Şimdi Ara

Numaramı Avea'ya Taşımayı Düşünüyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda kullanmakta olduğum Turkcell Genç Tarife'den, Avea Kantin Paket'e geçmeyi düşünüyorum. 300 dakika, 3000 sms ve 1 gigabyte internet alıp ayda 27 liraya işi bitirmek istiyorum. Avea Kantin Paket
    Forumda çoğu kişi Avea'nın berbat olduğu kanısında, sebebini merak ediyorum. O kadar mı kötü?

Edit: İmlâ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0Kelvin -- 15 Ağustos 2012; 15:12:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: UD97

Şu anda kullanmakta olduğum Turkcell Genç Tarife'den, Avea Kantin Paket'e geçmeyi düşünüyorum. 300 dakika, 3000 sms ve 1 gigabyte internet alıp ayda 27 liraya işi bitirmek istiyorum. Avea Kantin Paket
    Forumda çoğu kişi Avea'nın berbat olduğu kanısında, sebebini merak ediyorum. O kadar mı kötü?

Doğru söylemişler çoook kötü 4 gb internet paketim var ve sadece 164 mb kullanabildim o kadar yavaş ki 2 mb için 15 dk bekliyom hem çekmiyo çoğu zaman konuşmam kesiliyo yinede para gidiyo en kısa zamanda turkcell e gecicem

• quote:

Orijinalden alıntı: Harunuysali

Doğru söylemişler çoook kötü 4 gb internet paketim var ve sadece 164 mb kullanabildim o kadar yavaş ki 2 mb için 15 dk bekliyom hem çekmiyo çoğu zaman konuşmam kesiliyo yinede para gidiyo en kısa zamanda turkcell e gecicem

İnternet olarak 250mb civarı harcarım çok uçuk şeyler yapmazsam diye düşünüyorum. WhatsApp ve Opera Mini kullanıyorum.
    Benim merak ettiğim kısım konuşma sırasında yaşanan sorunlar ve Avea'nın attığı kazıklar. Bunlarla ilgili bayağı konu var forumda.
  • turkcell den hic bir farkini hissetmedim. ustelik daha hizli interneti de cabasi. 164 mb internet kullanabilen kişiler nerede yasiyorlar anlamis degilim. benim internetimde hic bir zaman kopma olmuyor istedigim filmi yada oyunuda 3g hizinda cekebiliyorum.

bir cep teliyle bakin bakalim evinizde avea cekiyor mu diye. eger cekiyorsa gidin gonul rahatligiyla alin.

• bende kantin paketteyim internetini kullanmadım ama arama ve sms olarak öyle aman aman bir fark yok turkcele göre , gayette ucuz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

bir cep teliyle bakin bakalim evinizde avea cekiyor mu diye. eger cekiyorsa gidin gonul rahatligiyla alin.

İstanbul Beşiktaş'ta oturuyorum. Burada çekmeyecekse başka nerede çekecek?
    Zaten Avea'lı bir dostumun telefonu bize geldiğinde çekiyor, sorun yok.

quote:

Orijinalden alıntı: SpecialOperations

bende kantin paketteyim internetini kullanmadım ama arama ve sms olarak öyle aman aman bir fark yok turkcele göre , gayette ucuz bence

Aynen. Üç lira daha ucuz olacak şu an bulunduğum paketten ama benim amacım o değil, gözüm 1gb internette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0Kelvin -- 15 Ağustos 2012; 15:40:33 >

• Umarim hep dusunme asamasinda kalir bu girisimin ! Avea seni bazen oyle yerlerde yari yolda birakir ki agzin acik kalir. bence hic bulasma ben bulastim kurtulamiorum. taahutum var malesef. dusunki evimde, yazligimda ve koyumde hic cekmior. yani en cok vakit gecirdigim yerlerde cekmio. allahtan isyerimde cekio o da zaten acibadem turk telekomun kardisinda orda da cekmezse zaten ....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • avea gayet guzel ben butun oporatorleri kullandim bulundugum bolgede sadece avea var kalite olarak digerlerini aratmiyor eyer bulundugun bolgede avea cekiyorsa pisman olmazsin karar sizin
  • Diyorsunuz ki, Avea'nın yaşattığı tek sorun İstanbul'da olsanız bile bazı yerlerde kesilmesi. İstanbul'lular nerede kesilme yaşadığını söyleyebilir mi? Bayağı merak ettim şimdi...
  • Size ciddiye almanız gereken bir tavsiye vericem:)

22 Mayıs'tan beri Avea kullanıyorum, İzmir'de yaşıyorum. Çeşmeye giderken (72 km bir otoban şehirler arası gibi düşünün) çekim problemi yaşadım. Ama bunun dışında sürekli merkezi yerlerde takılıyorum. Merkezi yerlerde Turkcell'den farkını neredeyse görmedim diyebilirim.

Eğer merkezi yerler dışında işiniz varsa sıkıntı yaşarsınız bunun dışında bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Çünkü ben henüz bir sorun yaşamadım. Ama turkcell kadar kaliteli değil bunuda bilin. Çekim gücü ve konuşma kalitesi. Turkcell'de telefonumun full çekmediği zamanı çok nadir hatırlarım ama avea öyle değil:)

İyi forumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: UD97

Şu anda kullanmakta olduğum Turkcell Genç Tarife'den, Avea Kantin Paket'e geçmeyi düşünüyorum. 300 dakika, 3000 sms ve 1 gigabyte internet alıp ayda 27 liraya işi bitirmek istiyorum. Avea Kantin Paket

Bulunduğunuz yerlerde avea kullananlara sorun bulunduğunuz yer ile ilgili

• Icerenkoy findikli mahallesi evimde cekmio bahcede de sinyal yok ! bence sen sen ol aveaya gecme !!!

• Avea kullanan birkaç arkadasımı bazen aradığımda ulaşılamıyor diyor tekrar arıyorum bu sefer çalıyor. Avea'nın kronik sorunu bu. Bu sorunu yaşayan birkaç kisi daha okudum bu forumda. Ucuz etin yahnisi misali.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

Avea kullanan birkaç arkadasımı bazen aradığımda ulaşılamıyor diyor tekrar arıyorum bu sefer çalıyor. Avea'nın kronik sorunu bu. Bu sorunu yaşayan birkaç kisi daha okudum bu forumda. Ucuz etin yahnisi misali.

Bu sorunla ben neden karsilasmiyorum.
    aveada sebeke varsa arayipta ulasamadigim,beni arayipta ulasamayan olmadi.
    hatta gecen hafta urfa-antep yolculugumda telefon arkadasimdaydi.otobanda sadece 2dk dan az sure sebeke gitti.internet hizida arabada 90-100ile gitmemize ragmen hicde az degildi.
    turkcell turkiye cografyasinin yuzde 88ini kapsiyor buda demekki turkiye cografyasinin yuzde12sinde cekmiyor...
    Kapsama konusundaki bu onyargi ne anlamiyorum alirsin kullanirsin hizmetinden memnunsan devam edersin aksi takdirde tekrar mnt yaparsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkattack -- 16 Ağustos 2012; 3:02:37 >
  • keske soylediklerimiz ve veanon.bize yasattiklari onyargidan ibaret olsa. istanbulda daha adam gibi hizmet vermio bu berbat operator. kimsenin babasinin operatoru diil turkcell ya da avea. su gercek ki avea kapsama konusunda turkcellin tirbagi olamaz. dusun ki yazlik belde de sitenin acik laninda 2g hizmeti olmayan bir operator avea ve 2g hizmeti vermekten aciz ave ile catir catir 3g hizmeti veren turkcell. daglar kadar fark var daglar kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

Avea kullanan birkaç arkadasımı bazen aradığımda ulaşılamıyor diyor tekrar arıyorum bu sefer çalıyor. Avea'nın kronik sorunu bu. Bu sorunu yaşayan birkaç kisi daha okudum bu forumda. Ucuz etin yahnisi misali.

hatta gecen hafta urfa-antep yolculugumda telefon arkadasimdaydi.otobanda sadece 2dk dan az sure sebeke gitti.internet hizida arabada 90-100ile gitmemize ragmen hicde az degildi.
    turkcell turkiye cografyasinin yuzde 88ini kapsiyor buda demekki turkiye cografyasinin yuzde12sinde cekmiyor...
    Kapsama konusundaki bu onyargi ne anlamiyorum alirsin kullanirsin hizmetinden memnunsan devam edersin aksi takdirde tekrar mnt yaparsin...

Ben de yaşadığımı söylüyorum. 5 saniye farkla arkadasım kapalı olan telefonunu acamayacagina göre. Siz sorun yasamazsınız ben de Turkcell' de sorun yasamıyorum mesela. Bu forumda bu başlıkta bile bu kadar şikayet eden varsa yalan söylemiyordur kimse herhalde. Ya da Avea'yı kötülemek için Turkcell bize para da vermiyordur. Ben yaşadığım anlattım. Avea'nın kötü çekmesinin teknik bir açıklaması var her seyden önce o da 1800 mhz frekansı kullanıyor oluşu. Evlerde 2100 mhz oldugu için 3G'de kopma sorunu ya da sinyal zayıflığı sorunu nasıl fazlaysa 1800 mhz bandında da sorun yaşanması o kadar fazla oluyor 900 mhz'ı kullanan Turkcell ve Vodafone'a göre. Ayrıca Turkcell'in coğrafya kapsama oranı %88 değil %92. %88 olan 3G kapsama oranı ki diğer operatörler bu rakamı bile henüz göremediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 16 Ağustos 2012; 9:39:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ben de yaşadığımı söylüyorum. 5 saniye farkla arkadasım kapalı olan telefonunu acamayacagina göre. Siz sorun yasamazsınız ben de Turkcell' de sorun yasamıyorum mesela. Bu forumda bu başlıkta bile bu kadar şikayet eden varsa yalan söylemiyordur kimse herhalde. Ya da Avea'yı kötülemek için Turkcell bize para da vermiyordur. Ben yaşadığım anlattım. Avea'nın kötü çekmesinin teknik bir açıklaması var her seyden önce o da 1800 mhz frekansı kullanıyor oluşu. Evlerde 2100 mhz oldugu için 3G'de kopma sorunu ya da sinyal zayıflığı sorunu nasıl fazlaysa 1800 mhz bandında da sorun yaşanması o kadar fazla oluyor 900 mhz'ı kullanan Turkcell ve Vodafone'a göre. Ayrıca Turkcell'in coğrafya kapsama oranı %88 değil %92. %88 olan 3G kapsama oranı ki diğer operatörler bu rakamı bile henüz göremediler.

Hocam ben bu kisi yalan soyluyor bu soylemiyor demedim.boyle birsey aklimdan bile gecmedi.haddimde degil zaten boyle bisey...
    forumda azda olsa turkcellinde cekmedigi-kapsama alaniyla ilgili konularda acilmis.sikayetler belirtilmis.
    yani bir kisinin memnuniyetini-menuniyetsizligini genele yaymak olmaz.

benim demek istedigim alirsin kullanirsin memnunsan devam edersin degilsen mnt yaparsin bu kadar basit.benim sikayetim yok aveanin kapsama alaniyla ilgili simdi ben neden aveada 19lira olan tarife varken turkcellde 49luk tarifeyi kullanayim...
    1800-900frekansina gelince
    900frekansi sanirim 100kisiye hizmet verirken,1800frekansi 400kisiye hizmet verebiliyor tabii kapsama alanida daha az.
    bu yuzden avea bi cok trifesinde sebeke ici,tarife ici sinirsiz-1000-2000dk verirken turkcell veremiyor.buyuzdendir belki turkcellin ortalama koniusturma suresi 200ikenaveanin 350dk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkattack -- 16 Ağustos 2012; 9:58:55 >

• kapsama alanı 2G/EDGE teknolojisinde 2011 itibarıyla Türkiye nüfusunun %99,13’ünü ve Türkiye coğrafyasının %88,3’ünü kapsayarak en geniş abone kitlesine en kaliteli hizmeti sunmaya devam ettik. 3G’de ise %88’e varan nüfus kapsaması ile Türkiye’de liderliğimizi sürdürdük.
    Kaynak:2011turkcell faaliyet raporu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ben bu kisi yalan soyluyor bu soylemiyor demedim.boyle birsey aklimdan bile gecmedi.haddimde degil zaten boyle bisey...
    forumda azda olsa turkcellinde cekmedigi-kapsama alaniyla ilgili konularda acilmis.sikayetler belirtilmis.
    yani bir kisinin memnuniyetini-menuniyetsizligini genele yaymak olmaz.

benim demek istedigim alirsin kullanirsin memnunsan devam edersin degilsen mnt yaparsin bu kadar basit.benim sikayetim yok aveanin kapsama alaniyla ilgili simdi ben neden aveada 19lira olan tarife varken turkcellde 49luk tarifeyi kullanayim...
    1800-900frekansina gelince
    900frekansi sanirim 100kisiye hizmet verirken,1800frekansi 400kisiye hizmet verebiliyor tabii kapsama alanida daha az.
    bu yuzden avea bi cok trifesinde sebeke ici,tarife ici sinirsiz-1000-2000dk verirken turkcell veremiyor.buyuzdendir belki turkcellin ortalama koniusturma suresi 200ikenaveanin 350dk.

Turkcell'in en son çeyrekteki ortalama konuşturma süresi 250 dakika

Kaynak:http://medya.turkcell.com.tr/medya/Q212_SUNUMU_FINAL.pdf

Şebeke içi ya da dışına bakmaya gerek yok Avea'da zaten verdiği dakikalar belli o yüzden ortalama konuşturma süresi sadece Türkiye'de değil Avrupa'daki tüm operatörler içinde en yüksek seviyede. Bunun sebebi Türk Telekom grubunun sabiti bir tarafa bırakıp mobil kısma ağırlık vermesi bence. Müşteri kapmak için de bu kadar fiyat kırıyor. Diğer operatörler de buna uyum sağlamak için onlar da fiyat kırıyor haliyle. Elbetteki Turkcell sorunsuz değil demiyorum ama Avea'nın yaşattığı sorun kadar da sorun yaşatmıyor GENEL ANLAMDA TÜM KULLANICILARI BAZ ALIRSAK. Yaşatsaydı eğer Turkcell bu kadar PAHALI olamazdı. İnsanlar hem sorun yaşayacak hem de fazladan para ödeyecek mümkün değil bence. Coğrafi kapsama oranını yanlış hatırlamışım bu konuda haklısınız. Kaynak olmadığı için bulamadım ama Avea'da bu kapsama oranı bile yoktur eminim. Turkcell'in 35 bine yakın Avea'nında 24 bine yakın baz istasyonu var. Aradaki 11 bin baz istasyonu elbette farka sebep oluyordur.

• Turkcell'de adam akıllı bir paket bulamazsam Avea'ya geçerim artık.

Edit: Genç+ altında 90 Günlük Paket alacağım. Her ay 30 TL yükleyeceğim için aylık hediye olarak 1000sms ve 100mb gelecek. Toplamda her ay 500dk, 1500sms, 600mb olacak.
    Kastım ama oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0Kelvin -- 16 Ağustos 2012; 21:20:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.