Şimdi Ara

Notebook'un ekranını çizdim, ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

haftasonu temizleme amaçlı bir operasyon sırasında notebook un ekranının sol üst köşesini
    2 cm uzunluğunda çizdim, resmen içime oturdu şimdi sizce ne yapmalıyım,

saat ve gözlük camlarındaki çizikleri yokeden solüsyonlar var, bunlarla bir operasyona girişsem
    daha mı kötü olur acaba, netliği etkiler mi bu çabam, etkileyecekse zaten hiç ellemem, çizikle beraber yaşarım, çok da göze batmıyor zaten (kendimi kandırıyor da olabilirim)

önerilerinizi bekliyorum.

edit: gülücük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TT -- 26 Ekim 2006; 15:03:26 >

• yok mu öneri
  • TeknikServis...
  • bence servislik bir olay yok,çiziği servis gideremez anca ekranı değişirler.O da ufak bir çizik için değmez.

Saat ve Gözlük camlarındaki çizikler için uygulanan yol çok ince tabakayı traşlamadır.Bu sayede üst seviye aynı hizaya getirilir ve çizik kaybolur.Solüsyonlar ise tamamen çiziği gideremez.Traşlama zaten ekranda mümkün değil,solüsyon tarzı kimyasalların da hiçbir şekilde iyi geleceğini sanmıyorum,aksine ekrana zarar vermekten başka bir işe yaramaz.Senin yapman gereken fazla çiziği önemsememen malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 27 Ekim 2006; 1:03:14 >
  • ben toshibayı defalarca kez sildim ama çok şükür hiç çizilmedi. Sen nasıl becerdin bu işi ? Kullandığım bez özel bez ve PLM marka sıvı püskürterek kaliteli bezle siliyorum hiçbir şey olmuyordu. Dell de daha silmedim çünkü ekran batmadı.
  • bence hiç oynama daha kötü bir duruma sokabilirsin servis ekranı değiştirmekten başka çözüm önermez
  • katılıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: ugurzeren

bence hiç oynama daha kötü bir duruma sokabilirsin servis ekranı değiştirmekten başka çözüm önermez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çizilmesinin sebebi tamamen benim kabahatim ne bezin de de temizleme sıvısının,

köşelere bez girmiyordu, ince uçlu sert bir cisime bezi sarmak suretiyle denerken bezi delmiş, sonra da cama

cırt dedi zaten ben bittim o an...

bu arada solüsyon dediğim, hadde bilemekte kullanılan mikron seviyesinde elmas partiküller içeren bir sıvı,

ama en iyisi ellememk galiba,
  • Burdan hepimiz için çıkacak sonuç....
    Çok temizlik iyi değildir. Fazla titiz olmıcan. Bırakıcaksın pisliği bazı yerlerde....:)
  • haklısın kesinlikle :)

işte kendim kaşındım, dursun öle tozuyla toprağıyla ne karıştırıyorsun ki...
  • İçim acıdı okurken geçmiş olsun.. Fazladada takmamak gerek olmuşla ölmüşe çağre yok..
  • benimde kenarlardan tozların çıkmaması sinirimi bozuyordu demekki çok bozmasın :) ayrıca su cok yumusak fırcalar var tuylu tuly onlar guzel alıyor köşeleri tekrar geçmiş olsun çokta takma seninle eskimcek ileride daha iyisini alırsın inşallah
  • Abi walla ben ne yaparım çok merak ediyorum. Valla ev bilgisayarım olsa o kadar hor kullanmama rağmen tıkı çıkmaz ama şimdi laptopım oluncada ne yaparım bilemiyorum. Üstelik sadece değer verdiğim teknolojik aletlerimde aşırı titizdirim. Ona dokunmaya korkarım heralde canım olmayan laptopım benim Valla bilmiyorum ama başına birşey gelir diye heralde ben laptopı taşımam bile Şaka bir yana çanta seçimi çok önemli taşımak için, sonra temizliğide sanırım artık Cif cam sille yapamam Gerçi benim desktop bilgisayarımda LCD ekran onu öyle siliyorum ama laptop'ın daha hassas olabilir belki ekranı. Bir an önce umarım istediğim laptopıma kavuşurum

• hayır birde şu var artık notebook evladiyelik oldu,

yarın birgün satıp yenisini alma durumumda kalmadı :)

neyse ben alıştım artık gözüme de batmıyor fazlaca gül gibi geçinir gideriz artık
  • üzme kendini bende çok üzülürdüm haklısın ama ekran tamamen de kırılabilirdi olmayan şeyler değil Allah daha büyük kaza vermesin bide ortada falan degil sanırım o daha kotu olurdu
  • Arkadaşlar şimdi bu laptopları 2000 ytl para verip alıyorsunuz. Tozlanıncada bezle temizlemeye kalkıyorsunuz. Sonra çiziliyor şu yada bu şekilde. Peki neden Pronto Toz al kullanarak tozu cama hiçbir şekilde zarar vermeden temizlemiyorsunuz. Pronto toz al'ın yedek kutusunda 3 tane var ve kutusu 5 ytl. Laptop camının fiyatını göz önünde bulundurursak 5 ytl nin önemi yok. Ben ilk laptopta pronto toz al çıkmadan önce tozu bezle çok dikkatlice temizliyordum. Ama şimdi pronto toz al ile camın üzerinden çöktürmeden geçince aradaki tozlar bile temizleniyor içimde rahat. Bilginize ...
  • denemek lazim alalaim bakim az sonra markete gitcem
  • Ben sürekli kullanıyorum harika temizliyor. Cep telefonunun içini açtığım zaman mutlaka pronto toz alla tozunu alıyorum ve hiç toz bırakmıyor.
  • ya problem kullanılan bez veya sistem değil, sonuçta ekranın köşelerine bez birmiyor

yardımcı bir araç kullandım ve o da bezi delmiş, olan oldu, neyse artık...

sükür ki, ekranın tam ortasında değil, köşede biryerde
  • işte pronto toz al kullansaydın o köşelere bez sokmakla uğraşmayacaktın, bence bir dene
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.