Şimdi Ara

NVIDIA 9600 GT KULLANANLAR TOPİĞİ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
781
Cevap
1
Favori
43.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: [ TÛRÍ ]

kartı bugun aldım arkdaslar pow 9600 gt. yalnız bi sorunum var bilgisayarı kapattıgımda (herzaman degil) bidaha acamıyorum. Actıktan sonra da bikac kez kendi kendine kapandı fakat sorun ısıdan olamaz 40-45 derece arası degisiyo bosta ve yukteyken. diger bileşenlerinde sıcaklıgı normal. kasam thermaltake wingsrs 101 400w psu oda yeni

onun dısında diger bileşenler

AMD 3600+ X2 brisbane 1.9 GHZ
    MSI K9AGM2+690g+X1250

aynı sorunu yasayan veya bu sorunla ilgili bilgisi olan arkdaslar yardımınızı bekliyorum

Bios ayarlarından (MSI da nerede olduğunu bilmiyorum) PCI-E ile ilgili bir yer var orayı auto da ise 100 olarak sabitleyip, kaydedin. Kuvvetle Muhtemel düzelecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR
    MSI 9600GT OC (kırmızı fanlı)
    boşta: 37-38 derece
    yük altında en fazla 51 derece. genel olarak oyun esnasında sürekli kontrol ediyorum ortalama 47-48 derece seyrediyor.

valla boşta-yükte MSI OC'li 9600GT ısı değerleri supermiş... 512MB ZOTAC 9600GT AMP! Edition (OC'li) boşta 40-45C arası yükte de 70C lerde. Herhalde kendinden OC'li olduğundan bu değerler normaldir diyorum bilmem siz ne dersiniz?. Mesela 8800GT ve HD4850 de yükte 80C aşıyormuş ona bile normaldir bişey olmaz diyorlardı... Birde şu aklıma takıldı ZOTAC AMP! versiyonu 9600GT de, Core: 725Mhz/ Memory: 2000Mhz/ Shader: 1750Mhz diyor. GPU-Z baktığımda ise, Core: 725Mhz/ Memory: 1000Mhz/ Shader: 1750Mhz gösteriyor. AMP! de memory hızı 2000Mhz olmasına rağmen neden GPU-Z de 1000Mhz ?. Acaba 1000Mhz + 1000Mhz olarakmı hesaplamak lazım. Ayrıca aynı yerde memory hızı için Default Clock: 1000Mhz diyor. Valla bu durum aynı Pentium D (DualCore) 3.0Ghz olan işlemcinin hızını /bilgisayarım/ özellikler/ altında 3.0Ghz değilde 2.99Ghz + 2.99Ghz olarak göstermesine benzedi, Windows sistem bilgisinde işlemci hızı: 2992Mhz + 2992Mhz olarak gösteriyordu...

• benım palıt bosta 39* derece oluyor yuklude ıse 41* derece oluyor
  • - Evet bende aynı kartı kullanıyorum (700/950/1680MHz) , @musavir'in dediği gibi sıcaklıkar aşağı yukarı aynı değerlerde, yalnız benim kartın ısısı başlangıçta 35 derecedeydi işlemciye biraz yüklenince ısısı biraz arttı, ayrıca sessiz bir kart, almayı düşünenlere tavsiyemdir.

NVIDIA 9600 GT KULLANANLAR TOPİĞİ

NVIDIA 9600 GT KULLANANLAR TOPİĞİ

• alpha/search, verdiğin GPU-Z ekranından anlaşılıyorki ZOTAC 9600GT AMP! Edition MSI'ye göre daha yüksek hızlı değerlere sahip.. Ayrıca kartın ısısının MSI de neden düşük olduğu belli oldu çift slot kaplayan özel soğutması nedeniyle böyle. ZOTAC tek slot kaplayan oldukça sessiz, boşta 40C-45C yüktede en fazla 70C... Şuda varki bu değerler bir ekran kartı en olması gereken normal değerler. En azından yükte 80C yi aşmadıkdan sonra korkmaya gerek yok. İlk 8800GT ve HD4850 leri hatırlayın 80C geçiyor diyenler vardı...
    Peki arkadaşlar yukarda da sordum, Nvidia yeni sürüclerle beraber PhysX driverlarıda kuruluyor bunu denedinizmi, kartın sıcaklığına etkisi varmı, PhysX destekli olsun olmasın oyunlarda performans nasıl acaba?... GTX.2xx serisi karta sahip olsak bazı şeylerden çekinmeye sormaya gerek yok ama kart 8800GT veya 9600GT olunca sormak gerekiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ravenholm
    valla boşta-yükte MSI OC'li 9600GT ısı değerleri supermiş... 512MB ZOTAC 9600GT AMP! Edition (OC'li) boşta 40-45C arası yükte de 70C lerde. Herhalde kendinden OC'li olduğundan bu değerler normaldir diyorum bilmem siz ne dersiniz?. Mesela 8800GT ve HD4850 de yükte 80C aşıyormuş ona bile normaldir bişey olmaz diyorlardı... Birde şu aklıma takıldı ZOTAC AMP! versiyonu 9600GT de, Core: 725Mhz/ Memory: 2000Mhz/ Shader: 1750Mhz diyor. GPU-Z baktığımda ise, Core: 725Mhz/ Memory: 1000Mhz/ Shader: 1750Mhz gösteriyor. AMP! de memory hızı 2000Mhz olmasına rağmen neden GPU-Z de 1000Mhz ?. Acaba 1000Mhz + 1000Mhz olarakmı hesaplamak lazım. Ayrıca aynı yerde memory hızı için Default Clock: 1000Mhz diyor. Valla bu durum aynı Pentium D (DualCore) 3.0Ghz olan işlemcinin hızını /bilgisayarım/ özellikler/ altında 3.0Ghz değilde 2.99Ghz + 2.99Ghz olarak göstermesine benzedi, Windows sistem bilgisinde işlemci hızı: 2992Mhz + 2992Mhz olarak gösteriyordu...

