Şimdi Ara

NTSC kamera kullanan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
4.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SR12:
    http://www.vimeo.com/896051

SR7:
    http://www.vimeo.com/479485

CX7:
    http://www.vimeo.com/878044

HF10:
    http://www.vimeo.com/900989

HF100:
    http://www.vimeo.com/886011

HG10:
    http://www.vimeo.com/862127

Sonyde renkler daha canlı ve daha parlak.. canonda çok ciddi arfitak ve gray söz konusu. SR7 ve SR12 makro çekimde Canon a fark atar . 5.1 ses kaydı ... pil ömrü...vs .yani karar vermeden önce izle istersen

• panasonica dostum;
    zaten kafam karmakarşk sen ii ce uçrdn beni SONY içn
    SONY de mi çalşyosun yoksa ya

şaka bir yana herkes ne kdar çok görüş ve deneymini yazrasa hepmz ona göre daha cok bilgi sahibi olyrz.
    Card lı kamera da karar kıldgmı söylemştm ama SONy nin bu konuda tek terchi var maalsef o da CX 7..o da yorum ve incelmerde cok ta süper gözkmyr.inanın napcagımı şaşrdm..böyle gderse hiçbşey alamycam galiba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: gizza

panasonica dostum;
    zaten kafam karmakarşk sen ii ce uçrdn beni SONY içn
    SONY de mi çalşyosun yoksa ya

şaka bir yana herkes ne kdar çok görüş ve deneymini yazrasa hepmz ona göre daha cok bilgi sahibi olyrz.
    Card lı kamera da karar kıldgmı söylemştm ama SONy nin bu konuda tek terchi var maalsef o da CX 7..o da yorum ve incelmerde cok ta süper gözkmyr.inanın napcagımı şaşrdm..böyle gderse hiçbşey alamycam galiba..

yok baba ya sony de çalışsam sallarlar beni camdan .. yani daha öncede dedim bazı serileri iyi.

• bence HD konusunda kartlı bilmiyorum pek kullnışlı durmuyor eğer bikaçtane kart almıcaksan alma derim
  • Ben markalarla ilgili değilde kayıt formatı, kayıt medyası ve kamera kullanım alanları ile ilgili kısa bir bilgi vermek isterim. Bu doğrultuda marka ve modele kendiniz karar verebilirsiniz. Bu arada ben medya sektöründe çalışıyorum ve yönetmenim. (Bunu sadece deneyimlerim hakkında bilgi vermek amacıyla belirttim)

Bizler teknoloji mereklıları olarak aldığımız üzürnlerin bize verdiği imkanlaru sonuna kadar kullanmayı hatta içini açıp kurcalamayı seven insanlarız. Alacağınız kameradan ne beklediğinizi bilmelisiniz. Eğer gidip tatil anılarını çekecek ve eve gelince senede bir iki kez izleyecekseniz (ki buradaki insanların sadece bunu yapacağını hiç sanmıyorum) bu kadar büyük paralar verip cihaz almanıza hiç gerek yok. Basit bir kamerayla bu işi görebilirsiniz çok rahat. Ancak şuna eminimki aldığınız kamerayla çektiğiniz görüntüleri işleyecek üzerine effecktler ekleyecek çoğaltacaksınız. Yani bir anlamda montaj yapacaksınız. Hatta kısa film denemeleri bile yapacaksınız ve bu çekimlerin en iyi şekilde izlenmesini sağlayacaksınız. Eğer sonuç bu olacaksa o halde alacağınız ürünün size esnek işleme imkanları vermesini beklemelisiniz. Yani kolay editleyecek, ucuza depolayacak ürünler almalısınız.

O halde şimdi bakalım ürünlerimize;

Alacağımız ürünün HDD veya Memory kartlı olduğunu düşünelim. Eğer HDD li veya Memory Kartlı bir ürünse; HDD dolduğu anda onu aktarmak için bir bilgisayara bilgisayarda yüklü gerekli codec lere, ham görüntülerini kaydedeceğimiz ikinci bir medyaya işlenmiş görüntülerini kaydedeceğimiz üçüncü bir medyaya ihtiyaç var.

