Şimdi Ara

Noterde güvenli ödeme başlıyor, dolandırıcılıklara büyük önlem hayırlı olsun. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
2
Favori
10.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cem1907

ayni banka olursa bir sorun olmaz aninda geciyor ama farkli banka olursa hafda ici ulasir
    genelde oyle olması lazım ama dün 2 ziraat hesabı arası yaptığım transfer gitmedi tuhaf.

diğer arkadaşa cevabım haftasonu iş mi yapılır ya
  • başkasının kartı ile çekim yapılırsa ve kart sahibi benim bilgim dışında derse ne olucak?
    yine havaleyi yapan kişi farklı, noterde aracı üstüne alacak olan kişi farklı ise ? havaleyi yapan kişi aracı ben almadım ki başkasına vermişsiniz der ise ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.extreme10 -- 3 Ocak 2020; 21:0:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.extreme10

başkasının kartı ile çekim yapılırsa ve kart sahibi benim bilgim dışında derse ne olucak?
    yine havaleyi yapan kişi farklı, noterde aracı üstüne alacak olan kişi farklı ise ? havaleyi yapan kişi aracı ben almadım ki başkasına vermişsiniz der ise ?
    alıcının banka/kredi kartı kendisine ait olmak zorunda yoksa

Otomobilin Mesut Abisiyoutube
    Şeytanın bile aklına gelmeyecek dolandırıcılık yöntemleri
    https://www.youtube.com/watch?v=F1RhHpAbin4

bu dolandırıcılığın önüne yine geçilemez.
    konuya pek vakıf değilim belki de sadece parayı emniyete
    almak için havuzda tutacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santelmo -- 4 Ocak 2020; 4:49:25 >

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    İşlem masrafi olacaktır elbet, lakin bunu kullanmak zorunlu olmayacak zannımca. Eger saticiya guvenmiyorsa ve islem masrafindan kacmak icin parayi direk verip dolandirilirsa birsey diyemez o zaman

• son derece yerinde ve geç kalınmış bir uygulama

arabasını satan için parası güvenli bir havuzda

arabayı alan içinde ödediği para güvenli bir havuzda

kimse ben paramı alamadım ben arabamı alamadım demeyecek

olay budur, 2.el piyasası biraz hareketlenir galericilerin işleri açılır
  • Topluca .....ilecek ......in.

• İnşallah noteri dolandırmazlar

• santelmo S kullanıcısına yanıt
    bu konuyu diyorum bu dolandırılıcıgı biliyorum yine bu şekilde yapmasınlar işte gerçi bize para noterin hesabından gelicek sonuçta bunu ancak bi avukat yanıtlar heralde net olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: Vomitory

son derece yerinde ve geç kalınmış bir uygulama

arabasını satan için parası güvenli bir havuzda

arabayı alan içinde ödediği para güvenli bir havuzda

kimse ben paramı alamadım ben arabamı alamadım demeyecek

olay budur, 2.el piyasası biraz hareketlenir galericilerin işleri açılır
    parayı havuza aktaran kişi farklı kardeşi vs dedigi biri aracı sattgımız adam farklı ise ne olucak böyle bi doladırıcılık vardı bunun önüne geçilemez gibi duruyor yine

• Ekimde aracımı sattım. Noterde işlemlere başlattık, paranın hesabıma geçmesini bekliyorum. Noterin kapanmasına 30 dk gibi bir süre vardı. Noterde çalışan görevliler noter beyin birazdan çıkacağını söyleyip para gelmeden evrakları imzalamam için baskı yaptılar, bır sıkıntı çıkarsa kağıtları yırtarız dediler. Bende garantici biri olduğumdan imzalamadım, mırın kırın ettiler. Bu olaydan sonra notere bile güvenim kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 4 Ocak 2020; 15:36:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Navi

mevcut yöntem 2000li yıllara yakışmayacak kadar ilkeldi. 1 ay önce hafta sonu, noterde iğne atsan yere düşmez kalabalık varken imza atmadan evvel para saydık, araç sattık. o kalabalıkta açıkta para saymak... paranın bir kısmı sahte çıksa ne yapacağız? hiçbirşey.

darısı gayrımenkul alım satım işlemlerinin başına.
    Hafta içi yapın işlemi.. Ya bankaya yada döviz bürosuna gidip rica ederek makinede para saycaz deyin yardımcı oluyorlar Ben öyle yapardım.. Zaten Sizinle birlikte gelmek istemeyen alıcı dolandırıcıdır Ben çook gördüm öyle son anda farklı bahanelerle vazgeçen.. Millet çakal olmuş sahte para kakalicak insan arıyor

• cosef kullanıcısına yanıt
    6 tane araç aldım 5 adette sattım bugüne kadar 1 bardak çay vermediler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğer konu Türklerse bir üç kağıt mutlaka bulurlar.

• Bu hükümet vatandaşın yararına bir şeyi maddi menfaat olmadan yapmaz.bu işlemden %kaç kesecekler acaba .

• onlarca noterin yapacağı işi, 10 mblık bir uygulama ile çok basit yapabilirsin
    e-devlet'e atsana şu al-sat işini işte, sahibinden sitesi gibi çalışır ama alıcı aracı seçip ürünü alabilecek. ne notere gerek kalır ne de dolandırmalar....

ayrıca, noter o işi bedava yapmaz, 225 olan satış işlemini 300 yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 5 Ocak 2020; 0:15:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başladı mı bu uygulama?

• Yıllardır yapılması geereken bir uygulama sadece araç içinmi geçerli ev için yokmu onu anlamadım her türlü alım satım işi için noterin para havuzu olması lazımdı noterin amacı ne o zaman yıllardır insanların birbirlerini dolandırmasını izlediler yargıya gereksiz davalar çıktı
  • aynı teranenin gayrimenkul satışlarında da uygulanabilmesi dileği ile.
  • Bu şekilde ödeme yapabilen oldu mu acaba? Sistem nasıl işliyor, google da 1 saattir arastiriyorum 1 tane sitede de şu şekilde yapilacak demiyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.