Selam arkadaşlar. Notebookumun ekranın çerçevesi yerinden ayrıldı. İçeriden birşey kırılmış tahmin ediyorum tırnağı. Parça parça yere döküldü. Şimdi o kısım bastırınca içine giriyor fakat tekrar dışarı atıyor. Bantla falan tutacak gibi değil çünkü açıp kapatınca esneme yapıyor o bölge. Ne yapabilirim? Ya da İzmir'de nerede yaptırabilirim?
Aynı sorun bendede vardı 100 tl yaptırmıştım başkak sorunlarda vardı..
teknik servise yollamaktan başka çözümü yok gibi görünüyor eğer yere düşürmediysen yada bişeyle zorlayıp kırmadıysan bunları teknik servis elemanlarınada belirtirsen garantiside varsa ücretsiz yaptırabilirsin
Kesinlike kullanıcı hatası..
Garantili değil notebook eski hatta 5. senesinde. Aslında kullanıcısı hatası falan da değil zamanla yıpranmadan oldu diye düşünüyorum. Çünkü notebook, bu zamana kadar geldiyse iyi bakıldığından.... Peki nerede yaptırmamı tavsiye edersiniz.
@Anesthesia özellikle sana soruyorum teknik serviste mi yaptırmıştın?
hocam notebook un marka modelını verırsen daha ayrıntılı yorum yapma sansımız olur ama cerceveyı nette arastırmanızı tavsıye ederım cok pahalı bısey degıldır
Asus M6000 serisi. 15.4 ekran. Bu serinin modelleri değişiyor ama ekran hep aynı. Kırık olan çerçeve değil içten çerçeveyi tutan kısım. Tahmin ediyorum komple paneli değiştirmek isteyebilirler.
Orijinalden alıntı: FatalERROR! Asus M6000 serisi. 15.4 ekran. Bu serinin modelleri değişiyor ama ekran hep aynı. Kırık olan çerçeve değil içten çerçeveyi tutan kısım. Tahmin ediyorum komple paneli değiştirmek isteyebilirler.
zaten komple panelın degısmesı gerekır ayrıca bu sorun ıcın sakın servıse verme netten parcanotebook gıbı sıtelerden ekran cerceveı alman lazım
Ya ufakcık şey için komple panel almak istemiyorum zaten notebook eski. Bunun tamiri mümkün olamaz mı
quote:
Orijinalden alıntı: FatalERROR! Ya ufakcık şey için komple panel almak istemiyorum zaten notebook eski. Bunun tamiri mümkün olamaz mı
pek sanmıyorum ınsaalah olur da bosuna para vermessın ama dedıgım gıbı yenı panel alman lazım gıbı
Sadece ekranın kasasını bulamadım. Komple kasa da biryerde buldum o da 180tl istiyor.
@FatalERROR!
Hayır kardeşim sıradan bi bilgisayarcıya yaptırmıştım + bundan daha beterdi..
quote:
Orijinalden alıntı: FatalERROR! Sadece ekranın kasasını bulamadım. Komple kasa da biryerde buldum o da 180tl istiyor.
hocam butce musaıtse yenı bır notebook bakmanı onerırım eger benım gıbı pimpirikliysen bosuna kendını yıprattıgına degmez 5 senelık alet ıcın ama ben ıllada yaptırıcam dıyosan yenıden kasa alman lazım
quote:
Orijinalden alıntı: kaan1596
quote:
Orijinalden alıntı: FatalERROR! Sadece ekranın kasasını bulamadım. Komple kasa da biryerde buldum o da 180tl istiyor.
hocam butce musaıtse yenı bır notebook bakmanı onerırım eger benım gıbı pimpirikliysen bosuna kendını yıprattıgına degmez 5 senelık alet ıcın ama ben ıllada yaptırıcam dıyosan yenıden kasa alman lazım
Öncelikle yardımcım olduğun için teşekkür ederim. Notebooku çok arada kullanıyorum bu yüzden çok para vermek istemiyorum. Uygun bir fiyata tamir ettirmek istiyorum çünkü benim için manevi değeri de var. Bir çözüm arıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: FatalERROR!
quote:
Orijinalden alıntı: kaan1596
quote:
Öncelikle yardımcım olduğun için teşekkür ederim. Notebooku çok arada kullanıyorum bu yüzden çok para vermek istemiyorum. Uygun bir fiyata tamir ettirmek istiyorum çünkü benim için manevi değeri de var. Bir çözüm arıyorum.
en mantıklısı sizin laptopu teknik servize yollayarak tamir ettirmeniz yada zor bir ihtimalde olsa bu modelin hurdasını uygun bir fiyata alarak yedek parça olarak kullanmanız
Az önce dayanamayıp ekranı komple söktüm. Notebook kapagını açıp kapatınca gıcır gıcır ses yapmaya başlamıştı. Menteşe artık özelliğini yitirmiş sertleşmiş. Ve içerde tutan vida kısımlarını parçalamış. Yani zorlamadan ötürü patlamış o kısımlar. Biraz kendim onardım vidalarını sıktım fakat heryer tutmuyor ama eskisine yakın oldu. Birtek ekran çerçevesinin vidasını sıkamadım çünkü boşa dönüyor orası biraz açık kaldı ama sorun değil. Anladığım kadarıyla bunun tamiri mümkün değil yeni kasa gerekli. Teknik servise de versem benim yaptığımı yapacaklardı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme