Numara Taşınabilirliğinde Kârlı Çıkacak Olan Operatör Hangisi Sizce?
(En Son Oy Tarihi: 3.3.2009)
Giriş
Orjinalden alıntı: kurtadam_4107
tüekcelle bağlan hayata piri reis sen de vodofone den dilin yandıysa herkezin yanmıştıe en iyi si TÜRKcell
kendi adıma değil vodafone kullanan az sayıda kişi için üzülüyorum.
Kampüscell ve Dakika paketleri ile rakipleri ile aynı, hatta bazen daha düşük fiyata konuşturan Turkcell, kalitesi ile mutalaka bir adım önde olacaktır. Yine de Avea ve Vodafone'un yeni teklif ve tarifelerle Numara taşımaya çıkacaklarını düşünüyorum. Bu şartlar altında pek şansları yok.
Turkcell
turkcell , cazip kampanyaları ve cazip tarifeleriyle tabiki karlı çıkacak... daha çok kampanya ve daha çok cazip tarifeler çıkaracağına inanıyorum...
hiç biri karlı çıkmıycak. turkcellden memnun olmayanlar aveaya geçicek. aveadan memnun olmayanlar turkcelle geçicek. eşitlik sağlanıcak
kesinlikle AVEA. tum cevrem senelerce yedigi kazıgın hesabını turkcele odetecek.
en iyi fiyat orda. kalite bence artık hepsinde cok benzer, fiyat farkına degecek birsey kalmadı.
AWEA BU İŞİN KAYMAĞINI ÇOK İYİ YİYECEK BENCEDE
avea bu kafayla devam ederse kaymağı yemez tabağını yalar ancak.
bakınız. avea tarafından gelen kampanya mesajını sorduğumda onu biz göndermedik. sistemde görünmüyor demeleri.
Arkadaşlar diğer siteler üzerinden de bir araştırma yaparak biraz daha bilgilenmemiz açısından bir kaç bilgi topladım. Bunları sizlerle de paylaşmak istiyorum. Ülkemizde 9 Kasımda başlayacak olanNumara Taşımayla ilgili farklı Anketleri aşağıda sizler için yazıyorum.
Numara taşınabilirliğinde hangi operatörü tercih edeceksiniz?
---------------------------------------------- Turkcell: Yüzde 29
Vodafone: Yüzde 15
Avea: Yüzde 29
Karar vermedim: Yüzde 8
O da ne?: Yüzde 19 ------------------------------------------- Farklı bir sitenin haberine göre ise: Vodafone’un yaptığı anket, 9 Kasım’dan itibaren yaşama geçecek ve cep telefonu abonelerine numaralarını değiştirmeden operatörünü değiştirme olanağı sağlayacak "numara taşınabilirliği" uygulamasından halkın yüzde 74’ünün habersiz olduğunu ortaya koydu. Vodafone, "Operatörünü değiştirmek isteyen tüm kullanıcıları numaralarıyla beraber bekliyoruz" mesajı verdi. ----------------------------------------- Numaranız değişmezse, hangi operatörden hizmet alırsınız? Anket Oylamasında ise sonuçlar şu şekilde:
Turkcell 35,90% Avea 46,15% Vodafone 7,69% Arkadaşın telefonundan. 10,26% ------------------------------------------ Diğer bir anket sonuçları da aşağıda belirtilmiştir:
"Cep telefonunda 'numara taşınabilirliğini' sizce hangi operatör istemiyordur?" anket sorumuza 3 gün 11 saatte 20,885 kişi oy kullandı.
Sonuçlar biraz karışık gibi görünüyor. Anketlere bakacak olursak Numara Taşıma Sisteminden Karlı çıkacak olan operatör Turkcell gibi görünse de Avea'nın da bu işten kârlı çıkacağını görüyoruz. Yorum sizlerin...
Kampanyalar belli olursa o zaman ankete oy verebiliriz.
avea veya vodafone geçiş yapaCAKLARA 1-2 SAAT bedava konuşma veya ücretsiz mesaj verirse sen gör sonra o anket sonuçlarını...
turkcell
en hesaplı konuşturan avea olduğu için : ençok avea nın işine yarıyacaktır.
aveanın oyları yükseliyor gittikçe
Turkcell'in bu aralar kampanyaları süper ama genede Turkcell biraz abone kaybına uğrayabilir avea'ya geçebilirler. Avea kârlı çıkar bu işten
turkcell kaşıkla diğer operatörlere verir, kepçeyle toplar ;)
turkcelı terkedn cok olmayacaktır bence benım telefon rehberınde 70 kısı var 60 kısı turkcellı
Numara taşınılabilirliği projesinin bütün finansmanını %50 Avea ve %50 Vodafone sağlamıştır. Ve bu projenin başlaması için trcell tarafından sürekli engeller çıkartılmış, projenin durdurulması için mahkemeye kadar gidilmiştir. Ama mahkeme talebi reddedince bu proje Avea ve Vodafone tarafından büyük miktarda harcamalar yapılarak ve altyapısı oluşturularak Telekomünikasyon Kurumuna hibe edilmiştir. Ancak gel gelelim 9 Kasım'da başlayacak uygulamanın ilk reklamını yine küçük çocukları başarıyla kullanarak yapan Trcell işini ne kadar doğru(!) yaptığını kanıtladı. Hem yıllardır kullanıcılarının kendisine numaraları nedeniyle bağlı olmasını kullanarak onları ciddi rakamlardaki faturalarla başbaşa bıraktı hem de bu arada oluşabilecek gerçek bir rekabet ortamına karşı elindeki her türlü imkanı kullanarak bu projenin gecikmesini sağladı. Sonra da tüm engellere karşın projenin hayata geçeceği kesinleşince de ilk reklamını yapan oldu. Kullanıcıların numara taşınılabilirliğini "trcell'in çocuklarının numara taşıması" olarak algılamasını sağladı. Trcell gerçekten çok iyi yönetilen ve eminim 9 Kasım'dan sonra da en fazla kar edecek gsm operatörüdür. Ama yıllardır devam eden ve dünyanın en pahalı iletişen ülkelerinden biri olma kaderimiz değişecek ve tüm operatörler kıran kırana rekabete girecek. Ve bu hepimizin işine yarayacaktır...
turkcell in abone bulma derdi yok bence, oldu ya turkcell zararlı çıktı önlem hazır transfer limitini düşür gelsin onbinlerce yeni abone, ama turkcell her zaman kazanır
En karlıyı bilmem ama en zararlı vodafone çıkacak bu işten. Bu tarifelerle işi zor gibi.