Şimdi Ara

NVIDIA GeForce�9600mGT DERNEĞİ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
4
Favori
32.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: * Deniz *

quote:

Orjinalden alıntı: POWER GAMER

quote:

Orjinalden alıntı: * Deniz *

Doğruya sen 6935g kullanıyorsun kafam bir anda 5930G ye gitti Gpad bence çok iyi iş görmez

peki neden öyle düşünüyorsun?

Öncelikle tek fan bana pek cazip gelmedi fiyatıda 100 ytl pahalıdır.Onun yerine Zalman daha iyi gibi çift fanı var.Aslında G-pad i yakından görmedim gözle görmek lazım ondan sonra daha fazla karşılaştırabilirim

anladım deniz saol haklısın aslında goruğte almak lazım bende vatan da bakıp inceleyim alayım diyorum verdigin bilgiler icin saol

• arkadaşar bir sorum olacak 2 gb 9600gt sizce işimi görürmü şuanki oyunlar için. ddr2 olması gözüme çarptı ddr3ten çok farkı varmıdır yada ne derece etkilidir?

Orjinalden alıntı: punkester

arkadaşar bir sorum olacak 2 gb 9600gt sizce işimi görürmü şuanki oyunlar için. ddr2 olması gözüme çarptı ddr3ten çok farkı varmıdır yada ne derece etkilidir?

Sanırım masaüstü modelinden bahsediyorsunuz.Çünkü ben hiç 2 gb bellekli 9600M GT görmedim.DDR3 ile DDR2 arasında fark fazladır.Ama biraz overclock bilgin varsa ddr2'i ddr3 seviyesinde çalıştırabilirsin

Sunroof//Infinity Sound//Navi
  • ATI HD 4650 DDR3 şimdilik zirvede gibi

Orjinalden alıntı: tcebeci

ATI HD 4650 DDR3 şimdilik zirvede gibi

Fİyat/performansa göre dmek istedin herhalde.O zaman doğru. Ama performansı çok daha yüksek modeller var.
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ & NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A & SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI & Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA & Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • işte son sonuçlar t9600 işlemci upgrade inden sonra

NVIDIA GeForce�9600mGT DERNEĞİ
  • Ben de derneğe katılıyorum acer 6930G modeline sahibim ekran kartım 9600m GT 1 gb DDR2 overclock ile 5800puan alabildim overclock frekanslarım şu 670-500-1675 daha fazla ileri gidebilir miyim? mesela bellek hızı 500 onu 510 yapmaya çalıştığımda 3d markta siyah ekran çıktı ve görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyor bu kadar mı yani daha ilerisi var mıdır?
    Bir arkadaş aynı ekran kartını 650/1600/550 değerlerde stabil açmış bu mu daha iyi puan yapar yoksa 670-500-1675 bu mu?

Orijinalden alıntı: _Marvel_

Ben de derneğe katılıyorum acer 6930G modeline sahibim ekran kartım 9600m GT 1 gb DDR2 overclock ile 5800puan alabildim overclock frekanslarım şu 670-500-1675 daha fazla ileri gidebilir miyim? mesela bellek hızı 500 onu 510 yapmaya çalıştığımda 3d markta siyah ekran çıktı ve görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyor bu kadar mı yani daha ilerisi var mıdır?
    Bir arkadaş aynı ekran kartını 650/1600/550 değerlerde stabil açmış bu mu daha iyi puan yapar yoksa 670-500-1675 bu mu?

Acer'larda ilk defa DDR2 9600mGT olduğuna şahit oluyprum.Hangi model tam olarak yazabilir misin?

DDR2 lerde sınır 1000mhz'dir.O yüzden 500x2'yi daha fazla zorlamanın hiçbir anlamı yok sadece stabilityi bozarsın.

DDR2 modellerde OC olayını pek tavsiye etmiyorum.DDR3 9600mGT kadar FPS'ye etki etmiyor.GPU gücünden ziyade bant genişliği daha büyük bir problem ddr2 9600mGT için.

@symee ;Evet dediğin doğrudur performans anlamında birebir eştir.(yine bellek varyasyonlasrı olabilir dikkat)

@POWER GAMER ;Güzel skor almışsın.CPU upgrade ile baya bi rahata kavuşmuşsundur.

