Şimdi Ara

Notebooku Tv ye bağlamak.Lütfen Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Notebookta işlerimi hallederken yanında duran tv de film falan izlemek istiyordum.Bu yüzden Vga to Scart kablo aldım.Resimde görülen kablo.Bir ucu Notebookumun VGA çıkışına bağlı , Diğer scart ucu , CRT tüplü Philips Tv ye bağlı.Ama görüntü alamıyorum bir türlü.Bütün ayarlarıyla oynadım durdum.Ama siyah ekrandan öte gidemedim.Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran kartım 9600 gt ddr3.Tv Philips Klasik tüplü tv.Arkasında sadece 2 Scart girişi var. EXT 1 ve EXT 2 diye.
    Görüntü alabileceğim kanallarda AV1 - EXT - YC2 - DVD - VCD - VCR - LD - GAM ( Siyah ekranlı çıkan kanallar ) ( Bunlardan sanırım işime yarayan AV1 olacak )

Ne yapmam gerekiyor sizce ?

Okuduğum bazı sitelerde VGA - Scart Kablosunun Notebooktaki digital sinyalleri çözüp Tv ye aktaramadığını söylüyorlar.Öyleyse bu kablo neden üretilsinki diye düşünüyorum bende.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Davighbayk -- 21 Mart 2009; 17:40:22 >

• Görüntü almak için laptoptan fn tuşları ile vga çıkışını aktif ediyor musunuz?
    Yada ekran kartı ayarlarından ayarları kurcalamayaı deneyin.

Laptop ta s-video tv-out çıkışı varsa bu çıkışa uygun kablo ile de çıkış alabilirsiniz,
    scart dönüştücüler ile bu çıkışı da tv ye scarttan bağlayabilirsiniz.
  • anladığım kadarıyla iki ekranda ayrı işlem yapacaksınız
    bunun için görüntü ayarlarından ikinci monitörü seçip "masaüstümü bu monitöre genişlet" seçeneğini aktif etmelisiniz
    aksi halde iki ekranda aynı işlem görünecektir

tv ye görüntüyü ise arkadaşın dediği gibi fn tuşu ile beraber ilgili düğmeye (genellikle f5) basarak etkinleştirebilirsiniz
  • çok teşekkürler yardımlarınız için ama maalesef hala sonuca ulaşabilmiş değilim... :(
  • Değerli dostum, öncelikle televizyonunun PC kanalını açacaksın( Muhtemel AV-AV1-AV2-PC) pc kanalını açacaksın çünkü bağladığın bu kablo yayını PC kanalında yayım yapıyor. Daha sonra laptopunun markasını bilmemiz gerek asus için FN+F8 örneğin o kısa yolu bulmalısın. Sorunun basit tedirgin olmana gerek yok. Bunların hepsini yaptın fakat gene olmadıysa bilgisayarında bir klasör aç be laptopunun ekranının dışına kadar kaydır, tv ekranına geçişini görceksin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gündüz Yürüyen Zombi

Değerli dostum, öncelikle televizyonunun PC kanalını açacaksın( Muhtemel AV-AV1-AV2-PC) pc kanalını açacaksın çünkü bağladığın bu kablo yayını PC kanalında yayım yapıyor. Daha sonra laptopunun markasını bilmemiz gerek asus için FN+F8 örneğin o kısa yolu bulmalısın. Sorunun basit tedirgin olmana gerek yok. Bunların hepsini yaptın fakat gene olmadıysa bilgisayarında bir klasör aç be laptopunun ekranının dışına kadar kaydır, tv ekranına geçişini görceksin.

Scarttan bağlı bir görüntüyü PC den nasıl seçecek ki?

AV,AV1 AV2 gibi kanalların birisinden seçecek.PC seçeneği yoktur o televizyonda.Olsa idi vga,dvi,hdmi girişi olurdu zaten.

• bu gibi işlemlerde bilgisayarı yeniden başlatmak gerekebilir
    önce fn düğmesi ile kullanılacak düğmeyi bulun
    f1, f2, f3,....f12 düğmelerinin birinin üzerinde monitör resmi vardır
    fn düğmesine basılı tutarak o düğmeye basın
    bu kombinasyon üç seöeneklidir
    bir kere basarsabız görüntü sadece laptoptadır
    ikinci kere bastığınızda görüntü sadece tvye gider
    üçüncü de her iki ekranda görüntü vardır

laptop modellerine göre bu sıra farklılık gösterebilir
    ve bu işlemi yaptığınızda bilgisayarı yeniden başlatmak gerekebilir

laptoplarda genellikle s-video çıkışı da bulunur
    tv de s-video girişi varsa kötü bir görüntü ile kullanabilirsiniz (filmlerde iyidir, masa üstü ve windows uygulamaları kötüdür)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar merhaba arkadaşlar.. Sorunum halen devam ediyor.Biraz daha bilgi vermek istedim sizlere.Sanırım az bilgiyle çok şey istedim sizden.

Fotoğrafları yayınlıyorum sizler için ..

Evet ilk foto scarttan..Tv Philips Marka 73 Ekran.Üzerinde sadece 2 Scart girişi var görüldüğü üzere.Ve EXT1 - EXT2 yazmakta..

