Şimdi Ara

Nvidia Dinamik Multi-Frame Gen geliyor: Tarih belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia Dinamik Multi-Frame Gen geliyor: Tarih belli oldu
    Nvidia, DLSS 4.5 güncellemesiyle birlikte duyurduğu Dynamic Multi Frame Generation teknolojisi için çıkış takvimini netleştirdi. Hardware Luxx'in aktardığı bilgilere göre, Multi Frame Generation 6X ve dinamik kare üretimi özellikleri çok yakında kullanıma sunulacak. 

Nisan ayında geliyor

Yeni paylaşılan bilgilere göre Dynamic Multi Frame Generation, DLSS 4.5 güncellemesinin parçası olarak Nisan 2026'da kullanıma açılacak. Kaçıranlar için DLSS 4.5'in Super Resolution tarafı halihazırda tüm GeForce RTX kullanıcıları için Nvidia App üzerinden erişilebilir durumda. İkinci nesil transformer modeliyle güçlendirilen bu sürüm, özellikle görüntü kararlılığı ve detay üretimi konusunda önceki versiyonlara kıyasla belirgin iyileştirmeler sunuyor. Ancak ana odağı, dinamik kare üretimi olacak.

Dynamic Multi Frame Generation, sabit bir çarpan yerine hedef kare hızı mantığıyla çalışıyor. Kullanıcı, ekranın yenileme hızına uygun bir FPS hedefi belirliyor ve DLSS sistemi; 2X'ten 6X'e kadar farklı Multi Frame Generation modları arasında otomatik geçiş yaparak bu değeri korumaya çalışıyor. Böylece sahneye ve yük durumuna göre üretilen yapay kare sayısı anlık olarak değişebiliyor.

Ayrıca Bkz.Samsung, Nvidia G-Sync uyumlu OLED TV ve monitörlerini açıkladı

Nvidia'nın paylaştığına göre, bu teknoloji özellikle yüksek tazeleme hızına sahip monitörlerde daha tutarlı bir akıcılık sağlıyor. Kısaca, Dynamic Multi Frame Generation'ın Nisan 2026'daki çıkışıyla birlikte DLSS 4.5'in sunduğu tüm yeteneklerin tam anlamıyla devreye girmiş olacak. Nvidia'nın, çıkışa yakın dönemde daha fazla teknik karşılaştırma ve performans verisi paylaşması da muhtemel.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/nvidia-confirms-april-2026-release-for-dlss-dynamic-multi-frame-generation-and-6x-mode

• Saf kas gücü nedir?

Ben 35 yaşındayım. Benim zamanımda her yeni oyun çıkınca ekran kartı değiştirmek zaruri gibi bir şeydi.

Saf kas gücü her nesil %10-15 artıyordu. Ne sanıyorsunuz?

Şimdi tek bir güncelleme ile %100'e yakın artış yaşanıyor.

Adamlar bedavaya FPS veriyor, açıp açmamak sana kalmış hala çemkirmek neden? Yeniçeri misiniz? Her şeye "İstemezük".

Fake frames. dolandırıcılık. Eskiden lcd tv'lerde 2000 Hz falan vardı, aslında panel 60 Hz'di ama bir önceki bir sonraki resme göre tahminle araya frame insert ediyordu tv'ler.Bu da onun gibi bir şey.

İnsanları daha azına,daha kötüsüne,daha pahalısına zorla razı ediyorlar.

Yanlış şeyler saf native goruntu lazım. Eğer espor FPS oyuncusu değilseniz cevap yazmayın zira ne demek istediğimi asla anlayamazsınız.(Bu arada fpsyi tam alamayanlar için bulunmaz nimet o ayrı fakat benim konum farklı). Bunun yerine gecikme süresini düşürecek AMD nin üstünde çalıştığı reflex gibi turevlere odaklanmli ama nerdeee....
  • fake frame'de yeni bir dönem, ultra fake frames

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liquist -- 7 Şubat 2026; 06:08:36 >
  • RTX 3060 kullanıyorum hâlâ 12 GB vram olduğu için İhtiyar delikanlı benimle GTA 6 bile açar diye düşünüyorum. | Yoksa teknoloji ve tüketim kısmının hızına yetişmek İmkansız zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

Saf kas gücü nedir?