Eskisi kadar sık foruma giremediğim için cevaplar 2 aya kadar gecikebilir. Ama bu sıralar yine bir sürpriz ile karşınızda olacağım.
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ & NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A & SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI & Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA & Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"

• Arkadaşlar ben ilk sayfadaki işlemleri yapıyorum fakat yapılan değişikler geçersiz ve uygulanmayacak diyor. Sadece gölgeleyici hızını değiştirebiliyorum diğerlerini değiştirmeme izin vermiyor.Eğer çekirdek saati veya bellek saatinden birini değiştirirsem aşağıdaki hatayı veriyorBios v 1.23 ekran kartı driverı da 176.92.Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliorkun -- 4 Eylül 2009; 15:42:32 >

• driver güncelle sorun kalkacaktır.
    CPU: i7-720qm 1.6 Ghz - 6MB Ön Bellek | 4GB DDR3 1333 Mhz RAM |nVidia GT230M GDDR3 1 GB Ekran kartı 17.3" 1600x900 Led Ekran | | 5/1 Kart okuyucu | HP Web Kamerası | 3 USB, 1 e-sata, 1 HDMI ve 1 VGA Bağlantısı | Blu-Ray Rom | 8 Hücreli Lityum İyon Pil | HP Mobil Uzaktan Kumandası |Windows 7 Home Premium 64 Bit
  • hallettim hellboy60 sağolasın 176 tan başlayarak 186 ya kadar 3 driver denedim en sonunu deneseydim direk keşke:D
  • Arkadaşlar merhaba.Ben Samsung R560 AS03Tr Notebook kullanıyorum.Bu cihazda 9600 M GT GDDR3 ekran kartı var.Fakat benim şaşırdığım ve çözemediğim konu şu:Bu cihazda bu donanım ve ekran kartı ile ben standart fabrika çıkışı ayarlarla 1024x768 çözünürlükte 6005 3D Mark puanı aldımBu bana fena gelmedi.Fakat asıl felaket 1280x800 çözünürliükte test edince çıktı bu ayarda ise 5366 3D Mark puanı aldım.Bu işlerden pek anlamasam bile açıkçası bu donanımdaki bir laptop için hayal kırıklığına uğradım.Ben en azından overclocksuz olarak 1280x800 çözünürlükte 6000 3D Mark puanı beklerdim. Bu deneyleri arka plandaki programları kapatarak yaptım ama yinede bu sonuçlar hayal kırıklığı yarattı.Siz ne dersiniz overclock yapmadan bu puanları nasıl yükseltebilirim?Ya da bu puanlar normal mi?
    Kullandığım program vista home 32 bit.Ekran kartı driverı 186.03.Daha sonrasında cesaret edip GPU Clock 600 yapıp memory hiç ellemeden default(800 de) bırakıp 1280x800 çözünürlükte test ettiğimde ise 5915 3D Mark puanı aldım.Ama mesele ben bu puanları overclock yapmadan elde etmek istiyorum.Hatta hiç birşey yapmadan bu cihazın standart ayarlarda bu değerleri zorlanmadan vermesi gerektiğine inanıyorum.
    Yorumlarınızı ve tavsiyeleriniz bekliyorum
    NOT:Umarım yardımcı olursunuz.Samsung bölümünde hiçbir arkadaştan cevap alamadım.Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demiurgos -- 5 Eylül 2009; 15:32:18 >
    LED TV:SONY KD-55XF 9005 ///AV Receiver: Sony STR-DB 1080 QS ///Stereo Amplifikatör: DENON PMA-2010 AE ///CD Player:MARANTZ CD7300 GOLD///Tuner:Denon TU 1500 AE///BD Player: PANASONIC BDT-300 EG//Media Player:DUNE BD PRIME 3.0 ///Equalizer: TECHNICS SH-8055////Front Hop:JBL E 100/// Center:JBL EC 35///Surround:JBL E 30///Subwoofer: DEFINITIVE TECHNOLOGY SUPER CUBE II

• quote:

