Şimdi Ara

NOKIA N95 INCELEMEM [PAYLASIM,SORULAR,SORUNLAR,FW UPDATE] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.501
Cevap
6
Favori
365.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

Orjinalden alıntı: altug92

youtube için o telefona flashplayer 2 yi yüklemen gerekiyor o zaman açılıyor kardeş 9.1 e uysa bizde kullanıcaktık ama 9.2 için yani n95 , n93 e uyuyor...

youtube kendinde var zaten

hmm iyi o zaman demek arkadaş açamamış banada irisi demişte onadan duyduğumu yazdımda flash 2 yi bende göremedim daha :::))
  • quote:

quote:

quote:

youtube için o telefona flashplayer 2 yi yüklemen gerekiyor o zaman açılıyor kardeş 9.1 e uysa bizde kullanıcaktık ama 9.2 için yani n95 , n93 e uyuyor...

hmm iyi o zaman demek arkadaş açamamış banada irisi demişte onadan duyduğumu yazdımda flash 2 yi bende göremedim daha :::))

benim bildiim youtube program gibi böle kendinden gelio
    da önce tartışılmıştı ordan biliorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim bildiim youtube program gibi böle kendinden gelio
    da önce tartışılmıştı ordan biliorum

yaklaşık oniki tane video linki var var ve hepsi açılıyor ama youtube açılmıyor hata veriyor.

• örnek foto koyacak yok mu yaw her taraf lale...
    iki makro çeksenis süper olur
  • evet yaw ben olsam şimdi 300 fotoğrafı geçmiştim
  • Bir de inceleme yapan arkadaştan ricam, sürekli ilk postu güncellemektense; yeni izlenim, yorum, foto ve videoları devam eden postlarda kullanırsa daha güzel olacağı kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 22 Nisan 2007; 14:44:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Revolver40

Bir de inceleme yapan arkadaştan ricam, sürekli ilk postu güncellemektense; yeni izlenim, yorum, foto ve videoları devam eden postlarda kullanırsa daha güzel olacağı kanaatindeyim.

Hem ilk mesaja eklese hem de yeni mesaj şeklinde eklese daha bi güzel olacağı kanaatindeyim.

Konunun tamamını okuyamayacak arkadaşlar ilk sayfadan bakabilirler
  • muzık sesını merak eden arkadaslara dır bu yazım nokia egitim görevlisi tolga beyın telını ınceleme fırsatım oldu muzık kalıtesı cx 300 ıle test ettım N91 ıle alakası yok hatta 6233 un kulaklık sesı daha ıyı oran olarakta ıkı ye katlar dısarı ses konusunda ıse 6233 +4 konumunda evet telefon cok hafıf ama kasa cok berbat cebınıze koyup egıldıgınız zaman kırılabılır oyle bır tasarım tam bır cın harıkası gıbı ekran ını cok ovmuslerdı cıhazın ama bana N73 un ekranı cok cok daha ıyı geldı evet artıları da var ınternet hızı bır pc ıle esdeger gps ızmır harıtası yok demıslerdı hayır ızmır harıtası da var ama seslı yonlendırme su anda sadece ıstanbul ve ankara da ama bu aletı n91 dekı ses kalıtesını yakalarız 3.5 mm jack var deyıp sakın aldanmayın hakıkaten cok kotu sesı kalıte olarak ıyı ama otobus te dınlerken motor tarafına oturmayın hıc bır sey anlamazsınız bırde tus takımının ust tarafı kızak tan dolayı deforme olmus bana kalırsa benım bekledıgım telefon bu degıldı cok basıt gıbı geldı bana yada bız cok buyuttuk

