Şimdi Ara

Novatron iamm NTR81WT için yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
9.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Realtek işlemci kervanına katılan Novatron iamm NTR81WT için ne diyorsunuz?

bir önceki modeli NTD37L ile karıştırmayın!

http://www.turanli.com.tr/novatdetay.asp?id=2

• Bu seferki güzel cihaz. Kayıt özelliği de var ve oynatıcı olarak da iyidir (realtek 1283 işlemci). Kaydedebildiği karasal dijital yayın bizdeki dijital kablo tv mi oluyor yoksa başka birşey mi ?

Özetle alınabilir bir cihaz ancak fiyatı şu anda satılan model gibi olursa otomatikman alınamaz cihaz olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Bu seferki güzel cihaz. Kayıt özelliği de var ve oynatıcı olarak da iyidir (realtek 1283 işlemci). Kaydedebildiği karasal dijital yayın bizdeki dijital kablo tv mi oluyor yoksa başka birşey mi ?

Özetle alınabilir bir cihaz ancak fiyatı şu anda satılan model gibi olursa otomatikman alınamaz cihaz olur.

ürün zaten satışta fakat fiyatı 489 tl indirim olursa güzel cihaz.

http://www.vatanbilgisayar.com/novatron-ntr81wt-novatron-ntr81wt-fullhd-hdmi-medya-player/productdetails.aspx?I_ID=43495

• Tam WD TV Live HD almak üzereydim ama bugün gördüm bu cihaz kafamı biraz karıştırdı.
    WD TV Live HD Media Player HDMI & LAN ile Novatron NTR81WT FullHD HDMI Medya Player arasında kaldım. Sizce WD yerine NTR81WT almak uygun olurmu? Birde hiç duymadığım bir marka (cahilliğime verin) yarın öbürgün problem yaşatırmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hilmitaranci
    Tam WD TV Live HD almak üzereydim ama bugün gördüm bu cihaz kafamı biraz karıştırdı.
    WD TV Live HD Media Player HDMI & LAN ile Novatron NTR81WT FullHD HDMI Medya Player arasında kaldım. Sizce WD yerine NTR81WT almak uygun olurmu? Birde hiç duymadığım bir marka (cahilliğime verin) yarın öbürgün problem yaşatırmı?

beklentiniz ile orantılı olarak bir ürün seçmeniz lazım...WD ile bu biraz farklı aletler...bu birkaç gömlek üstte birşey
    novatron bu işlerde iyi bir markadır....WD kadar güvenebilirsiniz..ama alet WD Live'e göre çok daha geniş kapsamlı
    http://www.iamm.co.kr/eng.php
    işlemci hızı olarak eşdeğer sayılır....ama görüntü kalitesi bence realtek'de daha iyi...
    fiyatta farklı tabiii...novatron ciddi daha pahallı....bu fiyat seviyesinde çok satacağını şahsen düşünmüyorum
    sigma ile realtek çipler arasındaki görüntü kalitesi için karşılaştırma linki aşağıda.....yazılar çince ama fotolar konuşuyor zaten
    http://bbs.91hd.net/thread-2386-1-1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 5 Mart 2010; 22:37:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SE_GuRu

quote:

Bu seferki güzel cihaz. Kayıt özelliği de var ve oynatıcı olarak da iyidir (realtek 1283 işlemci). Kaydedebildiği karasal dijital yayın bizdeki dijital kablo tv mi oluyor yoksa başka birşey mi ?

http://www.vatanbilgisayar.com/novatron-ntr81wt-novatron-ntr81wt-fullhd-hdmi-medya-player/productdetails.aspx?I_ID=43495

ağzına sağlık tam buna da 500 tl isterler diyecektim mesajı yazmışsın yazık bunun distribütörüne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 6 Mart 2010; 20:52:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

quote:

ağzına sağlık tam buna da 500 tl isterler diyecektim mesajı yazmışsın yazık bunun distribütörüne