Orijinalden alıntı: Demiurgos

Arkadaşlar merhaba.Ben Samsung R560 AS03Tr Notebook kullanıyorum.Bu cihazda 9600 M GT GDDR3 ekran kartı var.Fakat benim şaşırdığım ve çözemediğim konu şu:Bu cihazda bu donanım ve ekran kartı ile ben standart fabrika çıkışı ayarlarla 1024x768 çözünürlükte 6005 3D Mark puanı aldımBu bana fena gelmedi.Fakat asıl felaket 1280x800 çözünürliükte test edince çıktı bu ayarda ise 5366 3D Mark puanı aldım.Bu işlerden pek anlamasam bile açıkçası bu donanımdaki bir laptop için hayal kırıklığına uğradım.Ben en azından overclocksuz olarak 1280x800 çözünürlükte 6000 3D Mark puanı beklerdim. Bu deneyleri arka plandaki programları kapatarak yaptım ama yinede bu sonuçlar hayal kırıklığı yarattı.Siz ne dersiniz overclock yapmadan bu puanları nasıl yükseltebilirim?Ya da bu puanlar normal mi?
    Kullandığım program vista home 32 bit.Ekran kartı driverı 186.03.Daha sonrasında cesaret edip GPU Clock 600 yapıp memory hiç ellemeden default(800 de) bırakıp 1280x800 çözünürlükte test ettiğimde ise 5915 3D Mark puanı aldım.Ama mesele ben bu puanları overclock yapmadan elde etmek istiyorum.Hatta hiç birşey yapmadan bu cihazın standart ayarlarda bu değerleri zorlanmadan vermesi gerektiğine inanıyorum.
    Yorumlarınızı ve tavsiyeleriniz bekliyorum
    NOT:Umarım yardımcı olursunuz.Samsung bölümünde hiçbir arkadaştan cevap alamadım.Şimdiden teşekkürler.

Hocam bana saçma geliyor bu programdaki testler. Açıkçası eğer ben oyunlarımı tatmin edici düzeyde görsel zevkle rahat rahat kasmadan oynayabiliyorsam gerisi benim için önemli değildir. Bence bu kadar takılmana gerek yok

• Beyler,konuyu yeni görüyorum. Eylül 2008den beri r560'ım var,9600m gt drr3'lü.
    Son 3-4 aydır oyunlarda ısı 100 dereceye kadar çıkıyor. oc olsa da olmasa da değişen birşey yok.Zaten oc'ye ihtiyaç duymadığımdan yapmıyorum.
    Aktif soğutması olmayan(fansız) 9600m gt leriniz ısı değerleri nedir acaba? oyuna girdikten 20 dk sonra alt-tab yapıp bakabilir misiniz acaba? Eskiden bu kadar ısınmazdı kartım,zamanla kendini 90a sınırladı,fakat son zamanlarda 100ü buluyor.

ısıdan korkmasam,ben de oc yapacağım ama,yakarım diye korkuyorum kartı.

bu arada,en stabil çalışma frekansı sanırım 625 mhz. atinin 4650si çıkmasaydı bu kart çok güzeldi,fakat f/p olarak ati yakaladı performansı sonunda.

Orijinalden alıntı: denizza

Beyler,konuyu yeni görüyorum. Eylül 2008den beri r560'ım var,9600m gt drr3'lü.
    Son 3-4 aydır oyunlarda ısı 100 dereceye kadar çıkıyor. oc olsa da olmasa da değişen birşey yok.Zaten oc'ye ihtiyaç duymadığımdan yapmıyorum.
    Aktif soğutması olmayan(fansız) 9600m gt leriniz ısı değerleri nedir acaba? oyuna girdikten 20 dk sonra alt-tab yapıp bakabilir misiniz acaba? Eskiden bu kadar ısınmazdı kartım,zamanla kendini 90a sınırladı,fakat son zamanlarda 100ü buluyor.

ısıdan korkmasam,ben de oc yapacağım ama,yakarım diye korkuyorum kartı.

bu arada,en stabil çalışma frekansı sanırım 625 mhz. atinin 4650si çıkmasaydı bu kart çok güzeldi,fakat f/p olarak ati yakaladı performansı sonunda.

@denizza sana en son aldığım 3DMark06 sonucumu vereyim.Acer Aspire 6935G sıcaklık sorunum yok.

• @power gamer
    teşekkür ederim,yanlış hatırlamıyorsam 3d mark testi sırasında ısınma olmuyordu.2-3 saat sonra stock halinde sokacağım teste,tekrar yazarım buraya.
    eğer vaktiniz varsa,oyun içindeyken bahsettiğim şekilde bakıp ısı sonucunu verebilirseniz çok memnun olurum. çeşitli forumlarda vs de rastladım,bazıları benim gibi yaşıyor bu sorunu.

bir de,işlemci değişimi mi yaptınız acaba?bir kaç mesaj yukarda bundan bahsetmişsiniz de.
    unutmadan,undervolt işleminin ekran kartı sıcaklığına herhangi bir etkisi oldu mu? yabancı bir forudma -10C faydası olduğunu yazmştı yapan elemanın teki.
    işlemci sıcaklıklarınız 16c ve 11c ? Ekran kartınızın fanı yok öyle değil mi?
    tekrar teşekkür ederim.

sonuçlar: Yanlış hatırlıyormuşum test sırasında da 94c'ye çıktı.
    En üstte tzxx sıcaklıkları neye ait acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizza -- 22 Eylül 2009; 12:09:30 >

• @denizza
    Açıkçası benim ekran kartının 60 derecenin üstüne çıktığına çok rastlamıyorum.Bunda undervolt un kesinlikle etkisi olduğunu düşünüyorum.Zaten işlemci az ısınması demek kasadaki ısının düşmesini sağlıyor buda ekran kartına da etki ediyor kanımca.

Yakında oyun içi screenshot ta koycam sıcaklık ile ilgili.

Evet işlemcimi t6400 ten t9600 a upgrade ettim.Tabi buda beraberinde sıcaklık getirdi.Zaten bizim notebooklarda throttle denen bi problem vardı bunuda undervolting ile hallettim.

Bu arada ekran kartı sıcaklığın gercekten inanılmaz.Bence hemen undervolting işlemine gir.Ben işlemcimi değiştirirken ac mx2 ile hem işlemciyi hemde ekran kartının macunları değiştirdim, ve notebook soğutucum var enermax marka. Ama sana tavsiyem undervolting yap ve eğer yapabilirsen macunları değiştir.Bide son olarak aklıma geldi. Ekran kartının power mixing ayarları enable mı yoksa disable mı yani ekran kartı frekansları bos durumda kendini asagı cekiyormu?

• @POWER GAMER

undervolt işleminde çekiniyorum doğrusu.hayatım boyunca oc işlerini sadece programlar vasıtasıyla çok az miktarda yaptım.undervolting işlemini yaparken de ufak bi hata yapıp bana masraf çıkaracak zararlar meydana gelsin istemiyorum. aslında yapmayı da istiyorum ancak,çekiniyorum da.
    ac mx2 termal macun mu?
    ben laptopun(r560)içini açmayı denedim,alt kasadaki tüm vidaları söktüm,ancak yine de çıkartamadım,fazla da zorlamak istemedim birşey olmasın diye.içini açtığım için garanti de devre dışı olacağından(ki vidaları söktüm iptal olmuştur zaten) olası bir zarar cebimi zorlayacak.

ekran kartı boştayken frekansını düşürüyor. 169\100 mhz inde çalışıyor. performans modunda bu değerlerdeyken bile ortalama 60c oluyor. güç tasarrufunda falan 50-55c civarında.

işlemci sıcaklığı 16c gözüküyor senin eklediğin resimde.aşırı düşük değil mi
    ben de soğutucu kullanıyorum.hatta kendim yaptım soğutucuyu.işlemcinin altına gelecek şekilde 12lik bir fan,ve ekran kartının deliklerine hizalı 12liğin yarısı kadar 2 adet fan. onu açmasam 98c'den öteye gidiyor sıcaklık.onunla birlikte 93-94c arasında bir değişkenlik yakalıyorum.yurttayken kullanamayacağım soğutucuyu.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.