Şimdi Ara

NTFS...........

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan da kullanmış olduğum işletim sistemi Windows XP Professional ve dosya sistemi ise NTFS.NTFS dosya sisteminin ne gibi avantajları ve dezavantajlarının olduğunu tam olarak bilmiyorum.Sadece bazı forumlar da ve sitelerde bu dosya sisteminin daha hızlı olduğunu duyduğumdan dolayı FAT32 dosya sistemini sonradan Convert komutu aracılığı ile NTFS haline getirdim.İşletim sistemine aşırı yükendiğimden dolayı tekrar yeniden kurmak zorunda kaldım ve MS-DOS üzerinden FORMAT komutunu veremedim.Windows 98 cd üzerinden Boot ettirdim ve D sürücümü C sürücüsü olarak algıladığını farkettim.Şuan da sizlere sormak istediklerim:

1-NTFS Dosya Sisteminin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

2-NTFS Dosya Sistemini sonradan FAT32 haline nasıl çevirebilirim?

3-MS-DOS üzerinden NTFS de bulunan dosya ve klasörlere nasıl erişebilirim?

4-Sizin tavsiye edeceğiniz dosya sistemi FAT32 mi yoksa NTFS midir?

Teşekkürler.İyi çalışmalar...

• NTFS dezavantajları; birincisi NTFS FAT32'den daha yavaş çalışır yani şöyle daha yavaş çalışır barındırdığı özelliklere baktığında daha performanslıdır ama bench attığında yavaş olduğunu görürsün ama hissedilmez. %5-15 arası performans kaybı verir.
    FAT32 den NTFS'e geçebilirsin ama NTFS'den Fat32 veya Fat16 yaç geçemezsin.
    Avantajları saymakla bitecek gibi değil ama en basiti Security, Disk kotaları, Compress, Dosya şifreleme ( çift tıklayınca şifre sormuyor diyelim paylaşıma açık bir dosyan var onu şifreliyorsun başkası ulaşsada senin adınla şifreli olduğu için açamaz ancak sen açarsın ve administrator ayrıca admin tarafından yetkisi verilen kullanıcılar açabilir ) XP'de var mı özellik bilmiyorum ben Win2k server kullanıyorum.
    Format atmak istiyorsan WinXP cdsi ile tekrar aç makinanın orada sıfır kuruluma gel tekrar kuruyormuş gibi orada Fat32 olarak formatla var onunla formatla veya (3. sorun için ) NTFSDOS diye bir program var googledan arat çıkar onunla boot et makinayı ( disketle ) sonra istediğini yap alete.
    Ayrıca temiz fat32 Xp kurulumu yapacaksan extra çaba sarfetme xp cdni yerleştir cdden boot et makinayı menüleri takip et temiz kurulumu seç sonrada karşına format sistemi gelince FAT32 (quick yapma ) file system i seçerek formatla.. Harddiskin boyutu ve makinanın işlem gücüne göre süre uzar veya kısalır ama FAT32 li xp yüklersin. NTFS deysen şuan quick Fat32 yapma derim.
    4. soruna sen bilirsin diyebilirim. Bence XP prof. hakkında daha fazla araştırma yap özelliklerini gördükçe zaten sen karar vereceksin hangisi seçmen gerektiğini Fat32 ile başla derim daha sonra ihtiyaç duyduğun zaman NTFS'e geçersin. Çünkü NTFS'den dönüş yoktur. Hakketten ben bunu kullanmalıyım dediğin zaman geç NTFS'e.

• hız konusunda aynı fikire sahibim.daha önce de yazmıştım herkes gülmüştü..:)
    ayrıca 2000server yönetiminde kota,şifreleme..vb. dışında bir takım işlemler NTFS gerektirir.(örneğin sysvol klasörü NTFS volume'un üzerinde olmalıdır).admin ancak şifrelenmiş dosyanın ownership'liğini alırsa o dosyayı açabilir(hatırladığım kadarıyla).diğer türlü ancak o dosya sahibi ve recovery agent rolünü üstlenmiş kullanıcı o dosyayı deşifre edebilir.böylece de dosya açılır hale gelir.
    baran özet olarak gayet güzel anlatmış.
    normal bir kullanıcı olarak NTFS dosya sisteminin sana vereceği fazla bir şey yoktur.bence de fat32 olarak kur.NTFS yapıp sonradan geri dönmeye çalışan çok kişi gördüm.
  • NTFS Büyük Hard disklerde ve çok fazla sayıda dosya içeren sistemelrde daha performanslıdır,özellikel kapasitesi düşük olan hard disklerde fat32 daha performanslıdır
    ntfs'i fat32 'ye partition magic kullanarak format atmadan çevirebilirsin
    eğer kapasitesi düşük ve hızı yavaş bir hard disk kullanıyorsan fat 32 kullan diğer durumlarda ntfs daha performanslıdır
  • artttııı su anda aklımda kaldıgı kadarı ile convert olması lazım bir komut var fat32 den ntfs ye dönüştürüyo dirwk olarak ama dosyaları silmiyo başlat calıştırdan convert <driver name> fs:ntfs diyosun galiba bu sekilde idi
  • "convert <driver name> fs:ntfs diyosun galiba bu sekilde idi"
    evet doğru hatırlıyorsun.
  • bi kere bence ev kullanıcısı olduğun için ntfs kullanmanın o kadarda yaralı olacağını zannetmem ayrıca ntfs yi fat32 ye dostan çeviremezsin xp nin kendi kurulumundan girip fat32 ile biçimlendir diyebilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya ne olursa olsun ntfs şuan işletim sistemini sürekli değiştirenler için uygun değil.Bir kere kurarsan xp tamam sonra 98 2000 kurmak istersen uğraş dur.Onun için şuan FAT32 daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.