• @espinho,
    verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    Bana göre de bu cihaz sanılandan daha büyütüldü. Senin yorumlarını okuyunca da buna kanaat getirdim. En kısa zamanda teli incelemek istiyorum ben de ama şu anda memlekette olmadığım için buna imkan yok. Bu cihazı almak yerine yarı fiyata N80 düşünülebilir derim. Video + ekran ve GPS den başka da dağ gibi fark yok arada diye düşünüyorum. N80'in hoparlör ve kulaklık (cx300) seviyesi mükemmel. Ad-15 ve cx300 ile birlikte "w" seriniden çok daha iyi bir ses almakla beraber, %70 ten fazla açamıyorsunuz sesi (kulaklara zarar verebilir). Tabi zevk / renk meselesidir bu ama şu an için 1500 ytl bile fazladır o cihaza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 22 Nisan 2007; 15:05:24 >
  • quote:

@espinho,
    verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    Bana göre de bu cihaz sanılandan daha büyütüldü. Senin yorumlarını okuyunca da buna kanaat getirdim. En kısa zamanda teli incelemek istiyorum ben de ama şu anda memlekette olmadığım için buna imkan yok. Bu cihazı almak yerine yarı fiyata N80 düşünülebilir derim. Video + ekran ve GPS den başka da dağ gibi fark yok arada diye düşünüyorum. N80'in hoparlör ve kulaklık (cx300) seviyesi mükemmel. Ad-15 ve cx300 ile birlikte "w" seriniden çok daha iyi bir ses almakla beraber, %70 ten fazla açamıyorsunuz sesi (kulaklara zarar verebilir). Tabi zevk / renk meselesidir bu ama şu an için 1500 ytl bile fazladır o cihaza.

Nokia N95 duyurulduğundan beri telefonun teknik özelliklerinin kağıt üzerinde iyi olduğunu savunuyordum. Tahminlerim de beni yanıltmadı. Telefonun fiyat / performans oranı ne yazık ki düşük...

• quote:

Orjinalden alıntı: espinho

muzık sesını merak eden arkadaslara dır bu yazım nokia egitim görevlisi tolga beyın telını ınceleme fırsatım oldu muzık kalıtesı cx 300 ıle test ettım N91 ıle alakası yok hatta 6233 un kulaklık sesı daha ıyı oran olarakta ıkı ye katlar dısarı ses konusunda ıse 6233 +4 konumunda evet telefon cok hafıf ama kasa cok berbat cebınıze koyup egıldıgınız zaman kırılabılır oyle bır tasarım tam bır cın harıkası gıbı ekran ını cok ovmuslerdı cıhazın ama bana N73 un ekranı cok cok daha ıyı geldı evet artıları da var ınternet hızı bır pc ıle esdeger gps ızmır harıtası yok demıslerdı hayır ızmır harıtası da var ama seslı yonlendırme su anda sadece ıstanbul ve ankara da ama bu aletı n91 dekı ses kalıtesını yakalarız 3.5 mm jack var deyıp sakın aldanmayın hakıkaten cok kotu sesı kalıte olarak ıyı ama otobus te dınlerken motor tarafına oturmayın hıc bır sey anlamazsınız bırde tus takımının ust tarafı kızak tan dolayı deforme olmus bana kalırsa benım bekledıgım telefon bu degıldı cok basıt gıbı geldı bana yada bız cok buyuttuk

Bu izlenimler için teşekkürler. Umarım insanları aydınlatacaktır.

Telefon beklenilen performansı veremedi ve kaybetti.

• quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Bir de inceleme yapan arkadaştan ricam, sürekli ilk postu güncellemektense; yeni izlenim, yorum, foto ve videoları devam eden postlarda kullanırsa daha güzel olacağı kanaatindeyim.

Hem ilk mesaja eklese hem de yeni mesaj şeklinde eklese daha bi güzel olacağı kanaatindeyim.

Konunun tamamını okuyamayacak arkadaşlar ilk sayfadan bakabilirler

Bende bu sekild dusundum, en iyisi hem ilk mesaja hemde devam eden postlara eklemek olur, boylece herkes butun bilgilere kolayca ulasabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

muzık sesını merak eden arkadaslara dır bu yazım nokia egitim görevlisi tolga beyın telını ınceleme fırsatım oldu muzık kalıtesı cx 300 ıle test ettım N91 ıle alakası yok hatta 6233 un kulaklık sesı daha ıyı oran olarakta ıkı ye katlar dısarı ses konusunda ıse 6233 +4 konumunda evet telefon cok hafıf ama kasa cok berbat cebınıze koyup egıldıgınız zaman kırılabılır oyle bır tasarım tam bır cın harıkası gıbı ekran ını cok ovmuslerdı cıhazın ama bana N73 un ekranı cok cok daha ıyı geldı evet artıları da var ınternet hızı bır pc ıle esdeger gps ızmır harıtası yok demıslerdı hayır ızmır harıtası da var ama seslı yonlendırme su anda sadece ıstanbul ve ankara da ama bu aletı n91 dekı ses kalıtesını yakalarız 3.5 mm jack var deyıp sakın aldanmayın hakıkaten cok kotu sesı kalıte olarak ıyı ama otobus te dınlerken motor tarafına oturmayın hıc bır sey anlamazsınız bırde tus takımının ust tarafı kızak tan dolayı deforme olmus bana kalırsa benım bekledıgım telefon bu degıldı cok basıt gıbı geldı bana yada bız cok buyuttuk

Bu izlenimler için teşekkürler. Umarım insanları aydınlatacaktır.

Telefon beklenilen performansı veremedi ve kaybetti.

Burada telefon beklenilen performansi veremedi demek bence yanlis olur. Cunku sadece kulaklik sesi olarak dusuk kalite sunuyor ve yukarida bahsi gecen konu bu. Su sekilde deseydin hakli olabilirdin "bu telefon fiyat/performans orani sinifta kaldi" Ancak sunu dusunmek lazim Turkiye'de zaten ilk cikan butun Nokia cihazlar bu sekilde fiyat/performans olarak sinifta kaliyor, su an N95'in Ingiltere'de satis fiyati 370 sterline kadar dustu bu da 1050 YTL civari bir rakam yapar. Iste bu rakamlara alanlar icin bence 4-4'luk bir cihaz N95. Genel anlamda dusununce arti ve eksileri var cihazin ve ben bunlari mumkun oldugunca dile getirmeye devam edecegim bu baslikta, ama her zaman soyledigim gibi (bunu diger basliklardada yazdim) N95 herseyden once bir cep telefonu, ne bir digital kamera, ne bir mp3 player, ne bir video kamera, ne de profesyonel bir navman. Ama butun bu ozellikleri tek bir cihazda toplayan basarili bir TELEFON. Simdi herkes ihtiyaclarini dusunmeli bence, ornegin iyi bir muzik calarli telefon almayi hedefleyen kisi N91 yada Sony Ericsson Walkman serisi bir telefon alabilir, boylece istedigi performansi yakalar, cunku bu bahsettigim cihazlar muzik telefonu olarak yapilmislar. Umarim demek istedigimi anlatabilmisimdir

• Bakın sadece sıze su kadar soylıyebılırım bu cıhazı alacagınıza N73 +gps modul + cx330 kulaklık + ad 15 inanınkı kasası o kadar berbat kı laf la anlatılamaz resmen sok oldum N73 un fıyatı 790 lara kadar dustu + 2gb lık ta kart verıyorlar bence N95 ıcın deymez ekran kalıtesı bence N73 ıle kıyaslanamaz bıle yanı o telefonu alıyorsun ve cebıne koyamıyorsun gercekten alanların cogu o telefonu cebındeyken kıracaktır sıksanız elınızde kalır cınsten bence alacak arkadaslar a tavsıyem acele etmesınler nokia shoplarda demolarını ınceledıkten sonra alsınlar alacaklarsa ben alacaktım vazgectım sayılır cunkı kelımelerle anlatılamıyacak kadar kotu bır kasa telefonun en guzel ozellıgı ınternet olmus buda kucumsenmıyecek bır hızda 7.2 megabit hızlara ulasabılıyor

Telefonu 6233 ıle seslerını test ettık dısarı verılen ses ve kulaklık sesı olarak aynı parcayı ıkı telefonda aynı anda caldık N95 sesı 6233 un yanında sınek vızırtısı gıbıydı saka yapmıyorum kulaklıkta ıse kalıtelı temız bır ses olmasına karsın ad15 ıle 6233 un yarısı bıle yapamadı kı ben N91 ıle cx330 kullandım 5 dakıka muzık dınledıgım zaman 45 dakıka kulaklarım cınlıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espinho -- 22 Nisan 2007; 17:54:11 >

• quote:

Bakın sadece sıze su kadar soylıyebılırım bu cıhazı alacagınıza N73 +gps modul + cx330 kulaklık + ad 15 inanınkı kasası o kadar berbat kı laf la anlatılamaz resmen sok oldum N73 un fıyatı 790 lara kadar dustu + 2gb lık ta kart verıyorlar bence N95 ıcın deymez ekran kalıtesı bence N73 ıle kıyaslanamaz bıle yanı o telefonu alıyorsun ve cebıne koyamıyorsun gercekten alanların cogu o telefonu cebındeyken kıracaktır sıksanız elınızde kalır cınsten bence alacak arkadaslar a tavsıyem acele etmesınler nokia shoplarda demolarını ınceledıkten sonra alsınlar alacaklarsa ben alacaktım vazgectım sayılır cunkı kelımelerle anlatılamıyacak kadar kotu bır kasa telefonun en guzel ozellıgı ınternet olmus buda kucumsenmıyecek bır hızda 7.2 megabit hızlara ulasabılıyor

Sen cihazin kendisini inceledin eline aldinda mi bu sekilde yaziyorsun yoksa demosunumu inceledin? Hicte o kadar kalitesiz degil bence, neredeyse 2 haftadir kullaniyorum ve cok memnunum, kapak mekanizmasi gayet iyi, kesinlikle oynama yok, tus ergonomisi vs guzel, cihazin arka kapak maddesi yumusak plastik gibi ele hos geliyor, ayrica kapak kapali iken elinize alip hafifce cihazi sıkın citirdama yapmiyor, bence malzemeleri yeterince saglam.

Bu cihazi kullanan diger arkadaslarda goruslerini bildirirse burada sanirim daha inandirici ve kesin bilgiler olur sizin icin yukarida yazdiklarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ngnzlr -- 22 Nisan 2007; 15:59:09 >

• Yeni bir kac resim;

NOKIA N95 INCELEMEM [PAYLASIM,SORULAR,SORUNLAR,FW UPDATE]

Yukaridaki 5 resmin orjinal boyularini indirmek icin tiklayin:http://tech.wapain.net/painkiller/20042007.rar

• quote:

Orjinalden alıntı: painkiller004

quote:

Bakın sadece sıze su kadar soylıyebılırım bu cıhazı alacagınıza N73 +gps modul + cx330 kulaklık + ad 15 inanınkı kasası o kadar berbat kı laf la anlatılamaz resmen sok oldum N73 un fıyatı 790 lara kadar dustu + 2gb lık ta kart verıyorlar bence N95 ıcın deymez ekran kalıtesı bence N73 ıle kıyaslanamaz bıle yanı o telefonu alıyorsun ve cebıne koyamıyorsun gercekten alanların cogu o telefonu cebındeyken kıracaktır sıksanız elınızde kalır cınsten bence alacak arkadaslar a tavsıyem acele etmesınler nokia shoplarda demolarını ınceledıkten sonra alsınlar alacaklarsa ben alacaktım vazgectım sayılır cunkı kelımelerle anlatılamıyacak kadar kotu bır kasa telefonun en guzel ozellıgı ınternet olmus buda kucumsenmıyecek bır hızda 7.2 megabit hızlara ulasabılıyor

Sen cihazin kendisini inceledin eline aldinda mi bu sekilde yaziyorsun yoksa demosunumu inceledin? Hicte o kadar kalitesiz degil bence, neredeyse 2 haftadir kullaniyorum ve cok memnunum, kapak mekanizmasi gayet iyi, kesinlikle oynama yok, tus ergonomisi vs guzel, cihazin arka kapak maddesi yumusak plastik gibi ele hos geliyor, ayrica kapak kapali iken elinize alip hafifce cihazi sıkın citirdama yapmiyor, bence malzemeleri yeterince saglam.