1- MSI ında zaten fabrika çıkışlı OC li modeli için söyledim o ısı değerlerini. Ama özel soğutmaya sahip olduğu için değerler daha düşük çıkıyor.

2- GPU-Z de memory değerini 2 ile çarpacaksınız, normal sistem belleklerindede böyle biliyorsunuz, CPU-Z den baktığınız zaman 800mhz raminizi 400 mhz gösteriyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Ravenholm
    Nvidia yeni sürüclerle beraber PhysX driverlarıda kuruluyor bunu denedinizmi, kartın sıcaklığına etkisi varmı, PhysX destekli olsun olmasın oyunlarda performans nasıl acaba?... GTX.2xx serisi karta sahip olsak bazı şeylerden çekinmeye sormaya gerek yok ama kart 8800GT veya 9600GT olunca sormak gerekiyor...

Physx kurdum ve şu anda elimde sadece Tom Clany Wegas var oynadığım öyle bir patlama, çatlama efekti yok oyunda, açıkcası ben hiçbir şeyde fark göremedim. Belki oyunda Physx çalışmıyordur v.s. v.s.

Ama ısı değerlerinde veya görüntüde bir değişiklik olmadı.

• quote:

Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR
    1- MSI ında zaten fabrika çıkışlı OC li modeli için söyledim o ısı değerlerini. Ama özel soğutmaya sahip olduğu için değerler daha düşük çıkıyor.
    2- GPU-Z de memory değerini 2 ile çarpacaksınız, normal sistem belleklerindede böyle biliyorsunuz, CPU-Z den baktığınız zaman 800mhz raminizi 400 mhz gösteriyor.
    Physx kurdum ve şu anda elimde sadece Tom Clany Wegas var oynadığım öyle bir patlama, çatlama efekti yok oyunda, açıkcası ben hiçbir şeyde fark göremedim. Belki oyunda Physx çalışmıyordur v.s. v.s.. Ama ısı değerlerinde veya görüntüde bir değişiklik olmadı.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... MSI özel soğutmalı olması çift slıt kaplaması boşuna değil demekki. GPU-Z deki durumda işlemcide karşılaştığım olaya benziyor... Neyse PhysX destekli oyunlar Nvidia nın sitesinde yayınlanan özel demolar varmış belki dediğiniz gibi oyunun desteği yoktur. GTX2xx gibi bir kartda ısınmaya veya kartın zorlanmasına falan sebep olmazda işte konu bir önceki seri 9600GT olduğundan soruyorum PhysX açıkken ne olacağını... Nvidia nın dediğine bakılırsa GF.8-9 ve GTX2xx kartlarda PhysX rahat çalışacakmış, tabi kartın hafızasının en az 512MB olması şartıyla...

• beyler 9600gt yı 400week olan 350w asus power ıle kullansak bı sorun olur mu 350w ıle kartı kullanan war mı
  • Arkadaşlar size bişey sorucam merak ettim. Ben 8800GT i 9600GT çıkmadan almıştım MSI OC edition sora 9600GT çıktı. O zamanlar 9600GT ile 8800GT arasında fiyat farkı ne kadardı? Yani 8800GT ne kadar pahalıydı???

