Şimdi Ara

Norvec'i merak ediyor musunuz? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
14
Favori
9.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Norveç'i değil de kuzey ışık'larını görmeyi çok isterim, o da isveç/norveç/canada bölgelerinde iyi bir şekilde gözlemlenebiliyormuş, umarım bi gün yolum düşer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

Orijinalden alıntı: Motorhane_norvec

quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

Kanalın hemen hemen geçen yıldan takipçisiyim özetlemek gerekirse çekilen videoların amacı para kazanmak ,
    ünlü olmak işte ne bileyim o tip şeyler değil gerçekten ülke ilgili bilgiler işte oradaki yaşam şartları , çalışma şartları , eğitim şartları , kültür farklılıkları vs. gibi eğer merakınız varsa ve 3-5 güzel yer görmek istiyorsanız kesinlikle öneririm. Zaten kanaldan 2-3 video izlerseniz videoyu yapan kişinin youtube'dan gelecek aylık 15-20 dolara ihtiyacı olmadığını görebilirsiniz.

sagol, tesekkur ederim ama matematikte bir yanlis var.
    kanali 1 bucuk senedir isletiyor olmama ragmen su an itibariyle biriken toplam para (aylik degil bak toplamda, ilk gunden beri :) ) 35dolar :)
    100uncu aboneye gonderdigim balaklava zaten 35 dolardan fazla ediyordu :)

dolayisiyla yemisim youtube'un parasini. ben onlara ayda vereyim o parayi benim videolari duzenleyip paylassinlar. 15 dakikalik bir video 7-8 saatimi aliyor :)

15dklık videoyu editlemek 8 saat mi alıyor?

Bence 3 gun olmali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

Kanalın hemen hemen geçen yıldan takipçisiyim özetlemek gerekirse çekilen videoların amacı para kazanmak ,
    ünlü olmak işte ne bileyim o tip şeyler değil gerçekten ülke ilgili bilgiler işte oradaki yaşam şartları , çalışma şartları , eğitim şartları , kültür farklılıkları vs. gibi eğer merakınız varsa ve 3-5 güzel yer görmek istiyorsanız kesinlikle öneririm. Zaten kanaldan 2-3 video izlerseniz videoyu yapan kişinin youtube'dan gelecek aylık 15-20 dolara ihtiyacı olmadığını görebilirsiniz.

sagol, tesekkur ederim ama matematikte bir yanlis var.
    kanali 1 bucuk senedir isletiyor olmama ragmen su an itibariyle biriken toplam para (aylik degil bak toplamda, ilk gunden beri :) ) 35dolar :)
    100uncu aboneye gonderdigim balaklava zaten 35 dolardan fazla ediyordu :)

dolayisiyla yemisim youtube'un parasini. ben onlara ayda vereyim o parayi benim videolari duzenleyip paylassinlar. 15 dakikalik bir video 7-8 saatimi aliyor :)

15dklık videoyu editlemek 8 saat mi alıyor?

cok uzun bir surec aslinda. yani once ham videolari izle, kafanda bir plan olustur. sonra keserek ve birlestirerek tekrar tekrar izle. kes birlestir, ekle ve bir daha izle. muzikleri, senkron kaymalari vs. bir tomar seyi duzenle, logolar, altyazilar, video efektleri vs. vs. derken 8 saati buluyor. duzenleyip, ciktisini aldiktan sonra bir daha bastan sona izliyorsun. eger her sey duzgun gitmisse, video hazir. eger bir seyleri atlamissan veya istedigin gibi olmamissa, bir daha duzenle vs. vs...

• quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikteknisyeniyim

hocam mesleğiniz nedir ? orada mekatronik teknisyenleri'nin durumu nedir ?

ben endustri muhendisligi mezunuyum ama norvec´te makine muhendisligi ve gemi insaa muhendisligi arasinda bir muhendislik yapiyorum. norvec´te mekatronik ile ilgili net bir bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hackergame

Hocam başka bir meslek grubu hakkında da soru sormak istiyorum :D Mühendislikte iş imkanları nasıl? Kolayca iş bulunabilir mi?

eger norveccen ve ingilizcen iyiyse, referansin varsa, her sey yolunda giderse is bulabilirsin tabii. ama oncelikle norvec'e gelip isci ve calisma vizesi alabilmen lazim. ve o cok kolay degil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

Norveç'i değil de kuzey ışık'larını görmeyi çok isterim, o da isveç/norveç/canada bölgelerinde iyi bir şekilde gözlemlenebiliyormuş, umarım bi gün yolum düşer

Cok imkansiz seyler degil. Ben Ålesund sehrinde yasiyorum, cok kuzeyde olmasa bile kuzey isiklarini neredeyse her sene kis aylarinda gorebiliyoruz. instagram ve facebook hesaplarimda kendi cektigim fotograflari bulabilirsin...
  • Videolar hoşuma gitti. Küçüklüğümden beri Norveç'e bir hayranlık duyarım ki anne tarafından dedemin dedesi Norveç'ten artık nasıl olduysa O yüzden bu dede olayı olmasa bile Norveç hayran olduğum ülkelerden biri. Gelelim videolara.