Bu cihazi kullanan diger arkadaslarda goruslerini bildirirse burada sanirim daha inandirici ve kesin bilgiler olur sizin icin yukarida yazdiklarim.

Yanlıs degılse ve bırazda bu ısten anlıyorsam bu bır N95 demo degıl ıstersen bır kac resım daha cektım onlarıda msn den atabılırım boyutları yuksek ugrasamıcam ufaltmakla ve telefon acık oldugunu gosteren resımler bu arada senın telefonunu kotulemek degıl amacım benım demek ıstedıgım bu telefon benım bekledıgım bır telefon degıl hala N91 kullanıyor olsam model yukseltmek ıcın almam N93 alırım veya N73 ama N95 degıl telefonu yaklasık bır ıkı saat kurcaladım herseyı ıle guzel hos ama gercekten abartılacak kadar bır telefon degıl almak ısteyenlere tavsıyem almadan once ıncelesınler

Ha bu arada bır N73 veya N91 ona keza 6233 kadar saglam bır tasarım oldugunu kımse soyleyemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espinho -- 22 Nisan 2007; 19:02:59 >

• yeni fotololarda güsel eline sağlık
  • GUNCELLEME:

Nokia N95 GPS Ozelligi ve Nasil Kullanilir:

GPS kullanma konusunda ilk basta baglanamama sorunu yasadiginizi dusunuyorsunuz ancak sabirli olmak lazim :) Menuden "Haritalar"'a girdiginizde karsiniza ilk resimdeki gibi bir dunya resmi cikiyor, burada sag secim tusu olarak "GPS Poz." tusunu goreceksiniz, cihazi acik alandayken elinizi cihazin kapagini actiktan sonra ust kismini yer ile 45 derece aci yapacak sekilde biraz havada tutarak bu tusa bastiktan sonra ortalama 2-5 dk kadar beklediginiz zaman GPS uydusuna baglaniyor ve konumunuzu belirliyor. Bu esnada islemi hizlanmirmak isterseniz seceneklerden "Uydu Bilgisini Goster" e tiklayip beklerseniz bekleme suresi biraz daha azaliyor. Bu bekleme suresi sadece ilk kez baglandiginizda gecerli, bundan sonra ki baglantilarinizda ortalama 1dk zaman gecmesi yeterli oluyor.

GPS Konumunuz belli olduktan sonra Haritalar programini kurcalayarak cozmeniz cok zor degil. Ornegin gideceginiz yeri belirleyip (bunu ister harita uzerinde isaretleyin, ister adres olarak girin) rota belirleyicisine bastiginiz zaman ortalama 20 sn icinde bulundugunuz konumdan gitmek istediginiz yere nasil gideceginiz,ne kadar surecegi,kac km oldugu,yol haritasi gibi detayli bilgiler elinizde oluyor. Yukaridaki resimlerde de goruldugu gibi konumunuz belli iken "Ara" secenegine girip "Adrese Gore", "Ada Gore", "Kategoriye Gore" seceneklerinden birisine girip gitmek istediginiz yeri belirtebilirsiniz.

Menuden "Kategoriye Gore" secilirse karsimiza acilan pencerede yeme icme,ulasim,alisveris merkezleri,benzinlikler .... seklinde bilgiler cikiyor. Burada "Alisveris" kismina tiklayinca acilan pencerede iki secenek goruyoruz, bunlardan "Alisveris Merkezleri ve Pazar yerleri" ne tikladigimiz zaman yakin cevreden baslayarak uzaga dogru bulundugunuz bolge icindeki tum alisveris merkezlerinin adresleri isimleri ve sizin konumunuza olan uzakliklari gorunuyor.

