Şimdi Ara

NVIDIA dan PS4 e en sert eleştiri!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • NV konsol piyasasında olmamayı hala kabullenemiyor sanırım

PlayStation 4'e en sert eleştiri Nvidia'dan!

PlayStation 4 için herkes bir şeyler söyledi. Ama daha önce hiç kimse, bu kadar sert konuşmamıştı!

Bundan sadece birkaç gün önce, Nvidia'nın içerik ve teknoloji kıdemli başkan yardımcısı Tony Tamasi, Sony'nin yeni jenerasyon konsolu olacak olan PlayStation 4 için herhangi bir parça desteği sağlamayacaklarını dile getirmişti.

PS3 ile kazandıkları deneyimlerden yola çıkarak derslerini aldıklarını ileri süren Tamasi, PlayStation 4 için kendilerine ödenecek paranın, harcayacakları performansa göre ziyadesiyle düşük kalacağını düşünüyor. Yine de Nvidia'nın bazı noktalarda yeni konsol için parça sağlayacağı düşünülüyor. Ama Nvidia'nın zehir gibi açıklamaları da gelmeye devam ediyor.

Tamasi'nin bir internet sitesine yaptığı son açıklama, konsolun performansı konusunda oldu. Kendisi; "Eğer Sony, hesapladığı üzere PS4'ü Kasım ayında piyasaya sürmeye çalışırsa, en iyi ihtimalle GTX680 ekran kartı destekli bir kasaya sahip olacak ki bu konsol satışa sunulduğunda bu kart bir buçuk yılını geride bırakmış halde karşımıza çıkacak. Yabni PS4, daha doğar doğmaz eski bir teknoloji olmaya mahkum kalacak."

Konsolların kapalı, yani parçaları değiştirilemeyen kutular olduğunu da konuşmasında belirten Tamasi, "Tarih tekerrürden ibarettir ve eğer yeni konsollar şu ana kadar hesaplandığı şekilde piyasaya çıkarlarsa, bir önceki jenerasyondan çok daha hızlı eskiyecekler" diyerek, çok daha farklı ve geleceğe dönük sistemler üretilmesi gerektiğinin altını çizdi
    .

kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 23 Mart 2013; 9:06:12 >

• Bakalım sony tarafı ne diyecek bu duruma. Bekliyoruz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdiye kadar nvidianın yaptığı konsollarda ortada ! ayrıca gtx680 li bir kasanın maliyetinide biri hesaplasın şunlara

• Dediği doğru da konsol çıkınca PC'leri 2'ye katlayacak değil ya? Elbette ki geride kalacak, en iyi ihtimal bir süre eşit giderler.
  • boş yorumlar bunlar ikiye değil beşe katlasa ne olur senin donanımını zorlayan veya layıkıyla karşılayan doğru düzgün oyun çıkıyormu el mahkum konsollara oyun piyasasını konsollar belirliyor adamların derdi o değil şimdi konsollar güçsüz olsa yarın birgün üreteceğimiz yeni güçlü donanımları kime fahiş fiyattan itterecez diye düşünüyorlardır

Gtx680 gücünde gelirmi ps4 soruyorum nvidia yönetici kardes :)

Orijinalden alıntı: kaan0101

boş yorumlar bunlar ikiye değil beşe katlasa ne olur senin donanımını zorlayan veya layıkıyla karşılayan doğru düzgün oyun çıkıyormu el mahkum konsollara oyun piyasasını konsollar belirliyor adamların derdi o değil şimdi konsollar güçsüz olsa yarın birgün üreteceğimiz yeni güçlü donanımları kime fahiş fiyattan itterecez diye düşünüyorlardır

+1. abi muhendislik degisir mimari degisir de bi fiyat bu kadar mi oynar be! gerci kullanici dostu dedigimiz amd de piyasada rakip bulamayinca yanlis yola gidip uçuk fiyatlar koymustu ve kimse almamisti.. bu nvidia e pazarsa hisse kaybettirir. amd bu fiyatla hem cpu hem gpu tahtina oturacak gibi ama oturmasin gene abartirlar fiyati.

• @astra777

amd de babamızın firması değil oda meydanı boş bulunca ittiriyor

adamlar sadece 680 fiyatına konsol satacakları için bu durumdan rahatsız olmuşlar..
  • NVidia üretseydi / üretebilseydi ya o zman, hem ucuz olacak hem de fiyatına göre iyi performans gösterece, hem de konsol ihtiyaçlarına uygun olacak. Geçmişten örnek verebilecek kimse yok, aradan asır geçti diyeceğimiz seviyede teknoloji gelişti.

Otursun Nvidia desin "Abicim biz sana 60$'a AMD'nin sunuduğundan 10 kat iyi çip sunarız". Kimse kimseyi kandırmasın, 20nm gelene kadar dardayız. Maxwell'i bilemiyoruz ama aynı trendi takip etmesi lazım (fixed function biraz gelişir gelişebilecek yeri kaldıysa, daha çok Cuda core, daha iyi yönetim sistemi, daha çok scheduler/issue yapısı faln gibi).

Tamam PS3 zmanında şu anki GPU'ları ben düşünemezdim, ama ne başkaları ne de onlar da düşünebiliyordu(Nvidia veya AMD'de). Teknolojii bitti daha gelişemez demiyorum ama şu an Nvidia'da AMD'de dardalar. Nvidia tasarım / process süreci açısından daha da darda. Ama 20nm ile gelişmeye devam etme imkanları var. AMD 8xxx serisi ile 38-39 CU hedefi var (2496 / 2560 birimli). AMD bizden teknoloji çalııyor dedikleri GCN'de, Vliw olmadan Vliw'e benzeyen yapı olduğundan, Nvidia'ya göre kapasite arttırmakta biraz daha kısıtlılar. Nvidia şu an SMX lere daha çok Cuda Core koyup, bunu daha iyi yönetebilir, 192 CC yerine 256CC gibi (saçma bi indirgeme ile Warp Scheduler başına 32-48 Cuda Core gibi, tamamen yönetilebilir bi rakam). AMD SIMD yapısını değiştirmeden CU içine daha fazla ekleme yapamaz, hala Vliw benzeri yapısı olduğu için bu da tasarım süresini biraz daha uzatır(ama aynı şekilde verimli olmasına da katkısı olabilir).

Nvidia veya AMD, böyle bi tür devrim peşine düşerler, hibrid render sistemi kurarlar. Raster + kısmi Tile tabanlı bi sisteme geçseler mesela büyük olay olur (tamamen salladım ).

Sony de darda, çünkü o da bütün bu kısıtlamaların farkında. İster AMD ister Nvidia olsun şu an verebilecekleri bu kadar. İşlemci için de alternatifi yok fazla. PC de oynatılan oyunların max detay için istediği sistem belli , bütün bunları ucuza toplamak istesen ne kadar kısıtlanacağın belli. Sonra yeni konsol sadece işlemci / gpu detayından oluşmayacak, sosyal paylaşım zımbırtılarından oyun dağıtımına, daha ıvır zıvır diyeceğiniz ama insanları acaip cezbedebilecek olaylara kdar bi sürü öğesi olacak.

Oyunu oynarken / oynadıktan sonra share tuşu ile videoyu tak diye bi yere yükleyebildikten sonra, millet nasıl gaza gelecek ben tahmin edemiyorum. Bu tarz şeyler için de sistemin altyapısının uygun olması lazım vs.

450$'ın üstüne oluırsa almam burun kıvırırım diyenlerin çok olduğu ortamda, Allah Rızası için Nvidia ne tarz bi çipi kaçtan vermeyi düşünüyor Sony'e. Ne tarz bi GPU üretecekti, 680 ayarında GPU mu verecekti. AMD gibi yükümlülük,lisans, kullanım hakkı yerine direk çip olarak mı verecekti? Tekrarladığım gibi kaça verecek 670/680 ayarında GPU'yu.

Sony'nin daha faklı bi platforma geçmesi bi tür başlangıç (x86). Aradaki zaman ve donanım farkı kapadıktan sonra, eğer gerekirse tekrardan yeni güncellenmiş konsol da çıkartılabilir(güncellenmiş konsollar arasında bi miktar donanım gücü açısından fark olabilir ama ne seviyede olur bilemeyeceğimiz gibi, atıyorum 18 CU'lu GPU yerine 24 CU'lu GPU gibi bişey de düşünebilirler).

