Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.049
Cevap
65
Favori
530.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nokian Tyres Türkiye

quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

Merhaba.
    Internetten arastirdim ve nokian lastiklerinin testlerde hep üst siralarda oldugunu gördüm.
    Lastikciye siparis ettim ve lastikler takildi.Lastikci tanidik tabii.
    Bu Kadar kötü lastik görmedim.120 km/h hiza geldiginizde araba tren gibi ses cikariyordu.Hemen lastikciye gittim.Araci oda kullandi.Hemen lastikleri, söktü baska marka lastik takti.Lastikler yanilmiyorsam Malezya üretimiydi.Finlandiya ve Rusya üretimleri nasildir?

Merhaba,

Nokian Lastiklerinin üretiminde birinci kalite, ikinci kalite gibi bir durum asla söz konusu değildir.
    Nokian bütün üretimlerinde aynı kaliteyi koruyor. Türkiye'de ya da İskandinav ülkelerinde kullanılan lastiklerin birbirlerinden herhangi bir farkı yok.

Lastiklerinizi 3-4 gün gibi bir süre kullandıktan sonra tekrar ayar yaptırmanız (tüm lastikler için geçerli) daha sağlıklı olacaktı.
    Yaptığı için bilincinde deneyimli lastikçilerin daha siz söylemeden bunu teklif etmeleri gerekiyor.

Yorumunuz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.

Bu 3-4 gün sonra yapılan ayar ne ayarıdır.Yer değiştirme konusu mu, yoksa başka birşey mi?
    Ben ayar felan yaptırmadım 4 ay 3500 km kullandım bi sıkıntı yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_41 -- 25 Mart 2015; 1:46:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: evo_41

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

Merhaba.
    Internetten arastirdim ve nokian lastiklerinin testlerde hep üst siralarda oldugunu gördüm.
    Lastikciye siparis ettim ve lastikler takildi.Lastikci tanidik tabii.
    Bu Kadar kötü lastik görmedim.120 km/h hiza geldiginizde araba tren gibi ses cikariyordu.Hemen lastikciye gittim.Araci oda kullandi.Hemen lastikleri, söktü baska marka lastik takti.Lastikler yanilmiyorsam Malezya üretimiydi.Finlandiya ve Rusya üretimleri nasildir?

Merhaba,

Nokian Lastiklerinin üretiminde birinci kalite, ikinci kalite gibi bir durum asla söz konusu değildir.
    Nokian bütün üretimlerinde aynı kaliteyi koruyor. Türkiye'de ya da İskandinav ülkelerinde kullanılan lastiklerin birbirlerinden herhangi bir farkı yok.

Lastiklerinizi 3-4 gün gibi bir süre kullandıktan sonra tekrar ayar yaptırmanız (tüm lastikler için geçerli) daha sağlıklı olacaktı.
    Yaptığı için bilincinde deneyimli lastikçilerin daha siz söylemeden bunu teklif etmeleri gerekiyor.

Yorumunuz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.

Bu 3-4 gün sonra yapılan ayar ne ayarıdır.Yer değiştirme konusu mu, yoksa başka birşey mi?
    Ben 4 ayar felan yaptırmadım 4 ay 3500 km kullandım bi sıkıntı yaşamadım.

Merhaba,

Bahsetmiş olduğumuz ayar; civataların gevşeyip gevşemediği, balansta sıkıntı olup olmadığıyla ve
    lastik basınç kontrolüyle alakalıdır. Lastikler takıldıktan sonra aynı hafta içerisinde ayarları bilir kişi tarafından tekrar kontrol
    edilirse, bazı araçların yaşadığı sıkıntılar ortadan kalkıyor. Bunu ifade etmek istemiştik.
    Bazı araçlarda yaşanan bir problemin lastikten kaynaklandığı düşünülüyor, aslında belirttiğimiz gibi lastiği taktırılan yere bir kere daha
    gösterilmesi problemi ortadan kaldırıyor.
    Sizin böyle bir sorun yaşamayışınıza sevindik.

Güvenli sürüşler diliyoruz.

• Yani olası balans ve bijonarın gevşemesi gibi problemler için kontrol yapılıyor. Lastik havasını zaten kontrol etmeye çalışıyoruz ama kesinlikle hata yaptigimi düşünüyorum.
    Aracım 1240 kilo orjinal ebat 195 55 15 olması gerekiyor.
    Fakat kar lastigi taban daraltma hikayesinden dolayı
    185 60 15 taktırmıstim.
    Sormak istediğim şu lastiklere kaç psi basmalıyız.
    32 basınca sanki lastik yanakları yere degecekmis gibi
    hava az geliyor gozume. Benim bildiğim bu lastiğin PSİ sınırı
    36 ben de 36 basıyorum. Bana kalsa 38 basacagim ama yanlış olduğunu biliyorum. Lastiğe zarar vermek istemiyorum ama sanki hava çok azmis gibi geliyor.
  • 2 yıldır hepsiburada'dan aldığım nokian 195 60 15 88h yaz lastiklerini kullanıyorum, kullanımdan ötürü problemim yok viraj performansı yol tutuşu falan güzel ama lastikler 2 yılda ömrünü tamamladı çürüme oldu ve iç tarafta lastik dalga yaptı baloncuk gibi dalgalar var görseniz çin malı dandik lastikler gibi görünüyor, petlas continental lassa bayilerini gezdim hepsi acil değişmesi gerekiyor dedi. kısacası güzel lastik ama ömrü kısa, sadece 2 yıl.

Orijinalden alıntı: fairboy

2 yıldır hepsiburada'dan aldığım nokian 195 60 15 88h yaz lastiklerini kullanıyorum, kullanımdan ötürü problemim yok viraj performansı yol tutuşu falan güzel ama lastikler 2 yılda ömrünü tamamladı çürüme oldu ve iç tarafta lastik dalga yaptı baloncuk gibi dalgalar var görseniz çin malı dandik lastikler gibi görünüyor, petlas continental lassa bayilerini gezdim hepsi acil değişmesi gerekiyor dedi. kısacası güzel lastik ama ömrü kısa, sadece 2 yıl.

Bu duruma üzüldüm açıkçası biz de aynı problemi yasarmiyiz acaba?
    Hangi şehirde yaşıyorsunuz yolların durumu nedir?
    Lastiğin erken bitmesininin nedeni bunlar olabilir mi acaba?
    Bır de lastiğin modelini belirtmemissiniz i3 mu line mı?
    2 yılda lastik biter mi ya hu demekten kendimi alikoyamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_41 -- 23 Mart 2015; 11:18:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fairboy

2 yıldır hepsiburada'dan aldığım nokian 195 60 15 88h yaz lastiklerini kullanıyorum, kullanımdan ötürü problemim yok viraj performansı yol tutuşu falan güzel ama lastikler 2 yılda ömrünü tamamladı çürüme oldu ve iç tarafta lastik dalga yaptı baloncuk gibi dalgalar var görseniz çin malı dandik lastikler gibi görünüyor, petlas continental lassa bayilerini gezdim hepsi acil değişmesi gerekiyor dedi. kısacası güzel lastik ama ömrü kısa, sadece 2 yıl.

Bu duruma üzüldüm açıkçası biz de aynı problemi yasarmiyiz acaba?
    Hangi şehirde yaşıyorsunuz yolların durumu nedir?
    Lastiğin erken bitmesininin nedeni bunlar olabilir mi acaba?
    Bır de lastiğin modelini belirtmemissiniz i3 mu line mı?
    2 yılda lastik biter mi ya hu demekten kendimi alikoyamiyorum.

Modeline bakmadım Diyarbakır'da yaşıyorum, lastikçi buralar yazları çok sıcak olduğu için lastik dayanmıyor falan diyor, servisi yaygın olan bi marka da değil ki götürüp garantisinden faydalanasın

• Ben de Muş tayım burasi soğuk biliyorsunuz zaten, yazın da serin. Gerçi o yüzden bitmese bile yollardan dolayı bitebilir lastik.
    Aslında sert hamurlu bir lastik secseydiniz daha iyi olurdu gibi geliyor bana.Tabii ki bu benim fikrim.

Orijinalden alıntı: Sympatique

195/60/15 lastik alacağım. Hankook Kinergy Eco K425 ile Nokian Line arasında gidip geliyorum. K425'in EU label etiketindeki desibel değeri Nokian Line serisine göre 2 desibel daha düşük. Performans ve yakıt sınıflandırmaları ise aynı. Ne önerirsiniz ?

Benim sorum ile ilgili de yardımcı olabilir misiniz. ?

