Şimdi Ara

Yamaha HTR 6030 sorularım var...(Blueray ve PS3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün İtitbarı ile Yamaha HTR 6030 giriş seviyesi anfime kavuştum, hoparlör seti olarakta Quadral 5+1 sistem bağlı. Benim Yamaha receiver kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak yanıtlarsanız memnun olurum.

1- PS3'üm Optik kablo ile bağlı, Oyunlarda full 5+1 olarak sistem devreye giriyor, burda problem yok, faka Blue Ray filmler devamlı ön 2 speaker olarak açılıyor bunu bir türlü Filmin menüsünden PCM 5.1 Uncompressed seçmeme rağmen 5 höparlörüde aktif olarak çalışır göremedim ekranda. Bir yerde yanlışım var sanırım, PS3'tende Blu Ray audiolar linear PCM seçili.

2- Digitürk Coaxial'den bağlı, burda problem yok ama herhalde Digitürkün doğasından burda da hiçbir kanalda 2 hoparlörden fazlası kullanılamıyor(elbette decoder sayesinde virtuel olarak sesi bölebiliyorum ancak ekranda yani Yamahanın ekranında herzaman 2 hoparlör aktif) ki sanıyorum bu durum normal.

Şimdilik sorularım bu kadar, aynı anfiden kullanan varsa bana ayarları( digitürk ve PS3 olarak) hakkında bilgi verirse sevinirim

Teşekkürler.

• Kendi yamaha anfimde direct 5 channels music e alınca digiturk te de her kanalda hepsi calısıyor.
    bir bak istersen var mı öyle bir scene.
  • Evet üstadım 5 Channels Music "enhancement" uyguladığınızda her höparlörden ses geliyor, ama dediğim gibi bunu decoder sayesinde yapıyor yoksa yayının 5.1 geldiğinden değil. Ben merak ettim sadece DT seyredipte gerçek 5.1 alabilen oluyormu diye, ama sanırım yayından dolayı hiçbir zaman 5 hoparlörüde ekranında açık göstermiyor.

Peki hadi bunu anladım ama Blueray seyrederken neden ekranında hoparlör resimlerinin hepsi yanmıyor onu anlamaya çalışıyorum.....

Teşekkür ederim ilginize.

Örneğin digiturk plus aldıgımızda, lig tv ye gelince otomatik olarak 5.1 e geçiyor..

Şimdi kafamada bir tek şu Blueray olayı kaldı onuda aşabilirsem herşey çok güzel olacak.
    Optik bağlantı üzerinden bu sesi AV Receiver'a gönderirsen bu sıkıştırılmamış ses verisi DD digital olarak dönüştürülür ve yayınlanır.
    PS3'ün ses çıkışını düzenleyen kısımda "auto" diye bir seçenek varsa onu aktif hale getir, sorun çözülür diye düşünüyorum.
    Digitürk yayınına DD ya da DTS desteği sağladığında sistem gerçek 5.1 olarak çalışır, şimdilik stereo ses alman normal,
    Selamlar...

Orjinalden alıntı: kursad_75

Sıkıştırılmamış 5.1 PCM'i AV Receiver üzerinden dinleyebilmenin iki yolu var sevgili İtfayeci,
    Hdmi bağlantı ya da 5.1 analog bağlantı, bu durumda PS3-AV Receiver bağlantınla sıkıştırılmamış PCM dinlemen mümkün görünmüyor ne yazık ki...
    Optik bağlantı üzerinden bu sesi AV Receiver'a gönderirsen bu sıkıştırılmamış ses verisi DD digital olarak dönüştürülür ve yayınlanır.
    PS3'ün ses çıkışını düzenleyen kısımda "auto" diye bir seçenek varsa onu aktif hale getir, sorun çözülür diye düşünüyorum.
    Digitürk yayınına DD ya da DTS desteği sağladığında sistem gerçek 5.1 olarak çalışır, şimdilik stereo ses alman normal,
    Selamlar...

Teşekkür ederim üstad deneyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İtfayeci, amfi de ayar yaptıgın zaman, mesela sesi acıp kapadıgın zaman tv de cıkıyor mu goruntusu? ses kısıldı seklinde..
  • Üstadım Anfi ile Tv'im arasında hiçbir bağlantım yok doğal olarak. Bu sebepten "on-screen" herhangi bir menü göremiyorum. PS3 direk HDMI ile TV'ye, Optik ile de Anfiye bağlı. Digitürk'te scart ile TV'ye , Coaxial ile anfiye bağlı. Yani anfi üzerinden herhangi bir görüntü aktarımı yapmadığım için sanırım soruna cevap veremiyorum....

Saygılarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 23 Ocak 2008; 15:53:39 >

Meraktan soruyorum neden böyle bir bağlantı kurmadın? :)
  • Hehehe.... alışmadık popo'da don durmaz misali sanırım....Eski sistemimde aynen bu şekilde bağlı idi. PS3'ün görüntüsünü zaten direk Anfi üzerinden HDMI 1080p sebebi ile vermem mümkün değil, ancak Digitürk'ü görüntü olarak Anfiye verebilirim ancak denemedim. Scart'ım kalite sayılabilecek altın uçlu olanlardan şimdiye kadar görüntüde problem hiç yaşamadım belki ondan araya anfiyi katıpta görüntü kaybı yaşayabilirim korkusu da var sanırım.

Orjinalden alıntı: Emirism

anladım
    güle güle kullan o zaman :)

Teşekkürler.

Orjinalden alıntı: İtfayeci

Selamlar,

Dün İtitbarı ile Yamaha HTR 6030 giriş seviyesi anfime kavuştum, hoparlör seti olarakta Quadral 5+1 sistem bağlı. Benim Yamaha receiver kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak yanıtlarsanız memnun olurum.

1- PS3'üm Optik kablo ile bağlı, Oyunlarda full 5+1 olarak sistem devreye giriyor, burda problem yok, faka Blue Ray filmler devamlı ön 2 speaker olarak açılıyor bunu bir türlü Filmin menüsünden PCM 5.1 Uncompressed seçmeme rağmen 5 höparlörüde aktif olarak çalışır göremedim ekranda. Bir yerde yanlışım var sanırım, PS3'tende Blu Ray audiolar linear PCM seçili.

2- Digitürk Coaxial'den bağlı, burda problem yok ama herhalde Digitürkün doğasından burda da hiçbir kanalda 2 hoparlörden fazlası kullanılamıyor(elbette decoder sayesinde virtuel olarak sesi bölebiliyorum ancak ekranda yani Yamahanın ekranında herzaman 2 hoparlör aktif) ki sanıyorum bu durum normal.

Şimdilik sorularım bu kadar, aynı anfiden kullanan varsa bana ayarları( digitürk ve PS3 olarak) hakkında bilgi verirse sevinirim

Teşekkürler.

peki bluray filmin içindeki menüden ayarlar var onları denedinmi ?
    true hd
    dts gibi
    5.1 gibi ayarlar var bi bak belkli işine yarar

• quote:

Selamlar,

Teşekkürler.

Ben htr5930'uma optik kablo ile bağlayıp, ps3'ün ayarlarından ses çıkışını pcm ayarladığımda hiç ses alamamıştım. Ne zamanki ayarlardan bitstream'i seçtim o zaman dts veya dd 5.1 ses alabildim.

• quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Selamlar,

Teşekkürler.

Ben htr5930'uma optik kablo ile bağlayıp, ps3'ün ayarlarından ses çıkışını pcm ayarladığımda hiç ses alamamıştım. Ne zamanki ayarlardan bitstream'i seçtim o zaman dts veya dd 5.1 ses alabildim.

Evet az evvel yabancı forumlardan da okuduğuma göre Bluray'ler için Optik bağlantı altında "bitstream" seçilmesi gerekiyormuş. Akşama deneyip neticeleri buraya asarım ki herkes faydalansın.

• Birde arkadaşlar, bu model ile rx-v 361 model aynı imiş yabancı forumlarda okuduğum kadarı ile. Yamaha RX-V 361 ismini koyup high end diye saçmasapan bir ayrıma gitmiş, Kafam karıştı şimdi bu 2 modelde aynı mı?? HTR 6030 / RX-V 361

http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=552126 BU 6030

http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=552118&CTID=5000300 BUDA RX-V361

Saygılarla.

Alıntı: http://www.productwiki.com/yamaha-rx-v361

"The whole naming convention thing by Yamaha leaves a bad taste in my mouth. There is speculation that this RX-V361 and HTR-6030 are the same receiver and the only reason they have different model numbers is so that big box stores and specialty stores can't price match. You'll find the HTR-6030 at the big stores, and the RX-V361 and the specialty stores." Ne kadar doğru bilemem tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 24 Ocak 2008; 12:10:16 >

• Kendi son soruma kendim cevap buldum.....

HTR serileri ABD, RXV serileri ise Avrupa için adlandırılmış. Yani cihazlar aynı imiş.

Neticede Blueray audio(optical) "bitstream" olarak seçili olmak zorunda PS3 tarafında. Böylece "dolby digital" olarak ses alabildim, 5 hoparlördende.

Saygılarla.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.