Alacağımız ürün DVD li ise; Bu sefer de kısıtlı kapasiteye sahip bol miktarda yedek DVD ye ihtiyaç duyarsınız. Bu kamerayla çektiğiniz görüntüleri editlemek ise tam anlamıyla bir ömür törpüsüdür. Kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir üründür.

Gelelim diğer bir alternatif olan kasetli kameralara; işte burada işin rengi değişiyor. Esnek ve ucuz kullanım ön plana çıkıyor. Kasete ister HD ister SD formatta çekiyorsun. Bir MiniDV kasete 60 dakika HD kayıt yapılabiliyor. Bunu alıp bilgisayara i.LINK bağlıyorsun. İster HD ister SD capture yapıyorsun. En rahat şekilde işliyorsun. Ve istediğin medyaya istediğin formatta export yapabiliyorsun. Kasetleri ucuz. depolama ve işleme inanılmaz esnek. ve görüntü kalitesi kesinlikle diğer kayıt ortamlarından yüksek. 4 GB lık bir Memory Stick fiyatına yaklaşık 50 adet kaset alırsınız. bu da 50 saat yapar. Oysa Memory Stick ile 1 saat kayıt yapabilirsiniz. Bu hiç önemli değil Bana Maksimum 1 - 2 saatlik kayıt yeter demeyin sakın. Uygulamada göreceksiniz sıkıntıları. Benden söylemesi. HDD li kameralarda kayıt süresi fazla evet ama onunda depolaması çok pahalıya geliyor ve HDD'li kameralardaki HD kayıt ile Mini DV kameralardaki HD kayıt arasında inanılmaz kalite farkı var.

Gelelim Dolby Digital Ses kaydı olayına.

Arkadaşlar gerçek bir DD 5.1 kayıt yapabilmek için minimum 5 mikrofon kullanılmalıdır. Biri konuşmalar, dördü arka plan ses efektleri için. oysa burada tek mikrofonla bu iş yapılıyor. Bu da bir işlemci üzerinde ses algılama sistemleriyle sanal olarak gerçekleştiriliyor. Şöyle düşünün iki hoparlor ile 5.1 surround ses effect verdiğini söyleyen ürünler var. Doğrudur verirler ama bu asla 5.1 olmaz sadece 5.1 ses havası verilmiş yani effeckt işidir. Bu kayıtta da benzer bir mantık uygulanıyor. Yani sanal Dolby D. 5.1 dir. Eğer bu HD video, 5.1 DD ses kayıtlı görüntüyü bir bilgisayara atar ve bilgisayardan izlerseniz o zaman bilgisayara bağlı olan 5.1 hoparlor sistemiyle bu sesi alabilirsiniz. Ancak unutmamak gereken bir şey var ki. Normalde bu tür kayıtlar özel stüdyo ortamlarında tüm seslerin dengeleri mixerler aracılığıyla ayarlanak yapılıyor. Sizin kayıt yaptığınız doğal ortamda bu sesleri ayarlama imkanınız olmayacağından elde edeceğiniz ses asla sizi tatmin edec ses olmayacaktır. Sedece "ulan DD 5.1 kayıt yaptım beee" diye kendinizi avutmanıza neden olacaktır. Bilmiyorum ben mi meslek icabı çok idealist davranıyorum. Eğer bu kaydı alırda bir video edit programına atarsanız editlemeden sonra alacağınız export ise asla DD 5.1 olmayacaktır. Bunu bu kadar kolay yapabiliyorum diyen varsa lütfen bana da öğretsin. Ben 20.000 Euro luk montaj setlerinde bile bunu yapmak için çoook uzun saatler uğraşıyorum. Belki de ben beceremiyorumdur bu da olabilir.

Yani bence kesinlikle Mini DV kaset. Başka bir alternatif şu an için yok. Pardon var. SONY XDCAM serisi kameralar. Ama onlar da biraz kalın gelir. Objektif hariç satış fiyatı 58.000 YTL + KDV.