Realtek chipli cihazların görüntü kalitesinin sihma chipsetli akranlarına göre düşük olduğu bilinen bence tratışmaya gerek olmayan bir konu üstün nmt ve geliştirilebilirlik özelliklerinide sunan çok daha kaliteli sigma chipli cihazlar dururken kim bu cihazlara para verir acaba. Kampanya takip edip popcornhour c200 almak yada egreat'in 8642 sigma chipli cihazlarını beklemek daha mantıklı olur bence...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Realtek chipli cihazların görüntü kalitesinin sihma chipsetli akranlarına göre düşük olduğu bilinen bence tratışmaya gerek olmayan bir konu üstün nmt ve geliştirilebilirlik özelliklerinide sunan çok daha kaliteli sigma chipli cihazlar dururken kim bu cihazlara para verir acaba. Kampanya takip edip popcornhour c200 almak yada egreat'in 8642 sigma chipli cihazlarını beklemek daha mantıklı olur bence...

sigmakolik olmanın gereği yok bağımsız ve tarafsız olsanız iyi olur

c200'e vereceğiniz paraya c200'ü 3'le katlayıp 5'le çarpan bir HTPC toplarsınız
    8642 çok pahallı bir çip...sigma 8642/8643 ile yarışı bence kaybedip REALTEK'e ciddi bir koz verdi
    gelişmeleri iyi takip edin...

ayrıca realtek çipli cihazların görüntü kalitesi sigma çipli cihazlardan daha iyi
    bir zahmet alttaki linkteki fotoğraflara iyice bakıp karşılaştırın sonra yorum yapın

Sigma OUT
    Realtek IN

zaman REALTEK çipli cihazların zamanı.....çabuk farkına varırsanız siz kazançlı çıkarsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

quote:

sigmakolik olmanın gereği yok bağımsız ve tarafsız olsanız iyi olur

c200'e vereceğiniz paraya c200'ü 3'le katlayıp 5'le çarpan bir HTPC toplarsınız
    8642 çok pahallı bir çip...sigma 8642/8643 ile yarışı bence kaybedip REALTEK'e ciddi bir koz verdi
    gelişmeleri iyi takip edin...

ayrıca realtek çipli cihazların görüntü kalitesi sigma çipli cihazlardan daha iyi
    bir zahmet alttaki linkteki fotoğraflara iyice bakıp karşılaştırın sonra yorum yapın

Sigma OUT
    Realtek IN

zaman REALTEK çipli cihazların zamanı.....çabuk farkına varırsanız siz kazançlı çıkarsınız

Yok yok bence yanlışınız var Bence o incelemede ve sadays üstadın yaptığı realtek sigma karşılaştırmasındada bu açıkça ggörülüyor sigma görüntüleri daha net ve keskin realtek biraz daha pürüzlü görüntüler veriyor. Sigma fanatikliği yapmıyorum, ama daha önce 8635 chip'li m34a kullandım şimdide 8655 chipli western digital gen 2 kullanıyorum, ha wd tv gen 2 yerine novatron ntr81 kullanırmıyım fiyat 300 tl olursa genişletilebilirlik seçenekleri sebebiyle kullanabilirim. Ama bu fiyata bu cihazı kesinlikle almam ya fiyatı düşecek ya kampanya olacak. Htpc ile uğraşmayada hiç niyetim yok cihazım sade olsun sadece ihtiyaçlarımı karşılasın yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dESiLVer -- 7 Mart 2010; 12:24:44 >

• quote:

Yok yok bence yanlışınız var Bence o incelemede ve sadays üstadın yaptığı realtek sigma karşılaştırmasındada bu açıkça ggörülüyor sigma görüntüleri daha net ve keskin realtek biraz daha pürüzlü görüntüler veriyor. Sigma fanatikliği yapmıyorum, ama daha önce 8635 chip'li m34a kullandım şimdide 8655 chipli western digital gen 2 kullanıyorum, ha wd tv gen 2 yerine novatron ntr81 kullanırmıyım fiyat 300 tl olursa genişletilebilirlik seçenekleri sebebiyle kullanabilirim. Ama bu fiyata bu cihazı kesinlikle almam ya fiyatı düşecek ya kampanya olacak. Htpc ile uğraşmayada hiç niyetim yok cihazım sade olsun sadece ihtiyaçlarımı karşılasın yeter.

fotoda olduğu gibi %100 crop almaları beni çok güldürdü zaten......kim TV'yi ekrana burnunu dayayıp seyreder ki?
    önemli olan normal veya teknik izleme mesafesinden ekrandaki görüntünün nasıl göründüğüdür.....TV görüntülerini crop'layıp mikroskopik incelemenin gereğini pek çözemedim
    görülen o ki normal izleme mesafesinde Realtek kullanan cihazlar Sigma'lara göre daha keskin, net ve daha fazla detaylara hakim görüntü vermektedir

REALTEK

SIGMA

AYRICA BELİRTTİĞİNİZ GİBİ NOVATRON NTR81 MODELİNİN FİYATI YÜKSEKTİR, BU FİYAT İLE BAŞARILI BİR SATIŞ YAKALAMALARI ÇOK ZOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 8 Mart 2010; 2:42:17 >

• Bir kere oynatıcı olarak işlemcisi WDTV Live'ın sigma 8655'inden güçlü değil. Öte yandan Realtek 1283 de iyi bir işlemcidir ve görüntü kalitesi olarak aralarında bir fark yok denilebilir. Bunu bazı kullanıcıların Realtek'i bazılarının da Sigma'yı savunmasından dolayı söyleyebiliyorum. Cihazın en önemli üstünlüğü kayıt özelliği. Bunu gereksiz görenler için 485 TL fazla gibi durabilir ancak WDTV Live ile aradaki 185 TL'lik farka bu özellik için değer. Şahsen ben kayıt yapabilmeyi isterim. Burada sorulması gereken, bizdeki her türlü Tv yayınının bununla kayıt edilip edilemeyeceği. Eğer edilebiliyorsa 485 TL normal fiyat, yok Türkiye'de bunun kaydedebileceği türde yayın yoksa (IPTV vs gibi) o zaman gerekiz pahalı demektir.

Sadece oynatıcı bakıyorsanız, her zaman söylediğim gibi WDTV gen2 fiyat/performans'ta rakipsizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 8 Mart 2010; 14:35:50 >
  • Seko92 arkadaşım, bu modelin üzerinde tuner olsa da kayıt yapsa haklısın.....bu modelde TV'den kayıt yapması için aleti receiver, tv v.b. gibi üzerinde tuner'ı olan başka bir alete bağlamak zorundasın....yani TV başında sen seyrederken o da kayıt alıyor bir yerde....ne anlamı var sence?

önemli olan zamanlanmış bir şekilde TV veya başka birşey açık olmaksızın kendi kendine kayıt yapması....mesela ben evde değilken bir maçı veya filmi onun ayarlanmış zamanda kendi kendine kayıt etmeye başlaması....işte o zaman biraz daha fazla paraya değer...ama bu şekilde değil

alttaki fotodan göreceğin üzere başka bir modelinin üzerinde tuner var, ama Türkiye'de satılan üzerinde tuner yok!!!!

