Şimdi Ara

NOKIA N95 INCELEMEM [PAYLASIM,SORULAR,SORUNLAR,FW UPDATE] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.501
Cevap
6
Favori
365.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: teknomehmet

Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım.
    Bu GPS için 2-5 dk. bekleme olayı beni çok düşündürüyor.Düşünsene yolda giderken acil lazım oldu.Çek otobanda kenarı 5 dk. bekle.Valla biraz can sıkıcı.Tabi daha önce bir navigasyon cihazı kullanmadığım için pek bilmiyorum.Belki de onlarda da bu kadar beklemek gerekiyordur.
    Ayrıca birşey sormak istiyorum.Flaşının güçlü olduğu söyleniyor ama sanırım Xenon değil.Benim N70 video çekerken ne kadar karanlık olursa olsun led flaşı güçlü yakmıyordu.N70torch adlı bir progam yükledim.LED ışığı artık en son performansta yakabiliyorum.Acaba N95'de de olabiliyor mu.Yani devamlı güçlü modda yakabiliyormusun
    Daha önce N70 kullandıysan flashını bir kıyaslarsan sevinirim.Video çekimi için çok önemli.

Oncelikle GPS'i belirteyim bahsettigim 2-5 dk bekleme ilk baglantida oluyor yani ilk kez konumunuzu belirtirken, daha sonra ki baglantilariniz daha hizli oluyor (ort. 1 dk).

Flashi gercekten cok guclu ama dedigin gibi xenon degil (gerci bunu arastirmadim ama gordugum kadari ile oyle) bu yuzden gece cekiminde gren oluyor. Bahsettigin olayi hic denemedim bu konu hakkinda birsey soyleyemeyecegim. Daha onceden N70 kullandim onun flasi ile kiyaslama yapacak olursam ondan en az 5 kat etkili diyebilirim. N70'den once N90 almistim o bile cok daha iyiydi ona gore, N90 da olan kirmizi goz onleme (3 kez flas patliyor) N95de de var.

• Hayırlı osun.Bir sorum olacaktı .Foto çekerken ISO ayarı yapılıyormu ve ayarlarda ki adı ISO ayarı diyemi yoksa parlaklı diye geçiyor.+2=-2 aralığımı?

Tşk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mga93

Hayırlı osun.Bir sorum olacaktı .Foto çekerken ISO ayarı yapılıyormu ve ayarlarda ki adı ISO ayarı diyemi yoksa parlaklı diye geçiyor.+2=-2 aralığımı?

Tşk.

Evet yapiliyor, menude "Isik Duyarliligi" olarak geciyor, yuksek - orta - dusuk - otomatik secenekleri var.
    +2/-2 araligi dediginiz sey "Pozlama Telafisi" o da var. Bunlar disinda "Netlik", "Kontrast", "Renk Tonu", "Beyaz Dengesi", "Sirali Cekim Modu", "Otomatik zamanlyici", "Flash Modu", "Sahne Modu" secenekleri mevcut.
  • quote:

Orjinalden alıntı: painkiller004

quote:

Orjinalden alıntı: mga93

Hayırlı osun.Bir sorum olacaktı .Foto çekerken ISO ayarı yapılıyormu ve ayarlarda ki adı ISO ayarı diyemi yoksa parlaklı diye geçiyor.+2=-2 aralığımı?

Tşk.

Evet yapiliyor, menude "Isik Duyarliligi" olarak geciyor, yuksek - orta - dusuk - otomatik secenekleri var.
    +2/-2 araligi dediginiz sey "Pozlama Telafisi" o da var. Bunlar disinda "Netlik", "Kontrast", "Renk Tonu", "Beyaz Dengesi", "Sirali Cekim Modu", "Otomatik zamanlyici", "Flash Modu", "Sahne Modu" secenekleri mevcut.

çok teşekkürler Bu durumda pozlama telafisi ISO dan farklı birşey mi oluyor

• GPS sadece ilk bağlantıda bekletiyorsa ben 1 saat de beklerim önemli değil dostum.Açıkçası benim ilgimi GPS ve wirelless li bir cihaz olması.Profesyonel fotoğraf çekmek isteyen alır bir canon doya doya çeker.
    Geçen gün bir topic açtım ama pek bilen çıkmadı.Ben çok yakın zaman da bu makineyi alacağım ama wireless bağlantısı beni düşündürüyor.Benim işyerindeki modem sadece mac adresi verince bağlanıyor.Bu cihazların bir mac adresi var mı biliyormusun.Alıp da bağlanamamak var.Benim için de şirketteki bütün herkesin bağlantı biçimini de değiştiremeyiz.Cihazı alınca da bağlanamam diye çekiniyorum.Bu konuda bir bilgn varsa yardımcı olursan sevinirim.Tabi diğer arkadaşlarıma da sesleniyorum.Bilen varsa lütfen.
    quote:

quote:

Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım.
    Bu GPS için 2-5 dk. bekleme olayı beni çok düşündürüyor.Düşünsene yolda giderken acil lazım oldu.Çek otobanda kenarı 5 dk. bekle.Valla biraz can sıkıcı.Tabi daha önce bir navigasyon cihazı kullanmadığım için pek bilmiyorum.Belki de onlarda da bu kadar beklemek gerekiyordur.
    Ayrıca birşey sormak istiyorum.Flaşının güçlü olduğu söyleniyor ama sanırım Xenon değil.Benim N70 video çekerken ne kadar karanlık olursa olsun led flaşı güçlü yakmıyordu.N70torch adlı bir progam yükledim.LED ışığı artık en son performansta yakabiliyorum.Acaba N95'de de olabiliyor mu.Yani devamlı güçlü modda yakabiliyormusun
    Daha önce N70 kullandıysan flashını bir kıyaslarsan sevinirim.Video çekimi için çok önemli.

Oncelikle GPS'i belirteyim bahsettigim 2-5 dk bekleme ilk baglantida oluyor yani ilk kez konumunuzu belirtirken, daha sonra ki baglantilariniz daha hizli oluyor (ort. 1 dk).

Flashi gercekten cok guclu ama dedigin gibi xenon degil (gerci bunu arastirmadim ama gordugum kadari ile oyle) bu yuzden gece cekiminde gren oluyor. Bahsettigin olayi hic denemedim bu konu hakkinda birsey soyleyemeyecegim. Daha onceden N70 kullandim onun flasi ile kiyaslama yapacak olursam ondan en az 5 kat etkili diyebilirim. N70'den once N90 almistim o bile cok daha iyiydi ona gore, N90 da olan kirmizi goz onleme (3 kez flas patliyor) N95de de var.

• zaman ayırıp bizlerin isteklerine cevap veren painkiller'e sonsuz teşekkürler....
  • quote:

GPS sadece ilk bağlantıda bekletiyorsa ben 1 saat de beklerim önemli değil dostum.Açıkçası benim ilgimi GPS ve wirelless li bir cihaz olması.Profesyonel fotoğraf çekmek isteyen alır bir canon doya doya çeker.
    Geçen gün bir topic açtım ama pek bilen çıkmadı.Ben çok yakın zaman da bu makineyi alacağım ama wireless bağlantısı beni düşündürüyor.Benim işyerindeki modem sadece mac adresi verince bağlanıyor.Bu cihazların bir mac adresi var mı biliyormusun.Alıp da bağlanamamak var.Benim için de şirketteki bütün herkesin bağlantı biçimini de değiştiremeyiz.Cihazı alınca da bağlanamam diye çekiniyorum.Bu konuda bir bilgn varsa yardımcı olursan sevinirim.Tabi diğer arkadaşlarıma da sesleniyorum.Bilen varsa lütfen.

Mac adresi var.Ancak N95 iile navigasyon kullaniminda ozellikle otomobil ile seyahat halinde iken performans alamazsin.Cunku N95 dokunmatik ekrana sahip degil.Ki navigasyon cihazi kullanmis olanlar dokunmatik ekranin onemini bilir.Ikincisi N95 in ozellikle otomobille seyehat sirasinda cizilen guzergahta takip edilmesi gereken yonergeleri iletmekte gec kaldigi tespit edilmis.Yani bu nedemek oluyor 100 km ile giderken haritaya gore sola sapilmasi gerekirken,donmen gereken yeri soylemekte gec kaldigi icin donemeci coktan gecmis olabilirsin.Yanlis yola sapsanda bulundugun yere gore,gitmek istedigin adres icin sana tekrar yeni bir rota cizer ancak yolu uzatmana neden olur. N95 deki Gps in cipseti kanal sayisi nedir ne degildir bunlarda onemli kisacasi.Bunlarin hepsini bir kenara birak N95 in standby suresi cok cok dusuk sahip oldugu ozelliklerin hangi birine yeter asil dusunmen gereken konu bu bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

gorulen oki n 95 fiyaskoyla sonuclandi bu sekilde navigasyon vs iceren bir modele kaliteli pil koymayan nokiayi kiniyorum butun n serilerinde pil sorunu var inadina cozum bulmuyor nasilsa bizim gibi enayiler aliyor ya almicam iste n 95 alirsam ole olsun

Dostum merhaba. Ama batarya ömrü konusunda yanılıyorsun bütün N serilerinde belki ama N93 te değil. N93 te 1100 mAh pil var N80 den sonra ne zaman sarj ettiğimi unutur oldum. Batarya ömrü açısından N93 başarılı bir model ama N93i için aynı şeyi söyleyemiyeceğim çünkü 950 mAh 16 milyon renkli ekran için N93 ün diğer özellikleriyle birlikte bence az ve batarya ömrü de N93 e göre daha az gideceği kesin. N95 de N80 in bir uzantısı ve pil ömrünün böyle olması normal geliyor bana. Nokia konusunda söylediklerine yerden göğe katılıyorum. Zaten bende N95 almaktan vaz geçtiğim için N93 aldım bundan sonra N93 ün sonrasını bekliyeceğim.

Saygılar, selamlar...

• Ya bu arada unuttum kusura bakma "painkiller004" arkadaşım cebin hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullan. İnceleme için teşekkürler geçekten güzel bir inceleme olmuş ellerine sağlık. Sağol, varol.

Bir de "serkangsk" arkadaşımıza 2 sayfa başlığı için teşekkür etmek istedim. Herhalde ikinici sayfaya ilk o yazdığı için sayfa başlığını da değiştirmiş, he ne kadar fanatik SE ci değilim diyor ama galiba yeterince fanatik.

Herkese saygı ve selamlar...
  • quote:

GPS sadece ilk bağlantıda bekletiyorsa ben 1 saat de beklerim önemli değil dostum.Açıkçası benim ilgimi GPS ve wirelless li bir cihaz olması.Profesyonel fotoğraf çekmek isteyen alır bir canon doya doya çeker.

Evet her WLAN cihazda oldugu gibi MAC adresi tabii ki var. Cep telefonunuzda WLAN MAC Adresini goruntulemek icin ana menude *#62209526# tuslamaniz yeterli.

• quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive
    Mac adresi var.Ancak N95 iile navigasyon kullaniminda ozellikle otomobil ile seyahat halinde iken performans alamazsin.Cunku N95 dokunmatik ekrana sahip degil.Ki navigasyon cihazi kullanmis olanlar dokunmatik ekranin onemini bilir.Ikincisi N95 in ozellikle otomobille seyehat sirasinda cizilen guzergahta takip edilmesi gereken yonergeleri iletmekte gec kaldigi tespit edilmis.Yani bu nedemek oluyor 100 km ile giderken haritaya gore sola sapilmasi gerekirken,donmen gereken yeri soylemekte gec kaldigi icin donemeci coktan gecmis olabilirsin.Yanlis yola sapsanda bulundugun yere gore,gitmek istedigin adres icin sana tekrar yeni bir rota cizer ancak yolu uzatmana neden olur. N95 deki Gps in cipseti kanal sayisi nedir ne degildir bunlarda onemli kisacasi.Bunlarin hepsini bir kenara birak N95 in standby suresi cok cok dusuk sahip oldugu ozelliklerin hangi birine yeter asil dusunmen gereken konu bu bence.

