Şimdi Ara

nükleofilik elektorofilik sorularımm..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

nükleofilik elektorofilik sorularımm..

benzenin yer değiştirme tepkimesi elektrofilik yer değiştirmedir. zaten bir kaç tane örnek var genelde onları soruyorlar. elektrofilik maddeler lewis asidi gibi davranıyor. hno3den kopan no2+ iyonu elektrofiliktir. bu yüzden HNO3 lewis asididir.

http://www.abdullahsivari.com/nukleofilik-ve-elektrofilik-tepkimeler/

şuraya bir bak sitersen

5. soruda birincsi yine benzenin yer değiştirme tepkimesi elektrofilik yer değiştirme.
    ikincisi alkil halojenür eğer alkil halojenür varsa nükleofilik mekanizmadır.
    üçüncüsü ise yine benzen gibi duruyor fakat burada benzen saf halde değil bazı gruplar takılı. eğer reaktifte benzen grubuna bir grup bağlıysa nükleofilik mekanizma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poüyk -- 2 Haziran 2012; 15:07:36 >

• şu 3. soruda benzenin yerdeğiştirmesi nasıl nükleofilik olmuş hani benzende elektroydu

Orijinalden alıntı: poüyk

1. soru

benzenin yer değiştirme tepkimesi elektrofilik yer değiştirmedir. zaten bir kaç tane örnek var genelde onları soruyorlar. elektrofilik maddeler lewis asidi gibi davranıyor. hno3den kopan no2+ iyonu elektrofiliktir. bu yüzden HNO3 lewis asididir.

http://www.abdullahsivari.com/nukleofilik-ve-elektrofilik-tepkimeler/

şuraya bir bak sitersen

teşekkür edrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammed -- 2 Haziran 2012; 15:06:08 >

Orijinalden alıntı: black milk

şu 3. soruda benzenin yerdeğiştirmesi nasıl nükleofilik olmuş hani benzende elektroydu

birisi benim soruma cevap verebilir mi ?

Orijinalden alıntı: black milk

şu 3. soruda benzenin yerdeğiştirmesi nasıl nükleofilik olmuş hani benzende elektroydu

ben ona dikkat ettim eğer varsa fem dergiye bak orada örneklerde vermiş. benzen reaktiflerde ise ve bir grup takılı değilse elektrofilik mekanizma. ama grup bağlanmışsa o zaman alkil halojenür gibi düşünebilirsin, yani nükleofilik mekanizma. (5. sorunun 3. öncülünde de bu var yukarıda anlattım)

• 3. soru ilk iki öncül yine alkil halojeür deyip nükleofilik mekanizma denebilir. 3. öncülü de yine benzene bağlı bir grup olduğu için alkil halojenür gibi düşünülebilir. nükleofilik mekanizma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termodinamik sorusu
    7 yıl önce açıldı
    biyoloji solunum sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: poüyk

3. soru ilk iki öncül yine alkil halojeür deyip nükleofilik mekanizma denebilir. 3. öncülü de yine benzene bağlı bir grup olduğu için alkil halojenür gibi düşünülebilir. nükleofilik mekanizma

ağam çok karışık yavv
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.