Şimdi Ara

Novatron iamm NTR81WT için yorumlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
9.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Seko92
    O takılma 24p filmlerde 60Hz ile izlemekten olmasın ? Bir de bazı çok düşük kaliteli filmlerde bile takılma olabiliyor, bunun performansla ilgisi yok yani.

hayır hocam takılma tamamen performans ile ilgili......tek film değil bir çok filmde gözledim...arkadaşlardan media player alanlarda da dikkat ediyorum hepsinde aynı hastalık var........media playerlarda HD filmlerde hareketli sahnelerde takılma var....bu bir gerçek....

çok dikkat etmeyen belki anlamaz ama biraz dikkatli seyredince anlaşılıyor
    hele aynı filmi iyi bir HTPC'de seyredince fark çok çok açık net belli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 17 Mart 2010; 16:37:25 >
  • görüntü netliği konusunda sana katılmak mümkün değil hele ki topladığın sistemin ion bazlı olduğu düşünüldüğünde nmtlerin görüntü kalitesine ulaşabilen nvidia değil atidir

takılma ise tamamen dosya sistemi ile alakalı ext3 diskli bir nmt oynatıcıda ben daha hiçbir filmimde takılma görmedim envai çeşit film seyrettim

bence yazık etmişsiniz o kadar paraya

gerçi free takılıyormuşsn muhtemelen bu aletle her türlü işini görüyorsundur ama WAF faktörüne bağlı arkadaşların seçimi NMTden yana olmalıdır
  • Media Player olarak isimlendirilen ve fiyatı 500 TL altındaki birçok aleti çok uzun süre showroom'larda inceledim. Denildiği gibi, hiçbir Media Player bir HTPC kadar üstün performansa ve görüntü kalitesine sahip değil. Media Player ekonomik bir çözümdür ve dolayısıyla o fiyata harika bir performans ve kalite beklemeyin.
  • Arkadaşlar bu tür cihazlar arasında Rapid Premium vb. hesabımız ile dosya indirebileceğimiz bir MEDİA PLAYER var mı? Yoksa HTPC mi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElmaKent

Media Player olarak isimlendirilen ve fiyatı 500 TL altındaki birçok aleti çok uzun süre showroom'larda inceledim. Denildiği gibi, hiçbir Media Player bir HTPC kadar üstün performansa ve görüntü kalitesine sahip değil. Media Player ekonomik bir çözümdür ve dolayısıyla o fiyata harika bir performans ve kalite beklemeyin.

Hangilerini inceledin bilmiyorum ama ben de Sigma 8655 ve Sigma 8643 her türlü media player'in HTPC'den daha performanslı olacağını iddia ederim. 300 Mhz hzındaki Sigma 8635 bile 1080p video oynatabiliyor. Sonuçta bunların işlemcileri video oynatmak içim tasarlanmış. İsteyen HTPC'sini test videoları ile denesin.

Şu takılma konusundan ben de son derece rahatsız olan bir insanım ve kesinlikle söyleyebilirim ki kullandığım WD Gen2 test videoları dahil hiçbir 1080p videoda takılma yapmıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ElmaKent
    Media Player olarak isimlendirilen ve fiyatı 500 TL altındaki birçok aleti çok uzun süre showroom'larda inceledim. Denildiği gibi, hiçbir Media Player bir HTPC kadar üstün performansa ve görüntü kalitesine sahip değil. Media Player ekonomik bir çözümdür ve dolayısıyla o fiyata harika bir performans ve kalite beklemeyin.

Hangilerini inceledin bilmiyorum ama ben de Sigma 8655 ve Sigma 8643 her türlü media player'in HTPC'den daha performanslı olacağını iddia ederim. 300 Mhz hzındaki Sigma 8635 bile 1080p video oynatabiliyor. Sonuçta bunların işlemcileri video oynatmak içim tasarlanmış. İsteyen HTPC'sini test videoları ile denesin.
    Şu takılma konusundan ben de son derece rahatsız olan bir insanım ve kesinlikle söyleyebilirim ki kullandığım WD Gen2 test videoları dahil hiçbir 1080p videoda takılma yapmıyor.

hocam amma yaptın haaa

yukarıdaki HTPC üzerinde çift çekirdekli 2x1600MHz hızında işlemci var ilave olarak 550Mhz grafik işlemci....yani 2x1600MHz+550MHz
    sendeki WD Gen2'de ise 500Mhz+333Mhz
    senin alet bu HTPC yanında nal toplar hocam..... ayrıca bir HTPC'nin yapacaklarının en fazla ONDA BİRİ yapabilirsin...o kadar....