Arkadaşlar bakın kameralara o kadar paralar verip alıyorsunuz. Sakın ola ki "Ben şunu yapmam, ben bunu yapmam, ben manueliyle uğraşamam, ben sadece çekip DVD ye basıcam başka da bir işime yaramayacak" demeyin. Elinizde o cihazlar varken rahat durmazsınız. Sonra pişmanlık yaşamayın. DVD li veya HDD li kamerasını geri vererek Mini DV kamera almaya uğraşan bir çok Sinema TV öğrencisi tanıyorum ben.

Bu arada marka tavsiyesi yapmadan duramayacağım. SONY'nin kameraları gece çekimlerinde ve ses kayıtlarında açık ara önde. Hele de biraz üst seri bir kameraysa kaset sesini kaydediyor derdi yaşamazsınız asla.

Bu arada bu cihazları Türkiye'de kullanacaksanız kesinlikle biraz daha paraya kıyıp PAL almalısınız. Unutmayın sizin elinizdeki player sistemleri çevrenizdeki herkesde olmayabilir. Gün gelir yaptığınız çekimleri birine vermek zorunda kalabilirsiniz. Üstelik NTSC kayıtlı bir videoyu PAL e çevirirken büyük bir kayıp yaşarsınız. Yok öyle yüzde on falan. Bayağa bir kayıp yaşarsınız. Kaldı ki yüzde on bile olsa kayıp kayıptır. O kadar para verip HD sistem alıyorsun niye kayıp yaşayasın ki??? Televizyon alırken siyah daki dolgunluğu arayan biri için yüzde on büyük bir kayıptır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Contrbas -- 24 Nisan 2008; 2:32:47 >

• bencede NTSC den kesinlikle uzak durmalı
  • ben katılamıyorum maalesef

hard-diskli ve hd-kamera kullanıyorum

1) hd kayıt çok çok fazla yer tutuyor, 1 saatlik kayıt neredeyse 8-10 GB yer tutuyor. kameradaki 40 GB hard-diske HD kayıt olarak max 5,5 saat kayıt yapılabiliyor. Bu durumda 4-8 GB lık SD kartlara kaç saatlik kayıt sığdırılabilecek? Ayrıca bu kartlar son derece pahalı

2) Hard-disk'ten usb kablosuyla görüntüyü bilgisayara atmak çok basit ve çok hızlı.

- Eğer HD-DVD yada PS3 gibi blue-ray okuyabilecek kaynak varsa, aktarılan orjinal görüntüyü hiç kodeklemeden sadece başlangıç sayfası formatı düzenleyerek direkt dvd yapmak mümkün.

- Eğer normal DVD yapacaksak, ulead gibi programların son versiyonlarında codecleyip istediğimiz tipte dvd yapmak (HD-DVD, HD-DVD PAL, HD-DVD NTCS, DVD-PAL, DVD-NTSC...) son derece basit. Sadece kaynağı seçiyorsunuz ve yapmak istediğiniz DVD formatını seçiyorsunuz menüden, gerisini program ve bilgisayar hallediyor. YAni iki tıklama ile codec yapıyorsunuz.

4) Kameram NTSC olduğu halde, NTSC kaydı bilgisayarda hiçbir problem çıkmadan rahatlıkla izliyorum. Kamerayı direkt tv ye bağladığımda da gayet güzel sorunsuz görüntü aldım. Zaten yeni nesil tv ler (plazma/lcd) hep multisistem, yayın tipini AUTO da tuttuğunuz sürece her türlü kaynağı sorunsuz gösteriyorlar.

daha önce DV kasetli kamera kullandım. DV'den bilgisayara aktarırken 1394 kullanıyordum, kasetteki 1 saatlik ham görüntü (normal kayıt, HD falan değil) 10 GB'a yakın oluyordu ki, bunu normal DVD yaptığımızda istediğin programı kullan mutlaka ciddi görüntü kalitesi kaybı oluyordu.
    Ayrıca kasetten ham görüntüyü bilgisayara aktarmak bile başlı başına ciddi süre istiyor, kaldı ki daha codec yapılacak, DVD yapılacak, ..... KISACASI DV KAMERALAR, BOL BOL ZAMANI VE SABRI OLANLAR İÇİN. TABİİ BU ZAMANI VE SABRI GÖSTERECEK ARKADAŞLAR, ZAMANA VE SABRA BOL MİKTARDA MOVIE YAZILIMI/PROGRAMI BİLGİSİ DE EKLEMEK SURETİYLE BELKİ DE DAHA KALİTELİ DVD SAHİBİ OLABİLİRLER.

