Şimdi Ara

Norvec'i merak ediyor musunuz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
14
Favori
8.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Titanik Bar

Hocam merhaba, yorumların bir kısmını okudum. Göremediğim için soruyorum. Haftada kaç gün, kaç saat çalışıyorsunuz? Norveçlilerin ataları Vikingler'e bakış açıları nasıl? Türkiye hakkında ne biliyorlar? Norveçliler, genel olarak vakitlerini nasıl değerlendiriyorlar? Eğitim sistemleri nasıl? (orta okul, lise, üniversite gibi, bununla ilgili video da çekilebilir.) Kusura bakmayın çok soru sordum.

Ayrıca, sanat müzelerini gezmeniz mümkün müdür? Orada oldukça ilginç ve estetik eserler olduğunu duymuştum. Üstte bir arkadaş Norveç'te arkeolojinin durumunu sormuştu. Ben de Arkeoloji bölümünde son sınıftayım. Sanırım orada daha çok Vikingler üzerine araştırmalar yapılmakta. Bu Norveç'teki arkeoloji konusunu öğrenirseniz çok mutlu olurum. Hatta bunun üzerine video da çekilebilir. Kazı alanı paylaşılabilir.

Youtube sayfanızı takibe aldım. Gerçekten ilgimi çekti. Yukarıdaki arkadaşların da bahsettiği gibi motor videolarından çok o kültürü yaşayabileceğimiz videoların çekilmesi daha iyi olur diye düşünüyorum. Ek olarak kuzey ışıkları da çekilebilir.

ilk paragraftaki tum sorular videolarda mevcut.
    normal calisma saati gunde 7,5 saat olup, haftada normal 5 gundur. onun disinda mesai saati olarak calisir ve ekstra ucretlendirilir.
    vikinglerin iyi yanlariyla gurur duyarken kotu yanlarini benimsemiyorlar.

muzeleri gezmeye vaktim oldugunda gezerim ama muhtemelen muzelerin icinde video cekmek yasaktir.

• Hayat çok sıkıcı değil mi hocam? Daha önce İskandinavya turu yapmıştım ama maalesef ki zamanım kalmadığından Norveçe gidemedim o yüzden hakkında pek bir şey bilmiyorum. Özellikle Finlandiya inanılmaz sıkıcı gelmişti bana Helsinkide bulunmama rağmen şehirde yapacak bir şey bulamamıştım. Stockholm ve Kopenhag Helsinki'ye nazaran çok daha büyük ve yapacak onlarca aktivite bulabiliyordum hele ki Kopenhag en iyisiydi benim için. Norveç de Finlandiya gibi çok da fazla canlı değil diye biliyorum doğru mudur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Hayat çok sıkıcı değil mi hocam? Daha önce İskandinavya turu yapmıştım ama maalesef ki zamanım kalmadığından Norveçe gidemedim o yüzden hakkında pek bir şey bilmiyorum. Özellikle Finlandiya inanılmaz sıkıcı gelmişti bana Helsinkide bulunmama rağmen şehirde yapacak bir şey bulamamıştım. Stockholm ve Kopenhag Helsinki'ye nazaran çok daha büyük ve yapacak onlarca aktivite bulabiliyordum hele ki Kopenhag en iyisiydi benim için. Norveç de Finlandiya gibi çok da fazla canlı değil diye biliyorum doğru mudur?

Evet sosyal aktiviteler kisitli, hayatlar surekli bir aktivite ile dolu degil. herkes sakin sakin, kafasini dinliyor diyebilirim.
    elbette arkadas cevren vs bunda etkili olur ve dolayisiyla cok aktif bir hayatin olabilir ama bir aile kurduktan sonra elbette durulacaktir.

• iskandinavlardaki bu kara kuru hindu arap tip merakini anlamiyorum. hadi zenci menci adini cikardilar populer oldular son 10 yildir da ...

gerci bana ne lan ... mal norvec dusunsun. hepsi 50 seneye yok olacaklar bu gidisle ...

icki icmelerini, gece gezmelemerini engellememk icin cocuk yapmayan odun erkekleri dusunsun ...
  • Usta.

Kopenhag’dan selamlar İskandinav kardeşim. Biz de eşimle Norveç gezisine fırsat olunca başlayacağız, karavan kiralayıp dolaşırız büyük ihtimalle.

Stavanger’da yasayan arkadasim Preikestolen kayasının tehlikeli olduğunu. Kayanın kopup düşme ihtimali olduğunu söyledi. O kayayı ordan kontrollü koparıp düşüreceklerini söyledi.

O dağın tepesine tırmanma planım vardı.

Aslı var mı bu bilginin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 13 Ocak 2018; 8:2:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarıların devamını dilerim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mazot yuklu tanker

Usta.

Kopenhag’dan selamlar İskandinav kardeşim. Biz de eşimle Norveç gezisine fırsat olunca başlayacağız, karavan kiralayıp dolaşırız büyük ihtimalle.

Stavanger’da yasayan arkadasim Preikestolen kayasının tehlikeli olduğunu. Kayanın kopup düşme ihtimali olduğunu söyledi. O kayayı ordan kontrollü koparıp düşüreceklerini söyledi.

Aslı var mı bu bilginin?

Adam Türk yalnız İskandinav değil

• quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

Millet doluşmuş yine, "Norveç'in refah seviyesi şu kadar yüksek, Norveç kızları taş, üstelik de kolay veriyorlarmış,acaba nasıl giderim, iş bulabilir miyim, tuvalet bile temizlerim, yeter ki gideyim" geyikleri yapmaya. Norveççi arkadaşın söylemediği bir şey var; Norveç'te dominant cinsiyet kadınlar. Yöneticiler kadın, politikacılar kadın, evlilikte kadının sözü geçiyor, yasalar hep kadından yana. Bunu da bir düşünün bakalım, razı mısınız "Soyboy" olmaya? "Taş fırın" Müslüman Türk erkekliğini bırakmaya?

En yaygın din kağıt üstünde %83'le Hristiyanlık, ama kiliseye gidenlerin oranı %3 ve Ateizm de çok yaygın. Zaten evlilik olsa da olur olmasa da olur havasında çoğu, çocuk olsa bile. (hatam varsa düzeltin, bir Norveçli'nin bana anlattığı bunlar) Dindar biri zaten oraya gidip yaşamaz da, gidip gavur gibi yaşamaya niye bu kadar hevesli millet?

Birincisi herkes müslüman değil yok efendim neymiş kliseye giden %3'müş herkes ateistmiş demekki benle aynı kafadalarmış ozaman

Ne olmuş yani çoğu ateistse ?

Gavurmuş mavurmuş bunlar sizin gibi tipik dincilerin argümanları

"yasalar hep kadından yana" İkincisi asıl yasalar Türkiyede kadınlar lehine (boşanan erkeğin çocuğu olmasa bile bir kadına ömür boyu nafaka ödemesi)

Kadınları dominantmış ? (Avmde orada burada kocasını azarlayan kadın dolu Türkiyede + dhdeki evlilik hakkında sohbet konusunu oku kadınların erkeklere nasıl köle gibi davrandığını öğren bu ülkede)

Onun dışında tabiki toz pembe değildir geçim vs konusunda ama bu konularda saçmalamışsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgilenenüye34 -- 13 Ocak 2018; 12:36:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: justaprogrammer

iskandinavlardaki bu kara kuru hindu arap tip merakini anlamiyorum. hadi zenci menci adini cikardilar populer oldular son 10 yildir da ...

gerci bana ne lan ... mal norvec dusunsun. hepsi 50 seneye yok olacaklar bu gidisle ...

icki icmelerini, gece gezmelemerini engellememk icin cocuk yapmayan odun erkekleri dusunsun ...

evli misin ? bir cocugun var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mazot yuklu tanker

Usta.

Aslı var mı bu bilginin?

Merhaba. elbet bir gun kopup dusecek veya dusurecekler ama yakin zamanda olmayacak bu. ustune ciktigimiz an kopup duser mi acaba diye kaygilanmaniza gerek yok. kontrolleri bir merkez tarafindan an be an yapiliyor. kopup dusmeden bir kac gun once oradaki hareketlilik belirlenip, cikmak yasaklanir zaten oyle bir sey olursa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgilenenüye34

quote:

Millet doluşmuş yine, "Norveç'in refah seviyesi şu kadar yüksek, Norveç kızları taş, üstelik de kolay veriyorlarmış,acaba nasıl giderim, iş bulabilir miyim, tuvalet bile temizlerim, yeter ki gideyim" geyikleri yapmaya. Norveççi arkadaşın söylemediği bir şey var; Norveç'te dominant cinsiyet kadınlar. Yöneticiler kadın, politikacılar kadın, evlilikte kadının sözü geçiyor, yasalar hep kadından yana. Bunu da bir düşünün bakalım, razı mısınız "Soyboy" olmaya? "Taş fırın" Müslüman Türk erkekliğini bırakmaya?

En yaygın din kağıt üstünde %83'le Hristiyanlık, ama kiliseye gidenlerin oranı %3 ve Ateizm de çok yaygın. Zaten evlilik olsa da olur olmasa da olur havasında çoğu, çocuk olsa bile. (hatam varsa düzeltin, bir Norveçli'nin bana anlattığı bunlar) Dindar biri zaten oraya gidip yaşamaz da, gidip gavur gibi yaşamaya niye bu kadar hevesli millet?

Birincisi herkes müslüman değil yok efendim neymiş kliseye giden %3'müş herkes ateistmiş demekki benle aynı kafadalarmış ozaman

"yasalar hep kadından yana" İkincisi asıl yasalar Türkiyede kadınlar lehine (boşanan erkeğin çocuğu olmasa bile bir kadına ömür boyu nafaka ödemesi)

Kadınları dominantmış ? (Avmde orada burada kocasını azarlayan kadın dolu Türkiyede + dhdeki evlilik hakkında sohbet konusunu oku kadınların erkeklere nasıl köle gibi davrandığını öğren bu ülkede)

Onun dışında tabiki toz pembe değildir geçim vs konusunda ama bu konularda saçmalamışsınız

kimse kimsenin dinine karismiyor burada. genel haliyle norvecliler de cok fazla kilise ziyaretlerinde bulunmazlar. cocuk vaftiz oldugunda ve cenazelerde giderler. bizde de camiye ugramayanlarin sadece bayramlarda gitmesi ve cocuklarini sunnet ettirmesi gibi bir gelenek.

ben burada kimseyi hic bir zaman "gavur, onlar, bunlar, bu insanlar" gibi otekilestirerek betimlemedim. (bana soylemedigini biliyorum, sadece dusuncelerimi senin nezdinde belirtmek istedim)

yasalar herkes icin esit burada. mesela esinden bosanirsan, cocugun yoksa nafaka vermezsin. niye veresin ki zaten; senden once nasil yasadiysa yasasin. cocugun var ise ve velayeti annede ise o zaman cocuk icin 18 yasina girene kadar nafaka oduyorsun. eger cocugun velayetini %5+-50 paylastiysaniz, mesela ayda iki hafta annede iki hafta babada kaliyorsa, yine nafaka odemiyorsun. gibi gibi....

• quote:

2008'de internet uzerinden tanistigim bayan ile (hali hazirda esim olur) evlendikten sonra

hocam ilk mesajınız neydi, ben asıl bunu merak ediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

quote:

2008'de internet uzerinden tanistigim bayan ile (hali hazirda esim olur) evlendikten sonra

hocam ilk mesajınız neydi, ben asıl bunu merak ediyorum :)

ben universitede ingilizce hazirlik okumus ve universiteyi de komple ingilizce okuyor olmama ragmen esimle ilk baslarda sadece kisa cumleler ile anlasiyordum. sonradan sonradan acildim iste :)
    ama ilk mesajda "hi, how are you? do you wanna chat?" gibi girmisimdir herhalde konuya. hatirlamiyorum ki. belkide "ogrenciyim, ingilzce pratigi yapmak icin buradayim" da demis olabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motorhane_norvec -- 13 Ocak 2018; 21:7:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motorhane_norvec

quote:

