Şimdi Ara

norton ghost ve hdd ile ilgili...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugun makineme virüs, spy trojan ne isterseniz bulaştı bir crack uğruna... neyse ben de silemiyecegimi anlayinca onceden almiş oldugum ghostu (defalarca yükledim daha once) yükleyim dedim.... ama aşağıdaki hata ile karşılaştım... neyse daha sonra c ve d yi silip yeniden yükleme yaptim ama (c: 28 Gb d: 10 GB daha once) windowsu kurduktan sonra c 32 Gb olmuştu yani 6 Gb ortalikta yoktu...
    hepsini normal karşıladim ama şu ghost neden bu hatayı verdi anlamadim.. formattan sonra düzelir dedim hala devam ediyor... ghost alamiyorum eski ghostu yükleyemiyorum...
    sizden ricam şu resimdeki ghost yazisi ne anlama geliyor... bunu bana açıklayabilen olursa sevinirim.. şimdiden tşkrler...

• 543-647 arası sektörlerde okuma hatası anladığım kadarıyla. Sanırım bad sektör dediğimiz olay olmuş olabilir.
  • peki hdd'de bad sector oldugu zaman kullanilabiliyor mu hdd... yani şu an windows yükledim tek sorun 6 Gb ortada yok acaba bad sector oldugu icin mi gorunmuyor?
    son olarak hdd de hata bad sector oldugu zaman ghost hata verir mi ki ? yani ilgisi var mı? ilk kez basima böle bişi geliyo...
  • Benim de başıma gelmedi ama dediğim gibi okuduklarımdan bu anlamı çıkardım. Bad sektör olayına gelince bu biraz derin mevzu. Bad sektörlerin olduğu bölüm kapatıldığı için belki gözükmüyor olabilir tabii. Ama bu konu dediğim gibi biraz araştırma istiyor. Eğer bad sektör olayı varsa, zamanla o disk daha da bozulur sanıyorum. Çünkü bad sektör bir çeşit donanımsal arıza, oluştuğu bölgede mikron seviyede bozulmalar ve parçacıklar kopmuş olabilir, HD in kafası o bölgelerden okuma yaparsa- ki şu an kapalı gibi gözüküyor- toz zerreciklerini dağıtması ve kanserli hücrenin çoğalması gibi bir şeye sebep olabilmekte diye bir yerlerde okumuştum.
  • arkadaş bilimsel yaklaşmış olaya ben de biraz tecrübe ile yaklaşayım ilk sorunu okudum ve kesinlikle ya diskinde bi sorun var ha defrag la çözülür çözülmez bad vardır yok tur ama bad var ise öle 6 gb alan bi anda yok olmaz sen bilgisayarım sag tık yönet disk yönetiminden disklerin durumuna bak olmazsa bi 98 cd ile scandik yap zaten yuzey taraması na başlayınca bad varsa direk ortaya çıkar yani data yoksa diskte al bi 98 cd si bi fdisk uzerine bi format zaten format atarkende bad varsa o sektöre gelince kurtarılmaya çalışılıyor der sende anlarsın san şimdiden kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk ile ilgili 1 sorunum ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.