Şimdi Ara

NTSC kamera kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
4.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hiç NTSC kamera kullanan arkadaş var mı? NTSC kamerada çektiği görüntüleri nasıl işliyor, nasıl PAL olarak DVD yapıyorsunuz?

Teşekkürler,

• Selam!

Eğer tv ye bağlayıp çektiklerini seyredeceksen ve tv ntsc'yi destekliyorsa sorunun yok!

Bilgisaya indirip de onlardan ntsc dvd yapacaksan gene sorunun yok!

Ama bilgisaya indirip de pal dvd elde etmek istiyorsan, önce Vegas Pro 8, Premier vb. bir programla önce pal'e dönüştürmen gerek... ki bu işlem bilgisayarının configurasyonuna ve videonun süresine göre bazen saatler sürebilmekte... ki bunun bir de avchd kayıt olduğu düşünülürse... işin daha da zorlaşabilir!

Benim anlayışıma göre bu camera sadece ntsc dvd üretmek amaçlı kullanılmalı!

Sen bir süre dene, deneyler falan yap, hevesini al!
    Eğer sarmazsa, onu ABD fiyatına satıp buradan pal olanına terfi edebilirsin!
    Böyle bişi yapacak olursan bana da bir pm at, eğer daha hala Sony HDR SR-12 120 GB almamışsam...
  • bu arada, internette cihazlar gordum, bir tur converter. Kamerayı direkt pal ozellikli tv ye bağlarken bu aparatı kullanınca ntsc yayını pal'e cevirip tv ye pal olarak veriyor. Modeline gore fiyatı 20 ytl - 100 ytl arasında

ayrıca guncel dvd player ve panel tv lerin hemen hemen hepsinin multisistem (pal ntsc destskli) miş.Sanırım pek sorun cıkmayacak. Cıksa da artık bilgisayarda convert yapacağız:)
  • Ben NTSC kamera kullanıyorum,Ülkemizde üretilen veya ithal edilen Tv lerde sorun yok.Hemen hepsi NTSC yi destekliyor.Bilgisayarda ise genelde nero yu kullanıyorum,şimdiye dek sorun yaşamadım,gerçi pal e otomatik çevrim yapılırken biraz zaman alıyor ama hiç bir sorun olmuyor.
  • Birşey kafama takıldı bu ntsc kameralar. HD kayıtı hangi uzantı ile kaydediyor.. video uzantısı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 9 Nisan 2008; 20:44:46 >
  • Bildiğim kadarıyla m2t ya da m2ts ama PAL veya NTSC olmasıyla bir ilgisi yok! İkisinin de dosya uzantısı aynı.
    50i diyorsa Pal'dir!
    60i ise NTSC!
  • 60i ntsc 50i pal e göre daha iyi kayıt imkanı sağlar anlamına gelir mi? arada 10 i lik fark mevcut...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PAL 625 satır 50 hertz
    NTSC 525 satır 60 hertz olup ne demek olduklarını anlamak için biraz tv tekniği okumak gerek. interlace scan ne demek, progressive scan ne demek bunları bilmek gerekir.

Kameranın aldığı görüntüyü herhangibir medyaya ( HDD, dvd, SD kart, kaset vb.) kaydetmesi için çeşitli işlemlerden geçip sıkıştırılması gerekmektedir.
    NTSC Japonya ve Amerikada kullanılan TV standartı olup bu bölgeler için üretilen ürünlerin PAL sistemli ülkelerde kullanılması çeşitli sıkıntılara yol açmaktadır.
    sadece kendi kayıtlarını kendi kameranızdan izleyecekseniz sorun yok güncel tüm TV ler hem pal hem ntsc destekliyor. Ancak iş aktarmaya gelince örneğin DVD ye PAL olarak yazmanız gerektiğinde özel NTSC-PAL çevirici programlar veya ekipmanlar kullanmanız gerekmekte.
    NTSC olarak satın aldığınız bir ürüne teknik destek gerektiğinde veya arızalandığında parasıyla dahi yaptıramayabilirsiniz. Yurtdışından bir kamera getirtecekseniz özellikle PAL olmasına özen göstermelisiniz. PAL belki NTSC ye göre pahalı olabilir ama ülkemiz ve Avrupa PAL sistemdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

PAL 625 satır 50 hertz
    NTSC 525 satır 60 hertz olup ne demek olduklarını anlamak için biraz tv tekniği okumak gerek. interlace scan ne demek, progressive scan ne demek bunları bilmek gerekir.