Şu anda 8800GT ile 9600GT fiyatta kafa kafaya da o zamanlar fiyatına bakmamıştım nasıldı bileniniz varsa bi söylerse sevinirim,

teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

9600GT almayı düşünen biri olarak ve sizinde Palit kullandığınızı gördüğümden soruyorum.
    Karttan memnunmusunuz.Gigatek ten sistem toplayacağım ve en uygun fiyat olarak 9600GT serisinden Palit markası daha uygun geldi.
    Aslında birazdaha param olsa 8800GT alacaktım Sparkle ın ama 50 lira daha çıkamıyorum.Kendi paramla alacağım için zorlayamıyorum.Birde 12 değil 5 taksitle alacağım için beni oldukça zorlayacak 8800GT.O yüzden 9600GT ye yöneldim.E7200 işlemci alacağım.
    Uzun sözün kısası Palit in 9600GT sinden memnunmusunuz.

e2160 al yada 5200

8800gt al cok daha iyi performans alırsın e7200+9600gt den.
  • Bende Bisey sorcam MSI 9600 GT Oc edition dediğniz kart bu mu?
    http://www.exa.com.tr/msi/ekran_kartlari/msi_n9600gtoc-334-4589.html
    bu kartı alsam sıcaklık sorunu olurmu cunku tek slot sogutma var galıba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: p1nwul

Bende Bisey sorcam MSI 9600 GT Oc edition dediğniz kart bu mu?
    http://www.exa.com.tr/msi/ekran_kartlari/msi_n9600gtoc-334-4589.html
    bu kartı alsam sıcaklık sorunu olurmu cunku tek slot sogutma var galıba?

Bu odelin 3 tane rev. var.En iyisi v127(bundan önceki 8. mesajda resmi var) kırmızı seri 2 slot yer kaplıyor kesinlikle sıcaklık problemi çekmezsin.Link verdiğin referans tasarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 7 Kasım 2008; 21:47:00 >
  • Hadi ya peki ben nerden bulabilirim o 9600gt yi
    Bide yeri gelmişken sorayım havale ile odeme yapmak içi ne yapmam gerekiyor?
  • quote:

Hadi ya peki ben nerden bulabilirim o 9600gt yi

Kardeş havale ile falan uğraşma sıkıntılı işler onlar.Vatan bilgisayarda bulabilirsin.
  • evet ama vatan da 250 ytl novabilgisayarda buldum 218
    duz palıt 9600GT mi alsam acaba eksende 198ytl di
  • quote:

evet ama vatan da 250 ytl novabilgisayarda buldum 218
    duz palıt 9600GT mi alsam acaba eksende 198ytl di

MSI dışında bir marka istiyorsan Manli 9600GT var kargo bedava 172 ytl.
    http://urun.gittigidiyor.com/Manli-Full-Cooler-GeForce-9600GT-512MB-DDR3_W0QQidZZ13520415

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 7 Kasım 2008; 22:42:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

quote:

Kardeş havale ile falan uğraşma sıkıntılı işler onlar.Vatan bilgisayarda bulabilirsin.

Sebep ne? Ne sıkıntısı var? Hiç internet bankacılığı kullandınız mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsk

quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

quote:

Sebep ne? Ne sıkıntısı var? Hiç internet bankacılığı kullandınız mı?

İnternetden çok alışveriş yaptım.Sorun çıkabiliyor.En iyisi mağazadan gidip almak ama illa netden alcam diyorsanız normal kredi kartıyla almalısınız.

• Karta sahip olanlar lütfen cevap verebilir mi:

6 pinlik güç girişini kullanmadan ne kadar verim aldınız? Yani bende Asus 350w güç kaynağı var. Kartın ek güç girişini maalesef kullanmayacam. Ne kadar verim alabilirim?

Referans olarak Palit 9600GT'yi gösterirseniz benim için iyi olur. Hızlıal.com'da şu anda kampanyası var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hardcore_Gamer

Karta sahip olanlar lütfen cevap verebilir mi:

6 pinlik güç girişini kullanmadan ne kadar verim aldınız? Yani bende Asus 350w güç kaynağı var. Kartın ek güç girişini maalesef kullanmayacam. Ne kadar verim alabilirim?

Referans olarak Palit 9600GT'yi gösterirseniz benim için iyi olur. Hızlıal.com'da şu anda kampanyası var.

Öyle birşey yok, mecbur kullanacaksın. Kullanmadan da kart hayatta kalabilir ama bu sadece ihtimal. Yük altına hiçbir şekilde almaman gerekir kartı. Elindeki psu bu karta yetecektir sadece yapman gereken psu'da yoksa 2xmolexden 6pinlik çevirici alman.

@emreonal69
    Havale yapma diyorsun kredi kartı kullanmayı öneriyorsun??? Ne iş anlamadım. Havale için hiçbir sıkıntı yoktur ancak kredi kartı için bilmediğin bir sitenin güvenlik sertifikalarını incelemen ve bunların geçerli olup olmadığını bilmen gerekir. Sanal kart dışında havale çok daha güvenilir

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.