hocam sen hiç HTPC sahibi oldunmu? asıl ondan haber ver.....karşılaştırmayı neye göre yapıyorsun anlayamadık

• Bu işler malesef sadece mhz ile ölçülemiyor. Benim kıstasım test videolarıdır ve WDTV'nin zorlandığı tek bir video bile yok. Benim evde kullandığım çift çekirdekli 1800 Mhz Opteron işlemci + uygun programla donanımsal hızlandırma yapabilen HD3870, BBC Planet Earth'ı (test videosu olanı değil, standartı) SCSI diskten %90 işlemci kullanımı ile oynatabiliyorken aynı belgeselin 80 Mbit/s'lik kuş sahnesi WDTV Gen2'de takılmadan gidiyor. Denemek istersen sana da videonun linkini gönderebilirim oynatabiliyorsa HTPC'nin fiyatından başka bir şeyine tek lafım olmaz.

HTPC'nin yapıp da WDTV'nin yapamadığı onda dokuzluk kısım beni ilgilendirmiyor, sadece kendisi indirme yapabilse iyi olurdu.
  • quote:

Bu işler malesef sadece mhz ile ölçülemiyor. Benim kıstasım test videolarıdır ve WDTV'nin zorlandığı tek bir video bile yok. Benim evde kullandığım çift çekirdekli 1800 Mhz Opteron işlemci + uygun programla donanımsal hızlandırma yapabilen HD3870, BBC Planet Earth'ı (test videosu olanı değil, standartı) SCSI diskten %90 işlemci kullanımı ile oynatabiliyorken aynı belgeselin 80 Mbit/s'lik kuş sahnesi WDTV Gen2'de takılmadan gidiyor. Denemek istersen sana da videonun linkini gönderebilirim oynatabiliyorsa HTPC'nin fiyatından başka bir şeyine tek lafım olmaz.

HTPC'nin yapıp da WDTV'nin yapamadığı onda dokuzluk kısım beni ilgilendirmiyor, sadece kendisi indirme yapabilse iyi olurdu.

hocam bu işler maalesef digital dünyada MHz ile ölçülüyor HIZ İÇİN başka bir ölçüm metodu yok
    biraz digital dünyadan anlarım....sana önerim, o bahsettiğin bilgisayara Windows 7 Ultimate 64-bit kur ve hiç bir codec yüklemeden sadece windows media player veya BS player PRO ile o izlediklerini bir daha izle......ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın....
    senin sorunun donanım ile alakalı değil, yazılım ile alakalı.....
    doğru yazılım ile en iyi performansı alırsın....ve media player ın yüzüne bile bakmazsın....

bende de realtek 1073 işlemcili media player var.....ayrıca kuzenimde c200 popcorn var...
    HTPC ye karar vermeden önce çok araştırdım ve denemeler yaptım......
    1920x1080 yani gerçek 1080p ve gerçek bluray Avatar filmini izledim mesela.....
    realtek 1073 işlemcili media player da da c200 popcorn da da hareketli sahnelerde DİKKATLİCE İZLERSEN görüntülerdeki tutukluğu farkediyorsun
    çok dikkat etmez isen o tutukluluğu fark edemiyorsun.......zaten çok ahım şahım belli değil.....AMA hareketli sahnelerde TV'ye iyice dikkatini verirsen sanki foto kareleri arka arkaya çok hızlıca geliyormuş gibi bir tutukluk ortaya çıkıyor.....dediğim gibi relaks takılırsan hissetmezsin
    AMA benim yeni topladığım HTPC'de aynı film muhteşem akıcı, o kadar dikkat etmeme rağmen hiçbir tutukluk izlemedim VE AYRICA renkler ve keskinlik kalite olarak çok ciddi arttı......
    bunu sadece bende söylemiyorum,,,,,birçok AV forumda LC ile PLAZMA farkı gibi bu da aynı şekilde yazılıp duruyor......