Ben 35 yaşındayım. Benim zamanımda her yeni oyun çıkınca ekran kartı değiştirmek zaruri gibi bir şeydi.

Adamlar bedavaya FPS veriyor, açıp açmamak sana kalmış hala çemkirmek neden? Yeniçeri misiniz? Her şeye "İstemezük".

O iki pixel'i yan yana koysalar anlayamasın... Her şeyi geçtim açmak zorunda değilsin.

Teknolojiyi anlayamayan insanların yorumlarını okumak can sıkıcı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FısFısss kullanıcısına yanıt
    Yine aynısını yapmıyorlar mı? Bir önceki kart serisine getirmeyip yeni kart aldırmıyor mu Nvidia. Multi Frame 40xx serisinde yok , Frame Gen 30xx serisinde yok mesela. 60xx serisinde yine bir şeyler ekleyip sadece 600xx serisinde olacak demeyecek mi?

• Liquist kullanıcısına yanıt

gerçek karenin yerini tutmadığı doğrudur ama açıldığı zaman verdiği hissiyat fena değil, olmadığında yokluğu hissediliyor

tabi saf güce ihtiyaç duyan bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 6 Şubat 2026; 23:4:24 >
  • Yanlış şeyler saf native goruntu lazım. Eğer espor FPS oyuncusu değilseniz cevap yazmayın zira ne demek istediğimi asla anlayamazsınız.(Bu arada fpsyi tam alamayanlar için bulunmaz nimet o ayrı fakat benim konum farklı). Bunun yerine gecikme süresini düşürecek AMD nin üstünde çalıştığı reflex gibi turevlere odaklanmli ama nerdeee....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erniko34 -- 7 Şubat 2026; 0:50:50 >
  • Fake frames. dolandırıcılık. Eskiden lcd tv'lerde 2000 Hz falan vardı, aslında panel 60 Hz'di ama bir önceki bir sonraki resme göre tahminle araya frame insert ediyordu tv'ler.Bu da onun gibi bir şey.

İnsanları daha azına,daha kötüsüne,daha pahalısına zorla razı ediyorlar.

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

• serhatti S kullanıcısına yanıt
    👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: FısFısss

Saf kas gücü nedir?

sende yazmışsın ama yine deyineyim

daha az enerji daha fazla fps ( yazılımsız )

gtx 1060 ile önceki nesle göre yaşanan artışa benzer şeyler yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 7 Şubat 2026; 11:13:4 >

----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ----------
  • FısFısss kullanıcısına yanıt
    Bu bakış açısı doğru ancak saf kas gücü testlerinde enerji tüketimi inanılmaz yüksek iken FPS artışı bu kadar yüksek değil maalesef, tercih meselesi tabi.

• Shiningeagles24 kullanıcısına yanıt
    3060la oynarsınız hocam, GTA6 1080p high-medium ayarlarda. Burada testlerini yapmışlar i5-12400f işlemci ile, nerdeyse hepsi ultra-high ayarlarda, sorun yok oyna devam

PC Support & Gaming Testyoutube
    RTX 3060 12GB : 26 Games Tested - Should you Buy it in 2025?
    https://www.youtube.com/watch?v=VW0sS6WiPzI

• korozyon kullanıcısına yanıt

Bana da öyle geliyor zaten benim oyunu bu PC'de Fazlasıyla rahat şekilde açabilmem lazım normal şartlarda oyunu da fiyatı ne olursa olsun alırım herhalde. Nvidia Dinamik Multi-Frame Gen geliyor: Tarih belli oldu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 7 Şubat 2026; 14:51:10 >

• FPS Güzel Ama Gecikme Sıkıntı, Cs Falan 😉😬

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.