Şimdi Ara

NVIDIA 9600 GT KULLANANLAR TOPİĞİ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
781
Cevap
1
Favori
43.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En azından POV(OC performansı çok iyi) kartların çoğunda ram ler bendeki PALIT gibi takoz çıkmıyor.Ramleri 2000 de çalıştıramıyorum.Kilitlenme yapıyor veya karakter atıyor.Gpu ve Shader Clock larda sorun olmuyor.750-1850-1900 çalıştıroyorum ancak ramleri 1860 tan yukarı çıkaramıyorum.Yakında büyük ihtimal kartı değiştireceğim.MSI veya POV 260 GTX almayı planlıyorum ama diğer yandan da DX 11 i beklesem mi diye düşünüyorum.Bakalım yılbaşından sonra herşey belli olur biz de yolumuzu çizeriz.
    PALIT alacaklar ramlere dikkat etsin,iyi araştırsın.Benim düştüğüm duruma düşmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 22 Kasım 2008; 0:19:58 >
  • Hocam bence bu 9600GT ler içinde en iyi MSI oc oluyor. Birkaç arkadaşta vardı bana göre onlar çok daha rahat skorlar elde edebiliyordu. Mesela gpu 800 de stabil çalıştırıyorlardı..... Şimdi 800 denedim de yok yani yemiyor
  • MSI 9600GT yi de OC yaptım ve inan bana deli gibi OC oluyor.Arkadaşımda var ona da yaptırdım.750-1900-2100 de çalıştırıyor ve çok memnun(dahasını yapmak istemiyor ).Dediğim gibi ya MSI ya POV alacağım ama gönlüm MSI dan yana.260 ve 280GTX te deneme fırsatım oluyor.Çok abartmayıp 260GTX alıp keyfime bakmayı düşünüyorum.Şu an tek engel DX 11. Onun durumu kesinleşince kesin kararı vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 22 Kasım 2008; 0:24:59 >
  • Dx11 geleceğini bile bile dx10 da takılı kalmak anlamsız...
  • Bu sefer alacağım kartı daha uzun kullanmak istiyorum.O yüzden bu sefer sabrederek parça alacağım.Tabi fiyatlar da belirleyici unsur olacak.
    Şu an pc toplayanlar için yine en akıllı tercihlerden biri 9600gt(gelir düzeyi düşük olanlar için).Dolar bu kadar fırlamışken alınmaz üst modeller.Ancak Exa da Biostar 8800GT var 120$+KDV.9600 den önce o düşünülmeli.Benim kart alma olayım tamamen ego tatmin etmek.Aslında piyasada öyle ahım şahım sınırları zorlayan oyun pek yok.O yüzden forumlarla gaza gelip para tuzağına kapılmanın da anlamı yok.

http://www.exa.com.tr/biostar/ekran_kartlari/biostar_8800gt-334-6405.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 22 Kasım 2008; 0:49:19 >

• Ben de palit 9600gt sonic alarak aranıza katıldım.
    Benim kartla max hangi değerlere ulaşıldı acaba ?
  • 8800 den daha mı iyi 9600 ?
  • Hayır değil.
  • Zotac AMP kullananlar en fazla hangi değerlere ulaşıyor acaba ? Ben resimdeki değerlerden daha fazla çıkamadım, kart boşta 40, yükte 60 derece civarında.
     NVIDIA 9600 GT KULLANANLAR TOPİĞİ
  • İyi bir 9600 GT 800/2300/2000 değerlerinde çalışmalıdır. Bunu başarabilen tek kartta MSI 9600GT dir. Şuana kadar görebildiğim tek o başarıyor. Diğerleri gpu 750-770 de takılıyor..
  • - @BrooklynZU, valla haklısın piyasada adamakıllı zorlayacak oyun şu an için pek yok CRYSIS vardı 9600GT onunda üstesinde geldi maşşallah. 1280x1024 çöz.'de herşey High olarak AA 2x de fazla zorlanmadan güzelce oyun deneyimi sundu arasıra takılma yaptı ama çok az yerde o kadar kusur kadı kızında da olur diyeceksiniz gerçekten özellikle Shadows: High olarak hemde 2x AA da böylesi sonuçlar inanılmazdı eminim DX10 da High da yine böyle olacaktır...
    - @slyman_b, bencede hayır, 8800GT den iyi sayılmaz tek bir yerde düşük kalıyor ROP ve Shader sayısında geride kalıyor diğer Memory, Core ve Mhz olarak Shader hızında 8800GT den daha hızlı 9600GT... Zotac AMP! da 775Mhz Core, 2000Mhz Memory ve 1750Mhz Shader diyor ama GPU-Z de Memory hızı için Default Clock ve GPU Clock her ikisinde de 1000Mhz yazıyor bu neden böyle 2000Mhz yazması gerekmezmi?... NOT: arkadaşlar sizde GPU-Z açmaya kalktığınızda sistemde kitlenmeye neden oluyormu makinayı resetlemek zorunda kaldınızmı benim başıma geldi hem 2.0.7 hemde 2.0.8 de yaptı. Açarken ekrana ilk gelen GPU-Z yazan yazı ekranı çıktı orada çakıldı kaldı. Bazen yapıyor bazen yapmıyor...
    - Neyse şu an için 9600GT olarak MSI OC'li versiyonu veya ZOTAC 9600GT AMP! Edition dan başka tercih edilmemeli der çekilirim. Ha ayrıca son Nvidia 180.48 sürücündeki izlenimlerinizi düşüncelerinizi acilen rica ediyorum... EDIT: @BrooklynZU, hatırlattığınız iyi oldu doğru PALIT Sonic modelinide ekleyelim işte bu üç markadan seçim yapılmalı... hımm demek GPU-Z kitlenme yapmadı bende birkaç defa yaptı kasadan resetlemek zorunda kaldım sonrada en son 2.0.8 çıktı sonraki versiyonu beklemeye başladım. Peki burda memory hızı 2000Mhz yerine neden 1000Mhz gösterir birşey diyebilirmisiniz?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 22 Kasım 2008; 22:07:10 >

• Far Cry 2 de pek bir fark göremedim.Belki de yeni sürücüler daha çok DX10 için artış sağlıyordur.GRID de ufak ta olsa artış yaşadım.Onun dışında NBA de de artık psokolojik mi bilemem ama az biraz düzelme oldu gibi.Henüz diğer oyunlar ile test etmedim.

Diğer soruna gelince.GPU-Z de bu şekilde bir problem yaşamadım.
    9600GT olarak katılıyorum.Ancak POV da tercih edilebilir bence.Yalnız Palit alacaklar Sonic alsınlar.Onların ramleri daha sağlam çıkıyor.Düz modellerde iyi denk geleni de var kötüsü de.Bendeki gibi kötü ram ile karşılaşmanızı istemem.Düz Palit önermiyorum şahsımca.MSI 9600gt yi iyi derecede OC yaptığım için en önde onu önerebilirim.Özel soğutmalı modelde ram soğutması olmamasına rağmen kilitlenme ve ısınma sorunu görmedim.
  • BrooklynZU

Hocam GRID kaç fps de oynuyorsun? Benim dün dikkatimi çekti 52fpsden aşağı düşmüyor.. 1680*1050 high aa kapalı..
  • Benim monitör 1280x1024 olduğundan bu çözünürlükte ortalama 55fps ile oynuyorum.Default ta da 45-50 fps arası.OC li iken 55-62 arası.Ram ler adam gibi OC olsa değerlere abanacaktım MSI daki gibi ama olmuyor.Ayrıca 8x AA ve 4X AF de açık durumda bu değerler alınırken.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

Benim monitör 1280x1024 olduğundan bu çözünürlükte ortalama 55fps ile oynuyorum.Default ta da 45-50 fps arası.OC li iken 55-62 arası.Ram ler adam gibi OC olsa değerlere abanacaktım MSI daki gibi ama olmuyor.Ayrıca 8x AA ve 4X AF de açık durumda bu değerler alınırken.

8X AA açıkk
    O zaman çözünürlüğün getirdiği bir + diyebilir miyiz buna? 1680*1050 4x de falan pek sorun yaratmıyor gibi ama yinede aa falan kapalı..
  • Evet çözünürlükten gelen + diyorum bende buna.Hatta oyunu birazdan açarsam SS eklerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

Evet çözünürlükten gelen + diyorum bende buna.Hatta oyunu birazdan açarsam SS eklerim.

Teşekkürler, bende bi aa açıp fsp bakayım..
  • Öylesine aldığım bir SS ekleyeyim.Ram in hızını geri çektim çünkü power ımda sorunlar yaşıyorum.Pzts yeni power alınca OC yi eski haline getireceğim.Tüm ayarlar high da.8xaa ve 4x AF açık bu görüntüde.

NVIDIA 9600 GT KULLANANLAR TOPİĞİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 22 Kasım 2008; 22:40:38 >
  • hocam hangi programla bakıyorsun?
  • eVGA in programını yükledim(Precision Tool).RivaTuner a göre daha kullanışlı geldi bana.Her türlü değeri gösteriyor oyun içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 22 Kasım 2008; 22:45:09 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.