Fakat ben NTSC ve HDD-Kamera kullanıyorum :
    - kamerayı PAL modelinin yarı fiyatına ve yanında bir sürü lens, çanta vb parçalar ile aldım. Şu ana kadar da PAL/NTCS sıkınsıtı hiç yaşamadım. Aradaki fiyat farkı (türkiye'de 2300 YTL/ben 1400 YTL ye aldım) ile kendime HD-DVD player alabiliyorum, hatta neredeyse 32' LDC bile alabiliyorum.
    - yaklaşık 10 GB görüntüyü 3-5 dakikada bilgisayara aktarıyor, yaklaşık 1 saatte de PAL DVD ve pal HD-DVD yapıyorum. Ulead 11 plus kullanıyorum sadece 3-4 tıklama ile DVD yapmaya başlıyorum. Yani 10 GB lık HD görüntüyü PAL-DVD yapmak 1-1,5 saat kadar sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutkececi -- 24 Nisan 2008; 11:24:56 >

• contrabas arkadsa bilgileri içn tşk.ler.
    ama mesur kececi arkadaşa şu nokta da hemfikirm.
    ben NTSC yi mecburen alacagım eger alacaksam.yani tabi PAL kesnlkle alınmalı.ama mesut bey in de dedği gibi inannılmaz fiyat farkı var.beni de cazip kılan bu olay.yani burda 1 pal camera fiyatına orda herşeyi aparatlat vsvs dahil tam takım bir kamera sistemnz oluyor.Yoksa kimse duruduk yere gdp başını ağrtmak içn NTSC mal almaz.

canon Hg 10 burada 1200 euro..halbuki USA da 720 USD..buyrun söyleyn..insanın bu kadar kazıklanması olamaz ya

sony Cx7 . USA fiyatı 820 USD
    burada CX 6 adyla satlyr 2 katı fiyat..1650 USD
    taş çatlasn 100 -200 usd aşağı da bulunabilr..

Canon un HF 10 ve HF 100 modeli daha buraya gelmemş.USA da HG 10 / 1050 $ erkayalar sordm yakın zamanda gelecek fyatını bilmyrz dedi. HG 10 u 1200 euro ya satan adam HF 10 içn ne ister varın siz düşünün..yani NTSC almaya karşı olmnıza hak everyrm saygı duyuyorum..ama PES be kardeşm bu fiyatlar..
    insan çıldrmazmı soryrym size

• Mesut ve gizza arkadaşlar. Bakın bir çok konuda zaten ortak görüş bildirmişiz sizinle. Söylediklerinizde son derece haklısınız. Ama ben bunları söylerken özellikle şunu belirttim. Bu cihazlar hem daha ucuz hem de daha pratik aktarılabiliyor. Ama kullandığınız çevreyi ve işletme maliyetini düşündüğünüzde ayrıca dediğim gibi ilerde rahat durmayıp yapacağınız işleri düşündüğünüzde bu bahsettiğiniz cihazlar size zorluk çıkaracaktır. Tabii bu sadece bir görüş. Gerisi size kalmış. Ben 14 yaşımdan beri medyanın içinde yeralan biriyim. Bu nedenle sadece tecrübelerden edindiğim bilgileri aktarmaya çalıştım. Aldığınız ve alacağınız cihazlar şimdiden hayırlı olsun...
  • contrabas dostum;

bilgine ve deneyimine saygı duyuyorum.verdğin ve vereceğin her türlü bilgi ve deneym içn tşk.edirm şahsm adına.NTSC işi 2 ucu ...lu değnek
    alsan cok ucuz ama baş ağrtabilr..
    peki Sd card lı Canon aldgm da SD cardı direkt laptopa taktgm da sence duraklama olmadan rahatça izleyebilrmym? yani SDHC karttan laptopa ordan plazma ya VGA veya HDMI kablo ile izlycem.bu durmda NTSC olayı benim başımı ağrtmaz sanrm. ne dysn?
  • yada SONT CX 7 memory stick laptop ta sorunsuz takılmadan görntü veriri mi* bunda şüphelerm var.aktarım hızı vsvs.konusnda?
    ve en önemlisi her ikiside sorunsz izlenecekse hangisi terch etmeliym sizce?