AYRICA beni geri kalan onda dokuz çok fazla ilgilendiriyor.....şu an bu yazıları bir yandan MTV izleyip, bir yandan MSN ile arkadaşlarla sohbet ederken ve bir yandan rapid ile film indirirken ve tabiiki HTPC kullanarak yazıyorum dediğin gibi BEKLENTİLER çok önemli.......ben daha fazlasını istiyorum.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 25 Mart 2010; 19:09:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

quote:

Orijinalden alıntı: awsalli
    Arkadaşlar peki bu donanım görüntüyemi etkisi oluyor yoksa film izlerken tekleme vs gibi şeylermi oluyor?
    Ben ps3 te pek film izleyemiyorum açıkcası ve bu tarz birşey almak istiyorum.Novatron NTD37L Real HD Multi Media Player bunu önerdiler sizce bu nasıldır.Yoksa bunlara hiç kasmadan para biriktirip arkadaşınki gibi htpc mi kurmalıyım

hocam media playerlarda HD filmlerde hareketli sahnelerde takılma yok diyen yanılıyordur veya çok dikkatli değildir
    popcorn c-200 de bile 1080p bluray den rip avatarı seyreterken hareketli sahnelerde takıla takıla görüntünün geldiğini biraz dikkat edince anlıyorsun
    eğer dikkatli bir gözlemci isen daha düşük hızlı media playerlarda (mesela yukarıdaki) bunu daha fazla hissedersin
    ama düşük çözünürlükte ve düşük frame hızındaki filmlerde akıçılık olabilir....ama 1080p hatta bazı 720p lerde film hareketli sahnelerde takıla takıla oynuyor
    ilk bakışta çok ciddi belli olmuyor ama dikkat edince hissetmemek mümkün değil
    o nedenle HTPC performans olarak açık ara önde......benim tavsiyem HTPC dir...hem sadece film seyretmek için değil PC ile yapabileceğiniz her iş için kullanabilirsiniz, zaten o aslında bir PC
    media playerlar HTPC den iyidir dedikodularına aldanmayın, böyle birşey mümkün değil

Zaten ps3üm var ama onda film pek izlemiyorum açıkcası ben media playerları görünce çok ilgimi çekti ama tekleme olayı varsa htpc en iyisi tavsiyen için sağol zaten 720p altı film pek izlemiyorum.Tekleme işime pek gelmez

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

quote:

Bu işler malesef sadece mhz ile ölçülemiyor. Benim kıstasım test videolarıdır ve WDTV'nin zorlandığı tek bir video bile yok. Benim evde kullandığım çift çekirdekli 1800 Mhz Opteron işlemci + uygun programla donanımsal hızlandırma yapabilen HD3870, BBC Planet Earth'ı (test videosu olanı değil, standartı) SCSI diskten %90 işlemci kullanımı ile oynatabiliyorken aynı belgeselin 80 Mbit/s'lik kuş sahnesi WDTV Gen2'de takılmadan gidiyor. Denemek istersen sana da videonun linkini gönderebilirim oynatabiliyorsa HTPC'nin fiyatından başka bir şeyine tek lafım olmaz.

hocam bu işler maalesef digital dünyada MHz ile ölçülüyor HIZ İÇİN başka bir ölçüm metodu yok
    biraz digital dünyadan anlarım....sana önerim, o bahsettiğin bilgisayara Windows 7 Ultimate 64-bit kur ve hiç bir codec yüklemeden sadece windows media player veya BS player PRO ile o izlediklerini bir daha izle......ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın....
    doğru yazılım ile en iyi performansı alırsın....ve media player ın yüzüne bile bakmazsın....

bende de realtek 1073 işlemcili media player var.....ayrıca kuzenimde c200 popcorn var...
    realtek 1073 işlemcili media player da da c200 popcorn da da hareketli sahnelerde DİKKATLİCE İZLERSEN görüntülerdeki tutukluğu farkediyorsun
    çok dikkat etmez isen o tutukluluğu fark edemiyorsun.......zaten çok ahım şahım belli değil.....AMA hareketli sahnelerde TV'ye iyice dikkatini verirsen sanki foto kareleri arka arkaya çok hızlıca geliyormuş gibi bir tutukluk ortaya çıkıyor.....dediğim gibi relaks takılırsan hissetmezsin
    AMA benim yeni topladığım HTPC'de aynı film muhteşem akıcı, o kadar dikkat etmeme rağmen hiçbir tutukluk izlemedim VE AYRICA renkler ve keskinlik kalite olarak çok ciddi arttı......
    bunu sadece bende söylemiyorum,,,,,birçok AV forumda LC ile PLAZMA farkı gibi bu da aynı şekilde yazılıp duruyor......

AYRICA beni geri kalan onda dokuz çok fazla ilgilendiriyor.....şu an bu yazıları bir yandan MTV izleyip, bir yandan MSN ile arkadaşlarla sohbet ederken ve bir yandan rapid ile film indirirken ve tabiiki HTPC kullanarak yazıyorum dediğin gibi BEKLENTİLER çok önemli.......ben daha fazlasını istiyorum.....

