Şimdi Ara

Normal People (2020) | BBC/Hulu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sally Rooney’in Normal People adlı kitabı 12 bölümlük bir TV dizisine dönüştürülüyor. Yönetmenliğini Lenny Abrahamson ve Hettie Macdonald’ın üstlendiği dizinin senaryo uyarlamasını Sally Rooney kendisi yapıyor. Dizinin başrollerini Daisy Edgar-Jones ve Paul Mescal paylaşıyorlar.

Hikaye İrlanda’nın batısındaki küçük bir kasabanın okulunda öğrenci olan Marianne ve Connell arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Sınıf arkadaşları Connell ve Marianne ilk başlarda birbirlerini tanımıyormuş gibi davranıyorlar. Erkek futbol takımının popüler oyuncusudur, kız ise içine kapanık bir yalnızdır. Connell Marianne’in evinde temizlikçi olarak çalışan annesini almaya gittiğinde, iki genç arasında herkesten saklamak istedikleri kolejde sürdürecekleri garip bir ilişki ortaya çıkar.

Hikaye çok klişe duruyor, tam yerli dizi konusu ama puanlar iyi gelmiş. Sürelerin yarım saate sabitlenmesi iyi olmuş. Şimdiye kadar 3 bölümün çevirisi yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoJack Horseman -- 11 Mayıs 2020; 14:24:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mekanlar ve müzikler nefis, 2 gencin uyumu-kimyası nefis, oyunculuklar üst düzey, yönetmenlik şahane. Anlatmak istediği hikayeyi çok soft şekilde anlatıyor dizi. 2. yarısını daha iyi ve etkileyici buldum. Sağlam bir dram olmuş, sıkça +18 sahneler var aileyle izlenmez. 2. sezona hiç gerek yok, zaten kitapla aynı yerde bitmiş. Umarım böyle kalır. 8.5/10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoJack Horseman -- 7 Mayıs 2020; 23:14:46 >
  • 8.9 puan gözüküyor umarım fazlasıyla hakediyordur. polisiye bilim kurgu fantastik izlmeketen gına geldik . biraz dram hüzün iyi gelebilir.
  • BoJack Horseman kullanıcısına yanıt
    bu yorumdan sonra bakmak lazım

• Normal People’ın yazarı Sally Rooney’nin diğer kitabı Conversations with Friends de televizyona uyarlanıyormuş.
  • Son zamanlarda izlediğim en kaliteli dizilerden biri. İlk başta ergen dizisi sandım ama olaylar aktıkça insanın içini işleyen hikaye sarıyor ilerleyen bölümlerde ise bir bölüm çoçuğun konuşması var hüngür hüngür ağlatıyor. Çoçuk da hatun da efsane oynamış ayakta alkışladım.

bağımlılık acayip bir şey diziyi izlerken anlıyorsun. Ucu acık bitti devamı çekebilir de çekilmez de. Müzikler enfesti yarın soundtrack listesini dinlerim artık.

Şu sahne ah...

Normal People (2020) | BBC/Hulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 10 Mayıs 2020; 23:4:17 >

• 1 günde bütün bölümleri izledim. bölümler arası geçişler kopuk ve bağlantısız geldi. bir bölüm italyada ertesi bölüm isveçte ama arada hiçbir bağlantı yok. onca şeyden sonra final daha mutlu bitebilirdi:))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Responder (2022)-BBC One
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bu bölüm dizinin oyunculuk anlamında zirvesi benim için. Resmen Connell karakteriyle beraber soluklandım, iç çektim. Muhteşem bir performanstı.

• BoJack Horseman kullanıcısına yanıt
    gözlerden yaş geldi, zor tuttum kendimi zaten depresyondayım şu aralar birde izleyince krize girdim resmen. Bu eleman ileri de çok iyi yapımlar da izleriz. Bu tarz rolleri döktürür savaş filmlerine de yakışır o psikolojiyi çok iyi yansıtıyor kendim de hissediyorum izlerken. Kız da çok iyi valla bravo. Dizinin yazarından gelecek yeni dizisi de umarım bu kadar etkileyici olur cast seçimlerini iyi seçerler.