Hayat çok sıkıcı değil mi hocam? Daha önce İskandinavya turu yapmıştım ama maalesef ki zamanım kalmadığından Norveçe gidemedim o yüzden hakkında pek bir şey bilmiyorum. Özellikle Finlandiya inanılmaz sıkıcı gelmişti bana Helsinkide bulunmama rağmen şehirde yapacak bir şey bulamamıştım. Stockholm ve Kopenhag Helsinki'ye nazaran çok daha büyük ve yapacak onlarca aktivite bulabiliyordum hele ki Kopenhag en iyisiydi benim için. Norveç de Finlandiya gibi çok da fazla canlı değil diye biliyorum doğru mudur?

Evet sosyal aktiviteler kisitli, hayatlar surekli bir aktivite ile dolu degil. herkes sakin sakin, kafasini dinliyor diyebilirim.
    elbette arkadas cevren vs bunda etkili olur ve dolayisiyla cok aktif bir hayatin olabilir ama bir aile kurduktan sonra elbette durulacaktir.

Geçen sene bu zamanlarda gitmiştim heralde gidilecek en kötü zaman ve havayı seçmiştim biraz da buna bağladım durumu. Yazın da aynı değildir umarım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgilenenüye34

quote:

kimse kimsenin dinine karismiyor burada. genel haliyle norvecliler de cok fazla kilise ziyaretlerinde bulunmazlar. cocuk vaftiz oldugunda ve cenazelerde giderler. bizde de camiye ugramayanlarin sadece bayramlarda gitmesi ve cocuklarini sunnet ettirmesi gibi bir gelenek.

ben burada kimseyi hic bir zaman "gavur, onlar, bunlar, bu insanlar" gibi otekilestirerek betimlemedim. (bana soylemedigini biliyorum, sadece dusuncelerimi senin nezdinde belirtmek istedim)

yasalar herkes icin esit burada. mesela esinden bosanirsan, cocugun yoksa nafaka vermezsin. niye veresin ki zaten; senden once nasil yasadiysa yasasin. cocugun var ise ve velayeti annede ise o zaman cocuk icin 18 yasina girene kadar nafaka oduyorsun. eger cocugun velayetini %5+-50 paylastiysaniz, mesela ayda iki hafta annede iki hafta babada kaliyorsa, yine nafaka odemiyorsun. gibi gibi....

Size demedim zaten konunuza cevap yazan üyeye dedim

• merak ediyorum ve hatta kendim üniversite diplomalı oto tamircisiyim,oralara göç etmek istiyorum ama maalesef yabancı dil istiyorlar .//
  • quote:

quote:

quote:

Geçen sene bu zamanlarda gitmiştim heralde gidilecek en kötü zaman ve havayı seçmiştim biraz da buna bağladım durumu. Yazın da aynı değildir umarım

Kis ile yaz arasinda insanlarin davranislarinda bile cok fark var. kis aylarinda herkes somurturken, bir yerden bir yere giderken hizli hizli yururken, yaz aylarinda daha bir keyfini cikarma, her seye gulumseme gibi davranislar hakim.
    Kayak yapmayacaksan veya kuzey isiklarini gormek gibi bir niyetin yoksa, yazin gelmek en makbuludur.

• Yere düşen somonları ne yapıyoruz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: justaprogrammer

iskandinavlardaki bu kara kuru hindu arap tip merakini anlamiyorum. hadi zenci menci adini cikardilar populer oldular son 10 yildir da ...

evli misin ? bir cocugun var mi?

var gardas.

cok sukur var bir tane kizim.
  • Abi ben de norveçteyim. Neresindesin? Tanışak ya iki çay börek belini kırak.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.