Şimdi Ara

Love, Death & Robots • Netflix (15 Mart 2019)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
6
Favori
6.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Netflix’in yetişkinler için üretmiş olduğu animasyon serisi Love, Death & Robots, Deadpool filminden tanıdığımız yönetmen Tim Miller ve usta yönetmen David Fincher’ın ortaklığıyla çekilmiş 18 bölümlük bir antoloji. Geçmişten günümüze birçok farklı animasyon tekniği kullanılan yapımda görsellik her bölümde kendine has bir şekilde ön planda. Nitekim farklı animasyon teknikleri hikaye anlatımına olumlu şekilde yansımış. Kısa ve öz hikayelerle donatılan animasyonda her türden parçalar bulmak mümkün. Bu sayede izleyenler kendi seyir zevklerine göre bölümler bulabiliyor. Belki de yapımın en avantajlı olduğu kısım burası. Olağanüstü animasyonu, çeşitli absürtlükleri ve ters köşe yapan hikayeleriyle sizleri bir sonraki bölümde ne bulacağınıza dair merak içinde bırakan enfes bir yapım.

    Love, Death & Robots • Netflix (15 Mart 2019) Love, Death & Robots • Netflix (15 Mart 2019) Love, Death & Robots • Netflix (15 Mart 2019) Love, Death & Robots • Netflix (15 Mart 2019)


    Kaynak:https://www.popgek.com/animasyon/saykodelik-isler-derlemesi-love-death-robots.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charles Bartowski -- 16 Mart 2019; 17:27:25 >







  • Bu antolojiyi indirdim. Öyle ya da böyle bölümleri izlerken az önce Beyond the Aquila Rift adlı bölüme denk geldim. Sırf bu bölüm için bile seriye saygı duyabilirim. Detroit: Become Human benzeri (çok daha gerçekçi) çizimleri, konusu ve bana göre en önemli unsuru altyapısıyla kısa bir analizi hak ediyor.


    Klasik uzay filmlerinde olduğu gibi mürettebat burada da kısa bir rota belirleyip, gidecekleri yeri belirliyorlar. Daha sonrasında uykuya dalıyorlar. Fakat uyandıklarında bir gariplik var. Rotalarından binlerce ışık yılı daha uzakta olan alternatif bu evrenin içindeler. Liderleri yani Thom karakteri uyandığında olayı anlayamasa da karşısında Greta karakterini görüyor.



    Daha önceden tanışıklıkları var. Thom'un heyecanı gözlerinden okunuyor. Greta ''gel seni şöyle bir içeriye alalım kendine gelirsin'' diyor. Ve alengirli durumlar burada başlıyor. Karşımızda uzay kostümünden sıyrılmış, karşısındaki erkeği tavlamak isteyen kadın görüntüsü.



    Thom ile muhabbetlerine baktığımızda dört sene önceden 'kaçamak' yaptıklarını söylüyorlar. Daha sonra tekrardan mercimeği fırına veriyorlar.

    İşte şimdi alt metninden bahsetme zamanı.



    Buradaki yansımadan da görüldüğü üzere Greta insan formunda değil. Örümcek görüntüsünü almış başkalaşmış bir yaratık.

    Örümcek konusuna gelmeden bir detaydan daha bahsedeyim. Uyandıkları sırada ekranın önünden Meryem ve Çocuk İsa figürini geçer.



    Bilim ekibinin bulunduğu mekanda dinsel bir materyalin orada bulunması zordur. Bunun anlamı ilerde bir tehlike olacağını gösterir. Yedi günahtan biri olan şehvetin Thom için kötü sonuçlar doğuracağı işten bile değil. Ortalık, acil alarmıyla birlikte kırmızı. Daha sonrasında direkt Thom'un görünmesi de tesadüf değil.

    Örümcek, şehvet ve insan figürlerinin ortak bir yanı var. Çoğu efsanelerde, mitlerde örümcek figürü insanın tensel hazlarının simgeleşmiş hali olarak gösterilir. Sinemada da birçok örneği var. İki tane örnek vereceğim. Enemy filminin posterinde bile örümcek var.





    Şuradaki videoyu izlerseniz, çıplak kadınların yarı örümcek formuna döndüğünü, açılış sahnesinin altın tepsideki örümcek ile yapıldığını görebilirsiniz. Diğer örnek ise Chan-wook Park'ın stoker filmine ait. Kadın karakterimiz ne zaman cinsel bir duygunun eşiğine gelse örümcek hemen orada belirir.



