Şimdi Ara

Nvidia kontrol paneli ince ayarlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartını zorlamayacak nvidia kontrol panelinde ince ayarlar varmı merak ediyorum .
    laptopumdaki ekran kartı g105m oyunlarda bi süre sonra fazla yüklenme sonucu pc yi kapatıyor gerçekten canıma tak etti
    manuel :https://store.donanimhaber.com/70/a9/b5/70a9b5ff86e6b8d64242f3a0b88d25d5.jpg || https://store.donanimhaber.com/38/f8/7e/38f87e050f2ca9916fc1b60b032b2e7d.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 19 Mayıs 2010; 5:33:19 >

• Fabrika ayarlarında bir süre sonra kapatması normal değil, cihazın hava sirkülasyonlarında engel olmadığndan emin olun. Kucağınızda kullanma vb. Eğer öyle ise laptop soğutucusu kullanmanız da gerekebilir. Ekstra soğutucu kullanmadan önce temiz bir Windows kurulumu yapıp, güncel sürücüleri yükleyerek deneyin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Fabrika ayarlarında bir süre sonra kapatması normal değil, cihazın hava sirkülasyonlarında engel olmadığndan emin olun. Kucağınızda kullanma vb. Eğer öyle ise laptop soğutucusu kullanmanız da gerekebilir. Ekstra soğutucu kullanmadan önce temiz bir Windows kurulumu yapıp, güncel sürücüleri yükleyerek deneyin bence.

win 7 ultimate 64 2 gün önce kurdum
    pes 2010 ve nfs shift kurulu pc de yanısıra
    Autocad 2010,tune up,firefox,your unistaller 2010,Jetaudio kurulu
    soğutma sistemini anlatmama gerek yok hem altdan hem üstdden 18.5 cm fanla soğutuluyor
    ayrıca 1 hafta önce komple söküp kompresor ile iyice temizledik
    benim düşüncem bir kaç ayar sistemi otamatik kapatıyor .

• bir kaç ayardan dolayı sistem kapanıyor diyorsunda o nvidia control paneldeki ayarlarla sistemin kapanmasının hiç alakası yok. sen hardwaremonitör/evgaa precision tarzı programları kur . oyun esnasında evganın programı ile gpu sıcaklığını kontrol et. gözün hep sıcaklıklarda olsun. sistem res attığı vakit maksimum gpu sıcaklığı kaç oluyor ona bir bak. ayrıda hmonitör programıda sistemin tüm bileşenlerinin min/max/avg sıcaklıklarını kaydeder. pc açılır açılmaz bu programı aç ve sistemi yeterince bir kastır. daha sonra bu program ile max sıcaklıklara bir bak. hatta buraya ss koy bir bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

bir kaç ayardan dolayı sistem kapanıyor diyorsunda o nvidia control paneldeki ayarlarla sistemin kapanmasının hiç alakası yok. sen hardwaremonitör/evgaa precision tarzı programları kur . oyun esnasında evganın programı ile gpu sıcaklığını kontrol et. gözün hep sıcaklıklarda olsun. sistem res attığı vakit maksimum gpu sıcaklığı kaç oluyor ona bir bak. ayrıda hmonitör programıda sistemin tüm bileşenlerinin min/max/avg sıcaklıklarını kaydeder. pc açılır açılmaz bu programı aç ve sistemi yeterince bir kastır. daha sonra bu program ile max sıcaklıklara bir bak. hatta buraya ss koy bir bakalım.

sıcaklık değerleri normal zaten sorunuda çözdük
    güç planı'nı dengeli yaptık 2 saatdir crysis'dayız kapanmadı :)

• Çok ilginç hocam, geçmiş olsun. Ayrıca Autocad 2010,tune up,firefox,your unistaller 2010,Jetaudio bunların yüklü olmasıyla, cihazın kapanmasının hiç bir bağı yok.
       Güç dengeli olunca çözülüyorsa, tam yük altında çatlayan bi' bileşen var. Tahminim CPU olabilir. Komple söküp kompresörle temizledik demişsiniz. Laptopları toplarken çok dikkatli olmak lazım, yerine tam oturmayan bi' parçadan da olabilir. CPU fanını da söktüyseniz, kaliteli bir termal macun kullanarak toplasaydınız...
  • evet programların yüklü olmasıyla hiç bir alakası yok .
    sadece temiz bir sistem demiştin ilk mesajında bende temiz olduğunu sadece o programlar yüklü olduğunu yazdım .
    yanı sıra güç tüketimi yüksek performansda ayarlıymış gpu'ya yük bindiği ve belirli bi sıcaklığı aşdığı için bu sıcaklık 85-90 derece sonra kapanıyor pc
    sorunu çözdüm ve mutlu oldum bi an gerçekten tam oyunun ortasında kapanıyordu laptop sıkıcıydı
    Hepinize teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 19 Mayıs 2010; 14:54:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntel Kontrol Panel Açılmıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5pinn

evet programların yüklü olmasıyla hiç bir alakası yok .
    sadece temiz bir sistem demiştin ilk mesajında bende temiz olduğunu sadece o programlar yüklü olduğunu yazdım .
    yanı sıra güç tüketimi yüksek performansda ayarlıymış gpu'ya yük bindiği ve belirli bi sıcaklığı aşdığı için bu sıcaklık 85-90 derece sonra kapanıyor pc
    sorunu çözdüm ve mutlu oldum bi an gerçekten tam oyunun ortasında kapanıyordu laptop sıkıcıydı
    Hepinize teşekkürler

tamam da arkadaşım problemi tam olarak çözmemişsinki. tam performansda çalışınca laptop çok ısındığı için res atabilir diye bir mantık olabilir mi?(n.ş.a ) eğer adamlar laptopu yapıp kullanıcıya da güç/performans diye seçenek koyuyorsa her 2 durumda da laptopun res filan atmaması lazım. üstelik harici olarak attan ve üstten laptopu soğuttuğun halde gpu/cpu maksimum sıcaklığa ulaşıp pc res atıyorsa , ters giden birşey var demekdir. sisteminde overclock olmadığına emin misin? belki oc yazılımları kurduysan yanlışlıkla saat hızlarıyla uğraşmış olabilirsin. kısacası sen problemi aramaya devam et problemin çözülmemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 19 Mayıs 2010; 19:05:36 >

• @ metallurgy

g 105 m gibi bir kartdan bahs ediyoruz arkadaşım kart yetersiz .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.