sony cx7

canon HF 100 canon HF 10 ?

ses 5+1 olayı beni cok baglamyor.ben tatil de ve kendi özel zevkm içn kullancagım.hangi kameranın görüntüsü daha net sizce? her forumda ve incelemde farklı şeyler yazılı
  • contrbas bencede oldukça haklı

biz de kısa filmle uğraşan bi ekibiz ve kamera olarak sr7e kullanıyoruz

kameradan memnunum çekimi güzel yani hdd olmasının dezanvantajını şuanki seviyemizde hissetmiyoruz daha lisedeyiz ve liselerarası kısafilm yarışmalarını hedefliyoruz bu nedenle şuanki kameramın kalitesi diğerlerinin yanında ortalamanın çok çok üstünde ama benim de fırsatım olsa bi hv20 hv30 alırdım hiç düşünmeden bu kamerayı oldukça ucuza almıştım zamanında

pal konusunda da contrbas haklı tabiki iki farklı görüş var ve sonucu zamanla öğrenicez gibi duruyor

bu arada hdd ile montajı çok zor bulmuyorum bi procoder yetiyor herşeye pc iyi olunca

ama tabiki seviyemi az önce belirttim üniversiteye 1.5 sene var ve ünive geçtiğimde bi hv30 veya o zamanki şartlar neyi gösterirse bir miniğ dv düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: gizza

contrabas dostum;

bilgine ve deneyimine saygı duyuyorum.verdğin ve vereceğin her türlü bilgi ve deneym içn tşk.edirm şahsm adına.NTSC işi 2 ucu ...lu değnek
    alsan cok ucuz ama baş ağrtabilr..
    peki Sd card lı Canon aldgm da SD cardı direkt laptopa taktgm da sence duraklama olmadan rahatça izleyebilrmym? yani SDHC karttan laptopa ordan plazma ya VGA veya HDMI kablo ile izlycem.bu durmda NTSC olayı benim başımı ağrtmaz sanrm. ne dysn?

Dostum geç cevap verdiğim için kusura bakma. Bu akşam üzerinize afiyet Anadolu Ateşi'nin TROYA gösterisine davetliydim de :):):) Eğer imkanınız olursa kesinlikle kaçırmayın derim. İnanılmaz bir gösteri. Hala tüylerim diken diken oluyor. Neyse bu kadar reklam yeter. Bu kadar paraya bu kadar reklam :):):)

Şimdi gelelim sorularına

SD KARTLAR veri aktarım hızı

SD Kartların şu an ölçülmüş veri aktarım hızları (High Speed SD Card) 50X dir. Yani SD kartlar otalama 50X hızında okuma ve yazma yapabilir. Bu da 50 * 150 kB/s dersek 7,5 MB/s. hız demektir. Ancak şu anda 267X yani 40 MB/s. hıza sahip SD Kartlar da mevcut. (fiyatlarını bilmiyorum). Ancak ölçülmüş bu hızların kullanılacak cihazlara ve kullanım şekline göre değişeceğini unutmamak gerekir. SDHC (SD High Capacity) yüksek kapasiteli SD kartlar ise 32 GB kapasitesine kadar çıkar. Okuma ve yazma hızlarında bir fark yoktur. Ancak unutmamak gerekir ki bu kartlar sadece “SD kart versiyon 2.0” destekleyen cihazlar tarafından desteklenmektedir.

