Şimdi Ara

Notebook sadece fişteyken çalışıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar notebook modelime uygun yeni batarya bügün elime ulaştı cihaza taktım açtım.. açar açmaz tekrar kapandı notebook.. Sadece fişteyken calısıyor.. Sorun pildedir diye düşünüp yeni pil aldım ama değişen bişey olmadı.. herhalde pilide bosuna almıs oldum.. Dedigim gibi fişteyken calısıyor sadece fişteyken herşeyi yapabiliyorum ama fişi cıkarınca Notebook hemen kapanıyor.. sebebi ve çözümü nedir.. konuya hakim olan arkadaslar yardımcı olabilirmi.

• arkadaslar konuyla aalakalı yardımcı olabilicek varmı ?
  • pil ve fiş takılıyken sağ altta pil göstergesi nasıl. resmini atsana
  • errorinside kullanıcısına yanıt
    hocam batarya şarj alıyor mesela suanda 100 de 100 ama fişten cektigim anda batarya devreye girmiyor notebook direkt kapanıyor.. Söle söliyeyim.. Battery charger board denen yerde akım AC den Ac fiş takılıyken gelen akım oluyor Dc ye geçmiyor Dc de bataryadaki akım oluyor.. yani dedigim gibi batarya devreye girmiyor.. Bu neden oldu onuda bilmiyorum.. Sorun anakartsalmı bilmiyorum.. ama Battery charger board da sorun var galiba araştırdıgım kadarıyla.. ne yapmalıyım. ?
  • Lordrexx04 kullanıcısına yanıt
    Varsa WD 40 ile pilin kasaya oturduğu yerdeki bakırları ve pildeki bakır uçları bi sil.
    Yoksa aynı işi görmese de kolonya ile sil. tekrar dene. olası bir pas toz çer çöp belki kısa devre yapıyordur. o ihtimali ortadan kaldıralım.

board un AC<->AC olduğunu nerden gördün?
  • errorinside kullanıcısına yanıt
    sarj cihazinda ac yazıyorda bataryaya bakmadım ac dc mevzusu dedigim sekilde değilmi hocam Battery charger board notebook'un içinde borda entegremi bilmiyorum ama sarjı cıkardıgımda ac gelen akımı dc ye cevirmesi gerekmiyormu ? yani ben sorunun bu yüzden kaynaklandıgını düşünüyorum.. kolanyayla silmedim ama bir deneyeyim o dediginide en kötü ihtimal asusun teknik servisine götürmeyi düşünüyorum.
  • Lordrexx04 kullanıcısına yanıt
    Şarj adaptörünün üstünde
    INPUT :100-240 V 50-60Hz
    OUTPUT: 19 V 4.7A

gibi birşey yazmıyor mu?

Çünkü senin dediğinden;
    OUTPUT: 100-240 V

gibi birşey anlıyorum ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop ısınınca çalışıyor:)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.