Şöyle şehir içini görebileceğimiz videolar olursa hoş olur. Ayrıca videonun arkaplanındaki müzik biraz dikkat dağıtıyor. Sanki koymasanız daha hoş olur. Işık kameradan mı bilmiyorum ama iyi ayarlanmış değil. Bazen öyle an oluyor ki kapkaranlık ekran karşımıza çıkıyor. Şu an diyeceklerim bu kadar. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 26 Nisan 2018; 1:5:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuk değil mi oralar
  • Hocam norvece nasil giris yaptiniz? Yani vize falan nasil halloldu?

• dayı bağada bi kız ayarlasana geleyim bacanak oluruz amerikada yaşıyorum ama bura iyi değil. norveç cede öğrenirim. kız bulursan kanalına abone olurum

• hoja bikaç sorum var.

1- youtube videolarından iyi para geliyor heralde. yoksa bukadar milletle neden uğraşasın.nasıl para kazanılıyor youtube dan biraz anlatırmısın?atıyorum kanalına 5milyon kişi abone olup bazı videoların 10milyon izlendi desek nasıl bir hesaplama oluyor?benim hiç bilgim yok bu konuda bilgi verebilir misin?

2- bir videonu izledim. güzek bilgiler veriyorsun ama eleştirmeden olmaz.bizim yapımızda eleştiri var :) çok hızlı ve nefessiz konuşmuşsun. yaka mikrofonun yok,o şart. şu norveçteki asgari ücretler konusunda. 15bin kron aylık gelirden bahsetmişsin 1800dolar fena bir para değil.ben gitmem kesinlikle de,bazıları için mantıklı olabilir. -15derece hiç bana göre değil ben kışın 15dereceyi düşük bulan biriyim. yaşadığım yer yıl boyunca sıfırın altına hiç düşmez. sıfırın altına düşen yeri sevmem şahsen.

3- eşinle mutluluklar dilerim sana oralarda.bende yurtdışında yaşayan biri olarak, yurtdışındaki arkadaşlarla kendimi aynı kadere sahip kişi olarak görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 26 Nisan 2018; 7:12:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: em2018

hoja bikaç sorum var.

1- youtube videolarından iyi para geliyor heralde. yoksa bukadar milletle neden uğraşasın.nasıl para kazanılıyor youtube dan biraz anlatırmısın?atıyorum kanalına 5milyon kişi abone olup bazı videoların 10milyon izlendi desek nasıl bir hesaplama oluyor?benim hiç bilgim yok bu konuda bilgi verebilir misin?

2- bir videonu izledim. güzek bilgiler veriyorsun ama eleştirmeden olmaz.bizim yapımızda eleştiri var :) çok hızlı ve nefessiz konuşmuşsun. yaka mikrofonun yok,o şart. şu norveçteki asgari ücretler konusunda. 15bin kron aylık gelirden bahsetmişsin 1800dolar fena bir para değil.ben gitmem kesinlikle de,bazıları için mantıklı olabilir. -15derece hiç bana göre değil ben kışın 15dereceyi düşük bulan biriyim. yaşadığım yer yıl boyunca sıfırın altına hiç düşmez. sıfırın altına düşen yeri sevmem şahsen.

3- eşinle mutluluklar dilerim sana oralarda.bende yurtdışında yaşayan biri olarak, yurtdışındaki arkadaşlarla kendimi aynı kadere sahip kişi olarak görüyorum.
    1- youtube'dan para kazanabilmek ve bununla gecimini saglamak icin en az 500bin abone olmasi lazim. benim gibi kucuk kanallarda gelir neredeyse hic yok. su an 4bin abone var, 2 yildir kanalim var ve bugune kadar toplamda 70dolar birikmis. 100den fazla video var, onlarca gb video cekimi, duzenlemek icin harcanan saatlerce zaman var...
    2- en kotu maas aylik net 17-18bin kron civaridir. benim yasadigim yerde bu yil en soguk -7 veya -8 oldu. onun disinda yaz aylarinda 24-25 dereceleri gormek mumkun,
    3- tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ultimateproawpmaster

Hocam norvece nasil giris yaptiniz? Yani vize falan nasil halloldu?
    once 2 kere turist olarak geldim. esimin ailesiyle, yasadigi yerde ve bu cevrede biraz vakit gecirdim. olctum, tarttim. kafama yatinca universite bittikten sonra evlenip aile birlesimi vizesiyle geldim.
  • quote:

once 2 kere turist olarak geldim. esimin ailesiyle, yasadigi yerde ve bu cevrede biraz vakit gecirdim. olctum, tarttim. kafama yatinca universite bittikten sonra evlenip aile birlesimi vizesiyle geldim.

Alıntıları Göster
    Özel değilse ne is yapıyorsunuz?

• quote:

Özel değilse ne is yapıyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Endustri muhendisligi mezunuyum ama burada makine/gemi insaa muhendisligi yapiyorum.
  • Maaşallah. Denklik mi yaptınız

• quote:

Maaşallah. Denklik mi yaptınız
    Evet. Izmir Yasar Universitesi mezunuyum, buraya geldikten sonra diploma ve transcriptimi ilgili kuruma gonderdim, onayladilar.
  • takipteyiz deneme tahtası erkin abiden ötürü :)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.