Şimdi Ara

nVidia Control Paneli- Renkler daha canlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni aldığım ASUS dizüstü bilgisayarımın video renk kalitesi çok soluk ve cansızdı. ekran kartı nVidia 9650mGT.
    nVidia Control panelde bir kaç ayarla oynadım ve bakın rekler nasılda güzelleşti. bunu sizde deneyebilirsiniz. yalnız masaüstü sistemlerde nasıl olur onu bilemem. ama denemekte fayda var.

videolar için aşağıdaki resimdeki ayarlayın farkı göreceksiniz:

default ayarda böyle:

ayar yaptıktan sonra böyle:

default ayarda böyle:

ayar yaptıktan sonra böyle:

gördüğünüz gibi çok büyük bir fark var.

Şimdi masaüstü ayarları için "Masaüstü renk ayarlarını ayarla" ya giriyoruz, ve "Dijital parlaklık" ayarlarını 20 ile 30 arasında kendinize göre ayarlayabilirsiniz. sonra isterseniz "Karşıtlık" ayarını 55-60 yapabilirsiniz. masaüstü renk baya canlanıyor.

• Bir alttaki Video Görüntüsü Ayarları menüsünüde biraz kurcala. oradaki 2 ayarda video kalitesini arttırıyor.
  • tesekkurler.uyguladim gayet guzel oldu
  • bende uyguladım bakalım
    başka yapmamız gereken ayar varmı??
  • bende çok fark etmedi teşekkürler ..
  • Zaten biliyorduk ama sadece video ayarlarıyla iş bitmiyor masaüstünde daha canlı ve oyunlarda daha kaliteli görüntüler olması için bende bu şekilde kullanıyorum 3D ayarlarda anisotropic filtre ve antialiasing ayarlarıda yapılabilir deneyenler farkı göreceklerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Mayıs 2009; 21:32:58 >

• valor

negative lod bias i clampa getir :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ok. Yaparımda ne gibi bir getirisi var ?

Edit: Araştırıp buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Mayıs 2009; 21:39:41 >
  • valla tam bilmiyorum amma bi yerde okumustum aklimda kalmis,en iyi goruntu kalitesi icin senin soyledigin ayarlar+clamp diyordu
  • Bazı oyunlar doku filtrelemeyi dahada keskinleştirmek için Negative Lod Bias'ı kullanırmış yani clamp'a getirince oyun desteklemesede Vsync Force on'daki gibi zorlayarak yaptırmak gibi manaya geliyor iyi oldu bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Mayıs 2009; 12:14:08 >
  • VaLoUr ayarlar için sağol çok güzel oldu...
  • bir not daha,
    nvidia kontrol paneldeki force triple buffering sadece opengl icin,d3d icin triple buffer isteyen riva tunerdan acmasi gerek...
  • tşkler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: VaLoUr

Zaten biliyorduk ama sadece video ayarlarıyla iş bitmiyor masaüstünde daha canlı ve oyunlarda daha kaliteli görüntüler olması için bende bu şekilde kullanıyorum 3D ayarlarda anisotropic filtre ve antialiasing ayarlarıda yapılabilir deneyenler farkı göreceklerdir

Force mipmaps deki ayar ne işe yarıyo ve negative lod bias i clampa nerden getiricem açıklarsanız svinirim!
  • Mipmap'i desteklemeyen oyunlarda bu üç filtrelemeden biri seçilebiliyor Trilinear en iyisi daha iyi texture filtrelemesine katkı sağlıyor sorduğun onun biraz daha altında hemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Mayıs 2009; 13:45:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: VaLoUr

Mipmap'i desteklemeyen oyunlarda bu üç filtrelemeden biri seçilebiliyor Trilinear en iyisi daha iyi texture filtrelemesine katkı sağlıyor Negative Load Bias onun biraz daha altında hemen

Bi soru dahaPeki mipmap ne demek?
  • Bu ayarlardan sonra kontrast artmış gibi oluyor ve nispeten daha canlı görüntüler elde ediliyor teşekkürler
  • Konuyu açan arkadaş bu ayarları yeni farketmiş, şimdi sizin anlattığınız 3d ayarları görünce bu adamlar aşmış diyordur
  • Negative LoD Bias'ı clamp'a getirirseniz, negative LOD kullanan oyunlarda, bu engelleniyor. Yani meselâ belli durumlar için -1 negative LOD bias varsa, bu sıfırlanıyor. Ancak pozitive LOD bias'la ilgili bir oynama yok. Olanı pozitive de yapmıyor.