Daha hızlı eskiyecek derken o kısmı net değil. 2 seneden sonra yeni GPU'lar PC için çıtayı baya bi yukarı çekebilir mi? Olabilir, ama konsol tatmin edici seviyede kalmaya devam ederse çoğu kişi için dert olmaz. Oyunda Grafikteki detayı arttırmak istediğinizde karşınıza hep üstel olarak artan bi işlem ihtiyacı oluyor. Ama donanımların gelişim hızı o seviyede değil, ve oyun dediğimiz şey zaten hep hack / trick üstüne kuruludur. Işıklandırmayı ne yaparız da eviririz çevirirz iyi gibi gözüken hale elimizdeki donanımla uydururuz gibi.

Geomerics >> Enlighten'ı BF3'de kullanıldı, en azından belli kodları. Hani BF3 Direct Compute ile shading hesaplamasını yapıyor, sonra rendera veriyor ya, DX10'da çok süper çalışmıyor ya, bununla alakalı. Benzeri şey UE4'de olacak. GPU'nun GPGPU özelliklerinin oyunda görüntü işlemesinde kullanılması yeni bişey mesela. Bu tarz bi yeniliğin gelmesi çok zman aldı GPU'nun gelişimine bakarsak. İlerde oyun motorları render için GPGPU'dan da faydalanacaklardır, ama bu tarz bi anlamda devrimsel bi yeni adımın gelmesi zaman alır bana göre (hani şu uydurduğum Raster + Tile based rendering gibi).

Lineer olarak artan ihtiyaç için kabul, konsol eskiyebilir denilebilir, yeni GPU %50 daha çok performans verebilir PC ile karşlaştırırsak, ama aynı derecede görüntüdeki kalite farkı görülemez. Konsoldaki görüntü kalitesi kabul edilebilir olduğu sürece, GPU'ların kapasitelerindeki lineer artışlar moral bozmaya yetmez bana göre. Lara'nın TR'nin süper manyak CGI gibi bi kalitesi olmadığı ortada, ama yapılan şeylerin gerektirdiği işlem hacmi en son en iyi GPU'ları istiyor (ppl ile implemente edilmiş OIT'nin kullanılması gib teknik yüzünden). Şimdi TR'yi sabit 100 fps de oynatacak bi GPU ile gelip, bak konsol eskidi demek doğru olur mu, olmaz elbette. Ama o 100FPS de oynatacak donanım ile, görüntüyü 2 kat daha kaliteli diyebileceğimiz bi hale sokamıyoruz , gelişim lineer iken yüksek kalite ihtiyacı logaritmik olrak artar diye ondan bahsediyorum.

İlk önemli sonraki durak, 20nm olacak. GPU'ların neler kazandıracağı ve uzun bi süre 20nm ile devam edecekleri için verecekleri fikirler belli olacak. Küçülme olmadan , yieldlar yükselmeden, üretim teknolojisi olgunlaşmadan maliyetler düşmez ve pahalı GPU olayları devam eder.

AMD'nin PS4'de kullanılacak APU çipinin maliyeti 60$ civarında. CPU ve GPU NB DMA engine vs. hepsi beraber çipin maliyeti. AMD eskiden farklı olarak yükümlülük, lisans, kullanım ücreti gibi şeylerin altında değil. Çipin kendisini satacak, bu biraz esneklik biraz da kar demek. Konsol olayı karlı değil demeden önce bunu dikkate almak lazım, bu da AMD'nin 3rd Party IP olayına cuk diye oturan bi sistem.

2013'ün sonuna kadar PS4 + Xbox için 4.8 milyon toplam konsol satış tahmini var( sadece Sony 16 milyon satmayı umut ediyor). Bunun da AMD'ye 384 milyon $ civarında bi gelir getirmesi bekleniyor 2013 için (bu bahsettiğim 60$ lık çipe göre, 288 milyon $ lık kısmı satışyan 96 milyon $ lık kısmı konsol ile alakalı diğer şeylerden ).

Yok 600$ olsun yok 1000$olsun harbi olsun, yok titan olsun, yok Intel olsun diyenler uzayda yaşadıkları için fena uçuyorlar bana göre.

• haklı oldukları ortaya çıktı

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.