SD kartlarla ilgili bu kısa bilgiden sonra şöyle bir açıklama yapmak gerekir. Video tarzı dataların transferinde (buradaki transferden kastım kopyalama değil izleme veya capture) sürekli ve sabit bir veri akışı istenir. SD kartların cache belleğinin olmaması ise veri akışındaki sirkülasyonları telafi edemeyecektir. Bu nedenle bence en sağlıklı yöntem bilgisayarın harddiskine kopyalayıp oradan okumak olacaktır. Bu daha çok bilgisayar sistemleriyle alakalı bir konu olduğu ve benim uzmanlık alanıma girmediği için çok da fazla ukalalık yapmak istemiyorum ama bildiğim şu ki; memory kartlardan okumak görüntüde takılmalara neden oluyor. Ancak memory karttan laptopa aktarıp oradan tv ye bağlantı yaparsan hiçbir sorun yaşamazsın. Eğer televizyonun NTSC sistem gösteriyorsa sorun yok. Bu arada sanırım laptopunda HDMI çıkış var. İyiymiş valla. Kıskandım açıkçası :):):). Ben HD filmleri laptoma aktarıp oradan S Video çıkışı yardımıyla televizyonuma bağlıyorum inanılmaz kaliteli görüntüler alıyorum. Gerçi benim laptopta baya iyi bir alet.

SONY HDR-CX7

Sensör: 1/3" ClearVid™ CMOS Sensor

Medya: Memory Stick PRO Duo

Zoom: 10X optik 20X dijital (Bence gayet iyi) Ama sana bir tüyo veriim. Bana kalırsa Dijital zoom u hiç bir zaman kullanmayın Özellikle de Tripot kullanmıyorsanız. Ne kadar zoom o kadar titreşim. Ne kadar dijital zoom o kadar görüntü de deformasyon. Zaten kamera dijital zoom a geçtiğinde heen anlarsınız. Zoom hızı aniden yükselir.

Anolog video/audio in: yok (Çok önemli olmamakla beraber olsa iyi olurdu. Bazen işe yarıyor.)

Anolog video/audio out: Mini Jack tan Tos a (Yani Multi A/V)

Digital Audio/Video Input: Var. USB 2.0 (Ne işine yarar bilmiyorum. Kamarayı cart reader gibi kullanmaktan başka)

Digital Audio/Video Output: Var. USB 2.0

i.LINK bağlantı: Yok (Olsaymış tam süper olacakmış)

Component Video (Y/Pb/Pr) Output: Var (İşte bu süper)

Kulaklık girişi: Yok (Tüh)

Mikrofon Girişi: Yok (Yapma beeeh)

S-Video Input: Yok (Gerekte yok zaten)

S-Video Output: Var (Bu da Süper olmuş)

HDMI Connection Output: Var (İşte bu tam süper olmuş direkt olarak bağla TV ye. Hiiç Laptopla uğraşma)

USB Streaming: Yok (Yani webcam olarak kullanamazsın. Zaten eğer bu aleti böyle bir amaç için kullanırsan Sony gelir elinden alır :):):) Hatta onlardan önce ben alırım. Şaka bir yana eğer internet üzerinden geniş bant tv yayını yapmayacaksan işine yaramayacak bir özellik.)

Ağırlık: Batarya dahil 425 gram

En düşük ışık ihtiyacı: 2 Lux

Night Shot modda: 0 Lux

Sony´nin ClearVid teknolojisi sayesinde görüntülerdeki ayrıntılar ve netlik üst düzeye çıkarılmış. Görüntü kalitesi Super SteadyShot görüntü sabitleme sistemiyle de destekleniyor.
    Time tarafından yılın en iyi teknoljik ürünleri arasında gösterilen bir ürün. Bu ürünler arasında tek kamera bu.

Diğer kameranın ne olduğunu anlamadım ama eğer bahsettiğin Canon HV 10 ise o kamera MiniDv kayıt yapıyor. Onla ilgili de bilgi verebilirim karşılaştırırsın.

