Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.043
Cevap
65
Favori
518.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • n11.com da % 10 indirim var nokianlarda. Finansbank 111 tl puan da cabası
  • Merhaba,
    Peugeot Boxer 16+1 servis aracı için kar lastiği araştırmaktayım.Continental lastik alacaktım fakat Nokian o duydum yaşadığım yer Bolu haliyle kış mevsimi çok sert geçen biyer. 215/75-16 ebatlarında hangi modeli önerirsiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokian d3 modelini Clio aracıma 175/65 r14 almayı düşünüyorum. Lastikle ilgili ne düşünüyorsunuz pişman eder mi ?
  • 215/55/17 WR D4 TEST SONUÇLARI VAR MI PASSAT A ALACAGIM NASIL SİZCE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: insane1907


    gençler,

    Nokian WR SUV 3 için link verebilir misiniz? sipariş için.

    235/50 R18

    bir de kullanan varsa görüş ve değerlendirme alabilir miyim?



    sanırım kullanan yok, bu durumda yorum yapacak olan da yok.
  • az önce 205/55 r16 91H nokian wr d4 lastikleri taktırdım. aracım 2011 model golf tdi highline. buradaki yorumlarda lastikler sessiz deniliyor. ama bana göre gürültülü. lastik basıncı hepsinde 34. özellikle 30-90 arası ciddi gürültü ve uğultu oluyor. 120km sabit hızda motorun sesi arttığından daha az duyuluyor ama yine o uğultu devam ediyor. umarım 300km sonra bu uğultu devam etmez. geçen yıl ultragrip7+ kullanıyordum ve 2010 aralıktan beri kullandım. eski kışlıklarımla böyle bir ses duymadım. etikette 69db(edit) deniyor ama bu gürültü kulaklarımın hiç alışık olmadığı bir gürültü


    edit:: 69 db dış ortam gürültüsü olduğunu öğrendim.bahsetmek istediğim farklı bir durum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 21 Kasım 2015; 23:05:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drserk

    az önce 205/55 r16 91H nokian wr d4 lastikleri taktırdım. aracım 2011 model golf tdi highline. buradaki yorumlarda lastikler sessiz deniliyor. ama bana göre gürültülü. lastik basıncı hepsinde 34. özellikle 30-90 arası ciddi gürültü ve uğultu oluyor. 120km sabit hızda motorun sesi arttığından daha az duyuluyor ama yine o uğultu devam ediyor. umarım 300km sonra bu uğultu devam etmez. geçen yıl ultragrip7+ kullanıyordum ve 2010 aralıktan beri kullandım. eski kışlıklarımla böyle bir ses duymadım. etikette 69db deniyor ama bu gürültü kulaklarımın hiç alışık olmadığı bir gürültü

    Bahsettiginiz sorunun tam zittini yasiyorum. Goodyear Efficientgrip lerden sonra oldukca sessiz geldiler wr d4 ler. Ayrica etikette yazan 69dB lastigin disariya cikarttigi ses, cevre duzenlemesi acisindan belirtiliyor. Iceriye yansiyan ses degil yazilan degerler...Ona kanmamak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 205/55 r16 91H nokian wr d4 bende aldım ve gerçekten sessiz ve konforlu lastikler..bakalım kış performansı nasıl olacak..bu arada 4 lastiğiği tanesini 235 tlye aldım.sökme takma balans ücretleri içinde...
  • otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    bu gürültüyü, uğultuyu sadece ben değil, eşim de dahil arabaya binen herkes duydu. eşim hiç bu kadar yol gürültüsü olmuyordu dedi. ve kıyaslarsak eşimin arabası fiesta ve lastikleri 195/65 r15 goodyear ug8 geçen yıldan beri kullanıyor. onun arabada bile böyle yol gürültüsü yok.

    --69db konusunu bilmiyordum o konudaki yorumum o zaman yanlış oluyor tabi.
  • hepsiburada.com da yeni girilen stok(225 50 r17 98h xl) ile lastik siparişimi 20 sinde verdim(357tlx4) bugün elimde oldu. 2015 44.hafta üretimi(2 hafta önce yani) lastikler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drserk

    bu gürültüyü, uğultuyu sadece ben değil, eşim de dahil arabaya binen herkes duydu. eşim hiç bu kadar yol gürültüsü olmuyordu dedi. ve kıyaslarsak eşimin arabası fiesta ve lastikleri 195/65 r15 goodyear ug8 geçen yıldan beri kullanıyor. onun arabada bile böyle yol gürültüsü yok.

    --69db konusunu bilmiyordum o konudaki yorumum o zaman yanlış oluyor tabi.

    İlginç havalarda normal.

    Vallahi bilmiyorum geçmiş olsun demekten başka laf gelmiyor ağzıma...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 22 Kasım 2015; 1:20:26 >
  • sonunda siparişi verdim nokian 215 55 r17 lastiklerimi. geçen ay tam alırken hepsiburdada stok bitti. tam sipariş adres ekranında. bir ayır bekliyorum stoğa girmesini olmadı gidip kumho alacaktım. ancak wr d4 yakıt tasarrufu ve ıslak zemin tutusu acısından da cok iyi.

    kliksada super kampanya var. lastige bayiler telefonda 390 tl fiyat verdiler. ve lastik yoktu onlara da yeni gelecek. ben tanesini 366 tlden aldım. 25 opet kart indirimi artı 125 tl chıp para kazanımı ile lastigin tanesi 330 tl civarına geldi. yani toplamda bayiden 250 tl indirimli oldu. 50-60 tlye takma parası versem 200 tl cepte olur. tek risk lastik haftasını secememek ki lastikler zaten turkiyeye yeni geldi yakın tarihli gelecek diye umuyorum.
    olaki lastikte balans tutmama problemi olursa iste o zaman biraz ugrasırız insallah olmaz.
    b8ci arkadaslara duyurulur. dusunuyorlarsa acele etsinler cunku bu desen cok hızlı bitiyor. gecen aydan tecrube:)
  • Waterproof lastiklerini merak edenler için.

    Öncelikle aracı için lastik almaya çalışan arkadaşlara allah kolaylık versin. Ben 2012 model fluence aracımı 2015 mayısta aldım. Üzerinde 215/50/17 önler michelin primacy 2014-35.hafta arkalardada dunlop un yazlıkları vardı 2013 20li haftalarda üretimi. Biraz detaylı yazdım ki aldığım tekerleri ne ile kıyasladığımı anlayın diye. yaklaşık 2 ay internet üzerinden yerli ve yabancı teker ile alakalı ne kadar yer varsa girdim araştırdım. Çünkü lastiğin ebatından dolayı maliyeti biraz fazla iyi bilinen markalardan 2 takım yazlık ve kışlık alsam 4000 tl ve üzeri bir maliyeti var. Önceleri alt ve orta sınıftan yazlık ve kışlık almayı düşünürken ( Maddi sebeplerden ) son zamanlarda michelin crosscllimateyi keşfettim. Tanıtımı müthiş olan bir lastik google de yazınca bir sürü video çıkar karşınızda. Baya bir süre düşündükten sonra iki takım orta sınıf lastikle aynı fiyata geldiğinden michelin almaya karar verdim. Ancak lastik almaya gittiğimde ki orj. ebatı(205/55/17) hala üretilmiyor ben birazda yol tutuş ve görsellik katsın diyerek 225/50/17 istedim. Ama lastik yok 1 ay sonra gelir dediler stoklara Konya merkezde 3-4 bayi gezdim hepsi aynı ağız. Hayal kırıklığı içinde eve döndüm tabi. Özellikle yurtdışı siteler olmak üzere 4 mevsim lastikleri araştırdım. Sonunda yol sesi 69 db olan kar performansının michelin den daha iyi olduğu söylenen waterprofu buldum . Çok uzattım galiba malum ayak kırık olup 1 aydır evde yatınca çenesi düşüyor insanın:)) Uzunca bir araştırmadan sonra konya bayisine lastiğe bakmaya gittim. Micheline desen olarak benzesede çok farlı bir hamuru vardı daha yumuşak ve kar tekerlerinde olan kılcal kanallarıda vardıki michelinde bu kanallar yok (Vakumlama işlemini nasıl yapıyorsa artık) karda daha iyi olacağı belliydi ama sıkıntı acaba yol gürültüsü nasıl olur? ve çabuk yıpranırmı?
    Neyse tekerler hoşuma gidince hemen siparişi verdim ertesi gün geldi ve taktırdım. Hemen denemeye başladım. İlk izlenimim konforda bir arıştıki belki tekerlerin taze olmasındandır. Camları kapattım acaba ses varmı diye yok inanamadım yazlıklar kadar belki daha az ses var. camları açtım gene o kar lastiğinde olan şılap şılap yol sesi yok. Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Konyaya gelenler bilir burada dairesel geniş göbekler çok fazla. Önceden bu göbeklere hızlı girdiğimde araç arkadan kayıyor ve esp desteğiyle düzeliyordu. Bu tekerlerle yol tutuşum bariz arttı ve 2-3 denememde esp devreye girmedi çünkü kayma yoktu (Çok zorlayınca değil tabi ) 1 hafta o şekil kullandım ayağım kırılınca hanım kullanıyor 3-4 haftadır. Sürekli soruyorum varmı değişiklik diye öncesinden iyi der kendileride. Gelelim yakıt tüketimine ben önceki tekerlerle şehir içinde en az yaktığım ort. 22 krş en çok yaktığım 29 krş. en son depoyu doldurduğumuzda 23,5 krş yaktı. azda yaktı diyemem çokta yaktı diyemem. Yol bilgisayarına göre bir değişiklik yok öncesinde neyse aynı değerler.
    Sonuç olarak ben beğendim ve memnunum yol tutuşum güzel, çok sessiz ve konforum iyi. Karda yol tutar gibi ama 35 li derecelerde ne yapar, çabuk yıpranırmı bilemem. 1-2 aya karda düşünce inş. izlenimlerimi yazarım.