İnternetteki tedarikçilerinizin birinden 4 adet Nokian line serisi lastik aldım.ebatları 185 60 r15.(88H XL).Yalnız bir problem var gibi geldi.lastikleri outside yönüne göre takınca sol tarafa gelen lastiklerin kanal yönleri ile sağ tarafa gelen lastiklerin kanal yönleri ters oluyor.(soldaki lastiklerin kanal yönü bir ve aynı,sağdakilerinde soldakilerine zıt ve aynı yönde).bir anormallik mi var? Karışık olduysa resim yükleyebilirim.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ben kisliklari taktirirken 2 adet lastikte rotation seklinde yon belirtiyordu. Ama diğer 2 lastik te yön belirten rotation yazısı yoktu. Dışarıdan baktığınızda ise lastiklerin doğru şekilde takılmış tı. V kanalları aynı yönü gösteriyordu.
    Lastik ci sadece tek tarafta yön belirtmesinin normal olduğunu soyledi.Ne kadar doğru bilemiyorum.
    Acaba hepsinde rotation yazması gerekmiyor mu?
    Bir de lastiklerin belirli bir km de çapraz olarak yer değiştirmesi gerekiyor diye biliyorum. Bu doğru bir uygulama mi?
    Eger öyleyse bile bu değişimi yazlıklarda yapabiliriz.
    Kislik larda yön olduğu için çapraz değilde sadece ön lastikler le arka lastikler yer değiştirilebilir gibi geliyor bana.
    Konunun uzmanı bizi bilgelendirebilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_41 -- 25 Mart 2015; 1:49:56 >
    yeni bir araç aldım lastik ebatları 245/45 R18 NOKİAN için bana önerebileceğiniz bir lastik var mı netten araştırdığımda NOKİAN 245/45 ZR18 100Y XL Z G2 adında bir lastik buldum yol tutuşu sesi içeri vermesi ve yakıta olan etkisi nedir bilgi verir misiniz şimdiden teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: help21

merhaba arkadaşlar araç ön iki lastiği değiştirecem çok erken tükenmişler lastikçi lassa önerdi bazı arkadaşlar ise Goodyear 205/55 R16 91V EfficientGrip Performance önerdiler acaba hangi lastiği almalıyım yardımcı olurmusunuz?

Merhaba,

25 Mart tarihinde stoklara girecek olan ve ön sipariş verebileceğiniz 2015 tarihli Nokian Line tavsiye edebiliriz size.

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-line-205-55-r16-91v-yaz-lastigi-uretim-yili2015/productDetails.aspx?productId=otkmt428317&categoryId=259720

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?URUNID=30

Frenleme:A Yakıt:C etiket değerlerine sahip.

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Merhaba Sayın Nokian Tyres Türkiye.

Bu lastiğin (205/55R16) 91H hız ve yük endeksine sahip olan modelini arıyorum. Linkteki model 91V endeksli. Ne zaman geleceği ve fiyatının ne mertebede olacağına dair bilginiz var mıdır?

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: leventmann

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: help21

merhaba arkadaşlar araç ön iki lastiği değiştirecem çok erken tükenmişler lastikçi lassa önerdi bazı arkadaşlar ise Goodyear 205/55 R16 91V EfficientGrip Performance önerdiler acaba hangi lastiği almalıyım yardımcı olurmusunuz?

Merhaba,

25 Mart tarihinde stoklara girecek olan ve ön sipariş verebileceğiniz 2015 tarihli Nokian Line tavsiye edebiliriz size.

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-line-205-55-r16-91v-yaz-lastigi-uretim-yili2015/productDetails.aspx?productId=otkmt428317&categoryId=259720

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?URUNID=30

Frenleme:A Yakıt:C etiket değerlerine sahip.

Merhaba Sayın Nokian Tyres Türkiye.

Bu lastiğin (205/55R16) 91H hız ve yük endeksine sahip olan modelini arıyorum. Linkteki model 91V endeksli. Ne zaman geleceği ve fiyatının ne mertebede olacağına dair bilginiz var mıdır?

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla

Merhaba,

Belirtmiş olduğunuz 91 H 2015 üretimli olarak stoklarımıza geldi ama maalesef şu an tükenmiş durumda.
    Gelecek ürünler arasında da yer almıyor.
    Size ancak 91 V 2015 üretim Nokian Line önerebiliyoruz şu an için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖMER_ASAF

merhaba
    yeni bir araç aldım lastik ebatları 245/45 R18 NOKİAN için bana önerebileceğiniz bir lastik var mı netten araştırdığımda NOKİAN 245/45 ZR18 100Y XL Z G2 adında bir lastik buldum yol tutuşu sesi içeri vermesi ve yakıta olan etkisi nedir bilgi verir misiniz şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Bu ölçülerde son 4 adet stoğumuz kaldı ve size Nokian zLine önerebiliriz.
    http://www.hepsiburada.com/liste/search.aspx?sText=OTKMT428513

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?urunId=29 ürün özelliklerini inceleyebilirsiniz.

• Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için fakat G2 ye gire fiyati yaklaşık olarak 150 tl daha fazla acikcasi lastik basina bu kadar fark vermeye gerek var mi bilmedigim icin soruyorum kisra bakmayin.

Ben aracıma nokian 185/65/ R14-86H line alıcam
    fakat piyasada bulamadım stoklarda yokmu acaba
    varsa nereden bulabilirim.

Teşekkürler
    @Nokian Tyres Türkiye

Kislik wr d3 leri çıkartıp yazlik line ları taktiracagim.
    Soruma gelince;
    Ben kisliklari taktirirken 2 adet lastikte rotation seklinde yon belirtiyordu. Ama diğer 2 lastik te yön belirten rotation yazısı yoktu. Dışarıdan baktığınızda ise lastiklerin doğru şekilde takılmış tı. V kanalları aynı yönü gösteriyordu.
    Lastik ci sadece tek tarafta yön belirtmesinin normal olduğunu soyledi.Ne kadar doğru bilemiyorum.
    Acaba hepsinde rotation yazması gerekmiyor mu?
    Bir de lastiklerin belirli bir km de çapraz olarak yer değiştirmesi gerekiyor diye biliyorum. Bu doğru bir uygulama mi?
    Eger öyleyse bile bu değişimi yazlıklarda yapabiliriz.
    Kislik larda yön olduğu için çapraz değilde sadece ön lastikler le arka lastikler yer değiştirilebilir gibi geliyor bana.
    Konunun uzmanı bizi bilgelendirebilir mi acaba?

Merhaba,

Nokian yaz lastiklerinin Outside inside a göre takılması, Ok işareti ileri doğru bakacak şekilde monte edilmesi gerekiyor.
    Lastiğin düzgün çalışması için lastiğin dış yan duvarı, dış tarafı gösterir bir şekilde, metin 'dışarıda' olacak şekilde monte edilmelidir.
    Profil deseni ve omuz yapısını desteklemek için özel olarak tasarlanmış yapısını desteklemek amacıyla bu yön rotasyonları uygulanıyor.

Lastiklerin çapraz yer değiştirmesi gerekiyor diye bir kuralımız yok, bu tamamen aracın önden yada arkadan çekişli olmasına bağlı. Lastiklerin aşınma durumuna göre lastikçilerin önerisiyle çözülebilecek bir durumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: iridium

Merhabalar;

İnternetteki tedarikçilerinizin birinden 4 adet Nokian line serisi lastik aldım.ebatları 185 60 r15.(88H XL).Yalnız bir problem var gibi geldi.lastikleri outside yönüne göre takınca sol tarafa gelen lastiklerin kanal yönleri ile sağ tarafa gelen lastiklerin kanal yönleri ters oluyor.(soldaki lastiklerin kanal yönü bir ve aynı,sağdakilerinde soldakilerine zıt ve aynı yönde).bir anormallik mi var? Karışık olduysa resim yükleyebilirim.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba,

Nokian yaz lastiklerinin Outside inside a göre takılması, Ok işareti ileri doğru bakacak şekilde monte edilmesi gerekiyor.
    Lastiğin düzgün çalışması için lastiğin dış yan duvarı, dış tarafı gösterir bir şekilde, metin 'dışarıda' olacak şekilde monte edilmelidir.
    Profil deseni ve omuz yapısını desteklemek için özel olarak tasarlanmış yapısını desteklemek amacıyla bu yön rotasyonları uygulanıyor.

Gerekli açıklamayı lastikçinize bildirirseniz, kendileri de bu konuyu biliyorlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokian Tyres Türkiye -- 26 Mart 2015; 17:12:38 >

• Eyvallah.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.