Kameranın aldığı görüntüyü herhangibir medyaya ( HDD, dvd, SD kart, kaset vb.) kaydetmesi için çeşitli işlemlerden geçip sıkıştırılması gerekmektedir.
    NTSC Japonya ve Amerikada kullanılan TV standartı olup bu bölgeler için üretilen ürünlerin PAL sistemli ülkelerde kullanılması çeşitli sıkıntılara yol açmaktadır.
    sadece kendi kayıtlarını kendi kameranızdan izleyecekseniz sorun yok güncel tüm TV ler hem pal hem ntsc destekliyor. Ancak iş aktarmaya gelince örneğin DVD ye PAL olarak yazmanız gerektiğinde özel NTSC-PAL çevirici programlar veya ekipmanlar kullanmanız gerekmekte.
    NTSC olarak satın aldığınız bir ürüne teknik destek gerektiğinde veya arızalandığında parasıyla dahi yaptıramayabilirsiniz. Yurtdışından bir kamera getirtecekseniz özellikle PAL olmasına özen göstermelisiniz. PAL belki NTSC ye göre pahalı olabilir ama ülkemiz ve Avrupa PAL sistemdir.

Çok Güzel açıklamışsın.. İlk kez bu satır-tarama olayını duydum.. eline sağlık ...

• zaten çoğu dvd player da şu an pal ve ntsc'yi aynı anda destekliyor diye biliyorum. Bu nedenle direkt NTSC modda DVD yapılsa da, DVD Player'ın NTSC desteği varsa sorunsuz okuyacaktır.

kaldı ki, bilgisayarda PAL'i NTSC ye çevirmek, herhangi bir kodek işinden nispeten daha kolay.
  • oblomov03, bize Nero ile otomatik NTSC-PAL çevrimi yaptığında görüntü kalitesi kaybı vb birşey olup olmadığı konusunda bilgi verebilir misin?

Teşekkürler,
  • Sayin Mind Games;

avcHD kaytli cihazlarla ilgli SIKINTI lar konusunda bilgi vereblirmsnz? Canon HG 10 almak istyrm USA dan getrticem/ama amazon com forumlarina baktgmda avcHD olaynda bayagi sikayet veya SIKINTI var sanrm.SONY sr 12 v- Canon HG 10 ve Canon HV 30 bunlardan brini USA dan getrticem.

degerli fikirlerinizi alabilirmym ?
  • Bir tesadüf eseri dün gece Sony Vegas'ın forum'unu epey bi karıştırmıştım!

Şunu anladım: kullandığın bilgisayar Sony mi? O zaman Sony Vegas pro 8'i program olarak al ve Sony AVCHD ya da Sony HDV video camera al!
    En az sorun, en az baş ağrısı böylece sağlanmış oluyor!
    Ama eğer, Panasonic, Canon vs. marka video kamera kullanıyorsan, bu tür forumlara boyuna yazı yazman gerekecek:)

AVCHD'ler aslında arada bir yerde makineler. H.264 kullanıyorlar. mpeg 4 denen şeyler. Standart Definition kayıtlara göre kesinlikle bir üstünlükleri var.
    Ama... HDV kayıtlar kadar da kaliteli değiller asla. HDV nin aktarması zor. i-link'ten oluyor ancak. İşlemesi daha zor. Bilgisayarın çok güçlü olması lazım, eğer bir gün çektiğim HDV'leri işlicem, bunlardan da Blu Ray DVD yapıcam diyorsan...

Sony de baktı... daha çok insan kullanabilsin diye AVCHD'yi icat etti. İçiçe geçmiş bir sürü codec yumağı. Buna da "advanced codec" dedi. Bu da oldu AVCHD!!
    Aktarımı USB ara kablosu ile ki USB ile aktarılan görüntülerden ne kadar hayır gelir, insanın bir düşünmesi lazım.
    Bilgisayarda işlemesi, edit etmesi ise bir o kadar karmaşık!

Özet : Önce bilgisayarına bak! Konfigürasyonuna falan! Ona göre yola çık!

• Deminki mesajıma düzeltme ve ek:
    Düzeltme : İlla Sony bilgisayar demiş gibi oldum. Bu abartılı tabi. Aklım şeye gitti, hemen her vaio'da bir memory stick yuvası var da... ordan girdi devreye!
    Ama Sony marka video kamera ve Sony Vegas pro 8 arılmaz ikili!

Ek : Ben seni fazla yormayayım!
    Eğer, manuel ayarlarıyla falan uğraşamam, her şeyi otomatikte çekicem diyorsan, o zaman Sony.
    Eğer, manuel ayarlar konusunda ilgim ve bilgim var, acayip creative çalışmalar yapıcam diyorsan, o zaman HV30, yalnız kaset sesini de kaydediyormuş hala bu HV30'lar!
    Kasetlerle falan uğraşamam diyorsan, o zaman HG10