Avatar 1080p nezaman çıktı acaba?Yoksa benimmi haberim yok :S

• quote:

herhalde şaka yapıyorsun
    http://www.blu-ray.com/movies/Avatar-Blu-ray/7847/
     Novatron iamm NTR81WT için yorumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

herhalde şaka yapıyorsun
    http://www.blu-ray.com/movies/Avatar-Blu-ray/7847/

yok izledim diye yazınca şaşırdım kusura bakma :)

• quote:

yok izledim diye yazınca şaşırdım kusura bakma :)

evet izledim......hatlar karıştı herhalde
    resmi olarak yakında çıkıyor ama hani derler ya arayan bulur..........................
    DH kurallarına ters düşüp başıma sorun açmak istemem.....anladın sen

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Takılarak gitme konusunda HTPC görmediğim için bir kıyaslama yapamam, öyle diyorsan doğrudur. Öte yandan takılma konusunun işlemci performansı ile ilgili olmadığına eminim. Bu media playerin görüntüyü ekrana gönderme şekliyle alakalı birşey olsa gerek. Mhz ve performans konusunda da şunu diyeceğim, sadece video oynatmak için tasarlanmış bir işlemci ile genel amaçlı kullanım için tasarlanmış bilgasayar işlemcisi hızlarına bakarak kıyaslanamaz. Bunu CPU test tablolarında da görebilirsin, en üstte her zaman saat hızı en yüksek olan işlemci yer almaz. Şöyle düşün, Sigma 8655 500 Mhz hızında çalışıyor, şimdi sen bunun karşısına 500 Mhz'lik Pentium 3 işlemci koyabilir misin ? 500 Mhz'lik herhangi bir bilgisayar işlemcisi HD oynatabilir mi ? HTPC'nin asıl gücü Nvidia görüntü biriminden geliyor. O olmazsa Atom işlemcisi bunun altından tek başına kalkamaz.

• quote:

Takılarak gitme konusunda HTPC görmediğim için bir kıyaslama yapamam, öyle diyorsan doğrudur. Öte yandan takılma konusunun işlemci performansı ile ilgili olmadığına eminim. Bu media playerin görüntüyü ekrana gönderme şekliyle alakalı birşey olsa gerek. Mhz ve performans konusunda da şunu diyeceğim, sadece video oynatmak için tasarlanmış bir işlemci ile genel amaçlı kullanım için tasarlanmış bilgasayar işlemcisi hızlarına bakarak kıyaslanamaz. Bunu CPU test tablolarında da görebilirsin, en üstte her zaman saat hızı en yüksek olan işlemci yer almaz. Şöyle düşün, Sigma 8655 500 Mhz hızında çalışıyor, şimdi sen bunun karşısına 500 Mhz'lik Pentium 3 işlemci koyabilir misin ? 500 Mhz'lik herhangi bir bilgisayar işlemcisi HD oynatabilir mi ? HTPC'nin asıl gücü Nvidia görüntü biriminden geliyor. O olmazsa Atom işlemcisi bunun altından tek başına kalkamaz.

