Nokian WETPROOF kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz? (7. sayfa)



-
-
-
o lastik 50 yıllık gibi olmuş...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mhmmd.239
Ve en az 200 bin km üzeri arac kullandım ve bir çok markayı kullandım böyle bir şeye ancak 5 yıl ve üzeri kullananlarda böyle bir şey gördüm 2019 da üretilen bir lastik 50 binden sonra böyle olmalıydıPetlas,lassa,michelin kullandım şimdiye kadar .
nokian için alirken az da para vermedim.michelin ve continental ile ayni paraydi.ama testlerde soyle başarılı etiket değeri soyle iyi falan hikaye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorma hocam.lastige baktıkça sinir oluyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Petlas ülkemiz koşulu için ses seviyesi hariç ucuz/iyi lassa (kordsa) yan şirketi sayesinde daha dayanıklı tel yapısı ve hamuru vardır km olarak uzun soluklu kullanılabilir yük cukur önemi yok aklınızda olsun -
Şuan da nokian wetproof sildim komple Goodyear Efficientgrip2 de 4 kanallı yerli üretim olmayan modelini bulmaya çalışacağım en ideal km/ses/konfor/yol tutuş onda şuan tabi dediğim gibi 3 kanallı modeli türk üretim bi kullanıp beğenen görmedim -
-
Bunları beğenmiyordum ama maşallahları var -
-
Başka çatlama sorunu yaşayan oldu mu? Uzun süreli yorumlarınız nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben de çok araştırıp nokian yaz lastiği almıştım ilk zamanlarda çok iyiydi ama lastikler 1 seneden sonra kılcak çatlak oluşturmaya başladı, çok yol da yapmadım ama 3 sene sonra mecburen yeni lasik alacağım görüntüsü güven vermiyor. Diş derinlikleri hala 6 mm. gibi ama tüm lastiklerde kılcak çatlaklar var bu sebeple yazlık için tavsiye etmiyorum kışlık için önerilir o ayrı.
-
Kılcal çatlak eskiyen her markada olur ancak benim tecrübe ettiğim Nokian lastiklerde aşınma yerine dökülme vardı.Lastikler parçalanarak dökülüyordu bunu ilk defa gördüm.Yeni hamurlarını bilmiyorum tabiki, yine de dökülen Nokian aracımdaki Hankook tan daha iyiydi.
-
Kılcal catlaktan fazlası o hocam petlasda bile böyle bir şey görmedim 30 bin km den önce catlamış yukarıda resimlerde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nokian çok dandik lastik. Gelelim nedenlerine ve tecrübelerime.
Aracım 2016 Subaru outback 4x4 2.0Diesel 225 60r18
Aracımı sıfır aldığımda üstünde Bridgestone dueler hp lastikler vardı, aracımı biraz taşlı yerlerde kullandım lastiğin biri yarıldı yedek lastikle kışa kadar idare edip sıfır kışlık lastik alıp kullanacaktım. Aklımda Michelin vardı ama Yine lastiği yararım diye hem fazla para vermeyeyim (michelin 800tl adeti, Nokian 470tl adeti idi) hemde denemek için Nokian WR3 suv kış lastiği alıp taktım.(aynı sene üretimdi) İlk sene problem yaşamadım, yaz geldi dedimki yazlıkları takarken önlere nokianın 2 tane sıfır yazlığı alıp takayım dedim ve öylede yaptım. o yazda 2 nokian ve 2 Bridgestone ile geçirdim. Ama nokianlarda kayma eğilimi hissettim ve Bridgestone ile yer değiştirdim yazı önler birdgestone arkalar nokian ile bitirdim.
Sonra 2. sene kış geldi ve kışlık nokianları taktım ama havalar soğuyunca kafamda sorular, sürekli bildiğim virajlarda sanki kaymalar başlamıştı. Daha sonra Continental kış lastiği takmış bir arkadaşın ford kugasını kullandım ve hemen anladım evet artık eminim bizim nokianlar taş olmuş, aracımla karlı yola girdiğimde frenleme nerdesye bitmişti, lastikte diş var ama karlı ve buzlu yolda sabun gibiydi. o kışıda öyle bitirdim bir sonraki yaz ayında yine 2 nokian ve 2 bridgestone yazlığı taktım ama malesef ağustos ayına geldiğimizde nokian yazlıklarda bridgestone lastiğimin bariz gerisinde kalmıştı. Bridgestone lastiklerim nokian yazlıklardan 30bin km eski olmasına rağmen nokianlardan hem daha dişli hemde daha iyi yol tutuşu sağlıyordu.
Bu tecrübemden sonra Lanet olsun nokiana dedim kışa doğru 4 tana sıfır Michelin Latitude Cross MS lastik aldım, lastik yaz lastiği olmasına rağmen MS özelliği sayesinde kışında kullandım 40cm karda ve dümdüz buzda köy yollarında günlerce kullandım en ufak sıkıntı yaşamadım. Frenleme mesafesi karda nokianlardan katbe kat iyiydi. Ben güvenliğe önem veren biriyim aslında Nokiana hiç deneme şansı bile vermezdim ama yaptık işte bikere bu hatayı.
Piyasanın 1 numara markaları Michelin - Continental ikilisidir.
Piyasanın 2 numarası: Bridgestone - goodyaer - Pirellidir.
diğerleri çöpdür siz ne derseniz diyin. He bide bişe çıkarmışlar adı şanı bilinmeyen lastikler türetmişler diyolarki Michelinin , goodyarın fabrikasında üretiliyor bıdı bıdı bıdı. Aman sakın ha kanmayın bu pazarlama hilelerine.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
AWD Subaru ya öne ve arkaya farklı lastik takmak baştan yanlış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşım 4x4 araçlarda orta difransiyel vardır, yani ön ve arka tekerler arasında her zaman tur ve dönüş farkı vardır bu sebeple orta difransiyel veya transfer kutusu koyulur. Yani senin söylediğinin teknik hiçbir açıklaması ve dayanağı yok bu bildiğin tamamen şehir efsanesidir. Hayırlı günler
-
3 subaru değiştirdim (2 forester 1 outback) Hepsinde de kışlık olarak Nokian kullandım. Yağmur, derin kar, buz vs.. vs %100 memnun kaldım..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: canibeyazArkadaşım 4x4 araçlarda orta difransiyel vardır, yani ön ve arka tekerler arasında her zaman tur ve dönüş farkı vardır bu sebeple orta difransiyel veya transfer kutusu koyulur. Yani senin söylediğinin teknik hiçbir açıklaması ve dayanağı yok bu bildiğin tamamen şehir efsanesidir. Hayırlı günler
Dediğiniz dönüş ve tur olarak doğru fakat şöyle bir şey var. Aynı lastik markasının modelleri arasında bile kuru, ıslak vs fark etmeksizin yol tutuş farkları olabiliyor. Yani aracın isterse her bir tekeri ayrı ayrı güç aktarımına sahip olsun olay tutuşta. Yani mesela bir viraja girdiğinizde vs aracın arkası ve önü farklı davranacaktır model farkı bile olsa. Mesela arka lastiklerin elastikiyeti yüksekken önlerin daha düşük olabilir vs. O yüzden araç ne olursa olsun bırakın marka modelin aynı olmasını diyelim 1 2 yıl sonra arkalar patladı ve aynı marka model aldınız, lastik deformasyon farkı yüzünden bile sürüş dinamiği değişir. Olmaz olmaz bir gün fark lazım olur ve banketi aşıp duvara ağaca vs bindirirsiniz Allah korusun. Dikkat etmekte fayda var..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X