Ben tavsiye verirsem çok yanlı bir tutum sergilemiş gibi olurum. Çünkü benim evimde ve işyerimde Laptop’um haricinde görebileceğiniz tüm elektronik ürünler (bunlara profesyonel cihazlar da dahil) kesinlikle SONY dir. Ben sony den başka cihaza para vermem. Özellikle de görüntü sistemlerinde… Galiba tavsiye verdim :):):)

• contrabas arkadas bilgiler icin cok tsk ederim.laptop tan izleme olayim VGA baglantili:)
    yani HDMI yok kiskanma ama kiskanacagn su var ki madem sende benm gibi Sony cisn laptopum VAIO.burda kiskasnmak serbest..
    Cx7 alip direkrt memeory stick i vaio ya atrsam takintsz oynatrmi suphem bu..cunku sony kamera katalogu aldim orada memry stick lerin vaio daki destekleme konusu degskendr ve modele gore degsklik gosterir yazyr.ve 2006 ve sonrasi vaio lari ciin memeory stick uyumu vardr yazmslar.laptopun ne gibi gereksime ihticai oldugu yazlmamis.
    yani dunya para ver cihaz al sonra sony uyumlu nasilsa dye tak karti vaio ya..mosmor ol bu da ihtimal..

canon kameralara bana daha bir kalite gibi geliyr.malzeme sensor vsvs.ama tam detayli ve guvenilr yorum bulamadim..hep degisken..
    size sordgm modeller de canon SDHC kartli cameralari..HV serisi degil..

HF 10 ve HF 100

google aratip bulabirsnz..HV serileri dedginz gibi kasetli..

• canon hg10 harddiskli ve hard-disk sesini az da olsa bir miktar alıyor. ayrıca ses kayıt kalitesi oole super sayılmaz. ayrca coğu kişiye gore kameranın ergonomisi tartışmalı.

Dün gece uyumayıp cektiğim 7-8 parca ham goruntuyu direkt kamera ile birlikte gelen ulead movie studio da pal dvd yaptım (ham goruntuleri seciyorsun, sonra yapmak istediğin tipi seciyorsun pal-dvd, ntsc-dvd, hd-dvd gibi. Bu yaklasık 1-2 dakika suruyor. Dvd menusu yapmak ta en fazla 3-5 dakika. Sonra program otomatikman sizin seçiminize gore once convert yapıp sonra direkt dvd ye yazıyor). başlangıçtan dvd yi bilgisayardan cıkarana kadar yaklasık 2 saate yakın surdü. Sonra voxline marka su bir ara meshur olan dvd player da izledim. Sonuc gercekten cok cok iyi, dvd de renkler ve ses kalitesi bilgisayarda izlediğim ham goruntulerdekinden cok cok daha iyi. Buna pek anlam veremedim, ama sanırım bilgisayar yada kullanılan kodek eklentili player programlar hd goruntulerde yeterince iyi değil. Ayrıca tv 55 ekran tuplu. LCD yada Plazma da da ayrıca izleyip deneyeceğim.

Açıkçası ham ve hd kalitedeki goruntuyu direkt hd playerda yada ps3 te falan denemeyi cok istiyorum. ancak o zaman kameramın hd goruntu kalitesi hakkında sağlılkı bir yourum yapabilmek mümkün olacak.

fakat sunu rahatlıkla soyluyorum ki, hd goruntuden convert ederek yaptığım pal dvd cok iyi, fazlasıyla tatmin edici. hem de ham goruntu ntsc iken....

daha once sony kameranın mini-dv kasetinden 1394 ile aktardığım sonra da binbir ozenle ve çabayla convert edip yazdırdığım dvd ler ile karşılaştırdık bu sabah. aralarındaki benzerlik, çinliyle almanın yuz benzerliği ne kadarsa o kadar.

kameranın ayarlarını epey cozduk, farklı ayarlardaki cekimleri karsılastırma fırsatı bulduk. Ozellikle iç mekan dış mekan cekimlerinde ayar yapmak cok sey değiştiriyor. Bundan sonra, kamera ile birlikte gelen lensler deneyeceğiz.

• mesut çekimlerin hangisi 24p? hangisi 60i modunda yani sinema modunda çektiğin bir görüntü var mı? bu eklediklerinin içinde
    makina en kaliteli çekimi sinema modunda verir diye düşünüyorum. yani sinema modunda bir çekim yapsan ve çekim esnasında kamerayı farklı objelerin üzerinde gezdirirken zoom yapmadan hızlı geçişler yapsan diyorum.. bu durumda makinanın çekim kalitesi ortaya çıkar.. düşük ışıkta performansı makinanın çok iyi ben 1-2 çekim koydum test amaçlı .kafama takılan geçilerde deinterlace oluştuğunu gördüm ..yani her bir pixel diğer bir pixelin yanında değilde sanki uç kısmının üzerine bindire bindire kayda devam ediyor gibi...yani bunu açıklamam zor.. contrbas okursa ne demek istediğimi anlıyabilir. birde hv20 yi kurcalıyacağım bir ara
    Birde kafama şu takılıyor Bu kameralar Büyük ihtimal hdd leri fat16 ile formatlanmıştır yani 2 GB non-stop kayıt yapınca 15 dak HD kayıt ta yeni dosya açıp kayda devam edecektir tüm HD kamerlar için genel bir yapı oalbilir en çok fat32 formatı atıldığına göre 4gb dan sonra yeni dosya açacaktır.. bunu şöyle deneyebilirisin.. makinadaki tüm kayıtları pc ye at. boş olsun hdd.. makinayı bşir kenara koy 20 dak sonra durdur.. şayet tek bir clip görürsen içerde fat32 çift ise fat16 . bu konuda elimde net bir veri yok ama non-stop kayıt 15 saat diyorlar nasıl olacak bu iş fat 1242 format mı atmışlar hdd ye.. yani sony-panasonic -canon diyor.. neyse kafanı karıştırmıyayım..önemli olan çekim kalitesi dosyaları yapıştırmak kolay

• hdd makinelerde deinterlace meselesinin bilgisayar özellikleriyle ilgili olduğuna bizzat şahit oldum

benim bilgisayarıma attığımda görüntüleri bahsettiğiniz çizgiler oluşuyor ama arkadaşımın oldukça sağlam bi bilgisayarı var onda böyle bir sorunla karşılaşmadım

@panasonica

bahsettiğiniz yeni klip açma durumunu en azından benim kameramda görmedim diğer kameralarda da yoktur elbette

non-stop olayı da hafızayla ilgili

makineyi şarja tak başla çekime 15saat sonra hdd dolar gibi bişey
  • HERKESE MERHABA ARKADAŞLAR KAFAYI YEME ÜZEREYİM . YARDIMINIZA ŞİDDETLE İHTİYACIM VAR . SORUM ŞU: CANON HF 100 MARKA KAMERA ALDIM SDHC KART TAKILI 8 GB KAPASİTESİNDE ÇEKTİĞİM VİDEOLARI BİLGİSAYAR NASIL AKTARACAĞIM. BİLEMİYORUM . BİLGİSAYARDA VİDEOLARI AÇAMIYORUM VİDEOLARIN FORMATI MTS UZANTILI. KAMERANIN KUTUSUNDAN ÇIKAN CDLERDENDE SONUÇ ALMADIM. HANGİ PROGRAMI BİLGİSAYARA KURMAM GEREKİYOR VE BU PROGRAMLARI NEREDEN ELDE EDECEĞİMİ BİLMİYORUM .YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER... KENDİNİZE İYİ BAKIN
  • hiç bir prog kurman gerekmez..usb kablosunu tak..cihazı aç..açtıktan sonra butonu sağa hafifce hareket ettir..bu durumda direk bağlantı kuracaktır..yani video dan görüntü moduna al.. senin kartı flash disk oalrak görecektir H: giBİ içine gir '' STREAM'' DİYE BİR DOSYA OLACAK.. Onu bulunca tüm dosyaalrı seç..copy de sonra c: de sitediğin bir yere paste et.. hepsi bu..pc direk oynatmaz ''mts'' dosyaalrını...ama tv direk oyantır..oynatmak sitiyorsn mts yi mp4 yada mpeg e çevrimen lazım.. convert etmen gerekli.. hepsi bu koay gelsin.stres yapma
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.