  • Hocam tam tersi bence detaylı yazmanız bizleri bilgilendirmesi açısından çok ama çok faydalı...Gördüğünüz üzere Weatherproof alan kullanan deneyen fazla yok(Crossclimate alan kullanan çok insan var, Nokian daha az bilinen tercih edilen bir marka mevsim koşulları gereği)..Umarım bu konuyu takip etmeye devam eder, özellikle kar kış performansı konusunda da bizleri bilgilendirmeye devam edersiniz. Teşekkürler
  • Arkadaşlar mevsimi gelmeden kışlı lastik almayı düşünüyorum. Birazda hesaplı alırım düşüncesiyle. Kışlık lastiklerimi değiştirirken lastikçim hangi marka almalıyım sorusuna bulunduğum ile en uygun lastiğin bridgestone, lassa ve petlas olduğunu söyledi. Diğer markaların bu üç markadan daha çabuk bozulacağını ve tel kıracağını söyledi. Şimdi bu 3 marka içinde de kendim bir ayrım yaparak petlası kesinlikle kullanmayacağımdan, bridgestone ve lassa kaldı.

    Burada deneyimleriniz ile önerebileceğiniz bir marka var mı? Lastikçimin tavsiyesi haricindeki markalardan Nokian düşünüyorum ama sizin önerilerinizde önemli benim için.

    Yardımcı olabilecek var mı?

    Lastik ölçülerim; 185 65 r14 86T - Hyundai ERA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerDiyeBiri -- 23 Kasım 2015; 16:50:01 >
  • İlkerDiyeBiri kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kolay gelsin arkadaşım. Ben 10 yıl 3 farklı arabamda lassa nın snoways, snoway2 ve snoways era yı kullandım. Görevim o zamanlar Ağrı Doğubeyazıtta olduğundan geçmediğim geçit kalmadı ( Artvin şavşat kars digor ağrı dağı tendürek erzurum sivas bolu dağı vs.) yani ne kadar sıkıntılı yer varsa hepsinde kullandım 1 kere bile zincir takmak zorunda kalmadım. Aşırı buz olmadıkça tutmadığı yol yok. Tek sıkıntısı kuru asfalt ve sıcakta ses yapması onun dışında dayanımıda yüksek. Kısaca ses sorun değilse tercih edilir güvenlede kullanılır. Bu nokian kışlıklardada 69 db diyor benim waterprofla aynı değer. Eğer öyle ise çok sessiz bu nokianlar. Gerçi bunlarda yol tutuş hakkında izlediğim videolar dışında pek fikrim yok. Benim bildiğim bu kadar kolay gelsin tekrar.
  • hızlı alda kampanya var ben uzun süre sonrası en doğru yer olarak burayı buldum. 2015/50/17 WR A3 ( benim araç için bu model nokian global tarafından önerildi yoksa bende d4 almak isterdim )

    Lastik 337 tl ye herşey dahil olarak geldi, n11 de sadece 332 tl idi

    Hızlı alda 100 TL finans puan verdi
    N11 111 TL veriyor du

    ancak hızlı al 200 TL alt limit olmadan hediye çeki verdi. Bu durumda harika bir fiyat ve kampanya ortaya çıktı.

    Almak isteyenlere tavsiye ederim nokian fiyatları pek şişirilmemiş.

    Bayi 350 TL vermişti.

    Yukarıdaki ve hediyelere bakıp iyimser bakıldığında lastikler petlas fiyatına geldi denebilir :)
  • Merhaba
    2015 makyajli kasa auris touring sport kullaniyorum uzerindeki lastikler 205/55/16 91 v
    Wrd4 almak istiyorum fakat kis lastiklerinde 1 alt hiz endeksi veriliyormus ne onerirsiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weatherproof alıp kullanan biri olarak yeni konu başlığı açtım bu sayfada istediğiniz bilgiyi verebilirim http://forum.donanimhaber.com/m_111810946/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.