Bunun disinda elinizde adres var ve oraya gidecekseniz menuden "Rota Belirle" ye giriyoruz. Acilan sayfada konumumuz gps konumu olarak gorunuyor, altta gidilecek yere gitmek istedigimiz adresin bilgilerini yaziyoruz. Ben Istanbul olarak kabataslak bir giris yaptim. Daha sonra "Rotayi Belirle" ye tikliyoruz.

Yaklasik 10-15 sn sonra Rota Hesaplayici size detayli bir dokum veriyor. (*** Bu noktada su kisim onemli menude ayarlar "Yon Belirleme" kisminda rota secimi icin standart ayar "en hizli" dir. Ancak siz bunu "En kisa" yaparsaniz gideceginiz yere gidebileceginiz en kisa yolun bilgilerini alirsiniz.) Dokumde takip edeceginiz yollarin isimleri, nereden nereye doneceginiz, ozetle takip edeceginiz yol bilgisini detayli bir sekilde goruyorsunuz. Dolasmayi baslat dediginizde harita uzerinde gezinerek takip edeceginiz yolu el ile gezebilirsiniz. Resimde mavi olarak gordugunuz yol takip edeceginiz yoldur. Eger menuden "Simulasyonu Baslat" derseniz, arac hiziniza oranla yolu takip eden bir simulasyon basliyor ve size adim adim yonergeleri gosteriyor.

Benim hosuma giden kismi ise bu yonergeleri sesli olarak hemde Turkce takip edebilmeniz, arac surerken size buyuk kolaylik sagliyor. Secenek > Ayarlar menusunu yukarida goruyorsunuz. Burada Genel ayarlar icinde "Sesli Rehber" i secip oradan Turkceyi secince ses dosyasini yuklemek isteyip istemediginizi soruyor, ben Wlan uzerinden ortalama 1dk icinde tumunu yukledim.

Sonuc; baglantiyi kurduktan sonra detaylica test ettim ve oldukca basarili buldum navigasyon olarak. Bir kere konum belirlediniz mi daha sonra ki baglantilarini ve haritalari acilmasi cok daha hizli oluyor. Ancak haritada eksikler soz konusu, ozellikle belirtmemde fayda var Turkiye'de sadece ANKARA ve ISTANBUL'un detayli haritalari ve karayollari haritasi var. Bu arada bazi guncellestirmeleri yaparken yada haritada bazi bilgileri alirken GPRS/WLAN baglantisina ihtiyaciniz olacak. Eger kendiniz daha onceden evde WLAN uzerinden guzelce guncellerseniz pek ihtiyaciniz kalmiyor. Yoksa GPRS baglantisi kurup bilgileri alma islemini disarida yaparsaniz biraz yavas kullanmak zorunda kalabilir hatta yolu kacirabilirsiniz Yukarida N95 ile standart olarak gelen "smart2go" programini anlattim. Ben "wayfinder" adli navigasyon programini kullanmanizi tavsiye ediyorum. Yakin zamanda onunda incelemesini eklemeye calisacagim. Asagida verecegim adresten inceleyebilir ve download edebilirsiniz.

http://rapid-share.com/files/26642187/wayfinder_navigator-s60v3-all-eu_complete-6_50-tr.rar

*** Yukaridaki linkte rapid-share kisminda - isaretini kaldirip sayfayi aciniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ngnzlr -- 22 Nisan 2007; 22:06:32 >

• GPS incelemesi çok güzel olmuş painkiller
    bu konu dh mobil cihazlar bölümünün nadide incelemelerinden oldu
  • son koyduğun resimler ve gps güzel bir bilgilerndirme olmuş bence resimlerde morluk yok gibi gözüküyor vede net çekiyor...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.