elbetteki hocam işlemci eğer HD için optimize edilmiş ise daha yüksek performans gösterecektir......
    zaten artık HD oynatırken ağırlıklı olarak iş CPU ya değil GPU ya düşüyor....tabiiki HD oynatma performansına bakıp ekran kartı seçmek lazım
    bende zaten HTPC ile ilgili bir topicde bunu yazdıydım.....1080p bluray oynatmada iyi performans almak için hangi ekran kartı gibi....
    zaten bu konuda sayısı çok fazla olmasada birkaç tane güzel yazı ve inceleme var
    meselahttp://www.xbitlabs.com/articles/video/display/media-playback.html
    bu tip yazılarda göreceğiniz üzere "High-Definition Video Playback" yani yüksek çözünürlüklü video oynatmada bugün kısa bir teknolojik geçiş dönemi yaşıyoruz.......çok kısa bir zaman içinde standartlarda ve dolayısıyla codec lerde çok büyük değişiklikler yaşanacak............
    http://www.iboum.com/artkill/chipsets.php intelin de bunu gözleyip bu pazardan pay almak için 800MHz lik CE3100 medya işlemcisi çıkaracağı biliniyor....yani ortalık yakında çok karışacak......yeni HD formatları.......yeni işlemciler.....hızla demode olan teknoloji ve ürünler gibi....çok dikkatli olmak lazım.............
    bu dönem içinde bir çok ucuz ve basit medya oynatıcısı donanım olarak UPGRADE edilme şansları olmadığı için çöp kutularını boylarken yepyeni standartlara sahip ve üst kalitede yeni ürünler çıkacak.............çünkü yeni standartlara uyum yazılım güncellemesi ile çözülemeyecek, donanım güncellemesi şart olacak......
    işte bu dönemde en mantıklı yatırım HTPC.....çünkü DONANIMI GÜNCELLEME ŞANSINIZ VAR.....
    AV sitelerinde ve forumlarındaki incelemelerde görülüyorki giriş seviyesi ama akıllıca toplanmış bir HTPC şu an 667MHz lik sigma 8642/8643 kullanan bir medya oynatıcıdan çok daha iyi bir performans ve görüntü kalitesi sunuyor.....
    olay bütçe ile de ilgili elbette......ama görünen o ki, geçmişte tüm dünyada VHS varken bizim ülkemizde betamax 'a hücum edilip kısa bir süre sonra betamax'ların çöpe atılması gibi bir medya oynatıcısı modası yaşamaktayız/yaşayacağız.......çok yakında maalesef dünya üzerinde üretim olarak değil ama tüketim olarak üst sıralara yerleşmeye başlamış ve çok ciddi bir TÜKETİM TOPLUMU olmuş ülkemize yüzlerce farklı marka altında çin malı ucuz ama kalite takıntısı olmayan medya oynatıcıları dolacak.....ama çok büyük miktarı hızla değişen standartlar nedeni ile 2-3 sene içinde çöp olacak.......yine çılgın tüketim anlayışımız cebimizdekini son kuruşuna kadar harcamaktan bizi alıkoyamayacak.......yatırım yapmaktan çok tüketir olduk.....bu açıdan da HTPC'nin bir yatırım, medya oynatıcılarının ise bir tüketim malzemesi olduğunu düşünmekteyim........
    benim araştırıp öğrendiğim ve inandığım da budur
    sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 26 Mart 2010; 17:39:43 >

• Konu yine HTPC tartışmasına dönmüş..

Ben o kısma girmeden cihaz üstünde yorumumu yapayım.

Realtek 1283 işlemcisi ile 1073 işlemcisi TAMAMEN AYNI işlemcidir. 1283 işlemcisinde fazladan kayıt ve karasal dijital yayın (DVB-T) çözme becerisi vardır. Video oynatma özellikleri aynıdır.

Türkiye'de DVB-T yayın sadece Ankara ve İstanbul'da pilot uygulama olarak ve sınırlı miktarda yapılmaktadır. Dolayısıyla, bu şekilde TV yayını alıp izlemek pek mümkün değil.

Video özelliği olarak da üstün tarafı yok.

Diğer taraftan, her ne kadar kaliteli bir ürün olsa da cihazın satış fiyatı muadilleriyle kıyaslanınca fahiş denilebilecek kadar yüksek kanımca..
  • arkadaslar merhaba arkadasımla beraber 10 gun hepsiburadadan once 1.5 tb modelini aldık o kadar para verince dehset bır alet beklıyorsunuz ama hayal kırıklıgı yasadık malzeme kalıtesı sıfır urunun hard disk kapagı tutmuyor ıkısındede oyle ve oynattıgı fılmler wd live kadar ıyı degıl urunu 8 gun dolmadan ıade ettık hepsıburadaya tesekkur edıyoruz urunun ıadesını hemen kabul ettıler kesınlıkle o cıhaz o kadar parayı haketmıyor
  • Simdi benim kafam karisti.1-2 ay icinde bir media player almaya karar verdim.WD nin live modelinde karar kilmistim fakat, iamm NTR81WT FULL HD modelini onerdi arkadas.Ben sadece kaliteli film seyretmek istiyorum, oyle cok fazla ozelliklerin arasinda bogulmak istemiyorum.Hangisini almaliyim sizce.
  • RTD1283'ün esprisi sadece DVB-T kayıttır. Novatron'da RTD1283 var iyi güzel de, kayıt özelliğini kullanamadıktan sonra ne anlamı var kocaman bir media player almaya? Dark Mini Mania al çantana at sağa sola götür HD MKV izle. Ben şahsen çok memnunum. Sorun yaşadığımda paşalar gibi teknik desteğimi alıyorum. diğer markaları kullanan arkadaşlarım çok sıkıntı yaşıyor ve bunu paylaşacakları muhatap yok denecek kadar az.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.