Şimdi Ara

Nokian WETPROOF kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
7
Favori
52.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu lastiklerden arkadaşlar dan kullanan varmı ıslak/kuru/ses olarak kulkanıcı yorumları baz alınmış.
    Nokian WETPROOF kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudanyali137

2019 model nokian bir senede haşat olmuş , yok şöyle kaliteli diyorlardı

Ben Petlas PT 535 4 mevsim aldım 2 sene doldu hala sıfır gibi , maşallahNokian WETPROOF kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz? 

• mudanyali137 M kullanıcısına yanıt

o lastik 50 yıllık gibi olmuş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

Ve en az 200 bin km üzeri arac kullandım ve bir çok markayı kullandım böyle bir şeye ancak 5 yıl ve üzeri kullananlarda böyle bir şey gördüm 2019 da üretilen bir lastik 50 binden sonra böyle olmalıydı

Petlas,lassa,michelin kullandım şimdiye kadar .

nokian için alirken az da para vermedim.michelin ve continental ile ayni paraydi.ama testlerde soyle başarılı etiket değeri soyle iyi falan hikaye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

Sorma hocam.lastige baktıkça sinir oluyorum.

• alfa-x kullanıcısına yanıt
    Petlas ülkemiz koşulu için ses seviyesi hariç ucuz/iyi lassa (kordsa) yan şirketi sayesinde daha dayanıklı tel yapısı ve hamuru vardır km olarak uzun soluklu kullanılabilir yük cukur önemi yok aklınızda olsun
    Şuan da nokian wetproof sildim komple Goodyear Efficientgrip2 de 4 kanallı yerli üretim olmayan modelini bulmaya çalışacağım en ideal km/ses/konfor/yol tutuş onda şuan tabi dediğim gibi 3 kanallı modeli türk üretim bi kullanıp beğenen görmedim
    Nokian WETPROOF kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz? Nokian WETPROOF kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz?

24 km kulllanılmış yaz kış üzerinde duran 2018 üretim nexen su1 model kore malı elantra fabrika ekipmanı

• Bunları beğenmiyordum ama maşallahları var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

24 km kulllanılmış yaz kış üzerinde duran 2018 üretim nexen su1 model kore malı elantra fabrika ekipmanı

Cok iyi durumdalar

• Başka çatlama sorunu yaşayan oldu mu? Uzun süreli yorumlarınız nedir?

• bi tylol hot içer miyiz kullanıcısına yanıt

ben de çok araştırıp nokian yaz lastiği almıştım ilk zamanlarda çok iyiydi ama lastikler 1 seneden sonra kılcak çatlak oluşturmaya başladı, çok yol da yapmadım ama 3 sene sonra mecburen yeni lasik alacağım görüntüsü güven vermiyor. Diş derinlikleri hala 6 mm. gibi ama tüm lastiklerde kılcak çatlaklar var bu sebeple yazlık için tavsiye etmiyorum kışlık için önerilir o ayrı.

• Kılcal çatlak eskiyen her markada olur ancak benim tecrübe ettiğim Nokian lastiklerde aşınma yerine dökülme vardı.Lastikler parçalanarak dökülüyordu bunu ilk defa gördüm.Yeni hamurlarını bilmiyorum tabiki, yine de dökülen Nokian aracımdaki Hankook tan daha iyiydi.

• kizashi kullanıcısına yanıt
    Kılcal catlaktan fazlası o hocam petlasda bile böyle bir şey görmedim 30 bin km den önce catlamış yukarıda resimlerde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nokian çok dandik lastik. Gelelim nedenlerine ve tecrübelerime.

Aracım 2016 Subaru outback 4x4 2.0Diesel 225 60r18

Aracımı sıfır aldığımda üstünde Bridgestone dueler hp lastikler vardı, aracımı biraz taşlı yerlerde kullandım lastiğin biri yarıldı yedek lastikle kışa kadar idare edip sıfır kışlık lastik alıp kullanacaktım. Aklımda Michelin vardı ama Yine lastiği yararım diye hem fazla para vermeyeyim (michelin 800tl adeti, Nokian 470tl adeti idi) hemde denemek için Nokian WR3 suv kış lastiği alıp taktım.(aynı sene üretimdi) İlk sene problem yaşamadım, yaz geldi dedimki yazlıkları takarken önlere nokianın 2 tane sıfır yazlığı alıp takayım dedim ve öylede yaptım. o yazda 2 nokian ve 2 Bridgestone ile geçirdim. Ama nokianlarda kayma eğilimi hissettim ve Bridgestone ile yer değiştirdim yazı önler birdgestone arkalar nokian ile bitirdim.