• quote:

Sadece oynatıcı bakıyorsanız, her zaman söylediğim gibi WDTV gen2 fiyat/performans'ta rakipsizdir.

burada da sana katılmıyorum fiyat/performansta en iyi durumda olan EGREAT EG-R1

iki ürünü iyice inceleyip karşılaştırın....
    teknik özelliklere ve bağlantı imkanlarına bakın.....
    menü hızına ve ileri geri sarma performansına bakın...
    alt yazı gösterme ve değişik altyazılara uyumlu olmasına bakın
    v.b v.b. çoğunda hatta hepsinde Egreat-R1 WD TV gen2'den önde

bende size eğer sadece oynatıcı istiyorsanız (TF üyelerine herşey dahil sadece 220TL)
    FİYAT/PERFORMANS seçimi olan EGREAT EG-R1 önericem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 8 Mart 2010; 17:31:06 >

• TheGate, en üstte ilk mesajda cihazın arkasındaki 9 no'lu giriş direk anten girişi gibi geldi bana, sence tuner'ı yok mudur ? O resim yurtdışı cihazların resmi olabilir tabi.

E-Great R1 özellikler bakımından WDTV'ye göre çok üstün doğrudur fakat ben özellikten önce işlemcinin her türlü videonun altından rahatça kalkacağından emin olmak istiyorum. O yüzden tercihim WDTV oluyor. İleri geri almalar veya altyazı uyumluluğu çok sorun değil çünkü %90 mkv izliyorum ve mkv filmlerde genelde altyazıları içine gömerim ve senkron edilmemiş altyazı kullanmam. Yalnız son zamanlarda film indirmeye başladım, bu yüzden Popcorn A-200 geldiğinde büyük ihtimalle hem gücü hem de birçok özelliği bir arada topladığı için ona geçeceğim. WDTV'nin sadeliği güzel ama zamanla sıkıcı gelecek sanırım.
  • quote:

TheGate, en üstte ilk mesajda cihazın arkasındaki 9 no'lu giriş direk anten girişi gibi geldi bana, sence tuner'ı yok mudur ? O resim yurtdışı cihazların resmi olabilir tabi.
    E-Great R1 özellikler bakımından WDTV'ye göre çok üstün doğrudur fakat ben özellikten önce işlemcinin her türlü videonun altından rahatça kalkacağından emin olmak istiyorum. O yüzden tercihim WDTV oluyor. İleri geri almalar veya altyazı uyumluluğu çok sorun değil çünkü %90 mkv izliyorum ve mkv filmlerde genelde altyazıları içine gömerim ve senkron edilmemiş altyazı kullanmam. Yalnız son zamanlarda film indirmeye başladım, bu yüzden Popcorn A-200 geldiğinde büyük ihtimalle hem gücü hem de birçok özelliği bir arada topladığı için ona geçeceğim. WDTV'nin sadeliği güzel ama zamanla sıkıcı gelecek sanırım.

hocam o senin dediğin foto yurtdışı modeline ait....onun üzerinde tuner var, ama Türkiye'deki modelde tuner yok, çünkü anten girişi yok
    ayrıca Türkiye'deki modelde gördüğün scart soket sadece giriş için, yani receiver veya setup box'dan giriş sağlamak için
    fiyat bu nedenle pahallı....tuner üzerinde olan modele o fiyat isteseler OK diyeceğim.....ayrıca popcorn c-200 gereksiz pahallı...bu kadar pahallı media player alana kadar kadar bunları 3'le katlayıp 5'e çarpan HTPC toplamak çok çok daha iyi.......ayrıca ben pc ile uğraşmayı severim...

-------------------------------

valla bende bayağı bir media player araştırdıktan sonra netgear eva9150'ye niyetlenmiştim....ama Türkiye'de bozulursa parçasını filan bulamam bana dert olur diye vazgeçtim....geçen hafta HTPC parçalarının siparişini verdim, bir tek seagate LP diskim eksik onu bekliyorum.....ama dayanamadım 200GB lık bir disk ile topladım ve çalıştırdım bile kesinlikle bir HTPC'nin verdiği keyfi ve sunduğu imkanları bu media playerlar ile alman mümkün değil.....yani paraya kıyıyor ve adam gibi bir EV EĞLENCE SİSTEMİ arayışın var ise hiç media playerlara bulaşma, en fazla 1 sene sonra arayışa gireceğine eminim, çoğu arkadaşımın öyle oldu çünkü insan ruhunda var, daha iyisini istiyorsun illaki, en iyiside HTPC olduğuna göre bence uğraşmaya hevesin ve bilgin varsa direkt HTPC olayına gir.....

bende tercihimi alttaki gibi bir sistemden yana kullandım
    Zotac ION Mini ITX N330 Anakart ve İşlemci (Intel N330 + NVIDIA 9400) (Adaptörlü) + Dark Mini C9 Mini Kasa 513.40 TL
    Kingston 2x2GB 800 MHZ DDR2 Hyperx KHX6400D2K2/4G Ram 187.90 TL
    Seagate 1.5TB 5900RPM 32MB Ncq SATA2 Sabit Disk (ST31500541AS) 210.00 TL
    Samsung SH-B083L 8X BlueRay / DVD Combo (Kutusuz) 201.00 TL
    Casper-Microsoft Media Center Set Klavye + Uzaktan Kumanda 33.00 TL

• Yok, ben de bununla uğraşmak istemiyorum. Eşim salonda düğmeye basınca hemen açılan cihaz görmek istiyor. Bir de her ikisini de kullananların çoğu media oynatıcıların görüntü kalitesinin bariz daha iyi olduğunu söylüyorlar.

Novatron konusunda da, eğer tuner yoksa gerçekten gereksiz pahalı oluyor.
  • quote:

Eşim salonda düğmeye basınca hemen açılan cihaz görmek istiyor.

zurnanın zırt dediği yer
    single takıldığım için böyle sorumluluklarım yok........seçimlerim konusunda (sanırım) daha özgürüm
    bu arada size de mutluluklar hocam
  • Arkadaşlar peki bu donanım görüntüyemi etkisi oluyor yoksa film izlerken tekleme vs gibi şeylermi oluyor?
    Ben ps3 te pek film izleyemiyorum açıkcası ve bu tarz birşey almak istiyorum.Novatron NTD37L Real HD Multi Media Player bunu önerdiler sizce bu nasıldır.Yoksa bunlara hiç kasmadan para biriktirip arkadaşınki gibi htpc mi kurmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: awsalli
    Arkadaşlar peki bu donanım görüntüyemi etkisi oluyor yoksa film izlerken tekleme vs gibi şeylermi oluyor?
    Ben ps3 te pek film izleyemiyorum açıkcası ve bu tarz birşey almak istiyorum.Novatron NTD37L Real HD Multi Media Player bunu önerdiler sizce bu nasıldır.Yoksa bunlara hiç kasmadan para biriktirip arkadaşınki gibi htpc mi kurmalıyım

hocam media playerlarda HD filmlerde hareketli sahnelerde takılma yok diyen yanılıyordur veya çok dikkatli değildir
    popcorn c-200 de bile 1080p bluray den rip avatarı seyreterken hareketli sahnelerde takıla takıla görüntünün geldiğini biraz dikkat edince anlıyorsun
    eğer dikkatli bir gözlemci isen daha düşük hızlı media playerlarda (mesela yukarıdaki) bunu daha fazla hissedersin
    ama düşük çözünürlükte ve düşük frame hızındaki filmlerde akıçılık olabilir....ama 1080p hatta bazı 720p lerde film hareketli sahnelerde takıla takıla oynuyor
    ilk bakışta çok ciddi belli olmuyor ama dikkat edince hissetmemek mümkün değil
    o nedenle HTPC performans olarak açık ara önde......benim tavsiyem HTPC dir...hem sadece film seyretmek için değil PC ile yapabileceğiniz her iş için kullanabilirsiniz, zaten o aslında bir PC
    media playerlar HTPC den iyidir dedikodularına aldanmayın, böyle birşey mümkün değil

• O takılma 24p filmlerde 60Hz ile izlemekten olmasın ? Bir de bazı çok düşük kaliteli filmlerde bile takılma olabiliyor, bunun performansla ilgisi yok yani.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.