Ayrıca, clamp'a getirirseniz, örneğin RivaTuner'den LOD'u eksiye, yani "negative"ye almanız hiçbir işe yaramaz. Clamp durumunda çünkü. Engelliyor. 0(varsayılan) veya pozitive değerler yapabilirsiniz.

Bu ayarın olayı şu: Oyun negative LOD kullanarak daha ayrıntılı görüntü vereyim derken, tırtıklı gudik görüntülere yol açabiliyor (ayrıntı= ille daha iyi görüntü değil, biliyorsunuz. Oblivion'u Riva'dan veya ATT'den[Radeon için] negative LOD ile deneyin meselâ. Otların aralıklarını ayrıntılı göstereyim derken ne kadar çirkin, rezil tırtıklı bir görüntünün oluştuğunu göreceksiniz[öte yandan, Radeon'un Oblivion'daki kötü doku-AF kalitesi sorununu çözmek için negative LOD'a getirmek gerekiyor ATT'den. Ancak bu aynı zamanda otların-ağaçların tırtıklanması demek. -1'de dahi böyle. ATT -1 ile 0 arası değere izin vermiyor. İzin veren başka bir yazılım varsa deneyin, tırtık olmadan doku sorununu halledebilirsiniz belki. Konu Oblivion'a geleceğinden, bundan bahsetmek istedim. Çamur atmak için söylemiyorum. GeForce'un da GRID'de tırtıklı yol kenarı sorunu var örneğin.).

Meselâ Oblivion. "Uzaktaki ağacın dallarının arasını negative LOD bias kullanarak daha ayrıntılı göstereyim" diyor. Ama ağaç uzakta olduğundan, ortaya gudik bir beyaz piksel çıkıyor. O beyaz piksel ağacın dallarının arasındaki boşluğu temsil etmiş oluyor:)

Bu da, kişiye göre çirkin, tırtık görüntüler demek.

Sürücüdeki texture filtering - negative LOD bias'ı clamp'a getirirseniz, o tür durumlar yok edilerek daha yumuşak bir görüntü elde ediliyor.

Aslında gayet mantıklı bir ayar.

Radeon'la karşılaştırma yaparken Allow'da tutun. Zira, tahmin edeceğiniz gibi, negative LOD bias varken bunu engellemek demek, kare/sn'nin yükselmesi(ve elbet görüntüde farklılaşma) demek. Gördüğüm kadarıyla kare/sn çok çok az yükseliyor, hatta yükselme denmez ona; ama siz yine de allow'da bırakın. (Ortada negative LOD yoksa kare/sn-görüntü değişmez zaten. Olduğu durumlar için). Hem belki, kare/sn'yi-görüntüyü fazla denecek ölçüde etkilediği da olabilir.

Radeon'un varsayılan hâlinde böyle bir oynama yok çünkü. Görüntü eşitliği için allow'da tutmalısınız; clamp hâli daha güzel geliyor olsa bile.

Kişiye göre değişiyor. Meselâ ben. Evet clamp daha yumuşak görüntü sağlayabilir; ama ben tırtıklı - çirkin bir şekilde de olsa-böyle görüntülere de yol açabilse, oyunun mevcut ayarlarda ayrıntı adına neler yapabildiğini tam görmek isterim. Dolayısıyla hep allow'da bırakıyorum.
    Ağaçtaki çirkin piksel, bana "oyunun ayrıntı adına yapabilecekleri" hakkında fikir verecek çünkü.

@VaLoUr

Maximum Pre-Rendered Frames'i de 1'de tut; 3'te tutma.

3'te tutarsan, belli oyunlarda -vsync açmamış olsan bile- ağırlaşma(denetçi, yani fare - klavye hareketi-komutu anlamında) veya teklemeler oluşacak (FRAPS'tan göreceğiniz kare/sn'yi etkilemiyor yalnız bu ağırlaşma ve teklemeler) ve vsync açtığındaki denetçi(fare-klavye) ağırlaşması daha fazla olacak.

Görüntüye-kare/sn'ye olumsuz bir etkisini görmedim. Yani 1'de tutmak çok daha iyi oluyor, herhangi bir dezavantajı da olmadı.

Aslında, başka bir iki ayar için şuraya bakılabilir:

http://forum.donanimhaber.com/m_31000140/mpage_1/key_//tm.htm#31017504

Konu madem diğer ayarlara geldi:) Buraya yazıp iyice karmaşık bir görüntüye yol açmak istemedim.

Ek: Yazım hataları için kusura bakmayın. Düzelttim çoğunu. "kalvya" ne ulan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Mayıs 2009; 11:14:11 >

• 1'e getirdim önerin için sağol o zaman Negative Lod Bias'ıda allow'da tutmak daha mantıklı oluyor değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Mayıs 2009; 12:11:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.