Şimdi Ara

Norveç'te kadınlara zorunlu askerlik başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Norveç, kadınlara da zorunlu hale getiren ilk NATO üyesi oldu.

Alınan karar doğrultusunda 19 yaşını dolduran Norveçli kadınlar da erkekler gibi askerlik hizmetini yerine getirmek için ilgili birimlere teslim olacak.

Zorunlu askerlik hizmetini yerine getiren kadın ve erkekler karma yatakhanelerde kalacak.

Ülkenin kuzey bölgesinde yer alan Setermoen'da göreve başlayan bir grup kadın asker temel askerlik eğitimi kapsamında atış ve yakın dövüş eğitimlerine başladı.

Norveçli kadınların ordudaki görevi bir ilk değil. Yaklaşık 40 yıldır Norveçli kadınlar askerlik yaptı ama bu gönüllülük esasına dayalıydı.

Orduda önemli görevler alan kadın subaylardan bazıları 1990'lı yıllarda jet pilotluğu ve denizaltı komutanlığı gibi önemli görevlere yükselmişti.

Kadınlara da zorunlu askerliği getiren yasanın 2013 yılında parlamentodan geçtiği ülkede uygulama geçtiğimiz dönemde başladı.

Ülkedeki son 5 Savunma Bakanı'nın 4'ü ise kadın vekillerden seçildi.

Kaynak:
    http://www.ensonhaber.com/norvecte-kadinlara-zorunlu-askerlik-basladi-2016-08-27.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerman1923 -- 27 Ağustos 2016; 13:25:47 >

• Erkeklerle aynı yatakhanede kalacaklarmış olaya bak..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norveç yabancılar lejyonuna başvurdum.
  • Karma yatakhane kelimesini duyunca bile sapıklık düşünenler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Revion

ah ulan norveç'te asker olmak vardı.

Forumda troll olduğuna inandığım kişilerden birisin ve bencede senin norveçte yapman daha iyi olur mesajlarında sürekli yurtdışına çıkacağından Türkiyeden hoşnutsuzluğunu dile getiriyorsun ulan tamam bizde yurtdışı tecrübesi edinmek isteriz ama edinmek sadece gidip başka ülkenin vatandaşı olmak değil çünkü biz yaşayalım diye hergün şehit oluyor 20-25 yaşında ülkenin gençleri çünkü ülkemizde vatan-millet sevgisi var.Biliyoruz ülkemiz kötü bir dönemden geçiyor bizimde memnun olmadığımız olaylar yaşanıyor ama sırtımızı dönmüyoruz ülkemize amerikan bayrağı yapmıyoruz imzamızı.

• Bence en iyi sistem Türkiye'de. Kadınlaşa askerlik zorunlu değil ama yasak da değil. İsteyen asker olabilir ki ben çok güzel asker bağyanlar gördüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orada 24 ay askerlik yapmaya razıyım. Bir kuru ekmek yanına iki zeytin geçinirim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Numara

quote:

Forumda troll olduğuna inandığım kişilerden birisin ve bencede senin norveçte yapman daha iyi olur mesajlarında sürekli yurtdışına çıkacağından Türkiyeden hoşnutsuzluğunu dile getiriyorsun ulan tamam bizde yurtdışı tecrübesi edinmek isteriz ama edinmek sadece gidip başka ülkenin vatandaşı olmak değil çünkü biz yaşayalım diye hergün şehit oluyor 20-25 yaşında ülkenin gençleri çünkü ülkemizde vatan-millet sevgisi var.Biliyoruz ülkemiz kötü bir dönemden geçiyor bizimde memnun olmadığımız olaylar yaşanıyor ama sırtımızı dönmüyoruz ülkemize amerikan bayrağı yapmıyoruz imzamızı.

16-17 yaşında oy bile veremeyen bir ergen hocam laf anlatmaya çalıştığın kişi

• Irmağının akışına ölürüüüm Norveç'im hey heey heyy hhey heeey.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Norveç'te kadınlara zorunlu askerlik başladı Norveç'te kadınlara zorunlu askerlik başladı

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Bence Türkiye'de de olması gerek.Erkeklere haksızlık oluyor çünkü.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fasist Diktator

quote:

quote:

16-17 yaşında oy bile veremeyen bir ergen hocam laf anlatmaya çalıştığın kişi

21 yaşındayım. türkiye'nin sayılı üniversitelerinin birinde mühendislik okuyorum. babam bu ülkenin savunma sanayisine 15 yıldır hizmet ediyor. asker kaçağı olup bana vatan sevgisinden bahsetmeyin

Aga biraz önce mesajini okudum daha.
    Benim tuzum kuru bir kaç seneye amerikaya yüksek lisans yapmaya gidecem diyordun.

Hani 3 senede bir buraya tatile gelcektin.

Bu mu senin vatan sevgin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Crystal nova

Bence Türkiye'de de olması gerek.Erkeklere haksızlık oluyor çünkü.

Alıntıları Göster
    Erkek ile Kadının hele bir de askeri ortamda aynı odada kalması saçmalıktır. Disiplinsizliktir.
  • Şu norveçte doğaydık suçumuz neydi

• Zorunlu askerlik yasaklanmasi gereken bir durumken nunun capini grnisletiyorlar.

Allah akil fikir versin. Birde avrupali olacaklar...

• quote:

Orijinalden alıntı: YazıYorum

Ayni yatakhanede kalmak, eminim bunu eşitlik ve modernlik olarak gören çok kişi vardır forumda.

Karşı çıkmandaki argüman ne, neden yani bir kadın ve erkek aynı odada kalamaz, nerden geliyor bu haremlik selamlık düşüncesi ?

Cinsel açlık çekmedikleri için kadına "nesne" olarak bakılmıyor orada merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

Ayni yatakhanede kalmak, eminim bunu eşitlik ve modernlik olarak gören çok kişi vardır forumda.

Karşı çıkmandaki argüman ne, neden yani bir kadın ve erkek aynı odada kalamaz, nerden geliyor bu haremlik selamlık düşüncesi ?

Cinsel açlık çekmedikleri için kadına "nesne" olarak bakılmıyor orada merak etmeyin.

Alıntıları Göster
    Cinsel bir açlık olmadığı için kalabiliyorlar.İnsan kendisini nasıl bilirse karşındakini de öyle bilir.Sapıklar kendini hemen belli etmiş

• "Zorunlu askerlik hizmetini yerine getiren kadın ve erkekler karma yatakhanelerde kalacak."

Burası seks ordusu mu!?
  • hayatımda gördüğüm en aptalca karar hem zorunlu yapıyosun hemde karma yatak norveçlilerde az akıl varda dur derler bu işe :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

argüman nerde biliyor musun? :) genelleme yapıyosun dostum ordaki her adamda dediğin gibi değildir bir çürük bile çıksa zararlı olur

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.