Şimdi Ara

NVIDIA/AMD Ekran Kartı Stok Takibi [ANA KONU] (1701. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cfranko Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197.592
Cevap
969
Favori
13.476.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
460 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16991700170117021703
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Bu işin iki tarafı var.


    1- Yasalar, yani resmi kurallar.

    2- Etik, yani toplumsal genel geçer kurallar.


    Yasalar yurtdışından alışveriş noktasında çok net, bu sınır çerçevesinde alım yapabilirsiniz. Aldığınız malı ister satın ister kullanın isterseniz üst üste koyun monitör altlığı yapın. Bu kimseyi ilgilendirmez. Bu işi düzenli gelir elde etme durumuna dönüştürmüşseniz, ve bu gelir de ülkemizin içinde bulundugu ekonomik durum sebebiyle, ciddi miktarlara tekamül etmişse , ozaman iş kendinizde bitiyor. Ben bu işten gelir elde ediyorum vergimi vermiyorum diyip uykusuz da kalabilirsiniz , 150 arabayla gezilirken , makam odalarına altın varak yapılırken benim işsizliğim yada gelir düzensizliğim,yaşam kalitem düşünülüyor mu sanki ? de diyebilirsiniz. Ben ikisine de varım. Ama sadece tahamül edemediğim bir nokta var, buraya gelip insanları afedersiniz birşey yerine koymak. Kart mı denkgetiriyorsun, fırsat mı yakalıyorsun, para mı kazanıyorsun, bırak özelinde kalsın kardeşim istersen aylık 20 kart al sat paraları balyala, gelip burada sistemine bir kart bulup alamayan adamın zoruna gidecek şekilde kasım kasım kasılınca ne oluyor ? Ego törpüleniyor okşanıyor onu anlıyoruz da, kimse burada anlayışı kıt değil, herkes anlıyor kimin ne yapmaya çalıştığını.


    Ayrıyeten, bu kart alıp satanlara da seri katilmiş gibi muamele edilmesini de anlamıyorum, adam senin gözüne sokmadıktan sonra bunda ne var ? Yani onda 100K para var ve parasına para kazandırabiliyor bu şekilde ve sen yapamıyorsun diye haset etmeye gerek yok ki , normal karşılasak ölürmüyüz ? Şöyle düşünün, adam iyi bir kariyer sahibi olsa alacağı bir aylık maaş max. 10K şu şartlarda, ortalama 4-5K maaş alıyor insanlar, askari ücret 3K yı görmemiş. 10K ya aldığın bir malı 15K satıp bir haftada taş atmadan bir maaş kazanma şansı varsa adamın , bunu kullanıyor diye ona kızmak yersiz, gerçekten yersiz. Yok ticaret yapıyor vergi vermiyor diyorsanız , ozaman bu konuda vergisi silinen firmalara bakın, ttelekomun vergiden nasıl kaçındığına bakın, en basitinden çalıştığınızın yarısının nasıl vergiye gittini anlayın. Bu düzenin içerisinde insanların ayrışması, kutuplaştırılması, birbirlerine kin besler hale getirilmesi gerçekten üzücü...

    katılıyorum ve ekliyorum, ayda net 1 milyon resmi 3 milyon gayri resmi ciro yapan bir firmanın 3 aylık geçici vergide ödediği vergi, yani karın vergisi 5-10 bin tl :) neyin adaletinden neyin düzeninden bahsediyoruz, bazı kurumlar sadece ülkeye döviz sokuyor diye devletin gözyumması ile neler götürüyor neler, ama burada 2 lira para kazanacak adama kaçakçı muamelesi yapılıyor :) biraz gözünüzü açın arkadaşlar.





  • Olayın asıl sebebi silikon üretim kıtlığı kuraklık temelli.


    Kart fiyatını alsatçılar mı madenciler mi belirliyor? Madenci de alıyor birilerinden. Satan adam artan talep karşısında çekiyor fiyatı yukarı.


    Vergide daha büyük yolsuzluklar var diye ufağı meşrulaştırmak da ne bileyim...  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulsmasher -- 3 Mart 2021; 13:47:37 >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    İnsanlar al satçılara neden tepki gösteriyor forumda bir tane ekran kartı alıp sistemine taktıktan sonra bir daha başlığa uğramayacak insanların gözüne soka soka her atılan linkte onu da aldım bunu da aldım önceki aldığımı şu kadara sattım gibi mesajlar atarak sizin değişinizle "buraya gelip insanları afedersiniz birşey yerine koymak" yaptıkları için tepki görüyorlar. Ben ekran kartımı aldıktan sonra kim ne almış kim ne satmış ilgilenmem isteyen istediğini alsın satsın ama burası bir forum al satçıysan sessizce takip et bırak yardımlaşmak isteyenler forumu kullanarak yardımlaşsın sen kendi oluşturduğun telegram al satçılar grubunda kas egonu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luken Drew -- 3 Mart 2021; 13:45:22 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Aslında bunun da bir yolu yordamı var. Aldın mı kartı? Tamam, süper. Biz zaten kart aldım diyene neden aldın ya da hadi canım inanmam demiyoruz. O yüzden ekran görüntüsü atmaya gerek yok. Bunun yerine alınan kartın linki atılmalı, yine de "Güzel anlar paylaştıkça çoğalır, benim en değerli dostlarım bu başlık altında." diyen arkadaşlar link ile beraber konudan çok uzaklaşmamak kaidesi ile istediği paylaşımı/yorumu yapsın. Diğer türlü bu davranış heyecanını paylaşmaktan ziyade biraz nispet yapmak oluyor çünkü.

  • 1850 de ABD de kalifornia eyaletinde altın bulunmasından sonra , sadece 2 yılda 300.000 den fazla kişi herşeyini bırakıp altın aramaya geldi. Sadece bir elin parmakları kadar kişi birşeyler sahibi olarak geri döndü. En büyük parayı kazanansa, onlara kazma kürek satanlar oldu.


    Beni daha fazla konuşturmayın, silivri yaz kış soğuk diyorlar, hiç sırası değil :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sevimli Kakadu

    O nasil bir sigortaymis bizde yapalim 😀

     evinizi tam sigorta yaptırırsanız Elektronik hersey diye klos(madde) var orada elektronik ürünlerinizin hepsi garanti altına alınıyor(LAPTOP hariç). Sizin adınıza olması şartıyla ve Kullanım ömrü geçmemesi şartıyla.

    çoğu kimse bilmez benim kayınbiraderim sigotacı bu sebeple biliyorum Sigortayı yaptırdığım firma bile bilmiyordu ben başvuru yapatığımda olurmu öyle şey dediler sonra ben alınca parayı şaşırdılar. Gçen ayda arkadaşıon televiyonunun arka ledleri yandı 900 tl tuttu sigortadaya başvuru yapmasını söyledim. Oda aldı parasını.%10 kesintiyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Doğrudur birçok takip ettiğim kartı forumdaki konuya atılan linklerden listeme aldım. Sonradan partalert vs de takip etmeye başladım.

  • Ben madenciyim ama kendime kart almaya çalışıyorum.Kaç ayın üzerine 1 tane 1660s alabildim.Ben 3e alıp 10a satanlara prim vermemek için,ve aynı oyuncu gibi kendi makinama takmak için kovalıyorum.
    Bu nedenle fiyatın sorumlusu madenci diye bir şeye katılmıyorum.

    Ama şu da var,bir kesim kafayı yemiş gibi 50 kart 60 kart her fiyattan alıyor,hatta kredi çekip alıyor.Onlar hem piyasanın içine ediyor hem de 1senenin üzerinde amorti süresi ile bu işe girip büyük risk alıyor.Bu konuda da tepki gösterenler haklı.
  • scerit S kullanıcısına yanıt

    "Kullanım ömrü" için sigorta tarafından ürün gruplarına göre belirlenmiş süreler mi var yoksa direk 2 yıl vs. gibi bir süreyi mi kabul ediyor sigorta firması? Bir de geri ödemede sanırm fatura bedeli esas alınıyordur.

  • Hicks kullanıcısına yanıt

    İnsanlar sarı sitedeki fiyatlara bakıp hevesleniyor ama 100lerce ilan satamadan duruyor. Fiyat olarak en uygun ilanlardan birisi benim ki 170 kişi bakmış 1 tane mesaj yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRhero kullanıcısına yanıt

    Az açıklama varsa veya fiyatınız cidden çok uygun ise mesaj atmayabilirler. Ben de ekran kartımı piyasadan 1300-2300 lira uyguna koydum. İlk mesajı atan arkadaş satın alan da arkadaştı. Ondan sonra 10-15 mesaj aldım peş peşe ve bunlardan üç-dört tanesi ilân fake mi diye sorarak konuya girdi.


    İlânın mesai saatleri içinde açılmış olması, ekran kartının modeli, durumu, satıldığı şehir de önemli tabiî.

  • newegg den gelen ürünler gümrüğe takılırsa ben geri gönderin o zaman dersem benden bir ücret alınıyor mu
  • MRhero kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi alıntılayarak yazıyorum hepinizin fikirlerine ihtiyacım var.

    Rog Strix 1660 Super OC karta sahibim kart 11 aylık direkt 1 yaşında diyorum aslında, elden çıkarıp 3060 almak istiyorum bunun için önce satmam gerekiyor bu da kartsız ve uykusuz günler demek.

    Sizce rog strix 1660 Superi elden ne kadara çıkarabilirim, aciliyetim yok sadece tereddüt editörüm piyasa düşer mi diye.

    Karta 4600 teklifleri vs geliyor ama rog modeli için kötü bir fiyat mı 5ten aşağı vermemem mi gerekir sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagle1903ss

    Ben madenciyim ama kendime kart almaya çalışıyorum.Kaç ayın üzerine 1 tane 1660s alabildim.Ben 3e alıp 10a satanlara prim vermemek için,ve aynı oyuncu gibi kendi makinama takmak için kovalıyorum.
    Bu nedenle fiyatın sorumlusu madenci diye bir şeye katılmıyorum.

    Ama şu da var,bir kesim kafayı yemiş gibi 50 kart 60 kart her fiyattan alıyor,hatta kredi çekip alıyor.Onlar hem piyasanın içine ediyor hem de 1senenin üzerinde amorti süresi ile bu işe girip büyük risk alıyor.Bu konuda da tepki gösterenler haklı.

    fiyatların sorumlusu madenciler değildir, fiyatların sorumlusu üretim tedarik sağlayamayan firmalardır, madenciliğe engel olmayan gpu üreticileridir, cebini fazla para doldurmak isteyen türkiye dist. firmalarıdır, burdan alan adam ortalama 3070 12 ye 11e satıyor adı lazım değil bildiğiniz başka bir elektronik pc parçası satan site 4 e mal ettiği ürünü buradaki satıcıdan farklı fiyatamı satıyor ? 14 e 15e satıyor, şuan tr ye stok girişi yapan arkadaşlara aslında teşekkür etmek lazım :) ben kaçırdım ben yakaladım mevzusunu bir kenara bırakın ha bot kullanan biri varsa bu adaletsizliktir adam eli ile ekran başında saatler harcayıp hangi kartı aldıysa hakkıdır. ama tabi burada paylaşımda yapsınki başkalarıda bu fırsattan yararlansın.





  • MRhero kullanıcısına yanıt

    Sarı sitedeki "bazı" kesmin amacı kart satmak olmadığı için ve 15k civarına 3070 ilanı açıp düşen olursa satarım mantığı ile yaklaştıkları için, oradaki fiyatları referans almamak gerekiyor. Forumun 2. el bölümü daha sağlıklı fiyat öğrenme konusunda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rka -- 3 Mart 2021; 14:3:35 >
  • sirswager kullanıcısına yanıt

    Kartı kaça satarsınız bilmiyorum ama bir yerden kart alıp elinize geçmeden bence satmayın. Özellikle de kartsız duramam diyorsanız. amazon sipariş teslim tarihleri Mayıs'ı buldu. Belki o kadar bekletmiyor ama geçen aylardan verilen siparişleri iptal ettiği de oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 3 Mart 2021; 14:13:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirswager

    Hocam sizi alıntılayarak yazıyorum hepinizin fikirlerine ihtiyacım var.

    Rog Strix 1660 Super OC karta sahibim kart 11 aylık direkt 1 yaşında diyorum aslında, elden çıkarıp 3060 almak istiyorum bunun için önce satmam gerekiyor bu da kartsız ve uykusuz günler demek.

    Sizce rog strix 1660 Superi elden ne kadara çıkarabilirim, aciliyetim yok sadece tereddüt editörüm piyasa düşer mi diye.

    Karta 4600 teklifleri vs geliyor ama rog modeli için kötü bir fiyat mı 5ten aşağı vermemem mi gerekir sizce?

    Şuan tüm mining yapılan kartlat değerli hocam.Elindeki kartta değerli yani en az 4.500-5.000 tl eder.


    Satıp bu parayla yenı nesıl 3000 serisi kart alabilirsini ama çok sabırlı olmanız lazım şuan 3000 serisi kartlara ilgi çok büyük ben 1 aydır kovalıyorum daha düşüremedim bişey kasada ekran kartı yok arkadaşımdan idarelik 2gb bi kart aldım onlada anca fm21 oynuyorum içim dışın fm21 oldu yani  


    Çok ters zamanda konsolu bırakıp pc ye geçtim valla. 





  • newegg'den banka kartı ile alım yapılabiliyor mu? deneyen alan var mı arkadaşlar?

  • sirswager kullanıcısına yanıt

    Diğer markaların benzer kondisyondaki aynı modeli kaça gidiyorsa garanti durumuna göre 500-1200 lira fazlasına ilân açarsınız. Teklif gelmiyorsa yavaş yavaş düşürürsünüz, atıyorum haftada 50-100 lira olacak şekilde.

  • Bu satın alma yapan botun adı nedır bılgısı olan var mı ?


    Yazılımcı bır arkadasım var ondan rica edecem yetti artık 1 tane alıp botu imha edecem  

  • 
Sayfa: önceki 16991700170117021703
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.