Şimdi Ara

Nvidia App yeni DLSS ve kontrol paneli ayarları ile güncelleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
44. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia App yeni DLSS ve kontrol paneli ayarları ile güncelleniyor
    Nvidia, 18 ay önce çıkardığı Nvidia App’i adım adım geliştirmeye devam ediyor. Uygulama, bu hafta gelecek güncellemeyle birlikte DLSS için global ayar seçeneği, eski kontrol panelinden tanıdık grafik seçenekleri ve Project G-Assist iyileştirmeleriyle daha kapsamlı hale geliyor.

Nvidia App gelişmeye devam ediyor

Güncelleme ile anizotropik filtreleme, kenar yumuşatma (anti-aliasing) ve ortam örtme (ambient occlusion) gibi grafik ayarları artık doğrudan Nvidia App üzerinden yapılabilecek. Ayrıca Nvidia Surround kurulum aracı da bu uygulamaya taşınıyor. Böylece kullanıcıların eski kontrol paneline başvurma ihtiyacı büyük ölçüde ortadan kalkacak.

En dikkat çeken yeniliklerden biri ise DLSS override için global seçenek. Artık her oyun için ayrı ayrı ayar yapmak yerine desteklenen tüm oyunlarda geçerli olacak genel DLSS tercihleri belirlenebilecek.

Ayrıca Bkz.Nvidia GeForce Now’a RTX 5080 desteği ve büyük yenilikler geldi

Öte yandan, daha önce yalnızca RTX 50 serisine özel olan Smooth Motion özelliği artık RTX 40 serisi ekran kartlarına da geliyor. Yapay zekâ tabanlı bu teknoloji, DLSS Frame Generation desteği olmayan oyunlarda daha akıcı bir deneyim sunuyor. Nvidia, Smooth Motion’ın “algılanan kare hızını iki katına çıkarabileceğini” belirtiyor. Bu özellik hem DLSS Super Resolution hem doğal çözünürlük hem de diğer yükseltme teknolojilerini kullanan oyunlarda çalışabilecek. G-Assist yapay zeka asistanı tarafında da önemli bir optimizasyon yapıldı.

Nvidia, asistanın arka plandaki modelini değiştirerek %40 daha az bellek kullanımı sağlıyor Yeni özellikler 19 Ağustos’ta saat 19.00 itibarıyla beta kullanıcılarına, gelecek hafta ise genel kullanıcılara açılacak.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/760488/nvidia-app-dlss-override-control-panel-features

• Grafik sürücülerini pert ettiler şimdi uygulamayı pert edecekler.

• App kullanımı çok kötü, gerçi eskisi de çok kötüydü. Ne nerde anlaşılmıyor. DLSS ayarlarının çok basitleştirilmesi gerek. Hepsi aynı gibi geliyor ayarların isimlendirmeleri felaket ama birbirinden baya farklı işlevleri varmış (Grafik teknolojileri uzmanı değilim). Özetle artık hiç kurcalamıyorum. Hepsini sıfırladım. Oyunların sürekli çökmesinden ve sistemi anlamsız yormasında bıktım.

Not: Güncel orta üst bir sistemim var

• Nvidia App yeni DLSS ve kontrol paneli ayarları ile güncelleniyor
    Nvidia App yeni DLSS ve kontrol paneli ayarları ile güncelleniyordonanımhaber forum
    NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161952989

Nvidia App yeni DLSS ve kontrol paneli ayarları ile güncelleniyordonanımhaber forum
    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161950124

• Frame gen 30 serisine gelmeyecek herhalde en son gelme ihtimali var demişlerdi

• bro4ke053 kullanıcısına yanıt

verirlerse milletin yeni ekran kartı satın almak için bir sebebi kalmaz...

• Biraz büyük konuşucam ama kanıtlayan olursada helal olsun.

Nvidia sürücüsü kurarken;
    1) sadece driver
    2) driver + nvidia app

Yükleme seçenekleri var değil mi? Bahse girerim aynı sistem aynı ekran kartıyla bütün herşey aynı olmak kaydıyla sadece driver yükleyen, driver + app yükleyenden genel olarak daha fazla fps almazsa bende bişey bilmiyorum hem unigine heaven gibi sentetik testler hemde oyun içi benchmarklarda sadece driver yükleyen, driver + app yükleyenden daha fazla fps alır gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.