    Greta insanların zayıflığından faydalanan bir ruh emicidir aslında. Karakterleri yanlış rotadan sonra rahatlatan değil de, bana göre o rotaya çeken ve onlardan faydalanan bir dış varlık. Thom ise gerçekte böyledir.





    Golgotha yolundan sonra İsa'nın görünümüne benzer. En başındaki Meryem ve Çocuk İsa ile özdeşleşir.


    Müthiş kere müthiş bir bölüm. Film, dizi ya da animasyon fark etmez; eğer bir noktada dinsel çağrışım veriliyorsa okumaları da ona uygun yapmak gerek. Mesajın ana kaynağı da budur. Alien son filminde Davud heykelinin verilip, rahibin bir uzay gemisinde olması ya da Ex Machina filminde Caleb ve Ava hikayesinin Adem ve Havva özdeşleştirmeleri gibidir. Teknolojinin top yaptığı noktadaki dinsel durumlar hikaye akışının tehlikeli gideceğine atıfta bulunur.
  • Fincher var, bekleyelim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplam 185 dakika olacak



    Bazı hikayelerin adları

    "Sentient Dairy Products", "Werewolf Soldiers", "Robots Gone Wild", "Garbage Monsters", "Cyborg Bounty Hunters", "Alien Spiders" "Blood-Thirsty Demons From Hell"



    www.netflix.com/title/80174608?source=android izleyin:"Love, Death & Robots"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 mart






    quote:

    Sentient dairy products, werewolf soldiers, robots gone wild, garbage monsters, cyborg bounty hunters, alien spiders and blood-thirsty demons from hell - all converge in eighteen NSFW animated stories.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    15 mart






    quote:

    Sentient dairy products, werewolf soldiers, robots gone wild, garbage monsters, cyborg bounty hunters, alien spiders and blood-thirsty demons from hell - all converge in eighteen NSFW animated stories.
    İzlerken başım döndü 45 saniye sanki 2-3 dakika gibi geldi




  • Güzel, takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu nasıl fragman bizim zamanımızda pikachu elektik verirken ekran ani aydınlandı diye yasaklanıyordu epileksi yüzünden başı ağrıyan çok olmuştu.
  • mart ayı, coşuyor netflix

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merakla bekliyorum. Ve neredeyse 2 hafta var çıkışına. Güzel güzel.
  • Bağımsız bölümler , farklı türde animasyonlar ve efsane yönetmenler.Her bölümü efsane olmasada efsane olur . İnside no:9 yada black mirror gibi.
  • Beklenti oluştu bende
  • İlk sezonun tamamı Netflix'te yayınlandı.
  • yorumları alalım listeye ekleyek mi?
  • İlk iki bölümü izledim, netflixte yapılmış en iyi işlerden biri gibi duruyor.
  • İlk 4 bölümü izledim. Görsel olarak şov yapıyor resmen. İzlediğim bölümlerde de hikaye hoşuma gitti.
  • Akşam izlemeye başlayacağım ben de. Yorumlar olumlu.
  • 3 bölüm izledim ben de şimdiye kadar. Gerçekten çok güzel her hikaye.
  • Güzel bölümler de vardı boş bölümler de vardı genel olarak beğendim. Animasyon tarzları her bölümde farklı 7-10-11-13-18 gerçeğe yakın tarzdaydı 16 direkt live action bölümdü.

    Bölümleri değerlendirirsem
    1 hikaye aksiyon güzel
    2 konsept harika mini dizisi çıksa izlerim
    3 sonu güzel
    4 fena değil
    5 boş bölüm
    6 troll bir bölüm olmuş
    7 CGI harika hikaye de güzel
    8 muhtemelen dizinin en yüksek puanlı bölümü olur hikaye güzeldi
    9 boş bölüm
    10 CGI güzel hikaye de iyi
    11 Gravity tarzı bir bölüm olmuş beğendim
    12 Amacını anlayamadım animasyon olarak da Telltale oyunlarına benzemiş
    13 CGI güzel hikaye de güzel tempo da güzel
    14 Anlamı derin bir bölüm
    15 Eğlenceli bir bölüm
    16 Farklı bir bölüm olmuş Mary Elizabeth Winstead oynuyor bu bile yeterli
    17 Çok güzel bölüm
    18 Müthiş CGI vardı hikaye de güzel. Tam bir BF5 animasyonu olmuş.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.