Şimdi Ara

Nvidia’dan önemli hamle: Freesync monitörler G-Sync desteği alacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
5.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önemli bir gelişme. Şimdilik şu monitörler güncelleme alacakmış , bu liste gün geçtikçe genişleyecektir, yeni modeller de buna göre üretilir büyük bir ihtimalle.

Acer XFA240
    Acer XG270HU
    Acer XV273K
    Acer XZ321Q
    Agon AG241QG4
    AOC G2590FX
    Asus MG278Q
    Asus VG258Q
    Asus VG278Q
    Asus XG248
    Asus XG258
    BenQ XL2740
    15 ocakda ki güncelleme sonrası nvidia control panelden gsync açabileceksin ancak düzgün çalışacak mi bunu bilemiyorum keza duyuruda 400 monitörden 14 ü gerekli testleri geçmiş yani bu monitörlerde düzgün çalışacak diğerleri muamma deneyerek göreceğiz bende de cfg73 var merakla bekliyorum ama ileride tüm monitörlerde uyumlu olacaktır diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Baştan tebrik etmek niyetindeydim ki, sonradan "yeşil filtre=on" hâlin belirdi.
    Gsync çift görüntü tazeleme, sizin iyiye yorduğunuz gibi basitçe iyi birşey değil, LCD'lerin kutup ekseninin - yani renginin - değişmemesi için görüntü aralıklarınca kutuplama yapılması gerektiğinden dolayı iletilen voltaj tazelemesidir. Görüntüdeki tüm noktalara aynı sinyal tekrarlanır. LFC'yi nasıl bilmezsiniz? Nvidia'nınki LFC'den farklı değil, kaldı ki Gsync içindeki tampon bellekte saklanan görüntünün gecikmesi nedeniyle her şart altında FreeSync'ten hızlı değil. Teknik manada her aşamada FreeSync daha iyi çünkü çizim sonrası ileti gecikmesine dayalı bir sistemi yok.
    Ayrıca, Nvidia'nın Gsync sağlayıcısı, Altera'yı Intel aldı ve Stratix çözünlerinin üreticisinin Adaptive Sync destekçileri arasına katılmış olması, Nvidia'ya ne gibi bir sorun teşkil eder tahmin edebiliyor musunuz?
    Başından beri dedik: Intel, Nvidia'ya rakip diye, kimse bize inanmadı...
    Oturdum etraflica bir yazi yazip aciklama yaptim, sonra dedim ki ne luzumu var, sildim hepsini.

Gercekten luzumu yok, tek tek ugrasacak degilim aksi gorustekilerle.

Ben diyorum ki bugun gsync platformu > freesync platformu. Sebepleri saymaya gerek bile yok, ghosting yapan freesync monitorlerin oldugunu bilin, yeter.

Nvidia kazanmis, AMD kazanmis zerre umurumda olabilir mi? Hicbir faydasi yok bunlarin bana o yuzden bana yok yesil filtreymis, yok kirmizi gozlukmus, bunlarla gelmeyin. Zaten bana hic gelmeyin, begeniyorsaniz begenin, begenmiyorsaniz begenmeyin. Gidin istediginizi alin, secimlerinizin sonuclarina da siz katlanacaksiniz gunun sonunda.

Mete Can Karahasan, sana da tek kelime etmiyorum yazdiklarinin icerigi ile ilgili, zira konusmak istemiyorum bu tutumdaki biri ile, saygi gosterip mesajlarimi quote'lamaya devam etmezsen sevinirim, tesekkurler.

• Listede olmayan monitörler ne olacak :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    Ghosting yaptığı doğru, sen de G-Sync kullanıcılarının tanıklığına bakarsan reverse ghosting yüzünden bir süre sonra gözü yorduğuna ve sadece fps oyunlarına yönelik olduklarına değinilen eleştiri oklarıyla yüzleşebilirsin.
    Bu bir tercih; ama mutât kânı değil. G-Sync kullanınca monitörlerin kendi menülerini toptan devredışı bırakıp sadece Nvidia'nın ASIC'i üzerinden monitöre ulaşmayı savunmak, sırf Nvidia'nın nezdine bırakmak müthiş bir pazarlama başarısıdır Nvidia açısından.
    Benim tek sakıncam, Nvidia'nın patentine sahip olmadığı bir yeniliği kendine mâl etmesindeki çelişki olabilir. Gerisi siz değerli kullanıcıların değerli tercihlerinde gerçekleşecek hareketlilikle şekil alacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu
  • cok güzel haber. biz salaktık aldık bosunamı aldık.
    İNTEL ALDER LAKE CORE İ7 13700KF all p-core 5.5 GHZ- all e-core 4.3 ghz-ring x45-PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC-MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4- GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 4400MHz CL19 1.5V Dual Kit RGB LED-THERMALTAKE 500 BEYAZ 3X TEMPERED GLASS PENCERELİ GAMING KASA-AeroCool Miragel360,su soğutma CPU,TDP 550 W-CORSAİR AX12000i-LG UltraGear 32GP850-B 31.5″ 1ms FreeSync Premium-G-SYNC IPS QHD Gaming (Oyuncu) Monitörü -165hz-o.c 180hz-8-10 bit-Samsung 980 pro 2tb- WD_Black SN770 1TB NVMe - Samsung 970 Evo Plus 1TB -WD Elements 6TB 3.5" USB 3.0-WD 3.5 2TB Caviar Blue-Cooler Master SK652 Red Switch Low Profile Mekanik Rgb Türkçe Oyuncu Klavyesi Beyaz-SteelSeries Rival 5 Destiny 2 Edition Gaming Mouse Beyaz - EPOS Sennheiser GSP 301 Beyaz-Creative Sound Blaster Zx- 11 adet SilverStone Air Blazer 120RW ARGB LED 12cm 94CFM Yüksek Hava Akışlı 2200RPM Kasa Fanı + 5 adet Arctic BioniX P120 PWM PST 12cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı
  • quote:

Ghosting yaptığı doğru, sen de G-Sync kullanıcılarının tanıklığına bakarsan reverse ghosting yüzünden bir süre sonra gözü yorduğuna ve sadece fps oyunlarına yönelik olduklarına değinilen eleştiri oklarıyla yüzleşebilirsin.
    Bu bir tercih; ama mutât kânı değil. G-Sync kullanınca monitörlerin kendi menülerini toptan devredışı bırakıp sadece Nvidia'nın ASIC'i üzerinden monitöre ulaşmayı savunmak, sırf Nvidia'nın nezdine bırakmak müthiş bir pazarlama başarısıdır Nvidia açısından.
    Benim tek sakıncam, Nvidia'nın patentine sahip olmadığı bir yeniliği kendine mâl etmesindeki çelişki olabilir. Gerisi siz değerli kullanıcıların değerli tercihlerinde gerçekleşecek hareketlilikle şekil alacaktır.
    "Mete Can Karahasan, sana da tek kelime etmiyorum yazdiklarinin icerigi ile ilgili, zira konusmak istemiyorum bu tutumdaki biri ile, saygi gosterip mesajlarimi quote'lamaya devam etmezsen sevinirim, tesekkurler."

O sizin probleminiz. Taraf tutacaksanız, başka kapıya. Ben kanıtlarıyla konuşurum, tutumumdan kimse kendine pay biçmesin.

Tekrar soruyorum: bu patent kime ait ve ben nasıl konuda bunu bilerek tartışan tek şahsiyetim? Hayrola Nvidiacılara gaipten vahiyle mi bildiriliyor bu kullandıkları teknolojilerin menşei, nasıl bu kadar eminsiniz kendinizden?

quote:

Yep... from what I can find in my research: ATI/AMD developed and implement DDR3 and DDR5 for

Graphics Card - Nvidia used it for their own GPUs later on. ATI/AMD developed and patented VRR with eDP but never

used it - Nvidia made their own version called G-Sync using a

module and force AMD/ATI to bring it off the shelf to create

FreeSync. When ATI/AMD announced it they stated some of

the current silicon in their GPUs can support Adaptive-Sync

already without the need for a module.

[Kaynak]

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• nvidia yeni sürücü yayınlanacak galiba ayın 10u demişti ses yok

O sizin probleminiz. Taraf tutacaksanız, başka kapıya. Ben kanıtlarıyla konuşurum, tutumumdan kimse kendine pay biçmesin.

Tekrar soruyorum: bu patent kime ait ve ben nasıl konuda bunu bilerek tartışan tek şahsiyetim? Hayrola Nvidiacılara gaipten vahiyle mi bildiriliyor bu kullandıkları teknolojilerin menşei, nasıl bu kadar eminsiniz kendinizden?

quote:

Yep... from what I can find in my research: ATI/AMD developed and implement DDR3 and DDR5 for

Graphics Card - Nvidia used it for their own GPUs later on. ATI/AMD developed and patented VRR with eDP but never

used it - Nvidia made their own version called G-Sync using a

module and force AMD/ATI to bring it off the shelf to create

FreeSync. When ATI/AMD announced it they stated some of

the current silicon in their GPUs can support Adaptive-Sync

already without the need for a module.

