor. Raflara ilk olarak ulaşan kart ise RTX 4090 olacak. Sonrasında diğer modeller ailenin en güçlü kartını takip edecek.



    Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-4090-graphics-card-almost-twice-as-fast-as-rtx-3090-in-3dmark-time-spy-extreme-benchmark-alleges-rumor/







  • Kripto çöktü şerefsizler inatla çıkarmamak, geciktirmek istiyor bu seriyi. Ulan bu yıl bütün 4000 serisini çıkarda oyuncuların hepsi alsın işte rahat rahat ama nvidia istiyorki kripto boğaya girsin ben toplu toplu kriptoculara msrp fiyatının 2 katına satayım

    Ayrıca sızan haberler gibi 2 kat enerji çekecekse benim gibi laptop sevdalıları babayı alır. Laptop versiyonlarını felaket budarlar.
  • 2 kat enerji , 2 kat güç , teknoloji bunun neresinde . Teknoloji aynı enerji ile 2 kat verim alabilmekte değil mi? 😑

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • denizlion kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle valla. Ekran kartı alırken her zaman f/p ile beraber watt değerlerine de bakarım. Zira kullanacağınız seneleri de toplayınca ciddi bir elektrik faturası farkı da oradan gelir. Amd watt değerlerini düşük tutarsa bir dahaki nesilde amd'ye kayarım valla yapacak bir şey yok.

  • %300 olsa ne yazar, parasi olan bile alamadi ki dogru duzgun. Yok kripto yok uretemiyoruz yok su bu

  • Kripto çöktü şerefsizler inatla çıkarmamak, geciktirmek istiyor bu seriyi. Ulan bu yıl bütün 4000 serisini çıkarda oyuncuların hepsi alsın işte rahat rahat ama nvidia istiyorki kripto boğaya girsin ben toplu toplu kriptoculara msrp fiyatının 2 katına satayım

    Ayrıca sızan haberler gibi 2 kat enerji çekecekse benim gibi laptop sevdalıları babayı alır. Laptop versiyonlarını felaket budarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 19 Temmuz 2022; 18:12:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart çok kaslı ve bir okadar güçlü Allah'ı var bir sözüm yok,lakin bu kartın gücünü yansıtacak oyunları pc'lerde ne gören var ne duyan var.işin konsol
    tarafını bu yüzden seviyorum çıkan oyunlar konsolların gücünü yansıtıyor.

  • Güç tüketimi olarak önceki nesilden farkı yok ise bir anlamı kalmıyor.
    GTX 1000 serisindeki o yaptıkları sıçrama mükemmeldi.
    Hem güç tüketimi azalmıştı hem de performans ciddi artmıştı.

    Şimdi 2000w PSU lara doğru gidiyoruz herhalde.

  • 4K Ultra detay 120/160 Fps bence artık 4K değilde 6K ile 8K hedef alacak avrupa. bizde Elhamdülillah 2K hedef alacağız.. :)

  • Bu flimi daha önce gördüm aşaği yukarı her yıl gösterime giriyor burda yayınlayanlarda nemalanıyorlar mesela burda kaçtane pc varsa adetince kart ve dolar alıyorlar.

  • İkiye katlayacağını zaten forumda çok çok söylüyorduk, aksi taktirde miningten çıkma kart kaynayan piyasada nvidia nasıl satacak.

  • denizlion kullanıcısına yanıt
    Nasıl olsa yok satıyor niye umrunda olsun nvidia amcamızın..

  • Şuanda bu ekran kartı ile oynanacak oyun yok. Böyle kartlar alıp da valorant falan oynayanlar var yüksek fps almak için. Ama gene de low da oynuyorlar. Tuaf bir dönem var şuan oyun sektöründe. 10 yıl önce ne oyunlar çıkacak da oynayacağız diyorduk fortnite, pubg, valorant en popüler oyunlar şaka gibi.

  • denizlion kullanıcısına yanıt
    Değil

  • joven kullanıcısına yanıt
    Hocam bir site vardı konsolun gücünü gerçek anlamda kıyaslayan. Hatta reddit'tede konusu geçiyorhttps://www.reddit.com/r/buildapc/comments/ujldn1/if_the_ps5_roughly_equals_to_an_rtx_3060ti_why_tf/

    Ps5'in gücü 2060S kadar deniyor. Ona göre her zamanki gibi dinamik fps dinamik 4K jargonları ile pazarlama yapılıyor. Yani öyle çok güçlü değil. Ya grafik kısılıyor, ya çözünürlük ya fps.

    Diğer yandan unreal engine'i gördük 3090'ı bile terletiyor. Yine senelerin gta 5'ine ultra realistic modlar ile 4K açtığınızda ulaştığınız muazzam görüntüye ancak 3080 ve ötesi zoraki ulaşabiliyor.

    Yani pc'de aslında var zorlayacak şeylerde konsollar çok geri kaldıkça oyun yapımcıları da çoğunlukla konsol grafiğinden çok yukarı çıkmamaya çalışıyor.

    Ve çok büyük ihtimalle konsolların pro versiyonları çıkacaktır yine gta 6 için.





  • sentetik testler hiçbir şey ifade etmiyor, yemezler nvidia

  • Enerji tüketimini falan da yazaydınız o da iki katıdır muhtemel..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maşallah, 1 senedir 4000 serisini bekliyordum çıkışını yapsında 100k ya sistemi dizeyim beklemedeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 19 Temmuz 2022; 20:15:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu bildiğin 3090 sli olmuş yeni kart diye yutturuyorlar.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Valla ben olaya tersi olarak bakıyorum. 2060s gücündeki bir konsol birbirinden muazzam oyunları gayet iyi grafiklerle yüksek çözünürlükte rahatça oynatıyorsa , realistik mod gibi kastırma modlar gibi konsol modu gibi bişiler yapsınlarda bari, konsoldaki grafik kalitesi ile oyunları oynayabilelim. Güzel olmaz mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.