2.Foto Ekranın FN+f4 tuşuyla seçilmesi. 1.seç. Sadece Laptop 2.Seçenek Tv 3.Seçenek LCD+CRT CLONE 4.Seçenek LCD+CRT dualview

3.Foto ekran ayarlarıyla ilgili.Görüldüğü gibi 2. Ekranımda özellikler bu..

4.Foto ise Kabloyla ilgili.Basit bir VGA TO SCART kablosu ve 5 mt. uzunluğunda..

Umarım bu fotolardan sonra sorunuma çare bulabilirsiniz. :) Tekrar çok teşekkürler yardımlarınız için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Davighbayk -- 24 Mart 2009; 4:21:57 >

• Kablonun vga kısmını laptopa scart kısmını da tv ye bağladıktan sonra,
    hangi scart a bağladıysan tvden de av kanalını ona getireceksin (EXT1, EXT2 vs..)

Daha sonra fn+f4 ile 3 veya 4. seçeneğe geçiceksin.
    Bu sırada veya olmadıysa yeniden başlattığında normalde görüntü gelmesi lazım.

Hala olmuyosa nvidia kontrol panelini aç ve tv kurulum sihirbazını çalıştır.
  • evet @m_runo nun dediği gibi yapabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_runo

Kablonun vga kısmını laptopa scart kısmını da tv ye bağladıktan sonra,
    hangi scart a bağladıysan tvden de av kanalını ona getireceksin (EXT1, EXT2 vs..)

Daha sonra fn+f4 ile 3 veya 4. seçeneğe geçiceksin.
    Bu sırada veya olmadıysa yeniden başlattığında normalde görüntü gelmesi lazım.

Hala olmuyosa nvidia kontrol panelini aç ve tv kurulum sihirbazını çalıştır.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.. Sorunum hala devam etmekte ama sizi daha fazla yormak istemiyorum..Dediklerinizi aynen yaptım..Ama bir türlü ekran görüntüsü alamadım maalesef.. artık pes etmiş durumdayım .. napalım .. kısmet değilmiş diyelim..

Tekrar yardımı dokunan herkese teşekkürler..
  • O zaman kablo ile alakalı olabilir, eğer normal tv-out çıkışı varsa
    s-video kablosu ile görüntü almaya çalış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orjinalden alıntı: Gündüz Yürüyen Zombi

Değerli dostum, öncelikle televizyonunun PC kanalını açacaksın( Muhtemel AV-AV1-AV2-PC) pc kanalını açacaksın çünkü bağladığın bu kablo yayını PC kanalında yayım yapıyor. Daha sonra laptopunun markasını bilmemiz gerek asus için FN+F8 örneğin o kısa yolu bulmalısın. Sorunun basit tedirgin olmana gerek yok. Bunların hepsini yaptın fakat gene olmadıysa bilgisayarında bir klasör aç be laptopunun ekranının dışına kadar kaydır, tv ekranına geçişini görceksin.

Scarttan bağlı bir görüntüyü PC den nasıl seçecek ki?

AV,AV1 AV2 gibi kanalların birisinden seçecek.PC seçeneği yoktur o televizyonda.Olsa idi vga,dvi,hdmi girişi olurdu zaten.

Evet dalgınlığıma gelmiş, ben kablo girişini DVI olarak gördüm bi an :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A8A859B47 -- 27 Mart 2009; 10:48:10 >

• Kablonda arıza olabilir ama düşük bir seçenek. Benden size tavsiye şunu deneyin,

Notebook üzerinde 7 pinli küçük TV çıkışı olacak. O kablo üzerinden deneyiniz. Aksi takdirde donanımlarda bir hata olsa gerek.
    Son bi deneme, Notebook u TV moduna aldığında media player i çalıştır ve ekranın en köşesinden diğer köşesine dolaştır. Fare imlecinin gidebildiği yere kadar. AV1-2-3 tüm TV kanallarında deneyin bu işlemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A8A859B47 -- 27 Mart 2009; 10:49:45 >
  • Arkadaşım sorunun cözüldü mü bilmem ama

notebooku tv baglamak için degerli bilgiler

ögrenmiş oldum .
  • evet bilgiler harika
  • quote:

Orjinalden alıntı: marmoli

Arkadaşım sorunun cözüldü mü bilmem ama

ögrenmiş oldum .

Ne güzel :) benim işime yaramadı ama sizin faydalandığınıza sevindim arkadaşlar..çok teşekkür ederim yardım eden herkese.Dediğim gibi ne yaptıysam yapayım siyah ekrandan kurtulamam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: onkky

quote:

Orjinalden alıntı: marmoli

Arkadaşım sorunun cözüldü mü bilmem ama

ögrenmiş oldum .

Ne güzel :) benim işime yaramadı ama sizin faydalandığınıza sevindim arkadaşlar..çok teşekkür ederim yardım eden herkese.Dediğim gibi ne yaptıysam yapayım siyah ekrandan kurtulamam..

Olmaz böyle bana pm at msn adresini kameradan online yapacaz
  • merhaba arkadaşım bende acer var ben bağlantı yaptığımda s-video çıkışı var seninki farklı heral mavi renkte fn tuşları var fn ye basılı tut f5 f6 f8 herhangi birinin üzerinde işaret vardır sirasıyla bak monitör geçişlerini gösteren tuşvardır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.