[Kaynak]
    Terbiyesiz ve saygisiz olman da senin problemin, sana hayatta basarilar dilerim. Benim senin gibi biri ile konusulacak bir konum yok, olmaz da, istedigin gibi yaz ciz bundan sonra.

Diyorum ya, "konuştuklarımdan kendinize pay biçmeyin."

Ben kişiye özel konuşmam, marka tercihinde bulunmam, kimseyi ayırmam dedimse tüm bunlardan ayrı şekilde hala bir özel muamele beklentisi içine girmeyin kendi kendinize.

Tüm Nvidia hayranlarında şahsi muamele beklentisi görüyorum, zira gereğince cevabını veriyorum. Lafımın şahsınıza olmadığına dair gocuntunuz sizi bağlar.

Siz de kendi kanaatinizi oluşturmadan bizzat kullanmış olan başkalarının kanaatlerine kulak verirseniz, fikrinizin değil kullanıcıların kendi izlenimlerinin öne sürülmesinden sizin fikrinizle bir alakası olmadığını anlar, kabul etmeye başlarsınız. Herkes sizin gibi olsa tartışma da kalmaz, herkes kendi fikrini sabit sanardı. Lakin kazın ayağı öyle değil: bu gözler, üçüncü şahıslardan, bahsi geçen patentin malumatını aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 10 Ocak 2019; 18:40:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freesync monitör kullanıyorum, rx580 8gb ekran kartı vardı. Dün gtx 1080 e geçtim. Nvidianın bu hamlesi güzel ancak freesync veya gysnc monitörü olmayanlar boşuna üzülmesin. Ben hiçbir fark göremedim freesync mevcut ve değilken. Pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum.
    12 Tane monıtör testi geçmiş ancak zamanla tüm freesync monitörlere destek gelir herhalde.
    İşlemci: i5 9600Kİşlemci Soğutucu: H115i Pro RGB Ekran Kartı: MSI Gaming X RTX 2060 Super Anakart: Maximus XI Formula Psu: Corsair HX1200 Kasa: Phanteks P350x Ram: HyperX Predator DDR4 RGB 4x8GB 4000mhz Monitör: Samsung LC27HG70QQMXUF 27" 1ms 144Hz Mouse: Razer Naga Trinity Klavye: Corsair K70 RGB MK.2 Kulaklık: Razer Hammerhead V2 Pro
  • İlginç bir hamle bunda intelin etkisi büyük nvidia yine bir teknolojiyi iyide olsa heba ediyor. 300 dolardan sırf bu çipi monitör fiyatına eklettikleri için beter olsunlar, en azından G-Sync monitör fiyatları baya düşecek rekabet iyidir benim için iki özellikte gereksiz ama biri beleş sonuçta hayır demem.
    fark görememenizin sebebi muhtemelen monitörünüzün güzel 144hz olması.144 fps'yi de geçmeyen oyunlarsa vsync açın kapatın free g farketmez monitör zaten kırılma yapmaz.ayrıca nvidia'da fast sync var onu açarsanız da yine fark görmeniz zor 144 fps'yi geçseniz bile.konudaki destek güzel freesync monitörü olanlara yarayacak ama dediğim gibi ben 300 fps cs go siz 70 80 fps odyssey oynayabilirsiniz.ben derim fark gördüm siz dersiniz göremedim.tüm freesync monitörlerde elle açılabilecekmiş.testi geçenlerde işlem yapmadan otomatik açılacakmış.yarını bekliyoruz.
    Deneyemedim maalesef sadece 1000 ve 2000 serisi kartlarla çalışıyormuş... 980'de işe yaramadı.
    AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II // MSI RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Lenovo Legion R27qe // XPG Summoner Cherry MX Blue // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1

Ibanez RG370AHMZ-BMT // Behringer U-PHORIA UMC204HD // BIAS FX 2 Professional
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Deneyemedim maalesef sadece 1000 ve 2000 serisi kartlarla çalışıyormuş... 980'de işe yaramadı.
    Ben kurdum ancak herhangi bir ayar göremedim 1070 kullanıyorum

edit: monitörün freesync aktif edince menüye gsync ayarı geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 15 Ocak 2019; 15:31:27 >

1) Monitörden freesync açık olacak (bazı monitörlerde ayar olmuyor, otomatik açık oluyor)
    2) Nvidia kontrol paneli 3D Ayarları > Genel ayarlarda Monitör teknolojisinden GSync
    3) Sonra Ekran başlığı altında Gsync ayarları yapılacak
    AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II // MSI RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Lenovo Legion R27qe // XPG Summoner Cherry MX Blue // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1

Ibanez RG370AHMZ-BMT // Behringer U-PHORIA UMC204HD // BIAS FX 2 Professional
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.