şu efsane parçayı da unutmam, balo sahnesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 11 Mayıs 2020; 14:47:31 >

• Vıcık vıcık bir şeye benziyor diyordum da bölümün müdavimleri övmüş bir bildikleri var demek ki.
  • Güzel bir İngiliz yapımı romantik drama olmuş. Oyunculuklar çok iyi. Türü sevenler izlesin.

Çok rahatsız edici sahneler var. Vermek istediği dramı çok iyi veriyor, ben şahsen izlediğim zaman bir takım olayları çok saçma bulmuştum ancak inceleme ve kitabından alıntıları görünce kafamda oturdu, biraz düz izlemişim diziyi.

Baş roldeki kızımız, muhtemelen çok baskıcı bir babanın ve onun etkisinde kalmış anne ve abiyle birlikte baskı ve kendini bulamamış bir şekilde gençliğini geçiriyor, o yüzden lisede içine kapanık ve kendisini çok değersiz biriymiş gibi görüyor ve lise hayatı böyle geçiyor, üniversiteye geçince ailesinden ayrıldığı zaman ise kendi potansiyelini keşfediyor ve popülerleşip tabularını yıkıyor ancak lisede ona tek değer veren ve ilk aşkı olan erkeği hayatı boyunca unutamıyor.
    Connell ise sporcu olmasınında getirdiği popülerlikle, iyi kötü çevresi olan ancak utangaç ve mevcut durumu bozulacak, arkadaşları tarafından yargılanma düşüncesiyle düşündüklerini söylemekten hep korktuğu bir lise hayatı geçiriyor, üniversiteye gidince ise herkesin istediği gibi yaşadığı bir ortama adapte olamıyor. İçine kapanıyor.
    Bu iki birbirinden zıt karakterin çift olması ise birbirlerini ne kadar severlerse sevsinler birbirlerini hiç anlamadıkları için ilişkileri hiç bir zaman düzgün ve ideal olmuyor. İkisinin arasındaki sosyo-ekonomik durum bile kızın farkında olmasa da Connell için problem oluyor. Özellikle evinde 2 ay kalmasını isteyememesinin sebebi bu. Ayrıca Marianne'nın Connell'ı unutamaması yüzünden ondan sonra birlikte olduğu kişiler, ona iyi davranınca aklına Connell geldiği için muhtemelen sex hayatında da sert şeyler tercih ediyor.

• hikaye güzel, "sevip de kavuşamayan" türündeki romantizmi sevenler kaçırmasın. bazı sahneleri atlayarak izledim

• Sanat eseri gibi dizi yapılmış. Muteşemdi. 9.5
  • bende diziyi çıkar çıkmaz izledim, bu kadar popülerleşmesi de garip geldi normalde netflix dizisi olmayan böyle diziler bu ülkede popülerleşmez artık. bunu beğenene tavsim yine hulunun looking for alaska sına da bakabilirler (bu bir tık daha teenage draması ama kesinlikle boş değil ve kaliteli)
  • Ben sevmedim,Bölümler ve sahneler arası kopukluk çok sanırım buda durağan kurguyu daha hareketli yapmak için kullanılmış .Sex sahneleride gereksiz uzunlukta geldi buda durağanlıkla alakalı.Yan karekterler bakımından vasat detaylandırılmamış yan karekterler diziye duygu ve derinlik katma açısından zayıf.Sevemedim belki bana hitap etmedi belki de kitaptan uyarlanma olduğu için sıkış tıkış oldu bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 30 Mayıs 2020; 16:40:46 >
  • Altyazısını bulamadığım dizi. Tam yorumlardan sonra heveslendim izleyecektim ama şaşırdım.
  • Akcura kullanıcısına yanıt
    Altyazı opensubtitles'ta var orada bulabilirsiniz.

• her yerden telif yemiş, nasıl izlediniz?

edit: torrentte buldum ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 4 Haziran 2020; 3:42:20 >
  • Güzel diziydi. Bölüm sürelerinin kısa olması da iyi olmuş. Arkadaşın belirttiği gibi cinsel sahneler fazlaca var. Herkesin seveceği bir dizi değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.