Yeni nesil mkv x264 4591 kbps ve üstü hiç bir medyayı açmıyor ki şu an çıkan tüm mkvler mesela 1080p 9000 kbps değerlerinde bu düzeltilmesze aleti aldığıma pişman olacağım.
Başlangıç ve toy story mkv filmleri de açmadı inşallah yeni yazılımla bu sorun çözülür.
Merhaba,
Novatron Ntr81wt'nin yeni firmware yazılımı 73 çıktı.
Yeni yazılım'a aşağıdaki link'ten ulaşabilirsiniz;
Cihaz başlatırken bazı sabit disklerin tanınma sorunu düzeltildi
Medya oynatımı sırasında uyku fonksiyonunun düzgün çalışmama sorunu giderildi.
GMT saat özellikleri kurulum menüsüne eklendi, böylece internet servisleri kullanım esnasındaki zaman farkı ile alakalı sorunlar ortadan kalkmış oldu.
İlginize şimdiden Çok teşekkür ederiz.
merhaba bir şey sara bilirmiyim
her türlü harici hard diski cihaza bağlıya biliyormuyum (usb den)
quote:
Orijinalden alıntı: yigidoumit
merhaba bir şey sara bilirmiyim
her türlü harici hard diski cihaza bağlıya biliyormuyum (usb den)
Merhaba,
Usbden istediğiniz harddiski bağlayabilirsiniz.Marka,model veya boyut önemli değildir.
Yaklasik olarak 3 ay once cihazi aldim.Oldukca memnunum ancak altyazi renk secenegi bulunmuyor.
12 gb Avatar.Extended.Colectors.Edition 720p AVC; 1280x720pxl @ 8145Kbps, 23.976fps ses var görüntü yok yeni yazılımla düzelir diye bekledim ama alakası yok bu konuya birdaha mesaj atmıcam bundan sonra çıkacak filmleri açmıyacağı belli oldu wd life bile 40mbs filmleri çatır çatır açarken bizim alet 8mbs açamıyor.
iamm.pl sitesinde 75 nolu versiyon gözüküyor, turanlı'da en son 73. Deneyen oldu mu bu versiyonu?
ARKDAŞLAR ŞÖYLE BİR PROBLEM DAHA VAR MESELA İNDİRDİĞİM .MKV FİLMLERE ALT YAZI VEYA SES GÖMÜYORUM MKVTOONİX PROĞRAMI YARDIMI İLE ANCAK MKVTOOLNİX PROĞRAMINDAN ÇIKAN TÜM FİLMLER ÇALIŞMIYOR ŞU AN SES ALTYAZI VAR ANCAK GÖRÜNTÜ YOK YANİ NE YAPACAM BENDE BİLMİYORUM NEYDEN KAYNAKLANIYOR ACABA PCDE HİÇ ÖYLE PROBLEM YOK ANCAK CİHAZ AÇMIYOR ..
slm ürünü 1TB olarak aldım fakat mkv dosyasında alt yazı gözükmüyor ne yapmalıyım ama avi dosyasında alt yazı gözüküyor
alt yazıyı nasıl eklemişsin gömülü mü yoksa aynı kasöre mi eklemişsin gömülü değilse eğer mkv dosyası ile alt yazı dosya adları birebir olması lazım yani ÖRNEK: FİLM :The.International.1080p.BluRay.x264-HD1080 Altyazı:The.International.1080p.BluRay.x264-HD1080.str
öyle olması lazım açılır bi öyle dene
tamam sorunu hallettim ama fan sesi yüzünden bugun cihazı iade etmek zorunda kaldım bu ürünü alacaklar fan sesini göz önünde bulundursunlar
fan sesi mi :) 50 kuruş kadar fanı var zaten bende hiç sesi yok hatta çalıştığını bile fark etmiyorsunuz aldığınız üründe bişey vardı herhalde...
quote:
Orijinalden alıntı: TerraMino
Konu başlığının fazla ilgi görmemesine rağmen, işlemcisi hakkında yabancı forumlarda yazılanlar nedeniyle bu cihazdan test amacıyla bir tane getirttim. Cihazı ilk kullanmaya başladığımda ekrandaki görüntüde başta anlayamadığım bir düzgünlük farkettim.
Cihazdaki Realtek işlemcisi Upscaling+Image Enhancement+Digital Noise Reduction özelliklerine sahip ve bu işlemci gerçekten iyi iş çıkarıyor. Elimde WDTV Gen1 cihazı da vardı. İkisini karşılaştırdım.
Her iki cihazın çıkışlarını da 1280x720p 60Hz olacak şekilde ayarladım. 624x352 çözünürlükte Xvid ile kodlanmış bir dizi sahnesinde iki oynatıcıyı da durdurarak ekran fotoğrafı çektim. Fotoğraflara müdahale etmeden %100 crop ile Photoshop yardımıyla aynı resimde topladım. Dizinin orijinal sahnesini de orijinal çözünürlüğünde ekledim.
Kanal logosunda yer alan "o" ve "b" harfleri ile "HD" ibaresi durumu net bir şekilde gösteriyor. WDTV, yanılmıyorsam Photoshop'un da kullandığı Bicubic Image Resizing yapıyor. Gürültü önleme vs herhangi bir işlem uygulamıyor. Realtek işlemcili Novatron ise muhtemelen Lanczos ya da Spline modunda Image Resizing yapıyor.
"HD" ibaresindeki "H" harfinin alt uçları, asıl görüntünün çözünürlüğü düşük olduğundan dışarı çıkıntılı ve yuvarlakmış gibi görünüyor. WDTV bu şekilde yorumlayarak ekrana gönderiyor. Novatron'daki Realtek işlemci ise kullandığı algoritma nedeniyle bu kısımda, "H" harfinin alt kısımlarını düzleştiriyor. Logonun sağında bulunan kurdeleye benzer şeritin dış kısımları Realtek tarafından daha düzgün yorumlanmış. WDTV'deki Sigma işlemcisi ise bu bölgeyi daha tırtıklı şekilde işliyor. Yine logo içindeki "G", "o" ve "b" harflerinin dış çeperleri, Novatron tarafında daha düzgün bir şekilde yuvarlatılmış.
Cihaz işlemcisi gürültü azaltma da yapıyor ve kumlu sahnelerde belirgin fark yaratıyor. Görüntüye yapılan işlemlerin iyi sonuç veriyor olmalarına rağmen, bunların menüler aracılığıyla devreye alınması ya da kapatılması mümkün olsa daha iyi olabilirmiş.
Karşılaştırma resmini aşağıya koyuyorum. Resim JPEG formatının özelliği nedeniyle bozulmasın diye, PNG formatında kaydettim.
bu cihazda upscaling ozelligi oldugu "bilgisini" nereden edindiniz yani kaynagi nedir acaba? video ayarlarinda TV-out'un farkli degerlere (PAL, 480p, 720p, 1080p, vs.) ayarlanabilmesi, ornegin 480p kalitesindeki bir film dosyasinin, TV-out ayarini 1080p'ye ayarladiniz diye 480p'den 1080p'ye upscale edildigi anlamina gelmiyor bildigim kadariyla...
ELİMDE GARANTISI DEVAM EDEN NOVATRON NTR81 WT MODELI VAR 425 TL FATURASIYLA DURUYOR BUTUN APARATLARIYLA VERILECEKTIR 250 TL YE VERIYORUM ALMAK ISTEYENLERE ANKARADAN ELDEN TESLIM EDERIM KUTUSU HERSEYI DURUYOR ÇİZİK DAHI BULURSANIZ IADE KABUL EDERIM IHTIYACTAN BU FIYATA VERIYORUM CIHAZI BILEN BILIR TV DEN KAYIT DAHIL OLMAYAN ÖZELLIGI YOKTUR ANKARADA OTURANLARA EVIMDE ACIP DENETEBILIRIM ...HAYIRLI GUNLER DILIYORUM
arkadaslar bu oynatıcı mevcut elimde uzerindeki surum C09 ile başlayan surum ancak bazı filmlerdeki sesleri gormuyor bunu nasıl duzeltebilirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme