< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA/AMD Ekran Kartı Stok Takibi [ANA KONU] (9871. sayfa)

-
-
Hocam onemli bir konu haklisiniz. %19 vergi olan bir ulkede %10 iade aldik mesela. Yani tumuyle geri odeme diye bir sey de yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
çıktı
-
hepsiburada da 17 civarı seçenekler mevcut.
-
aldim bi tane asus 4070 ama kararsiz kaldim 3070ti dan terfi etmeye deymeyecek, sanirim 4070ti alicam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teblion da zotac 4070 şuan 15.299 tl den stoğa girdi bilginize.
Gereksiz hocam.
Nvidia nın şu VRAM ısrarı yüzünden kart alamadım ya. Hala en az 4 sene kullanacağım kart için 12gb yeterli mi değilmi karmaşası yaşıyorum.
-
Karar basit önce kullandığınız donanım?
Üst seviye donanımınız var ise ve ray tracing seviyorsanız 4080 ve 4090
Rtx ile işim olmaz diyorsanız Amd 7900xt veya xtx..
Donanımdan yana bir sıkıntı yok. 750W Gold Psu. 5800X3D var. 3440x1440 Ultrawide için seçiyorum bu ekran kartını gözümü korkutan şey vram kullanımı. 12gb ne olur 1-2 sene içinde. Ama kimi oyunda 4k ya bile yetebiliyor. Sorun olmaz herhalde. 30k vermek istemiyorum 4080 için.
-
Fulleme takıntın yoksa 12 gb yeter ama şu an 16gb dayanan oyunlar var hem de 1080p için. Birazda optimizasyon sorunu var gibi aslında o oyunlarda ama şundan eminim kesinlikle üst seviyede 8gb'dan uzak durun artık.
-
Uzun soluklu düşünüyorsanız ve ray tracing de kullanırım diyorsanız 4080 almalısınız. Yoksa 7900xtx. Zaten Amd saf güç olarak çok iyi. Nvidia yazılım tarafında kuvvetli. Fiyat farkını anlıyorum fakat yakında kur ile oluşan fiyat artışları ile 30k ya da o segment te kart bulamayacaksınız zaten...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperMert -- 15 Nisan 2023; 16:54:45 >
benim gibi 3090 al çık uğraşma
yetiyor fazla bile
Şuan onu almak mantıklı olmaz bence. Tamam 24gb ama DLSS 3 yok ve 100w bedavadan fazla elektrik tüketimi var.
-
vram dlss den önemli fps dengeli olmadıktan sonra dlss bir halta yaramıyor
güç tüketiminden bende memnun değilim
Şuan mesela kartında isterse 64 gb vram olsun dlss3 olmadıktan sonra path tracingi acamiyorsun cyberpunk da. 4090 bile dokülüyor. İkisininde önemi büyük artık.
dlss actık mw2 de yırtılma başladı lütfen
eğer cyberpunk olarak bakarsak konuya dlss cyberpunk için nimet ama mw2 de saf güç 7900xtx performans farkı var
burda oyuncunun ne oynayıp ne beklediğide önemli ben cyberpunk oynar geçerimde mw2 ömürlük mesala benim için
ayrıca cyberpunk olmasa kartlar için reklamanı yapacağı bir oyun yok malesef ki redditde konuşuldu çoğu insan çoktan oynadı bitirdi oyunu
firmalar bayram öncesi bindirime başlamışlar bugün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 20 Nisan 2023; 0:29:58 > -
MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X 4G OC Oyun Grafik Kartı - GPU 2685/2825 MHz, 4000MB DDR6 Bellek, Siyah / 3299TL
amazon
MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X 4G OC Oyun Grafik Kartı - GPU 2685/2825 MHz, 4000MB DDR6 Bellek, Siyahhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09R1RVN3RSıcak fırsat mıdır, alınır mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasiTR -- 20 Nisan 2023; 1:4:20 > -
Tercihlere göre alım yapmak zaten en doğrusu. DLSS tek başına satın alma sebebi olamaz, olmamalı da. Olsaydı şuana kadar alırdım kartı. Nvidia nın VRAM konusundaki bu pintiliği hiç hoş değil. Bütün dünya bundan yakınıyor. Ne kadar Türk incelemeciye baktıysam öve öve bitirememiş şu 4070 i.
AMD ye de bir türlü içim ısınamadı ekran kartı konusunda. En son 1080ti ı 4 küsür sene sıfır sorun kullandım. Yeminle google a ekran kartı ile ilgili birşey yazmadım 4 sene boyunca. Daha sonra yedek kartı gtx 750 ile takıldım bir süre. Oynadığım oyunda yetecek gibi değildi gittim 5500xt aldım. Gtx 750 de yaşamadığım frame drop ları crashleri bu kartla yaşamaya başladım. Ne yaptıysam şu highlight video kaydında ses getiremedim. O yüzden obs kullanıyorum. Nvidia da shadowplay çatur çutur sorunsuz çalışıyordu. Bunlarla uğraşmak istemiyorum.
İşin bide oyundışı muhabbetleri var. Videoları netleştirme olayı falan. Nvidia codec konusunda çok daha başarılı yıllardır. Adamlar birşeyler getiriyor. AMD aldınmı gelsin de polishlensin diye 2 sene bekliyorsun o sırada zaten Nvidia daha yeni bir teknoloji duyuruyor. AMD bu durumu düzeltmeli artık. Düzeltiyorlar gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 20 Nisan 2023; 11:26:7 >
-
anlaşmalı planları var gibi
kart bakıyorum bende ama bayram öncesi firmalar bindirim getirmiş hemen dün öglen baktım kartı aynı günün akşamı birçok sitede 2000tl bindirim kitlenmiş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X