|
Nvidia’dan Google TPU açıklaması: “Sektörün bir nesil önündeyiz”
-
-
deri ceketli ağlıyor şu an xd
-
Finans tarihi zamanına göre sektörün en önünde olduğuna inanan şirketlerin mezar taşlarıyla dolu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Olay budur. quote:
bu ay tanıttığı Gemini 3 modelinin eğitiminde tamamen kendi TPU altyapısını kullandı ve model ilk değerlendirmelerde oldukça olumlu tepki topladı.
-
Kıçı yere yakından yanık kokusu geldi
-
Nvidia bireysele değil, kurumsala bu ürünleri satıyor, bu şirketler aradaki farkı araştırır, hatta kendisi test eder, yalansa Nvidia'nın itibarı yalan olur. Bu böyle bir şirketin oynayacağı kumar değil. Yarın Google Nvidia'yı geçer ve Nvidia da buna cevap veremezse, asıl sıkıntı o zaman başlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Nvidia öndedir ya da değildir değil benim bahsettiğim konu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Anladım, ben sadece Nvidia ile çalışan AI şirketlerinin aptal olmadığını eklemek istedim. Bu tip ifadelerin karlılığı yoksa şirket yokuş aşağı gider.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
O kadar da kibirli değiller. Çin'in yapay zeka alanında hemen arkalarında olduğunu belirtiyorlar/kabul ediyorlar.
Ama söylemlerini elbette esas çıkarları etkiliyor. Yaptırımlar ve kısıtlı pazar erişimi karşısında belki de abartılı şekilde Çin hemen arkamızda deyip en azından söylemde Amerikan rakipleriyle aralarına teknik seviye fark koymaları işlerine geliyor. Nvidia Google söylemiyle ABD'de sektörde rakipsiziz diyerek güven ve yatırımı kendilerine yönlendiriyor; Çin söyleminde ise Çin pazarını - onlarla rekabet etmek için - Nvidia'ya açma, Nvidia'nın Çinlilerle rekabet adı altında destek alması imasında bulunuyor.
"Qui bono?" sorusunu yöneltmek gerekir. Kime hizmet ediyor? Neye hizmet ediyor? Söylem de insan dünyasının en temel tutum ve alışkanlıklarından birisi olarak bir takım çıkarlara hizmet ediyor.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
O deri ceketli gerçekten cin gibi, muhtemelen Amerikan teknoloji devlerinin liderleri arasında en zeki CEO kendisi. Musk'ın avamlığı veya politik marjinalliği de kendisinde yok, çok klas birisi (ligindeki muadillerine göre). Tayvan Çinlisi de olduğu için diğer eğitimli Çinliler gibi meselelere çok boyutlu ve derinliğiyle yaklaşıyor. Jensen Huang'ın her sözüne dikkat etmek lazım. Gerçeklikle manipülasyon çizgisini söyleminde öyle bir kuruyor ki tam ideal iş adamı profili.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
Hepsi aynı hocam bunların, zamanında gtx 1000 serisi tanıtılırken nasıl pazarlama yaptığını, rx480'e rakip olmak için nasıl hile hurda yaptığını çok iyi hatırlarım

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı