Şimdi Ara

NTV - Nükleer Güvenli mi ? Belgeseli 22:00 Patlayan Reaktöre giriyorlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi Ntv de başladı belgesel.Nükleer Enerjiyle ilgilenenler bakabilir.Fukushimadaki patlayan reaktöre giriyorlar.

• Güzel bakıyorum hemen. bu arada meraklanmayın Nükleer güvenli.

http://cm.ntvmsnbc.com/ServerSite/wui/NTVCanliYayin/default.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 22 Ocak 2012; 22:11:04 >
  • Kesinlikle katılıyorum.Fukushima daki kazadan hiç kimse radyasyondan dolayı hayatını kaybetmemiş ve ilk olay anında yüksek radyasyona maruz kalanların hiçbirinde yaşamlarını etkileyecek bir problem olmayacakmış.
  • NTV'nin şuan verdiği mesaj güvenli olmadığı şeklinde.
    Terk edilmiş bölgeleri geziyorlar.

Ama bence nükleer güvenli.Türkiye'de tek sorun terörün çok arsız olması.
    Benim korkum örgütlerin reaktöre saldırıda bulunması.
    Ayrıca bu ülkede Özal'ı öldüren güç canı istediği o reaktörü de patlatır
  • @Response.Write aslında bir Hakkari'ye birde Şırnak'a kuracaksın reaktörleri, sıkıyorsa saldırsınlar. Ama jeolojik vs faktörlerin neye göre belirlendiğini bilmiyorum.Keşke öyle bir durum olsa.Otomatik olarak sınır güvenliğini sağlamış olurduk aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Response.Write

NTV'nin şuan verdiği mesaj güvenli olmadığı şeklinde.
    Terk edilmiş bölgeleri geziyorlar.

Ama bence nükleer güvenli.Türkiye'de tek sorun terörün çok arsız olması.
    Benim korkum örgütlerin reaktöre saldırıda bulunması.
    Ayrıca bu ülkede Özal'ı öldüren güç canı istediği o reaktörü de patlatır

yokk hocamm bırak Türkiye yi dünya üzerinde nükleer tesise terörist bi saldırı düzenleyebilecek bi örgüt olamaz....her şey olur ama onu yapmaya kimsee cesarett edemez

• NTV grubu tamamen nükleer karşıtı yayınlar yapıyor.
    Çünkü doğuş grubunun önemli HES yatırımları var Türkiyede Hes konusunda önde gelen şirketlerden biri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doğuş grubunun enerji yatırımları olduğu düşünülünce böyle program yapmaları manidar...
  • link varmı ya kaçırdım !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

NTV grubu tamamen nükleer karşıtı yayınlar yapıyor.
    Çünkü doğuş grubunun önemli HES yatırımları var Türkiyede Hes konusunda önde gelen şirketlerden biri.

nedir yani Türkiye ye gelecek olan 2 santral yüzünden hesler iş yapmayacak mı artık?
  • Bunun akademik eğitimini görmüş biri olarak, yani bu bölümle ilgili üniversite eğitimi biri almış olarak diyebilirim ki nükleer temiz enerjidir. Genel düşünürsek ucuzdur. kim ne derse desin, herkes eninde sonunda nükleer kullanacak. Bunun kaçış yolu yok. Kimse güneş enerjisi rüzgar vs demesin. 1 dönüm arazi 1 eve anca yeter. bu ülkede elektrik sadece lambalarda kullanılmıyor. Sanayiyi unutmamak lazım.
  • Güzeldi belgesel ben beğendim. Anlatan kişiyi koyu greenpeaceci birisi zannediyordum programın başından beri. En sonunda "bi nükleer fizikçi olarak..." dediğinde çok şaşırdım

http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Al-Khalili

ingiliz bir fizikçiymiş. Adam çok güzel dedi, herşeyin kötü bir yanı vardır diye. Sonunda da o herkesin yanlış algıladığı, bildiği grafiği çizdi.radyasyonun belli bir dozu zararsız bir noktadan sonra zarar başlıyor.Doğru olanı bu zaten.

• mantık tvdede araba kazası olmuş oraya gidiyorlar arabalarda güvenli değil. HES'in yanında nükleer reaktör melek
  • Nükleer candır.Olmazsa olmazdır.
  • Devletin kasasında 77 milyar dolar para var. 20 milyar dolara nükleer santral yaptırıyor. Nükleer enerji ucuz diyenler matematik bilmiyor olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Devletin kasasında 77 milyar dolar para var. 20 milyar dolara nükleer santral yaptırıyor. Nükleer enerji ucuz diyenler matematik bilmiyor olabilir mi?

Sen o para devletin kasasından mı çıkacak sanıyorsun?
  • quote:

Devletin kasasında 77 milyar dolar para var. 20 milyar dolara nükleer santral yaptırıyor. Nükleer enerji ucuz diyenler matematik bilmiyor olabilir mi?

Ne biçim hesap ne biçim karşılaştırma örneği bu? Bakkal hesabı gibi 72-20 elde var 52 gibi..O zaman devletimizin kasasında 4 tane santral yapmaya para yok öylemi?
    Sağlamasanı yapalım Fransada 59 tane yapmış (ABD yi saymıyorum) demekki ucuz ve ekonomiye katkısı varki yapmaya devam etmişler.
  • quote:

20 ise 50'dir o
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrahamme

Bunun akademik eğitimini görmüş biri olarak, yani bu bölümle ilgili üniversite eğitimi biri almış olarak diyebilirim ki nükleer temiz enerjidir. Genel düşünürsek ucuzdur. kim ne derse desin, herkes eninde sonunda nükleer kullanacak. Bunun kaçış yolu yok. Kimse güneş enerjisi rüzgar vs demesin. 1 dönüm arazi 1 eve anca yeter. bu ülkede elektrik sadece lambalarda kullanılmıyor. Sanayiyi unutmamak lazım.

yapma yahu

pekala soyle bakalim sogutma islemi nasil yapilyior ?

radyasyon bu. patlarsa sakasi yok. nukleer enerji gunumuz icin gereklidir, lakin kendimiz yaparsak ve cidden en ufak hata affetmeyen bir sistem.

• Nerden izliyebiliriz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.