Şimdi Ara

Notebooklardaki Touchpad Çalışma Mantığı Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Notebooklardaki Touchpad Çalışma Mantığı

Notebooklarındaki dokunmatik yüzeyler (touchpad) kullanıcıların tıklama, kaydırma ve hareketleri gerçekleştirmek için bir fareye alternatif olarak kullandıkları cihazlardır. Touchpad'ler, genellikle dizüstü bilgisayarın ön kısmında, klavyenin altında bulunur.

Touchpad'ler, kullanıcıların parmaklarıyla dokunarak hareket ettirdikleri bir kapasitif yüzey kullanır. Yüzey, kullanıcıların parmaklarının konumunu ve hareketini algılayan sensörler içerir. Sensörler, bu bilgileri notebook'un işletim sistemine gönderir, işletim sistemi de daha sonra uygun işlemleri gerçekleştirir.

Touchpad'ler, kullanıcılara aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli işlevler sunar:

• Tıklama: Bir düğmeye basmaya benzer şekilde, tek dokunuşla tıklama işlemi gerçekleştirilebilir.
    • Çift Tıklama: İki hızlı dokunuş, çift tıklama işlemi gerçekleştirir.
    • Kaydırma: Birden çok parmak hareketi kullanarak yukarı ve aşağı kaydırma yapılabilir.
    • Hareketler: Özel hareketler, belirli işlemleri gerçekleştirmek için yapılabilir, örneğin iki parmakla sıkıştırma hareketi pencere boyutunu değiştirmek için kullanılabilir.

Touchpad'ler, notebook kullanıcıları için kullanışlı bir araç olabilir; ancak bazı kullanıcılar harici bir fare kullanmayı tercih edebilir. En iyi seçenek, bireysel tercihlere ve kullanım durumlarına bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • budur:)

İz alanları, üzerlerine yerleştirilmiş alıcılar sayesinde hareketi ya da dokunduğunuz alanı algılayarak aynı fare hareketiymiş gibi çıktılar üreterek bilgisayara gönderebilirler. Siz bu alanları fare gibi kullanmak yerine bir programı başlatmak yada başka bir amaç için de kullanabilirsiniz. Benzerleri dokunmatik ekranlarda da vardır. Onlarsa x,y koordinatları olarak dokunulan bölgeyi anlayarak bilgisayara gönderirler.

alıntıdır..
  • hocam öyle bi zamanda açmışsınız ki konuyu tamda kardeşim bu gün bana touchpadin çalışma mantığını sormuştu çok teşekkür ederim
  • Yine Ben,

Çalışmasını anladık. O zaman niye başka bir cisimle dokunduğumuzda algılamıyorda ille de parmağımızla dokunduğumuzda algılıyor.

Dokunmatik ekranlarda da böyle, yeni çıkan telefonlarda kullanılarn dokunmatik tuşlarda da böyle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: useryok

Yine Ben,

Çalışmasını anladık. O zaman niye başka bir cisimle dokunduğumuzda algılamıyorda ille de parmağımızla dokunduğumuzda algılıyor.

Dokunmatik ekranlarda da böyle, yeni çıkan telefonlarda kullanılarn dokunmatik tuşlarda da böyle...

işte bunu bende bunu merak ediyorum.
  • bende neden google a touchpad yazıp enter a basmadığınızı merak ediyorum...
  • onun nedeni touchpadler insan üzerindeki statik elektiği kullanır normal bir cisimle dokunursanız hiç bir işlem yapmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Bilgisayarın Değeri Nedir ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki bu touchpadleri masaüstü bilgisayarlara bağlamanın yolu varmıdır. modifiyede işime yarar
  • İyerinde kullanıyoruz dokunmatik ekranlara başka bi cisimle dokununca algılıyor.
    touchpadler biraz daha farklı çalışıyor galiba.
  • touchpadlerde capacitive sensorler kullanıldığından başka cisimleri algılamazlar, yani parmağın kapasitansını algılarlar ve o şekilde çalışırlar.

masaüstü bilgisayar için sanırım seri porttan bağlantılı touchpad ler satılıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.