Dun sehirici test etme imkanim oldu arabada,ancak bahsettigin gecikmeler ile karsilasmadim, guncel harita ile en kisa yolu bularak bulundugum konumdan istedigim konuma beni basari ile goturdu, takip ettigim yolda yapmam gereken manevralari ise oraya gelmeden rahat 1dk kadar once gordum, yakin zamanda sehirdisina cikacagim ve uzun yolda test etme imkanimda olacak. Sonuclari burada yazarim ama simdilik sehir ici testte bahsettiginiz sorun ile ben karsilasmadim.

• Dostum benim için çok önemli bir konuydu.Çok teşekekkür ederim.
    quote:

quote:

Evet her WLAN cihazda oldugu gibi MAC adresi tabii ki var. Cep telefonunuzda WLAN MAC Adresini goruntulemek icin ana menude *#62209526# tuslamaniz yeterli.

• Şu batarya ömrü hakikaten nokia'nın bir ayıbı.Makineyi tanıtırken hep konuşma süresine göre bilgi veriliyor.Yani telefon özelliğini kullanma mantığı.Ama satarken bütün özelliklerden fazlasıyla bahsediyor.Kafaya takmışlar ve bu kadar özelliği bir arada bulunduran bir cihaz yapalım demişler ve de yapmışlar.Ama insanların bunları kullanabilmesi için yeterli ömrü olan bir batarya koymamışlar.Yapsınlar şöyle 1500-2000 mAh pil doya doya kullanalım.Cihaz 120 gr olmasın da 150 gr olsun valla ben razıyım.
    quote:

quote:

• quote:

Şu batarya ömrü hakikaten nokia'nın bir ayıbı.Makineyi tanıtırken hep konuşma süresine göre bilgi veriliyor.Yani telefon özelliğini kullanma mantığı.Ama satarken bütün özelliklerden fazlasıyla bahsediyor.Kafaya takmışlar ve bu kadar özelliği bir arada bulunduran bir cihaz yapalım demişler ve de yapmışlar.Ama insanların bunları kullanabilmesi için yeterli ömrü olan bir batarya koymamışlar.Yapsınlar şöyle 1500-2000 mAh pil doya doya kullanalım.Cihaz 120 gr olmasın da 150 gr olsun valla ben razıyım.
    quote:

quote:

nokiayı kessen mükemmel cihaz yapmaz ve pili her zaman eksik tutar
    ama cihazın bir çok fonksiyonelliği olduğundan mütevellit pili çok harcamasıda mümkün
    1100koysa bile pek farkadeceğini sanmıyorum ayrıca 1500-2000mAh hiç bi cihazda yok galba
    1500 neyse de 2000 yok

• güzel inceleme ve bilgilendirme kendi adıma teşekkür ederim..

+ arkadaşın olarkta hayırlı olsun yeni oyuncağın demekten kendimi alamıyorum..
  • İlk önce alan arkadaşa hayırlı olsun diyorum. Bugün arkadaşımda almış elinde inceleme fırsatım oldu. Telefon güzel ama ekranı çok sağlam hissi vermedi bana. Arkadaş 1950 ytl ye almış kredi kartıyla ama telefoncular 2-3 aya kadar 1500 ytl ye kadar düşer dediler.
  • Telefon hayırlı olsun, güzel inceleme.
  • inceleme gün geçtikçe daha da güzel oluyor sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

inceleme gün geçtikçe daha da güzel oluyor sanırım

Evet Arada takip etmenizde fayda var
  • bence n73 bundan daha iyi foto çekiyor. batarya durumuda gayet iyi yani ona verilecek paraya yaklaşık 3 tane n73 alınır. nokia
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.