Sonra 2. sene kış geldi ve kışlık nokianları taktım ama havalar soğuyunca kafamda sorular, sürekli bildiğim virajlarda sanki kaymalar başlamıştı. Daha sonra Continental kış lastiği takmış bir arkadaşın ford kugasını kullandım ve hemen anladım evet artık eminim bizim nokianlar taş olmuş, aracımla karlı yola girdiğimde frenleme nerdesye bitmişti, lastikte diş var ama karlı ve buzlu yolda sabun gibiydi. o kışıda öyle bitirdim bir sonraki yaz ayında yine 2 nokian ve 2 bridgestone yazlığı taktım ama malesef ağustos ayına geldiğimizde nokian yazlıklarda bridgestone lastiğimin bariz gerisinde kalmıştı. Bridgestone lastiklerim nokian yazlıklardan 30bin km eski olmasına rağmen nokianlardan hem daha dişli hemde daha iyi yol tutuşu sağlıyordu.

Bu tecrübemden sonra Lanet olsun nokiana dedim kışa doğru 4 tana sıfır Michelin Latitude Cross MS lastik aldım, lastik yaz lastiği olmasına rağmen MS özelliği sayesinde kışında kullandım 40cm karda ve dümdüz buzda köy yollarında günlerce kullandım en ufak sıkıntı yaşamadım. Frenleme mesafesi karda nokianlardan katbe kat iyiydi. Ben güvenliğe önem veren biriyim aslında Nokiana hiç deneme şansı bile vermezdim ama yaptık işte bikere bu hatayı.

Piyasanın 1 numara markaları Michelin - Continental ikilisidir.

Piyasanın 2 numarası: Bridgestone - goodyaer - Pirellidir.

diğerleri çöpdür siz ne derseniz diyin. He bide bişe çıkarmışlar adı şanı bilinmeyen lastikler türetmişler diyolarki Michelinin , goodyarın fabrikasında üretiliyor bıdı bıdı bıdı. Aman sakın ha kanmayın bu pazarlama hilelerine.

• canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    AWD Subaru ya öne ve arkaya farklı lastik takmak baştan yanlış.

• Jackal78 kullanıcısına yanıt

Arkadaşım 4x4 araçlarda orta difransiyel vardır, yani ön ve arka tekerler arasında her zaman tur ve dönüş farkı vardır bu sebeple orta difransiyel veya transfer kutusu koyulur. Yani senin söylediğinin teknik hiçbir açıklaması ve dayanağı yok bu bildiğin tamamen şehir efsanesidir. Hayırlı günler

• canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    3 subaru değiştirdim (2 forester 1 outback) Hepsinde de kışlık olarak Nokian kullandım. Yağmur, derin kar, buz vs.. vs %100 memnun kaldım..

• quote:

Orijinalden alıntı: canibeyaz

Arkadaşım 4x4 araçlarda orta difransiyel vardır, yani ön ve arka tekerler arasında her zaman tur ve dönüş farkı vardır bu sebeple orta difransiyel veya transfer kutusu koyulur. Yani senin söylediğinin teknik hiçbir açıklaması ve dayanağı yok bu bildiğin tamamen şehir efsanesidir. Hayırlı günler

Dediğiniz dönüş ve tur olarak doğru fakat şöyle bir şey var. Aynı lastik markasının modelleri arasında bile kuru, ıslak vs fark etmeksizin yol tutuş farkları olabiliyor. Yani aracın isterse her bir tekeri ayrı ayrı güç aktarımına sahip olsun olay tutuşta. Yani mesela bir viraja girdiğinizde vs aracın arkası ve önü farklı davranacaktır model farkı bile olsa. Mesela arka lastiklerin elastikiyeti yüksekken önlerin daha düşük olabilir vs. O yüzden araç ne olursa olsun bırakın marka modelin aynı olmasını diyelim 1 2 yıl sonra arkalar patladı ve aynı marka model aldınız, lastik deformasyon farkı yüzünden bile sürüş dinamiği değişir. Olmaz olmaz bir gün fark lazım olur ve banketi aşıp duvara ağaca vs bindirirsiniz Allah korusun. Dikkat etmekte fayda var..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.