Hayırlı olsun!
  • dün bir arkadaşta hg10 canon u denedik .. ses kaydı rezalet.. arkadan geçen arabanın sesini kaydederken koca otobüs önümüzden geçtiğini hatırlıyorum.. evde izleyince otobüs var ses yok .. sony ile aralarında dağlar kadar fark var... sony bu işi oturtmuş.. birde şunu öğrendim.NTSC yi PAL e çevirince görüntü %10 oranında düşüyormuş. o yüzden PAL den şaşma ..birde amazon işin cılkını çıkartı bu aralar.. bende sr32 sony i incelemiştim.. 1700 adet geri dönen var.. şu an sony sr35 i çıkartmış. hibritmi ne imiş... bu kadar rezalet video kalitesi sunan bir kamera olurmu.. adamlar bir adım geriye gitmiş.ilk çıkan sr30 bile buna 10 basar SD de tabiki... yani SD lerden uzak dur.. HD ye yönel.. az beklersen direk BLUE RAY kayıt yapanlarda yolda. Sony in en iyi serileri şunlar ..bence.. SR90-SR190-SR290-HC96E(mini dv)-SR7 bunlar oturmuş seriler.. diğerleri şansına. yani kameralarda bazı seriler iyidir en son çıkan iyidir diye kimse diyemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 14 Nisan 2008; 0:47:40 >

• kafa iice dağıldı benim ha

yardm için geldim ama şaka bir yana cok tşk ederm. benim gibi cok insan bu dertten müzdarip kesin.
    Mind Games dostum aslında şans eseri ii bir yere değndin laptop um da SONY Vaio.gecen sene onu da USA dan getrmştm.Made in USA yazan elektrnik cihaz veya neyse HİÇ görmemştm.açıkçası SONy nin USA da laptop ürettiği hiç aklıma gelmezdi.Made in Japan tamam da Made in USA görnce burda kime gösterdysem waoow çekyr

memory stick le ilgili yazdgını açıklamrsmn bu durumda SONy daha mantklı ama Canon HG 10 da cok şık duruyor.ben manuel ayar falan yapmycam.kasetlerle falan hiiç uğraşamam açıkcası.ama HG 10 içnde arkadas ses olayı berbat yazmş.gel de çık işn içinden

bu arada Vaio modelim. VGN FE 790 GN..belki sana ii fikir verebilr hangi camera uygun olabilr?

tüm arkadaşlara fikirleri içn tşk.edyrum.

• sr12e falan al sen ya veya 7 al daha ucuz işini fazlasıyla da görür ses güzel görüntü güzel
  • Bazı Sony'ler hybrid! Yani çekerken ister hard disk'e ister memory stick'e kaydedebiliyorsun.
    Bazı Sony'lerse sadece memory stick'e kaydediyor ki gidişat bu yönde sanırım. Arızalanma, bozulma şansı çok çok daha düşük (müş)!

Teorik olarak bu 8 GB, 16 GB'lik memory stick'teki kayıtları senin vaio'ya aktarman çocuk oyuncağı.
    (Ama tabi gene de bir yerlerden teyit ettir! Kafadan atmış olmiim!)

Ben bir ara jpeg'ler aktarmıştım. hayatımda böyle hızlı bir transfer görmedim!

Eğer yaşadığın şehirden fazla çıkmıyorsan, akşamları evine dönüyorsan, 2 tane memory stick sana yetip de artacaktır.
    Ama diyelim tatile başka bir şehre gittin. O zaman ya vaoi'nu yanına alman gerekecek ya da gittiğin yerlerdeki yerel fotoğrafçılarda bu aktarma işi halletmen gerekecek!
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilgee

sr12e falan al sen ya veya 7 al daha ucuz işini fazlasıyla da görür ses güzel görüntü güzel

Bende aynı fikirdeyim.. SR7E VE SR12E yi tek işaret parmağını kullarak zoom yapabilme imkanın var iken HG10 hem işaret hem orta parmağını kullanman gerekiyor ... açıkcası diğer bir özelliği ergonomik değil.. ele tam oturmuyor.. kullanım kolaylığı vermiyor.. zaten ergonomik olmadığı konusunda cnet in de geçmişte görüşü olmuştu.. ses-zoom-ergonomi dez avantajları olarak öne çıkıyor.. ben olsam aklımdan biel geçirmem.. önceleri bende hg 10 almayı düşündüm . şu an sirkecide 900 yada 1000 ytl ye fiatlar düşmüş diye duydum.. az beklersen 800 e de iner.. yani yeni modelleri daha eronik ve kullanım kolaylığı sunacağından eminim.. sonuçta üreticeler tüketicilerin sorunlarını dikkate alarak ürünlerini geliştirir.. hg10 ilk protatif üretim yani..ilk hdd denemesini canon bu modelde yaptı.. sorunları yenilerinde giderceğinden eminim.. bu arada hv20 ciddi anlamda ergonik...ele tam oturuyor.. ama kasetli birde kaset emnizmasını araştırıyorum..bana zayıf malzeleme gibi geldi.. polykarbon mu değilmi anlıyamadım..sony bir adım öne çıkyor bence

• aklıma gelmişken tam nere gördüm biliyorum ama pro kullanıcıların not çizelgesi şu şekilde idi

10/10 s12
    9/10 sr7
    7.5/10 hg 10

Birde çok fazla HDD kapasitesinin dez avantajı söz konusu.. umarım bu bilgiler sana az ışık tutar..
    saygılar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.